Bu konuya benzer bir konu PD'ye girmeden önce açmıştım;
Bu durumdan bir ben değil çoğu kişi şikayetçi buna gerçekten bir çözüm getirilmeli, ilk önce PD ihbar rengi değişmeli örnek veriyorum "Düşük Aciliyet"li bir ihbar geldiğinde ihbar yazıları tamamen yeşil olacak "Orta Aciliyetli" bir ihbar geldiğinde Sarı veya Mavi renkte olacak ve "Yüksek Aciliyet"li bir ihbar geldiğinde Kırmızı olacak ki ihbarlara gözümüz çarpsın bazen renginden dolayı gözümüzden kaçabiliyor.
Sonra ise benim yukarı da verdiğim linkte ki gibi bir şey getirilmesi gerekiyor ki ihbarlara herkesin gitmeye teşvik etsin, destekliyorum.
Tekrarlayayım, odaklanılması gereken konu ihbarların aciliyeti vs vs olmamalı, odaklanılması gereken konu, ihbar hattının aşırı derecede boş kullanılıp memurların yanıltılması olması. Ben hiç görmedim "Aa şurada adam öldürüyorlarmış ihbar geldi ama salla ya biz araba sürelim" diyen memuru. Zaten kovalamaca ve çatışma anları hariç fake olduğunu bile bile gidiyoruz çoğu ihbara, 10 tanesinden 3 tanesi doğrulanıyor. Buraya da örnek bırakayım bir tane;
Gecenin 1:43'ü ve bu ihbarı alıyoruz:

Bölgede çatışma çıkıyor, düşen kişi q atıyor ve rolde q dan şikayet açıyoruz.

Şikayeti maskeli olarak açmıştım, ismi gördüğümde şunu farkettim ki adam karımı öldürüyorlar diye ihbar atıp çatıda saklanıp polise sıkıyor.
Bu tür olaylar gündüzleri daha çok yaşanıyor ve böyle devam ettikçe polisler gereksiz ihbarlara koşarken gereklilere gidemeyecekler.