Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Anket

Moderatör, Destek önerisi

Mantıklı, hepsini - Destekliyorum
Destek(Sadece) - Destekliyorum
Moderatör(Sadece) - Destekliyorum
Hiçbirini - Desteklemiyorum

Oylamanın kapancağı tarih:: 07 Nisan 2047, 11:06:42

Moderatör, Destek(Anket) önerisi

Başlatan Reynolds00, 21 Kasım 2019, 11:06:42
Okunma sayısı 738 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 28 Aralık 2022, 22:01
Toplam oynama: 20 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Moderatör, Destek(Anket) önerisi
« : 21 Kasım 2019, 11:06:42 »
Karakter Adınız: (Nicholas Towensky)
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): (Forum)
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın:
(Destek; Buraya açılan her Ar-Ge'de çoğunlukla "destekliyorum" yazılarını görüyoruz, bence bu yaptığım anket sistemine tabi tutulsun, destekleyen ve desteklemeyen anketle oya sunulsun ve sadece "destekliyorum"-"desteklemiyorum" yazıları ortadan kalksın. Açılan Ar-Ge ile desteklemeyenler sebebini belirtebilir, fikri olan yazabilir veya şu eksik böyle de olsa iyi olur gibi diyenler bence yorum yapmalı böylece açılan sistem önerileri daha iyi, detaylı olur ve kim daha çok hangisini istiyor belli olur.

Moderatör; Çoğu yerlerde moderatör yok mesela "Araştırma & Geliştirme Ofisi" gibi buraya acilen bir moderatör gelmesi gerekiyor ve açılan konuların desteklerden sonra yapılması mümkünse "kabul edildi" - "reddedildi" ve benzeri durumlar yazıp konunun arşive taşınmasını istiyorum ve böylece konumuzun gelecek güncelleme de gelecek veya gelmeyecek veya iki güncelleme sonrasın da geleceğini bilelim ama yeter ki bilelim.

Örneğin; 11 sayfa konular var, bir yıl önce ki konular hortlanıyor. Bari önerdiğimiz Ar-Geler gelecek mi? onu bilelim. Sürekli elimizden geldiği kadar sunucu için birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Ancak Ar-Geler olacak mı bilmiyoruz. Buna bir çözüm getirin.)

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.: (Cevabınız)

Çevrimdışı Berhava

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İspanyol
Son giriş: 04 Şubat 2022, 13:47
Toplam oynama: 55 gün, 6 saat
Ynt: Moderatör, Destek(Anket) önerisi
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2019, 20:47:32 »
Mantıklı

Çevrimdışı BEX

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Jenna Fowler Lv.35
Son giriş: 04 Ocak 2025, 13:36
Toplam oynama: 546 gün, 13 saat
Son giriş: 10 Şubat 2024, 21:07
Toplam oynama: 1 gün, 0 saat
Köken: Arap
Son giriş: 24 Ocak 2023, 16:30
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2019, 03:17:30 »
Olabilir.

Çevrimdışı mrttes

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 01 Kasım 2022, 22:26
Toplam oynama: 1 gün, 7 saat
Son giriş: 01 Kasım 2022, 23:50
Toplam oynama: 153 gün, 2 saat

Çevrimdışı dobrovecer

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Aralık 2023, 22:24
Toplam oynama: 242 gün, 20 saat
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2019, 10:33:53 »
Daha modern birşeye geçerizde ama yorumda bırakmak istiyenler olur hani.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2019, 10:38:48 »
Buraya seçilen rastgele bir moderatör bir sistemin gelecekte eklenip eklenmeyeceğini bilemez. Bu konu hakkında sadece geliştirici ekibi bilgi verebileceği için (la+) moderatör atanmamış olması gayet normal bir şey. Diğer bölümlerde de gördüğüm kadarıyla moderatör var. Moderatörler dışında foruma belli başlı kuralların eklenmesi gerekli bence. Forum aşırı rahat olduğu için moderatörlerin bir işlevi olmuyor hakaret içerikli yanıtlara müdahale etmek dışında.
Destekleme-desteklememe için şöyle bir şey getirilebilir. Birkaç forumda da olan beğenme sistemi gelsin, destekleyen butona basıp geçsin. Bunun haricinde "destekliyorum" yazmak veya bir şeyi alıntılamak yasak olsun (alıntılayacağı şeyi de beğenebilir). Bu sayede bir sayfadaki 15 mesajın 10 tanesi destekliyorum, 4 tanesi alıntı sonuncusu da fikir olmaz. Hem bunların önüne geçilir, hem de post kasanlar artık kasamaz. Bunun oy ile sunulmaması lazım. Desteklemeyen birisinin bir sebebi olmalıdır (ayrıca belirteyim "gereksiz" bir desteklememe sebebi değildir post kasan arkadaşlarım, gereksiz ise niye gereksiz olduğunu da yazmanız gerekir). Eğer desteklemiyorsa bu sebebini sunsun ki AR-GE gerçekten AR-GE olsun yani bu eksik yönlerinden geliştirilsin. Oylamaya açılırsa, misal ben beğenmediğim bir AR-GE için birliğimdeki 30 kişiye "desteklemiyorum" bastırırım.

Moderatör sistemi zaten var, oylama sistemini de biraz farklı şekilde destekliyorum.

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2019, 11:20:16 »
ellyrda
Buraya seçilen rastgele bir moderatör bir sistemin gelecekte eklenip eklenmeyeceğini bilemez. Bu konu hakkında sadece geliştirici ekibi bilgi verebileceği için (la+) moderatör atanmamış olması gayet normal bir şey. Diğer bölümlerde de gördüğüm kadarıyla moderatör var. Moderatörler dışında foruma belli başlı kuralların eklenmesi gerekli bence. Forum aşırı rahat olduğu için moderatörlerin bir işlevi olmuyor hakaret içerikli yanıtlara müdahale etmek dışında.
Destekleme-desteklememe için şöyle bir şey getirilebilir. Birkaç forumda da olan beğenme sistemi gelsin, destekleyen butona basıp geçsin. Bunun haricinde "destekliyorum" yazmak veya bir şeyi alıntılamak yasak olsun (alıntılayacağı şeyi de beğenebilir). Bu sayede bir sayfadaki 15 mesajın 10 tanesi destekliyorum, 4 tanesi alıntı sonuncusu da fikir olmaz. Hem bunların önüne geçilir, hem de post kasanlar artık kasamaz. Bunun oy ile sunulmaması lazım. Desteklemeyen birisinin bir sebebi olmalıdır (ayrıca belirteyim "gereksiz" bir desteklememe sebebi değildir post kasan arkadaşlarım, gereksiz ise niye gereksiz olduğunu da yazmanız gerekir). Eğer desteklemiyorsa bu sebebini sunsun ki AR-GE gerçekten AR-GE olsun yani bu eksik yönlerinden geliştirilsin. Oylamaya açılırsa, misal ben beğenmediğim bir AR-GE için birliğimdeki 30 kişiye "desteklemiyorum" bastırırım.

Moderatör sistemi zaten var, oylama sistemini de biraz farklı şekilde destekliyorum.

Desteklemeyen kişi sebebini tabi ki neden desteklemediğini belirtebilir, eğer konuyu iyi okuduysanız;
Alıntı yapılan: Reynolds00
"Açılan Ar-Ge ile fikri olan veya şu eksik böyle de olsa iyi olur gibi diyenler bence yorum yapmalı böylece açılan sistem önerileri daha iyi, detaylı olur "
Bu yazı, hem fikirlere açık hemde desteklemeyen kişinin yorumuna açıktır. Benim sadece dediğim nokta "destekliyorum" - "desteklemiyorum" yazılarıdr. Kalkıpta sadece "destekliyorum" yazan birisi ardından alıntıyla bunu devam ettirmek. İyi olmuyor çünkü sistem hakkında oyuncuların önerileri varsa bile o destek veya desteklemiyorum yazıları yüzünden gözden kaçabiliyor.

Ben yinede yanlış anlaşılmasın diye konuyu düzeltip "desteklemeyenler sebebini belirtebilir", diye yazı koyacam.

Moderatör kısmında kastım, örnek veriyorum ben bu konuyu açtım, bir sürü de destekleyen oyuncular var. Lakin bu öneri ne zaman işleme geçer bilmiyoruz. "Araştırma & Geliştirme Ofisi" katagorisine girdiğimiz zaman 11 sayfa var. "Harita & Map" Önerilerine girdiğimiz zaman ise 1 yıl önce açılan konu mevcut. Moderatör olayı şöyle olabilir mesela her hangi bir yöneticiyi moderatör olarak buraya koyarlar. O moderatör ise yeterince fazla destek var ise konunun altına "Hera bekleniyor" gibi yazarak Hera bunları kontrol edebilir. Böylece yapabilmesi mümkünse şu sistem güncellemesinde gelecektir veya reddedildi gibisinden yazıp konu okunmuş ar-gelere taşınabilir. Ancak sistem hakkında belirli süreye kadar yeterince destek toplamaz veya desteklemeyenler, destekleyenlere göre fazla ise bu moderatör, Hera'yı beklemeksizin konuyu reddederek arşive taşıyabilir ve böylece gereksiz konular boşa durmamış olabilir ve biz de o sistemin gelip/gelmeyeceğini bilebiliriz ve boşa beklemeyiz, yorumun için teşekkürler.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #7 : 22 Kasım 2019, 11:32:57 »
Spoiler:
ellyrda

Desteklemeyen kişi sebebini tabi ki neden desteklemediğini belirtebilir, eğer konuyu iyi okuduysanız;
Alıntı yapılan: Reynolds00
"Açılan Ar-Ge ile fikri olan veya şu eksik böyle de olsa iyi olur gibi diyenler bence yorum yapmalı böylece açılan sistem önerileri daha iyi, detaylı olur "
Bu yazı, hem fikirlere açık hemde desteklemeyen kişinin yorumuna açıktır. Benim sadece dediğim nokta "destekliyorum" - "desteklemiyorum" yazılarıdr. Kalkıpta sadece "destekliyorum" yazan birisi ardından alıntıyla bunu devam ettirmek. İyi olmuyor çünkü sistem hakkında oyuncuların önerileri varsa bile o destek veya desteklemiyorum yazıları yüzünden gözden kaçabiliyor.

Ben yinede yanlış anlaşılmasın diye konuyu düzeltip "desteklemeyenler sebebini belirtebilir", diye yazı koyacam.

Moderatör kısmında kastım, örnek veriyorum ben bu konuyu açtım, bir sürü de destekleyen oyuncular var. Lakin bu öneri ne zaman işleme geçer bilmiyoruz. "Araştırma & Geliştirme Ofisi" katagorisine girdiğimiz zaman 11 sayfa var. "Harita & Map" Önerilerine girdiğimiz zaman ise 1 yıl önce açılan konu mevcut. Moderatör olayı şöyle olabilir mesela her hangi bir yöneticiyi moderatör olarak buraya koyarlar. O moderatör ise yeterince fazla destek var ise konunun altına "Hera bekleniyor" gibi yazarak Hera bunları kontrol edebilir. Böylece yapabilmesi mümkünse şu sistem güncellemesinde gelecektir veya reddedildi gibisinden yazıp konu okunmuş ar-gelere taşınabilir. Ancak sistem hakkında belirli süreye kadar yeterince destek toplamaz veya desteklemeyenler, destekleyenlere göre fazla ise bu moderatör, Hera'yı beklemeksizin konuyu reddederek arşive taşıyabilir ve böylece gereksiz konular boşa durmamış olabilir ve biz de o sistemin gelip/gelmeyeceğini bilebiliriz ve boşa beklemeyiz, yorumun için teşekkürler.

Desteklemeyen kişi "belirtebilir" değil neden desteklemediğini belirtmek zorunda. Diğer türlü ARGE'nin amacı kalmıyor. Desteklemiyorum seçeneği oylamaya koyulmamalı. Sadece destekliyorum da olmayacağı için post beğenme sistemi en mantıklısı oluyor. Bu sayede beğenilen bir fikri alıntılamak yerine o fikir için de beğenme butonuna basabiliriz.
Moderatör sisteminde belirttiğiniz gibi bir sistemin katkısı olacağını sanmıyorum. AR-GE'ler belirli aralıklarla toplu bakılıyor gözlemlediğim kadarıyla. Çok aşırı saçma ARGE'ler yetkililer tarafından kaldırılıyor zaten. 11 sayfa yine iyi olmuş. başka bir sunucuda 11 sayfanın 10 katı kadar ARGE görmüştüm, 6 yıl boyunca incelenmemiş ARGE'ler vardı. Bu biraz da geliştiricilerin hızına bağlı bir şey.

Çevrimdışı Reynolds00

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 23 Kasım 2019, 15:55:53 »
ellyrda
Alıntı yapılan: ellyrda
Desteklemeyen kişi "belirtebilir" değil neden desteklemediğini belirtmek zorunda. Diğer türlü ARGE'nin amacı kalmıyor. Desteklemiyorum seçeneği oylamaya koyulmamalı. Sadece destekliyorum da olmayacağı için post beğenme sistemi en mantıklısı oluyor. Bu sayede beğenilen bir fikri alıntılamak yerine o fikir için de beğenme butonuna basabiliriz.

Bana da mantıklı geldi böyle de olabilir.

Çevrimdışı A.N.R.T.L

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Hades Lorey Lv.22
Köken: İngiliz