Meslek lisesine gidenler için tavsiye olmuş bu. Okula soytarılık yapmaya adam dövmeye okulun abisi olmaya değil eğitim almaya gidin. Dört yıl boyunca derslerinizi sıkı tutun, her yıl düzenli çalışın çalışmazsanız 12'de anlıyosunuz bunun acısını. Size gelip 12'ler şey diyecek biz çalışmadık şöyle böyle olduk falan onlar doğru onlara kulak asın ama büyük ihtimal asmayacaksınız çünkü biz de asmamıştık. Fakat çalışan ve her yıl derslerini sıkı tutan 12'de de rahat ediyor fazla sıkıntı çekmiyor. Onun dışında hocalarla aranızı iyi tutun, okulda havalı görünecem diye hocalara ters gitmeyin. Sosyal ilişkilere gelirsek her insanla samimiyet kurmaya çalışmayın, o tür insanlar genel kitle tarafından sevilmez ve 'yavşak' olarak adlandırılırlar. Kızlarla illa ki yaşayacaklarınız olacaktır fakat her gördüğünüz kıza yazmayın. Ne çok cıvık olun ne de çok ciddi olun, yerine göre adam olun öyle devam edin. Yani kimse size kolay kolay şaka yapamasın ama kimse de size yaklaşmamazlık edip bu samimiyetsiz bir insan demesin. Herkesle samimiyet kurmayın, samimiyetten kastım konuşmak değil yani her derdinizi ve sırrınızı herkese açık etmeyin. Zaten derdinizi paylaşabileceğiniz insanlar kendini belli eder, siz farkedersiniz. En fazla iki veya üç insan olsun, fazlasına içinizi dökmeyin ve içinizi açmayın. Aynı şekilde iki veya üç insan hariciyle fazla samimiyet kurmayın sadece arkadaşlık ilişkisi olsun. Kasıntı olmayın, sonuç olarak herkes yeni geçti 9. sınıfa sadece siz değil. Herkeste ilk gün bir heyecan olması çok doğal, fakat kendinizi ne kadar kasarsanız o kadar saçma hareketler sergilersiniz. İlk olarak tanışmaya sıra arkadaşınızdan başlayın, o'nun atılmasını beklemeyin direkt olarak siz atılgan olun ve onunla iletişim kurun. Sınıfta birbirlerini önceden tanıyanlar elbet olacaktır, sınıfta belli gruplar elbet olacaktır fakat hiç gruba girmem gerek falan diye düşünmeyin. Ben iki hafta sonra bir grup bulmuştum kendime ve bu zorlayarak olmadı illa gireyim kafasında olmamıştım doğal ve spontane gelişti. Bir de sürekli para isteyenler olacak herkese para vermeyin, maddiyata önem vermeyen birisi olsanız dahi herkese vermeyin paranızı. Sadece dost dediğiniz iki üç kişiye verin onlar da size versin, karşılıklı olsun yani tek taraflı verirseniz yine olmaz. Para göz insanlar olacak onlardan uzak durun, sadece para için gelirler yanınıza para veya yiyeceklerinizden alıp sonra giderler. Serseri tiplerle gruplaşmayın, onların yaptığı yanlışlar ilerde size de mal edilebilir ve bundan başınız yanabilir. Dört yılınızı sorunsuz geçirmeye çalışın, dört yıldır lisedeyim bir tane kavgam olmadı diyeyim ben size. Bu bana aptal insanlar denk gelmediği anlamına gelmiyor, sadece sabretmeyi bilin ve kavganın son çare olduğunun farkında olun. Unutmayın, okulun havalısı olup ortam yapmaya ne bileyim kız kaldırmaya değil eğitim almaya gidiyorsunuz.