Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Polis Şikayetlerine PD Yetkilisinin Bakması HK.

Başlatan Meganluv, 12 Kasım 2019, 14:58:17
Okunma sayısı 1906 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Meganluv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 06 Aralık 2023, 18:57
Toplam oynama: 101 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Polis Şikayetlerine PD Yetkilisinin Bakması HK.
« : 12 Kasım 2019, 14:58:17 »
Karakter Adınız: Jomien_Burgundy
AR-GE konunuz hangi bölümde? (Oyun,forum,ts): Oyun
AR-GE Fikrinizi en fazla 100 kelime ile açıklayın: LS-PD birliği içerisindeki bir üyeyi şikayet etmemize neden birlik sahibi bakıyor? Bu konuda 2 yıldır temel bir sorun var; bir birliğin lideri kendi birlik üyesini savaştıkları kişilere karşı koruma içgüdüsüne bürünmez mi? İnsanın doğasında vardır, yanındaki adamı savunur. "Hayır, asla. Bir admin oyuncuyu kendi birliğinde diye korumaz" yazılmasın eleştiri olarak, biraz yaratıcı olun. O zaman bi' çetede admin varsa o çetenin oyuncularına açılan şikayetlere de birlikteki admin baksın? Ben PD'yide sıradan bir birlik olarak gördüğümden dolayı pd şikayeti - oyuncu şikayeti diye ayrım yapılmasını doğru bulmuyorum.

Dipnot edit: 1 tane IC jailim yada 1 tane PD şikayetim yoktur.

AR-GE konunuzu varsa resim ve video ile destekleyin.:

Çevrimdışı gangshitlamar

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 16 Ocak 2020, 19:09
Toplam oynama: 8 gün, 9 saat
Ynt: Polis Şikayetlerine PD Yetkilisinin Bakması HK.
« Yanıtla #1 : 12 Kasım 2019, 15:22:51 »
Destek,: departman ile alakası olmayan bir yetkili atansa daha sağlıklı olur.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2019, 16:57:45 »
polis departmanı bir sunucunun en önemli birliğidir. polis departmanının kalitesi sunucunun kalitesiyle de orantılıdır. tanıdıklarını koruyan adminlerin kadroda bulundurulmasını geçtim, böyle önemli bir birliğin başına ayrımcılık yapacak bir admin koymaları sunucunun adaletsiz olduğuna işarettir. bunu yapacaklarını zannetmiyorum. herhangi bir sunucuya gittiğinizde göreceğiniz ilk şey pd ile ilgili şeylerle sadece pd yöneticisinin ilgilendiği ve sunucu sahibinin bile el atmadığı olacaktır. çünkü polis rolü sadece polis rolünden ibaret değil. bir polis departmanı yöneticisi bir sürü ooc kısıtlama getirip bir o kadar da kısıtlamayı kaldırabilir. örneğin bir polis departmanı üyesinin robot gibi davrandığını görürseniz suçun oyuncuda olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bunu departmanın çoğunluğu yapıyorsa bu kez suçlamalar departmanın başındaki kişiye çevrilir. ben bu sunucuda olmasa da birkaç kez farklı adminlerin yönettiği pdler içerisinde rol yaptım ve aradaki bu farkı biliyorum. malum sunucuda polis rolü yapanların sürekli departman süreçlerini tartıştığını görebilirsiniz. bu dönemleri "xx, yy, zz" olarak adlandırırlar ve bu dönemler adminlerin isimlerinden oluşur, çünkü her adminin yönetme şekli farklıdır. emin olun departmanı yöneten yetkililer departmanda dönen rolleri çok aşırı manyak derecede fazla etkiliyor.
konuyla çok alakalı olmayan üstteki yazımı okuduğunuza göre sizlere bir soru sormak istiyorum. sizce polis departmanını bu denli etkileyecek yetkililer mi departman içerisinde açılan şikayetler ile ilgilenmelidir? yoksa forum görevlileri dahil bu şikayetlere bakabilmeli midir? ben bu argeyi desteklemiyorum, polis departmanını en iyi departmanın içinde bulunanlar bilir. yine üstte verdiğim sunucu örneği gibi, herhangi bir sunucuya baktığınız zaman polislere açılan şikayetlerde sadece pd yöneticisinin şikayetlere bakabilme yetkisinin olduğunu görürsünüz. rinada polis şikayetleri ile pd yöneticilerinin ilgilenmesi sadece rinaya mahsus bir şey değil çünkü olması gereken bu.

Çevrimdışı Meganluv

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 06 Aralık 2023, 18:57
Toplam oynama: 101 gün, 0 saat
« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2019, 17:15:39 »
polis departmanı bir sunucunun en önemli birliğidir. polis departmanının kalitesi sunucunun kalitesiyle de orantılıdır. tanıdıklarını koruyan adminlerin kadroda bulundurulmasını geçtim, böyle önemli bir birliğin başına ayrımcılık yapacak bir admin koymaları sunucunun adaletsiz olduğuna işarettir. bunu yapacaklarını zannetmiyorum. herhangi bir sunucuya gittiğinizde göreceğiniz ilk şey pd ile ilgili şeylerle sadece pd yöneticisinin ilgilendiği ve sunucu sahibinin bile el atmadığı olacaktır. çünkü polis rolü sadece polis rolünden ibaret değil. bir polis departmanı yöneticisi bir sürü ooc kısıtlama getirip bir o kadar da kısıtlamayı kaldırabilir. örneğin bir polis departmanı üyesinin robot gibi davrandığını görürseniz suçun oyuncuda olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bunu departmanın çoğunluğu yapıyorsa bu kez suçlamalar departmanın başındaki kişiye çevrilir. ben bu sunucuda olmasa da birkaç kez farklı adminlerin yönettiği pdler içerisinde rol yaptım ve aradaki bu farkı biliyorum. malum sunucuda polis rolü yapanların sürekli departman süreçlerini tartıştığını görebilirsiniz. bu dönemleri "xx, yy, zz" olarak adlandırırlar ve bu dönemler adminlerin isimlerinden oluşur, çünkü her adminin yönetme şekli farklıdır. emin olun departmanı yöneten yetkililer departmanda dönen rolleri çok aşırı manyak derecede fazla etkiliyor.
konuyla çok alakalı olmayan üstteki yazımı okuduğunuza göre sizlere bir soru sormak istiyorum. sizce polis departmanını bu denli etkileyecek yetkililer mi departman içerisinde açılan şikayetler ile ilgilenmelidir? yoksa forum görevlileri dahil bu şikayetlere bakabilmeli midir? ben bu argeyi desteklemiyorum, polis departmanını en iyi departmanın içinde bulunanlar bilir. yine üstte verdiğim sunucu örneği gibi, herhangi bir sunucuya baktığınız zaman polislere açılan şikayetlerde sadece pd yöneticisinin şikayetlere bakabilme yetkisinin olduğunu görürsünüz. rinada polis şikayetleri ile pd yöneticilerinin ilgilenmesi sadece rinaya mahsus bir şey değil çünkü olması gereken bu.

farklı sunuculardan örneklere gerek yok. rina'daki bütün PD yöneticilerinin zamanında vardım "departmanı en iyi bilen kişi mi şikayete bakmalı, yoksa forum görevlisi mi?" bu kısmı tartışıyoruz biz zaten.

neden başında admin bir lider olan kişi kendi birliğinin üyelerine açılan şikayete bakmasın?

forum görevlileri değil; admin kadrosundan PD'de olmayan kişilerce bakılabilir ya da oyuncu şikayeti gibi rastgele atanabilir PD şikayeti..

sunulan kanıta bir admin pd'nin bakmasıyla PD'de olmayan bir adminin bakması arasındaki fark ne olabilir?

ben departman yöneticisi olsam birlikteki sevdiğim insanları PD şikayetlerinde 1 tık önde tutardım, çünkü kendi adamım.

kimse PD'nin başına lider koyarken de içini dışını bilemez zaten. PD yöneticisi olup departman içinde aşk yasak diyip rol icâbında elden geçirmediği kadın karakter de kalmamıştı, bu en kötü örneği mesela..

toz pembe bakmayalım herşeye, açık sözlü olalım.

bir sunucunun en önemli oluşumu sadece PD değildir, 2018 senesinde kurduğumuz sicillian birliği ile konsey başkanı olup sunucunun en büyük ve en uzun geçmişi olan 6 birlikle bir masa kurmuşluğumuz ve sunucuyu illegalizm açısından yönetmişliğimiz de var, illegalizm ne kadar iyi yönetilirse PD o kadar tek-tık aşağı düşer.

bu anektodları da burdan belirtelim

Çevrimdışı sysx1337

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Mart 2023, 01:02
Toplam oynama: 74 gün, 10 saat
« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2019, 17:20:48 »
Saçmalamayın, adam PD rollerini bilmiyorsa neyin kural ihlali olduğunu nereden bilecek?

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
« Yanıtla #5 : 12 Kasım 2019, 17:47:04 »
Spoiler:

farklı sunuculardan örneklere gerek yok. rina'daki bütün PD yöneticilerinin zamanında vardım "departmanı en iyi bilen kişi mi şikayete bakmalı, yoksa forum görevlisi mi?" bu kısmı tartışıyoruz biz zaten.

neden başında admin bir lider olan kişi kendi birliğinin üyelerine açılan şikayete bakmasın?

forum görevlileri değil; admin kadrosundan PD'de olmayan kişilerce bakılabilir ya da oyuncu şikayeti gibi rastgele atanabilir PD şikayeti..

sunulan kanıta bir admin pd'nin bakmasıyla PD'de olmayan bir adminin bakması arasındaki fark ne olabilir?

ben departman yöneticisi olsam birlikteki sevdiğim insanları PD şikayetlerinde 1 tık önde tutardım, çünkü kendi adamım.

kimse PD'nin başına lider koyarken de içini dışını bilemez zaten. PD yöneticisi olup departman içinde aşk yasak diyip rol icâbında elden geçirmediği kadın karakter de kalmamıştı, bu en kötü örneği mesela..

toz pembe bakmayalım herşeye, açık sözlü olalım.

bir sunucunun en önemli oluşumu sadece PD değildir, 2018 senesinde kurduğumuz sicillian birliği ile konsey başkanı olup sunucunun en büyük ve en uzun geçmişi olan 6 birlikle bir masa kurmuşluğumuz ve sunucuyu illegalizm açısından yönetmişliğimiz de var, illegalizm ne kadar iyi yönetilirse PD o kadar tek-tık aşağı düşer.

bu anektodları da burdan belirtelim
polis departmanı yöneticilerini tanımak yetmez, departman içerisinde olmak ve görmek arasında çok büyük bir fark var. sana en basitinden şu örneği vereceğim, bundan 7-8 ay öncesinde farklı bir sunucuda polis rolü yaparken şikayet almıştım. şikayet dışarıdan bakan kullanıcıların gözüne metagaming, fear rp ve hatta hile olarak bile görünüyordu. oysa olayın sadece ben, ekip arkadaşım, desteğe gelen ekipler farkındaydı. olay ise bir sivile ateş açılan bölgeye giriş yapıp doğrudan kişilere ateş açarak destek istememizdi. olayı detaylıca anlatmak isterdim ama sunucunun forumu şu an kapalı ve olay tam olarak aklımda değil. yine de üşenmezsem chatlogumu bulup paylaşırım sizler için.
yöneticiler pasifti ve şikayet 3 ay sonra sonuçlandı. 3 ay diyorum, rinanın yetkilendirme sistemine bakarsak sunucu sahibi, bir lead admin veya bir hsa bile çıkıp bakmamış şikayete. çünkü o şikayet rastgele bir adminin çıkıp bakabileceği bir şikayet değildi. o rolü izleyen bir adminin incelemesi (ki kendisi, şikayet sahipleri tarafından şikayete etiketlendiğinde bile pdnin nasıl yönetildiğini ve bu tip olaylara nasıl yaklaştığını bilmiyorum, bu şikayet ile pd yöneticisinin ilgilenmesi gerekiyor demişti) ya da polis departmanı yöneticisinin incelemesi gerekliydi. o süreçte yüzlerce şikayet incelendi ancak o şikayet sanki tozlu raflara kaldırılmış gibi aylarca bekledi ve en sonunda reddedildi.

Saçmalamayın, adam PD rollerini bilmiyorsa neyin kural ihlali olduğunu nereden bilecek?
size bunu detaylıca açıklamak isterdim ama inanın ben de nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. polis rolü yapmanın önemi de bu. zamanında polis rolü gerçekleştirmiş olmasaydım emin olun ben de bu argeyi desteklerdim ama departmanın içinde bulunduktan sonra rollere bakış açın çok değişiyor.

eğer siz kendi adamınızı diğer oyunculardan bir sıfır önde tutacaksanız bu sizin iradesizliğiniz ve sorununuz. böyle bir kişi yetkili olamaz zaten, olduysa da bu sunucunun sorumluluğundadır. çünkü bir olur iki olur ama bu durum fark edilir. inatla kadroda tutuluyorsa belli ki yetkili koruma durumu vardır ve bu yine bir önceki postumda bahsettiğim "adaletsizlik" durumuyla eşdeğerdir. demek ki bırakın yetkililiği sizin birlik dahi yönetmemeniz gerekiyor. sicilian birliğini örnek göstermişsiniz, şahsen sicilian döneminde de vardım ve rollerini hiç beğenmediğim bir birlikti. takındığı dm birliği görünümü de hemen arkasından geliyor. şimdi bunların neden olduğunu çok daha iyi anlıyorum, demek ki böyle durumlarda hep kendi adamlarınızı önce tuttunuz. kendi birliğimi nasıl yönettiğimden bahsedeyim, birlik üyem hakkında bana bir şikayet iletildiği an düşman ya da değil benim üyem ya da değil gerekeni yapıyorum. geçenlerde birkaç birlik üyem düşman olduğumuz birlik tarafından bana şikayet edildiğinde doğrudan kişileri birlikten uzaklaştırmıştım ki bu birlikteki üye sayısının düşmesine neden olup silah onayımızı bize kaybettirdi. şikayetçi olan arkadaşlar da doğrulayabilirler bunu.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Eric Blecher Lv.24
Son giriş: 21 Eylül 2024, 21:52
Toplam oynama: 181 gün, 0 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 30 Ağustos 2024, 18:10
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
« Yanıtla #6 : 12 Kasım 2019, 19:53:14 »
Bir insan kendi birliğinde kural ihlali yapan birisini asla istemez. Pd içindeki yetkililerin bakması gayet mantıklı, sonuçlarda sorun görürsen itiraz et başkası baksın.

Çevrimdışı Defrinex

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Temmuz 2024, 12:16
Toplam oynama: 98 gün, 19 saat
« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2019, 11:35:31 »
Oyuna yeni başladığım zaman f.g görevlisi ceza alacak ama sen polis şikayetlerine konu aç ben işlem yapamam dedi, konu açtım ceza almadı. F.gler bu konuda yetersiz kalır.

Çevrimdışı Platon

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 03 Ekim 2022, 22:06
Toplam oynama: 212 gün, 15 saat
« Yanıtla #8 : 13 Kasım 2019, 12:35:55 »
Ceza itirazı süs diye konulmamış.

Çevrimdışı PgDn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kip Trager Lv.20
Son giriş: 28 Ağustos 2022, 19:41
Toplam oynama: 63 gün, 3 saat
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2019, 13:51:51 »
Sonuna kadar destekliyorum.