Oyuncuların roleplay modunda nasıl eğlendiğine biz karar veremeyiz. İsterlerse rol oynarlar, isterlerse başka bir şekilde oynarlar. Ama önemli olan bu yaptıkları olayların hepsinin kural ihlallerine, bundan çok IG alanlardan OOG alanlara taşınması. Burada roleplay modunu oynadığımızı unutan çoook fazla insan var. Örneğin silahtan korkan bir karakteri vurup bununla forumda ya da sohbet alanlarında dalga geçerek kutlayan insanlar var. Fakat gel gör ki, gerçek hayatta ellerine tabanca tutuştursan tek yapacakları şey silahı titrek elleriyle sımsıkı tutmaya çalışmaları olacak.
Dağda elinde ak ile geziyonda bizim mi haberimiz yok?
Mesela ağa birisi takıldı hemen beklediğim gibi, neden yapıyorsunuz söylesene. Böylesine saf bir konu başlığında altında bile yapıcı bir yorumda ya da eleştiride bulunmaktansa garip hareketler içerisine ben kimseye eyvallah çekmem kimseye uymam herkesten nefret ediyorum herkeste benden nefret ediyor modundasın? OOC hayatında hiç mi her hangi bir seviyeli ortamda, yüksek statülü arkadaş çevresinde ya da en basitinden olgun insanlar ile bir arada bulunmadın?
Rido sen bir usersin bunu sen değil yönetimin düşünmesi lazim acaba biz nerede hata yapiyoruz hangi sorunları çözmemiz lazim vs vs.
Yönetimi oyuncular şekillendirir. Oyuncular eksikleri yönetimin önüne getirir ve yönetim bunun için çözüm aşamasına geçiş sağlar diye düşünüyorum, bu başlığında amacı bu her hangi bir tartışma içerisine girmek ya da üstünlük kurmak, insanlara kendini kanıtlamaya çalışmak değil. Tamamiyle tek bir soru zarfı,
"Neden?"