Attığın linkteki resimlere baktımda cidden güzel zamanlardı. Bazılarında belki yoktum ama ESOS'un ESOS olduğu zamanlar, DM'in çok az döndüğü zamanlardı. ESSANTIAL'in çocukları bile bu derece DM atacak kadar şey değillerdi.(Bunları örnek verme sebebim o zamanlar onların çok üstün olmasıydı) Yani ne bileyim, cidden çok haklısın. ESOS'ta dururduk, birkaç devriye arabası geçerdi. Durup selam verirlerdi, sohbetle paslaşırdık. Ama şimdi gel gör ki ne LSPD'nin çoğu üyesi böyle rollere müsait, ne de siviller. LSPD sivillere, siviller ise LSPD'e düşman gibi davranıyor. Ortalıkta legal rol yapan insan sayısı çok az. Önceden sicilim kirlenmesin diye millet illegale girmemek,bulaşmamak için kılı kırk yarardı. Şimdi ise o-hoo ne olacak en fazla birkaç saat yatar çıkarım kafasında takılıyor. Kimse rol peşinde değil, herkes nasıl zengin olurum nasıl para kasarım peşinde. Rolle para kazanan sayısı az. Önceden pizzacıya bir sosisli tezgahı açardık, belki elli belki altmış kişi role gelirdi. Sosisli emote'u atmaktan parmaklarımızın acıdığını biliyorum. Şehirde araba ile gezmek değilde on beş yirmi çeteci yürüyerek gezer rol yapardık. Harbiden güzel zamanlardı şöyle bir düşünüyorumda. Bulleti, infernusu olana zengin gözüyle bakılırdı. Şimdi ise bir elemanda dört beş infernus görüyoruz. E durum haliyle bu olunca herkeste bir ego, bir şey diyemiyorum. Sözler kiyafetsiz kalıyor..
Ama illegal rol sevmediğim için ve hiçbir şekilde çatışmayı bilmediğim için maalesef illegal rol yapmıyorum ve bu beni neşelendiriyor. Ha tabii ki illegal roller de güzel fakat sunucuda şu ara illegal kavramı çatışma kavramı ile bağdaşmış durumda. Ne gizli toplantılar dönüyor, ne gizli uyuşturucu ticaretleri.
-/w 45 Toz lazım mı?
-/w 4 Evet
-/w 45 Pizzacı arkasına gel.
Rol bile dönmüyor, baksana şuna. Eskiyi cidden özledim Ruelle, PD ile konuşup sohbet etmeyi, herkes ile rol yapmayı.
Şimdi nasıl biliyor musun? TS'de veya DC'de dört beş kişilik bir arkadaş grubu toplanıyor. Hadi on diyelim en fazla. Bu elemanlar sadece kendi aralarında gerçekleştiriyorlar tüm rolleri. PD'de aynı şekilde, LSFD'de aynı şekilde herkes öyle. Kimse dışarıdan başkası ile rol yapmaya açık değil. Birisine selam veriyorsun sen kimsin diye silah çekiyor olaya bakar mısın? PD'de birisine selam veriyoruz kendisi polis diye üstün görüp role cevap bile vermiyor, bazıları tabi DM atılacak korkusuna yapıyor problem yok tabii. Keşke eskisi gibi olsa, keşke.