Az önce bir olay yaşandı, PO2'nin yapmamı istediği bir şeyi emir olarak algılayıp doğrudan gerçekleştirdim. Rol sonrasında zarara uğrayan kişi bana şikayet açacağını iletti. Ben de tam "üstümün verdiği emri yerine getirdim, benlik bir şey yok" savunması yapacağımı belirttiğimde PO2 olan arkadaşım Discord'dan "po2 po1'e emir veremiyor ki, şikayet açarsa savunman geçersiz sayılır" dedi. Akademi dosyalarıma baktım ve hakikaten de böyle bir durum varmış, tabii 8 ay başka bir yerde başka bir düzende rol yapınca 1 haftada bambaşka bir düzene alışmak da kolay değil.
Şimdi ben kasım ayından kalma bu konuyu niye hortlatıyorum? Çünkü bu muhabbeti duyunca "iyi de biz xx sunucuda böyle yapmıyorduk" tepkisi verdim ve burada emre uyman zorunlu değil yanıtı aldım. Sonra doğrudan aklıma bu AR-GE geldi. Öncelikle başka bir sunucudan gelen bilgim üzerine hareket ettim ve şikayet açılırsa bundan kaynaklı muhtemelen ceza alacağım. PD yetkilileri, PO1-PO2 ilişkisine kadar en temel şeyleri bile değiştirebiliyor. "Açıklayamam, polis rolü yaparsanız anlarsınız" derken de tam olarak bunu kastetmiştim. Polisin kendi içerisindeki kuralları çok farklı, bu yüzden PD yöneticisi şikayetlere bakıyor. Aynı şekilde bu olay üzerine akademi dosyalarımı tamamen karşılaştırdım ve bu ilişkiler haricinde daha birçok şeyde farklılık gördüm. Mesela xx sunucusunda biz bıçağa karşı görev silahımız ile karşılık veriyorken burada tazer ile karşılık veriyoruz.
Lafı nereye getireceğim? Eğer ki bu şikayet örnek verdiğim sunucuda açılacak olsaydı "bir üst kıdemimin verdiği emri iyi/kötü ayırmadan yerine getirmem gerekiyordu" diyerek yırtabilirdim ama bu sunucuda açılırsa bunu diyemeyeceğim. Çünkü buranın düzenine göre emre uymam zorunlu değil. Kısacası, her PD yöneticisinin kendine has bir PD yönetimi vardır. Dolayısıyla PD şikayetine PD yöneticisi bakar.
polis departmanı yöneticilerini tanımak yetmez, departman içerisinde olmak ve görmek arasında çok büyük bir fark var.