Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

**düzenlendi**Illegal,PD,Ekonomi,Rol Hakkındaki DEV AR-GE [25 MADDE]

Başlatan #Serda, 10 Aralık 2019, 20:58:38
Okunma sayısı 2241 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Illegal,PD,Ekonomi,Rol Hakkındaki DEV AR-GE [25 MADDE]
« Yanıtla #10 : 10 Aralık 2019, 23:06:13 »
Yazıya başlamadan önce, AR-GE'de Medium-Hard ayrımı yapılamamış. Hard RP ekonomi olarak zordur. Rol olarak iyi olduğuna kanaat getirilemez. Aynı şekilde Medium RP ekonomi olarak kolaydır. Rol olarak kötü olduğuna kanaat getirilemez. Rol güzelliği öznel bir yargı olmakla beraber rol seviyeleri High-Low ile gösterilir, Hard-Easy ile değil.
Rina Roleplay Medium-RP bir sunucu.

Yukarıda yazdıklarımla bağıntılı olarak, ekonomi ile ilgili ilk 6 maddeyi tamamen kabul etmiyorum. 7. maddenin zaten ekonomi ile alakası yok, o yüzden destekliyorum. Ekonomi hakkında maddeleriniz benim beğenmememin yanı sıra yönetimin de sunucu yönetme vizyonuna uymadığı için reddedilecektir. Hera kendisi de açıklamıştı, biz sunucuyu açarken Hard-RP oynayan oyuncu yoktu ve biz de Medium-RP açtık diye. Sokakta Tampa görmek istiyorsanız Hard-RP'ye geçiş yapabilirsiniz. Ama unutmayın ki roldeki gerçekçilik sadece sokaklarda Tampa, Clover görmek ile olmuyor. Benzin, vergi durumu ise tamamen vali tarafından değiştiriliyor diye biliyorum.
Rina RP, 2.5 yıldır Medium RP konseptinde hizmet veriyor. Ekonomi hakkında dediğiniz şeyler gerçekleşirse sunucuyu kökten Hard-RP'ye geçirip hesapları sıfırlamaları gerekecek. Sunucu 3 aylık, 4 aylık olsa bu konu bir problem yaratmazdı ama SAMP Roleplay'de aşırı new değilseniz Medium'dan Hard'a geçmeye çalışan son sunucunun halini de  biliyorsunuzdur. Sunucu tıkır tıkır işlerken, sabit 500+ oyuncusu varken sunucunun başına en aptal adamı koy ekonomiyi zorlaştırıp hesapları sıfırlama riskini göze alamaz.

8- Idlewood'un güvenli bölge yapılma sebebi trollemenin çok olması. Yanlış anlamayın, Idlewood'un GB olmasını ben de çok saçma buluyorum. Başka sunucularda Idlewood'a illegal merkez kurardık. Ama sunucu çok kalabalık, herkesin Idlewood'a toplandığını düşünürsek trollingi önlemek için bu durum mecbur. Desteklemiyorum.

9- Başka bir sunucuda olan sistem. Sistem onaylı birliğim var, sunucuda en erken onay alma rekoru da bizim birliğimizde sanırım (eylül açılışı, 4 veya 3 gün olması gerekiyor) ama yine de desteklemiyorum. Sunucuya ağır gelmesinden falan değil. Bu sistemin bulunduğu sunucuda sistemin kalkması talep ediliyor. Çünkü bu sistem birlik yönetmeyi zorlaştırıyor ve rolleri dağıtıyor. Son zamanlarda SS tanrısı veya forum rolcüsü olarak tanımlandırdığımız, malum sunucunun bu sistemi yüzünden 5 kişilik kemik kadro kurup onay almak için sadece kendi aralarında rol yapıp foruma rol atan tipler bu sistem yüzünden türedi. Kısacası, bu sistemin koca bir sunucuyu hatta SAMP'ı forum rolcüsü tipinde oyuncular üreterek bitirdiğine şahit oldum ve desteklemiyorum.

10- Niye böyle bir kısıtlama getiriliyor peki? Kısıtlama getiriliyorsa niye çetenin üye sayısı mafyadan yüksek? Mafya dediğiniz organizasyon zaten başlı başına büyük bir organizasyon. Ben 37 kişilik birliğimde rollerimi tam olarak gerçekleştiremiyorum. Bir tane patron atadın, bir tane 2. patron, bir danışman bir kaptan derken 4 kişilik slot gitti ki aradaki denetimcileri çıkardım kaptan sayısını azalttım falan. Amacı belirtilmemiş sadece düşürülsün denmiş düşürülmesinin de aşırı gereksiz olduğu bir sistem. Desteklemiyorum.

11- Bir Boss doğrudan tüm üyelerle iletişime geçip duyurusunu yapmaz zaten. Ama bu maddeyi destekliyorum. Chatlockun bölünmesinin yanı sıra Whatsapp gibi uygulamalar gelebilir, ücretsiz kullanılır chatlock gibi şifrelenmez. Polis bu uygulamaları takip edebilir. Bu sayede illegal muhabbet dönmesinin önüne geçilir. Arkadaş, takip falan eklenemez sistemsel olarak diye düşünüyorum. İnternet sitesi açılmalı bahsettiğiniz sosyal medya muhabbeti için.

12- Haberler, sosyal medya gibi şeyler için kullanıcıların girişim yapması gerekiyor. Yönetim bunu başka bir AR-GE'de belirtmişti. Fırsat bulmuşken spoiler vereyim, bizim bu yönde bir projemiz var ve sıkıntı çıkmazsa yakın zamanda tamamlamayı düşünüyoruz.

13- 12. madde

14- Desteklemiyorum, ilk olarak SAMP'a yapılmıyor diye biliyorum. İkinci olarak yapılsa bile HQ oynayana LQ, LQ oynayana HQ gözükür falan problem çıkar kısaca, göz zevkini bozar. İsteyen mod indirip kullanır.

15- Bir başka AR-GE'de yazmıştım. Kimsenin konsept zevkine karışılamaz. Hak etmeyen birliği açar, slotu doldurur hak eden bu kez sunucuyu terk eder. Slotlama yapılınca kimse diğer rollere kaymaz. Desteklemiyorum.

16- Çeteci rolleri ile pek alakam yok ama 90lardaki fakir çete muhabbetinin dönmediğini duymuştum. Buna da karışmak pek mantıklı gelmiyor bence.

17- Defalarca yönetime sunduk bu öneriyi, birlik toplantılarında falan hep konuşuldu. Baron sisteminin getirilmesi düşünülmüyor, desteklesem bile gelmeyecek.

18-19-20'yi anlamadım.

21- M4 yerine MP5 getirilmeli. Ağır silaha karşılık olarak MP5 çekilebilir, aynı şekilde M3 ve üzeri rütbe izin verdiği takdirde MP5 kullanılabilir.

22- Gereksiz detay, oyun oynuyoruz. Detaylarla boğulmamak lazım. Bayağı uğraştırıcı bir sistem olur. Hiçbir yerde böyle gereksiz bir detay görmedim. Desteklemiyorum.

23- detayı lazım anlamadım

24'ü destekliyorum

25 anlamadım

26'yı destekliyorum

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:43
Toplam oynama: 166 gün, 2 saat
Janne Niemi Lv.23
Köken: İskandinav
Son giriş: 18 Ağustos 2023, 04:30
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #11 : 10 Aralık 2019, 23:17:31 »
1. Madde : Mantıklı gelebilir ama bunun rolünü yapmayla kimse uğraşmaz, o yüzden sisteme gerek yok isteyen yapar.

2. Madde : Galerici rolü yapanlar sırf daha fazla para kazanmak için araçları gerçeklikten uzaklaşarak aşırı yüksek ya da düşük fiyatlara satacağı için saçma olur. Gelen gideni arattırır hesabı GOV birinin fişine çekse diğeri daha beterini yapıp parasını katlayıp çekip gidicek. Bu yüzden OOC müdahele edilmeden yola sokulamaz bu sistem.

3. Madde : Mesleklerin kalkması imkansız, ayrıca yüklenen malzemeler dağa taşa bırakılmıyor zaten. Bu yüzden değişmesine gerek yok.

4. Madde : Zaten bunun sistemi getirildi. Aktif olmayan işyerleri siliniyor.

5. Madde : Amerika gibi bir ülkede benzin 9$ mı olacak? :D

6. Madde : Vergi oranları şu an için gayet iyi. Daha fazla artması saçma olur.

7. Madde : Apartmanların çoğu boş, kimse oradan ev alıp rol yapmak istemiyor.

8. Madde : Yaşadığın şehrin meydanını çeteciler mi kontrol edecek?

14. Madde : İsteyenler araçlarına mod kurabilir, bilgisayarında yer olmayan ya da düşük sistemli bilgisayara sahip olanlar bilgisayarım kasıyor diye ortalığı ayağa kaldırır.

Sonrasını okumaya üşendim mantıklıysa destek, değilse bi ara okur onlara da açıklama yaparım.

1 ve 2 hakkında:
Adam isterse ucuza, isterse pahalıya satsın. Birkaç kişi galeri işine girince zaten rekabet başlayacak, yönetim yardımıyla birlikte roller yapıp kendi aralarında anlaşma yapabilirler. Bunun yanında eğerki biri zaten çok pahalı araç alacaksa, bu onun aptallığı olur, sanki şuanda grotti varken bile birbirine kazık atmaya çalışan yokmuş gibi. Aracı ucuza satma mevzusuyla şöyle, bu araçlar gökten zembille inmiyor, adam kar etmeyecekse neden ucuza satsın? Ha biri onbin kar eder, diğeri ikibin.
Alıntı
yönetim yardımıyla birlikte roller yapıp kendi aralarında anlaşma yapabilirler

3 hakkında:
Meslekler, üstlerinde ki malları cidden dağa taşa bırakıyor. Kimsenin rol çevirmediği, bıraktığı malların bir önemi olmayan bir yere. Altında ki araç hasar alırsa kimse hesap sormayacağı için RP ye aykırı şekilde sağa-sola vuruyor.

4 hakkında:
Evet, aktif olmayanlar siliniyor. Fakat silinen işyerleri içinde çeteci/mafya rolünün dönmediği mekanlar. Ben LEGAL rollerden bahsediyorum.

5 hakkında:
Amerika da herkesin altında son model araç olsaydı, benzin 9$ değil 30$ olurdu. O araçlar suyla çalışmıyor.

6 hakkında:
Hayır değil.

7 hakkında:
Zaman içinde bunlara uygun politikalar getirilirse, yapıcaklardır.

8 hakkında:
Şehrin meydanı dediğin yer, şehrin doğusundaki bir bölge. Gerçek hayatta LA'de şehrin doğusunda çeteciler çok aktif, sizin Pizza Stack dediğiniz yer aslında varoşların mekanı oluyor. Fakat millet Santa Maria yerine orada rol yapmak istediği için orası şehrin göbeği sanılıyor. Gerçekte oralara gitsen seni direk vururlar.

14 hakkında:
Yosemite, huntley ve diğer PD araçlarına modlar eklendi. Sorun çıkmadı.

Çevrimdışı heavywisp

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 22 Mart 2021, 18:31
Toplam oynama: 113 gün, 19 saat
« Yanıtla #12 : 10 Aralık 2019, 23:31:39 »
Sakın tırcılığa dokunmayın.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #13 : 10 Aralık 2019, 23:40:10 »
aşık oldum ama şu dg konusunda şüpheliyim deagleın hasarı azaltılıp kullanıma açılabilir olması daha mantıklı geldi ama kesinlikle ama kesinlikle bunlar olmayacak çünkü los santos krdşm burası ama e rb yabmak isterim senle ararsın 46-54-781

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Janne Niemi Lv.23
« Yanıtla #14 : 11 Aralık 2019, 08:42:55 »
aşık oldum ama şu dg konusunda şüpheliyim deagleın hasarı azaltılıp kullanıma açılabilir olması daha mantıklı geldi ama kesinlikle ama kesinlikle bunlar olmayacak çünkü los santos krdşm burası ama e rb yabmak isterim senle ararsın 46-54-781

Deagle hakkında ki tek sorun yalnızca hasarı değil, isabeti, menzili ve görünüşü. Hasarı azaltsan bile sonuç olarak yinede attığın yere tam olarak giden isabet oranı var. 9MM ideal

Çevrimdışı susucan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Haziran 2021, 02:58
Toplam oynama: 70 gün, 18 saat
« Yanıtla #15 : 11 Aralık 2019, 09:35:36 »
Biz birlik kurmayalım? gerek yok yani.
-1

Çevrimdışı susucan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Haziran 2021, 02:58
Toplam oynama: 70 gün, 18 saat
« Yanıtla #16 : 11 Aralık 2019, 09:42:09 »
Ha-a bu arada 18.madde "Adam gibi rus birliği yok" DM amaçlı birlik kurmazsak adam gibi rus birliği olmuyoruz sanırım,doğrudur kanka

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Eylül 2021, 22:20
Toplam oynama: 240 gün, 4 saat
« Yanıtla #17 : 11 Aralık 2019, 10:38:53 »
Çoğu madde büyük kaynak, yapılması zaman alan, yüksek aktiflik isteyen (Oyunda kimse 7/24 aktif kalmaz bunları yapmak için.), il-legal rolleri ciddi derecede kısıtlayan, tam kontrol isteyen ve aynı şekilde HardRP sunucularında bile izlenmeyen gereksiz detaylara sahip politikalarla dolu. Tek tek maddeleri sıralayıp hakkında yazmak yerine şunu söyleyeyim, ekonomi, illegal ve legal için yapılan önerilerin geneli her açıdan sıkıntılı. Başta dediğim gibi gereksiz kaynak istenmiş maddelerde; daha çok eski ve oyun içi zengin olan oyunculara ceza verilmiş, gereksiz yetki istenmiş, sunucunun başından beri OOC olarak izlenen IC politikalardaki rolleri tamamen IC'ye devretmek istenmiş ki mümkün değil. Buna ek olarak Los Santos, San Andreas eyaleti içinde bulunduğumuz hayal kurgu ürünüdür. ABD içerisindeki Kaliforniya eyaletinin içerisindeki bir çok şehrin ilçesi ile birleştirilerek yaratılmıştır, Los Angeles değil sadece (Rodeo, El Corona, Santa Maria). Buna SF, LV gibi dış şehirler dahil.
Şunu da belirteyim; LSPD yalnızca düzen, hiyerarşi, komuta ve divizyon yapıları kısaca işleyiş gibi konularda LAPD'den baz alarak işlemekte. Sunucuda oynadığımız şehir gerçekte LA değil yani anlayacağın. Los Santos'u birden fazla şehirlere benzetebilirsiniz fakat nihayetinde karakterlerimizi canlandırdığımız şehir hayal ürünü olarak kalmaya devam edecek.
Legal, il-legal, ekonomi hakkındaki maddelerini gelecek birkaç ay sonra geliştirmeyi düşünebilirsin çünkü aralarından -eğer gözden geçirilirse- en fazla bir tanesinin onaylanabileceğini düşünüyorum. Rol ve genel sistemler önerilerinin 11 12 ve 13'e destek verilebilir ki mantıklı sebepleri var, bunlara destek versem de AR-GE'nin büyük bir kısmı gereksiz olmuş.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Regina Rogge Lv.17
Son giriş: 07 Ocak 2020, 00:22
Toplam oynama: 69 gün, 1 saat
« Yanıtla #18 : 11 Aralık 2019, 12:32:14 »
Uğraşmayıp önemsemeyecekler ama sonuna kadar destekkk.

Çevrimdışı #Serda

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Janne Niemi Lv.23
« Yanıtla #19 : 11 Aralık 2019, 12:37:38 »
Biz birlik kurmayalım? gerek yok yani.
-1

Size kimse birlik kurmayın demiyor. Sadece sistemsel olarak /birlik olayı kısıtlansın diyorum. Çünkü zamanında başka bir sunucuda biri "/faction gibi bir şey olsun, insanları OOC olarak denetlemek kolaylaşır ve trolling azalır." demiş ve o günden beri bu amaçlar dışında her şey için kullanılmış. Açıkçası /birlik panelinin ne işe yaradığını hiçbir şekilde anlayamadım hala. Milletin MIX ve MG yapmasını, /do üzerinden "Şahısla aynı birlikte olduğu için tanışma rolleri fast geçildi." denmesinden başka hiçbir özelliği yok.

Ha-a bu arada 18.madde "Adam gibi rus birliği yok" DM amaçlı birlik kurmazsak adam gibi rus birliği olmuyoruz sanırım,doğrudur kanka

Kimse sizin birliğinize ve ya herhangi bir birliğe "X birliği hiç aktif değil, rus rolü yapıcam diye rol yapmıyolar" gibi bir şey söylemedi. Eğer ki cidden aktifseniz ve rollerinizi iyi yapıyorsanız sizi tebrik ederim. Ama bu kadar agresif olmana veya alınmana gerek yok, ben genel konuşuyorum.

Alıntı
Çoğu madde büyük kaynak, yapılması zaman alan, yüksek aktiflik isteyen (Oyunda kimse 7/24 aktif kalmaz bunları yapmak için.), il-legal rolleri ciddi derecede kısıtlayan, tam kontrol isteyen ve aynı şekilde HardRP sunucularında bile izlenmeyen gereksiz detaylara sahip politikalarla dolu. Tek tek maddeleri sıralayıp hakkında yazmak yerine şunu söyleyeyim, ekonomi, illegal ve legal için yapılan önerilerin geneli her açıdan sıkıntılı.

Benim önerdiğim maddelerin büyük çoğunluğu MTA ve başka SAMP sunucularında yapılmış ve halada yapılan şeyler. Herhangi bir MTA sunucusuna girersen, galeri rollerini yapan, modifiyecilikle uğraşan fakat günde sadece 1-2 saat aktif olan kişiler görürsün ve bu sunucuların ortalama oyuncu sayısı 30'dan fazla değil.

Alıntı
il-legal rolleri ciddi derecede kısıtlayan
Bu önerdiğim maddelerin hiçbiri illegal rolleri kısıtlamıyor, hatta renk katıyor denilebilir. Bunların yanında il-legal hakkında ki önerilerimin büyük çoğunluğu silahlarla ilgili. Bu politikaların çok daha ağırı, şuanda birkaç sunucuda uygulanıyor zaten ve fark ettiğiniz üzere son yıllarda RINA RP'de bu politikalara doğru yavaş yavaş adımlar atmaya başladı. Silahlanma olayını en az indirmek için ilk başta tüccarda bazı değişiklikler yapıldı, sonra ise haftalık silah alma vs. gibi şeyler getirildi. Ben bu önerilerin onaylanmasa bile birkaç sene sonra getirileceğini düşünüyorum.

Alıntı
Başta dediğim gibi gereksiz kaynak istenmiş maddelerde; daha çok eski ve oyun içi zengin olan oyunculara ceza verilmiş, gereksiz yetki istenmiş, sunucunun başından beri OOC olarak izlenen IC politikalardaki rolleri tamamen IC'ye devretmek istenmiş ki mümkün değil.

Bende bu sunucunun eski oyuncularından biriyim, ömrümde ilk başladığım zamanlar hariç hiçbir zaman düzenli olarak meslek kasıp para kazanmadım. Fakat şimdi baktığımızda sunucuya başlayalı bir hafta olmamış, fakat altında son model araçlarla gezen insanları görüyorum. Sence bu maddeler kime ceza verecek?
Onun dışında ki
Alıntı
OOC olarak izlenen IC politikalardaki rolleri tamamen IC'ye devretmek istenmiş ki mümkün değil.

Bunlar belli bir oranda yapılırsa mümkündür. Kimse DM atan bir adama gidip LSPD müdahele etsin demedi. Yalnızca kısıtlanan bazı rolleri adminler değil LSPD kontrol etsin.

Alıntı
Buna ek olarak Los Santos, San Andreas eyaleti içinde bulunduğumuz hayal kurgu ürünüdür. ABD içerisindeki Kaliforniya eyaletinin içerisindeki bir çok şehrin ilçesi ile birleştirilerek yaratılmıştır, Los Angeles değil sadece (Rodeo, El Corona, Santa Maria). Buna SF, LV gibi dış şehirler dahil.
Şunu da belirteyim; LSPD yalnızca düzen, hiyerarşi, komuta ve divizyon yapıları kısaca işleyiş gibi konularda LAPD'den baz alarak işlemekte. Sunucuda oynadığımız şehir gerçekte LA değil yani anlayacağın. Los Santos'u birden fazla şehirlere benzetebilirsiniz fakat nihayetinde karakterlerimizi canlandırdığımız şehir hayal ürünü olarak kalmaya devam edecek.

Los Santos şehri, LA'dan esinlenerek yapılmış bir şehirdir. Bunu diğer büyük Kalifornia şehirlerinden esinlenen Las Venturas ve San Fierro 'da görebilirsin. Sadece şehrin yapısı değil, şehir içinde ki bölgelerin alıntılanması ve bunları destekleyen en büyük kanıtsa GTA:SA'nın hikaye modları. Hepsinde LA'ya göndermeler ve alıntılar vardır.