Buraya seçilen rastgele bir moderatör bir sistemin gelecekte eklenip eklenmeyeceğini bilemez. Bu konu hakkında sadece geliştirici ekibi bilgi verebileceği için (la+) moderatör atanmamış olması gayet normal bir şey. Diğer bölümlerde de gördüğüm kadarıyla moderatör var. Moderatörler dışında foruma belli başlı kuralların eklenmesi gerekli bence. Forum aşırı rahat olduğu için moderatörlerin bir işlevi olmuyor hakaret içerikli yanıtlara müdahale etmek dışında.
Destekleme-desteklememe için şöyle bir şey getirilebilir. Birkaç forumda da olan beğenme sistemi gelsin, destekleyen butona basıp geçsin. Bunun haricinde "destekliyorum" yazmak veya bir şeyi alıntılamak yasak olsun (alıntılayacağı şeyi de beğenebilir). Bu sayede bir sayfadaki 15 mesajın 10 tanesi destekliyorum, 4 tanesi alıntı sonuncusu da fikir olmaz. Hem bunların önüne geçilir, hem de post kasanlar artık kasamaz. Bunun oy ile sunulmaması lazım. Desteklemeyen birisinin bir sebebi olmalıdır (ayrıca belirteyim "gereksiz" bir desteklememe sebebi değildir post kasan arkadaşlarım, gereksiz ise niye gereksiz olduğunu da yazmanız gerekir). Eğer desteklemiyorsa bu sebebini sunsun ki AR-GE gerçekten AR-GE olsun yani bu eksik yönlerinden geliştirilsin. Oylamaya açılırsa, misal ben beğenmediğim bir AR-GE için birliğimdeki 30 kişiye "desteklemiyorum" bastırırım.
Moderatör sistemi zaten var, oylama sistemini de biraz farklı şekilde destekliyorum.