polis departmanı bir sunucunun en önemli birliğidir. polis departmanının kalitesi sunucunun kalitesiyle de orantılıdır. tanıdıklarını koruyan adminlerin kadroda bulundurulmasını geçtim, böyle önemli bir birliğin başına ayrımcılık yapacak bir admin koymaları sunucunun adaletsiz olduğuna işarettir. bunu yapacaklarını zannetmiyorum. herhangi bir sunucuya gittiğinizde göreceğiniz ilk şey pd ile ilgili şeylerle sadece pd yöneticisinin ilgilendiği ve sunucu sahibinin bile el atmadığı olacaktır. çünkü polis rolü sadece polis rolünden ibaret değil. bir polis departmanı yöneticisi bir sürü ooc kısıtlama getirip bir o kadar da kısıtlamayı kaldırabilir. örneğin bir polis departmanı üyesinin robot gibi davrandığını görürseniz suçun oyuncuda olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bunu departmanın çoğunluğu yapıyorsa bu kez suçlamalar departmanın başındaki kişiye çevrilir. ben bu sunucuda olmasa da birkaç kez farklı adminlerin yönettiği pdler içerisinde rol yaptım ve aradaki bu farkı biliyorum. malum sunucuda polis rolü yapanların sürekli departman süreçlerini tartıştığını görebilirsiniz. bu dönemleri "xx, yy, zz" olarak adlandırırlar ve bu dönemler adminlerin isimlerinden oluşur, çünkü her adminin yönetme şekli farklıdır. emin olun departmanı yöneten yetkililer departmanda dönen rolleri çok aşırı manyak derecede fazla etkiliyor.
konuyla çok alakalı olmayan üstteki yazımı okuduğunuza göre sizlere bir soru sormak istiyorum. sizce polis departmanını bu denli etkileyecek yetkililer mi departman içerisinde açılan şikayetler ile ilgilenmelidir? yoksa forum görevlileri dahil bu şikayetlere bakabilmeli midir? ben bu argeyi desteklemiyorum, polis departmanını en iyi departmanın içinde bulunanlar bilir. yine üstte verdiğim sunucu örneği gibi, herhangi bir sunucuya baktığınız zaman polislere açılan şikayetlerde sadece pd yöneticisinin şikayetlere bakabilme yetkisinin olduğunu görürsünüz. rinada polis şikayetleri ile pd yöneticilerinin ilgilenmesi sadece rinaya mahsus bir şey değil çünkü olması gereken bu.
farklı sunuculardan örneklere gerek yok. rina'daki bütün PD yöneticilerinin zamanında vardım "departmanı en iyi bilen kişi mi şikayete bakmalı, yoksa forum görevlisi mi?" bu kısmı tartışıyoruz biz zaten.
neden başında admin bir lider olan kişi kendi birliğinin üyelerine açılan şikayete bakmasın?
forum görevlileri değil; admin kadrosundan PD'de olmayan kişilerce bakılabilir ya da oyuncu şikayeti gibi rastgele atanabilir PD şikayeti..
sunulan kanıta bir admin pd'nin bakmasıyla PD'de olmayan bir adminin bakması arasındaki fark ne olabilir?
ben departman yöneticisi olsam birlikteki sevdiğim insanları PD şikayetlerinde 1 tık önde tutardım, çünkü kendi adamım.
kimse PD'nin başına lider koyarken de içini dışını bilemez zaten. PD yöneticisi olup departman içinde aşk yasak diyip rol icâbında elden geçirmediği kadın karakter de kalmamıştı, bu en kötü örneği mesela..
toz pembe bakmayalım herşeye, açık sözlü olalım.
bir sunucunun en önemli oluşumu sadece PD değildir, 2018 senesinde kurduğumuz sicillian birliği ile konsey başkanı olup sunucunun en büyük ve en uzun geçmişi olan 6 birlikle bir masa kurmuşluğumuz ve sunucuyu illegalizm açısından yönetmişliğimiz de var, illegalizm ne kadar iyi yönetilirse PD o kadar tek-tık aşağı düşer.
bu anektodları da burdan belirtelim