Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

DM içerikli paylaşımlar

Başlatan LORDXUNEITY, 11 Kasım 2019, 17:27:45
Okunma sayısı 762 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Birlik: ******TTI
Son giriş: 11 Ağustos 2021, 22:15
Toplam oynama: 80 gün, 11 saat
Birlik: (Yok)
DM içerikli paylaşımlar
« : 11 Kasım 2019, 17:27:45 »
DM içerikli videolar ve ekran görüntüleri son zamanda fazlasıyla yayıldı, aklıma gelmişken bu konu hakkında AR-GE açmak istedim.
Bu konu hakkındaki önerimi paylaşmadan önce forum hakkında düşüncemi paylaşmak istiyorum. Foruma güzel bir denetim getirilmeli, yoksa bu önerinin pek bir anlamı kalmayacak. Uyarı sistemi gelebilir. Susturmalar uyarı puanına göre çalışır. Aynı şekilde forum cezaları OOC sicilimizde de gözükebilir (30 gün durumunun forum cezalarına gelmesini desteklemiyorum). Forum kuralları üç kuraldan ibaret
Alıntı yapılan: Sunucu Politikaları ve Genel Oyun Kuralları
Ortak Nezaket/Sağduyu: Forum üzerindeki yorumlarınız ve konularınız başkalarını rahatsız edebilecek, incitebilecek, rencide edebilecek veya aşağılayabilecek içerikler barındırmamalıdır. Forum üzerinde saygı çerçevesinde yorum yapmalısınız.
Görev üstlenme: Forum üzerinde düzeni sağlayan Forum Görevlileri ve Rina RP yöneticileridir. Oyuncuların bu asayişi sağlamada rolü yoktur. (Örnek: 'Bu konu buraya mı açılır?' / 'Saçma sapan konular açma' / 'Konu kilit')
Hesap sorumluluğu: Forum hesabınız size aittir. Forum hesabınızdan göndereceğiniz iletilerin ve yapacağınız işlemlerin sorumluluğu sizdedir. Rina RP bu konuda hiçbir sorumluluk kabul etmez.
Bu kuralların arttırılması ve oyun kurallarından ayrı bir şekilde "Forum kuralları" şeklinde açılması bence daha sağlıklı olur. Forumda karşılıklı hakaretler gün geçtikçe artıyor. Multiaccount açarak hakaret eden bile var. Denetim konusunda yetersiz kalındığını düşünüyorum, forum görevlilerine böyle bir yetki verilmeli. Forum görevlilerinde bu yetki varsa bile kendilerini fazla gösterebildiklerini sanmıyorum ve forumda da aktif olmaları gerektiğini savunuyorum.

Çatışma içerikli videoların paylaşılmasının yasaklanması gerekiyor. Şu an sunucuda en güçlü birlik en çok adama ve en iyi kollara sahip olan (sunucuya hile sokan arkadaşlarımız) olarak geçiyor. Bunu bir önceki birlik toplantısında birçok birlikle bir araya dile getirmiştik, birliklerin silahlar ile en güçlü birlik olmasından ziyade IC'de yapılan roller ile güçlü olmaları gerektiğini bildirdik, hatta bu konu hakkında bazı rol önerileri yaptık. #FEK'in dün gerçekleştirdiği rol ile bir şeyler denediğini düşünüyorum ve kendisine denemeleri için teşekkür ediyorum.
2019 Şubat ayının ortalarından günümüze kadar olan süreci incelerseniz bu süreçte birliklerin yaptıkları rollerin gün geçtikçe kalitesizleştiğini, karakterlerin sokaklara AK'ler ile inerek birer Sultan'a doluşup sözde drive-by yaparak sağa sola sıktığını ve buna da "mafya" rolü dediklerini görebilirsiniz. Yapılan rolün saçmalığını geçiyorum, bu dönemden itibaren sunucudaki birçok oyuncunun DM'in artması sebebi ile sunucuyu bıraktığını görebilirsiniz (biz de arkadaşlarımız ile sunucudan ayrılmıştık).
10 ay önceki döneme bakarsanız bu tip çatışma içerikli videoların o dönem patlak verdiğini fark edebilirsiniz. Ben bu videoların insanların oynama sebebini değiştirdiğini, "az adam vurayım da video çekeyim forumda hava yapayım" moduna girdiklerini düşünüyorum.

Nedenimi açıkladıktan sonra bu işlemin nasıl yapılacağı hakkındaki fikrime geçiyorum. Başka bir sunucudaki politikanın benzerinin uygulanabileceğini düşünüyorum. Çatışma içerikli videoların hiçbir şekilde forumda paylaşılmaması gerekiyor. Bu videoların paylaşımı halinde mesajın silinmesi ve kişiye uyarı verilmesi gerekiyor. Aynı şekilde ekran görüntülerinde, rolsüz bir şekilde kuru kuruya yerde yatan bir yaralının paylaşılmaması gerekiyor. Eğer ortada bir rol döndüyse ve rol paylaşımı yapılacaksa kişinin isminin sansürlenmesi lazım. Cezası da çatışma içerikli videolar ile aynı olabilir. Bu paylaşımlar eğer ki bir birlik tanıtımında paylaşılıyorsa veya birlikçe yapıldıysa birliğe cezai işlem uygulanabilir

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 13 Mart 2022, 18:50
Toplam oynama: 20 gün, 3 saat
Ynt: DM içerikli paylaşımlar
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2019, 17:30:40 »
üşenmedim okudum
Spoiler:
DESTEK

Çevrimdışı Galahad

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Eylül 2023, 00:59
Toplam oynama: 132 gün, 14 saat
Köken: Rus
Son giriş: 03 Eylül 2023, 01:28
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #2 : 11 Kasım 2019, 17:49:17 »
üşenmedim okudum
Spoiler:
DESTEK
ben de üşendim okumadım cevapsız kalıorm o yüzden

Çevrimdışı Intervice

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Kasım 2023, 04:10
Toplam oynama: 141 gün, 22 saat
Maria Marini Lv.23
Son giriş: 10 Nisan 2023, 18:29
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2019, 18:27:06 »
Gerçekten mafya rolünü sadece DM olarak algılayan insanlar var, örnek verecek olursak 2 birlik arasında bir tartışma yaşandı birisi ona sıktı onu düşürdü diğeri ona sıktı derken sürekli çatışma uzlaşma diye bir şey yok.

Çevrimdışı schturm

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 26 Mayıs 2022, 20:01
Toplam oynama: 3 gün, 0 saat
« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2019, 19:08:19 »
destekliyorum

Çevrimdışı PgDn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kip Trager Lv.20
Son giriş: 28 Ağustos 2022, 19:41
Toplam oynama: 63 gün, 3 saat
« Yanıtla #5 : 11 Kasım 2019, 19:22:42 »
Desteklendin kral.

Çevrimdışı KubaR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 12 Şubat 2024, 14:51
Toplam oynama: 193 gün, 21 saat
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2019, 20:08:15 »
Desteklendin

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ji Hun Lv.34
Köken: Koreli
Son giriş: 26 Kasım 2024, 14:59
Toplam oynama: 313 gün, 1 saat
Freya Pearce Lv.34
Köken: Avustralyalı
Son giriş: 08 Mart 2024, 21:40
Toplam oynama: 0 gün, 20 saat
Son giriş: 14 Nisan 2024, 00:06
Toplam oynama: 6 gün, 19 saat
Birlik: ***** **ars
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2019, 22:28:14 »
Okumadım ama haklısındır

Çevrimdışı Imperio

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Nisan 2025, 03:56
Toplam oynama: 90 gün, 21 saat
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 03:47
Toplam oynama: 418 gün, 19 saat
Grace Tyler Lv.35
Son giriş: 03 Şubat 2024, 07:22
Toplam oynama: 7 gün, 11 saat
« Yanıtla #8 : 12 Kasım 2019, 09:57:28 »
Gerçekten mafya rolünü sadece DM olarak algılayan insanlar var, örnek verecek olursak 2 birlik arasında bir tartışma yaşandı birisi ona sıktı onu düşürdü diğeri ona sıktı derken sürekli çatışma uzlaşma diye bir şey yok.

Çevrimdışı LORDXUNEITY

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2023, 22:56