Şöyle anlatayım. Vatanınıza daha büyük hizmet etmek istiyorsanız bunları yapabilirsiniz. Bu sözler kesinlikle bana ait değil. Geçen hafta pazar günü Şırnak'taydım. Tem'de bulunan bir kaç abilerimle sohbet ettim. O kadar mantıklı konuştularki. Örneğin bir memur, bir imam, bir öğretmen sürekli olarak vatanına hizmet eder. Devleti zarara sokmaz. Ama askerin polisin yaptığı tek şey şunlar. Araca binip gezerek devriye atarak benzin harcamak. Silah alıp mermisini sıkmak. Mermisi beleş değil paralı. Ayrıca öğretmen imam falan bunların arasında en yüksek maaşı asker alıyor. Askerlik olmazsa gene olmaz. Zorunlu olucak. Bu devleti birileri koruması gerekli. Bizlere düşen şunlar. Biz asker olup şehit olmaya çalışmamalıyız. Bizler askeriyeyi daha çok geliştirmeye çalışmalıyız. Örneğin daha iyi silahlar bulup askeriyeye yardım edebiliriz. Güçlü bombalar üreterek askeriyemize yardım edebiliriz. Yani bir askerle imamın şehit olması arasında çok büyük fark var. İmam devleti hiç borca sokmadan görevini yapar. Ama asker tam tersi.
Bu sözler Şırnak'ta TEM şubesinde görev yapan bir polisimize aittir.