Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Liseye yeni başlayacaklar için tavsiyeler

Başlatan neo1, 01 Eylül 2019, 23:16:26
Okunma sayısı 1578 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı CanX7

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Ocak 2023, 04:22
Toplam oynama: 68 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Liseye yeni başlayacaklar için tavsiyeler
« Yanıtla #30 : 02 Eylül 2019, 11:44:33 »
KIZ YOK KIZ AMQ, SINIF 40 KİŞİ 39 ERKEK 1 TRAVESTİ
AYNI Durumu bende yaşadım 10 sınıfta açık lise geçtim şuan MAOL Mezunuyum üniversite hazırlanıyorum sana önerim hiç kalma direk aol veya maol geç ortam çok kötü onun yerine Birtane kız bul meslek lisesinde olmasın ama aman kız istiyorsan Özel okulda veya AL yapabiliyorsan Fen lisesinden olsun arkadaş ol önce 3-4 ay sonra sevgil iolmaya çalış yada kanka kal ama takılırsın rahat ool ;)

Çevrimdışı vipergodd

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Rudolf Kraus Lv.21
Köken: Amerikan
Son giriş: 26 Temmuz 2024, 16:21
Toplam oynama: 102 gün, 13 saat
« Yanıtla #31 : 02 Eylül 2019, 12:16:52 »
Artık meslek lisesinde eskisi gibi kavga falan yok, tavsiye yok normal okul işte amk

Çevrimdışı NawieR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 01 Nisan 2024, 16:49
Toplam oynama: 40 gün, 5 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 01 Nisan 2024, 16:45
Toplam oynama: 545 gün, 8 saat
Noe Vaugeois Lv.39
Köken: Kanadalı
Son giriş: 12 Mart 2024, 20:14
Toplam oynama: 8 gün, 5 saat
Son giriş: 12 Mart 2024, 19:54
Toplam oynama: 11 gün, 12 saat
Son giriş: 02 Nisan 2024, 18:58
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
« Yanıtla #32 : 02 Eylül 2019, 12:24:19 »
Evet, son hemen hemen 1 haftanız aşağıdakileri yapın.

12 lere abi çekiyorsunuz, 11 lerlede aranızı güzel tutuyorsunuz seneye size lazım olucaklar. 10 lar sizinle uğraşıcak bu yüzden 12 lere abi bak sana abi diyorum siz yokken bir kaç çapulcu kendini kral sanıyor artık sizin halletmeniz lazım diyeceksiniz ama karşıdaki kişinin karakter yapısına göre değişir keko ise onu kendisini cihat sarsılmaz hissettirin eğer değil cool takılmayı seven ise bad boy hissettirin dil konuşur burada ben 9 ken çok 10 dövdürttüm :D

Gelelim kız meselesine bir çok kız arkadaşınız olsun tek kıza köpek gibi bağlanmayın bu sefer o kendisini prenses sanıp sizi peşinden koşturucak ve sizden iyisini bulursa gidicek sosyal olun herkesin tanıdığı birisi olmaya çalışın kızlar gelecektir güzel kalabalık bir erkek grubunuz olsun ama sakın sürekli erkeklerle takılmayın ben bi tuvalete 10 erkekle giden birisiydim ve 2 senedirde öyleyim pişmanım fazla kızlı ortamlara giremiyorum yanımdaki kazmalar yüzünden siz yapmayın sosyal olun.

öyle badboy olucam havasına girmeyin kendiniz olun ne kızın yanında küfür etmicem şunu yapmıcam demeyin kendiniz gibi davranın yapmacık olmayın doğal olun.

Derslere gelelim dersler çok önemli bir binanın temelini yanlış atarsan devamı gelmez aga dikkat edin ortaokul gibi değil dersler oturup ezberliceksiniz. Ortaokul diploma notum 98 lise yıl sonu notlarım 9- 71 | 10- 76

İlk gittiğinizde gidip sınıfın en arkasına geçmeyin ben o konuda şanslıydım arkadaşlarım gelmişti ve sizin böyle durumunuz yok ise sınıfın tam merkezine oturun bir akbaba gibi etrafı süzün ama sadece kızları kesmeyin erkeklerle de kızlarlada muhattap olun okulunuz tanışma günü yapıyorsa gidin orda sosyalleşin okula başlamadan arkadaş edinin ilk gün kimsenin gerçek huyunu anlayamazsınız herkes yapmacık davranır kızlar makyajla gelir 2 hafta sonra anlarsınız kimin ne olduğunu o yüzden kimseye aşırı güvenmeyin.

Herkes bir şeyler eklesin yardımcı olalım arkadaşlara ayrıca yazım yanlışı çok olabilir üşendim.
herif herşeyi yazmış deneyimli anlattıklarını uygulayn .d

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #33 : 02 Eylül 2019, 12:41:09 »
Meslek lisesine gidenler için tavsiye olmuş bu. Okula soytarılık yapmaya adam dövmeye okulun abisi olmaya değil eğitim almaya gidin. Dört yıl boyunca derslerinizi sıkı tutun, her yıl düzenli çalışın çalışmazsanız 12'de anlıyosunuz bunun acısını. Size gelip 12'ler şey diyecek biz çalışmadık şöyle böyle olduk falan onlar doğru onlara kulak asın ama büyük ihtimal asmayacaksınız çünkü biz de asmamıştık. Fakat çalışan ve her yıl derslerini sıkı tutan 12'de de rahat ediyor fazla sıkıntı çekmiyor. Onun dışında hocalarla aranızı iyi tutun, okulda havalı görünecem diye hocalara ters gitmeyin. Sosyal ilişkilere gelirsek her insanla samimiyet kurmaya çalışmayın, o tür insanlar genel kitle tarafından sevilmez ve 'yavşak' olarak adlandırılırlar. Kızlarla illa ki yaşayacaklarınız olacaktır fakat her gördüğünüz kıza yazmayın. Ne çok cıvık olun ne de çok ciddi olun, yerine göre adam olun öyle devam edin. Yani kimse size kolay kolay şaka yapamasın ama kimse de size yaklaşmamazlık edip bu samimiyetsiz bir insan demesin. Herkesle samimiyet kurmayın, samimiyetten kastım konuşmak değil yani her derdinizi ve sırrınızı herkese açık etmeyin. Zaten derdinizi paylaşabileceğiniz insanlar kendini belli eder, siz farkedersiniz. En fazla iki veya üç insan olsun, fazlasına içinizi dökmeyin ve içinizi açmayın. Aynı şekilde iki veya üç insan hariciyle fazla samimiyet kurmayın sadece arkadaşlık ilişkisi olsun. Kasıntı olmayın, sonuç olarak herkes yeni geçti 9. sınıfa sadece siz değil. Herkeste ilk gün bir heyecan olması çok doğal, fakat kendinizi ne kadar kasarsanız o kadar saçma hareketler sergilersiniz. İlk olarak tanışmaya sıra arkadaşınızdan başlayın, o'nun atılmasını beklemeyin direkt olarak siz atılgan olun ve onunla iletişim kurun. Sınıfta birbirlerini önceden tanıyanlar elbet olacaktır, sınıfta belli gruplar elbet olacaktır fakat hiç gruba girmem gerek falan diye düşünmeyin. Ben iki hafta sonra bir grup bulmuştum kendime ve bu zorlayarak olmadı illa gireyim kafasında olmamıştım doğal ve spontane gelişti. Bir de sürekli para isteyenler olacak herkese para vermeyin, maddiyata önem vermeyen birisi olsanız dahi herkese vermeyin paranızı. Sadece dost dediğiniz iki üç kişiye verin onlar da size versin, karşılıklı olsun yani tek taraflı verirseniz yine olmaz. Para göz insanlar olacak onlardan uzak durun, sadece para için gelirler yanınıza para veya yiyeceklerinizden alıp sonra giderler. Serseri tiplerle gruplaşmayın, onların yaptığı yanlışlar ilerde size de mal edilebilir ve bundan başınız yanabilir. Dört yılınızı sorunsuz geçirmeye çalışın, dört yıldır lisedeyim bir tane kavgam olmadı diyeyim ben size. Bu bana aptal insanlar denk gelmediği anlamına gelmiyor, sadece sabretmeyi bilin ve kavganın son çare olduğunun farkında olun. Unutmayın, okulun havalısı olup ortam yapmaya ne bileyim kız kaldırmaya değil eğitim almaya gidiyorsunuz.

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #34 : 02 Eylül 2019, 12:47:34 »
Ek olarak okulda siyasi yapılanmalar olacak, hangi siyasi yapılanma olduğundan bağımsız konuşuyorum. Hiç birisine katılmayın, 9. sınıfta beni çağırmışlardı o zamanki düşüncemle gitmeyi düşünmüştüm fakat şimdi gitmediğimden dolayı o kadar mutluyum ki.

Çevrimdışı Ecstasious

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Aralık 2020, 01:10
Toplam oynama: 26 gün, 13 saat
« Yanıtla #35 : 02 Eylül 2019, 13:01:55 »
vay anam vay babam, ben fazla cıvık bir insanım, birinin yanına gidip samimi konuşurum falan, beni tanıyanlar biliyordur zaten, kolay samimiyet kurarım, ama lisede bu durum olmadı. Şerefsizin biriyle konuşayım dedim, ibnelik yaptı bana sonra muhabbetimi kestim onunla, o gün bu gündür sürekli benimle uğraşıyor. Biri ile muhabbete girmeden önce gözlem yapmanızı öneriyorum.

Çevrimdışı Baki

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Nisan 2025, 02:03
Toplam oynama: 307 gün, 4 saat
Köken: Alman
Son giriş: 16 Nisan 2025, 02:10
Toplam oynama: 0 gün, 22 saat
« Yanıtla #36 : 02 Eylül 2019, 21:44:02 »
Lisede artık bir ergensiniz. Öncelikle bunu kabul etmeniz gerekir ki bu sebepten dolayı öğretmenleriniz sizler ile ilkokul ve ortaokulda olduğu gibi ilgilenmez. Derslerinizde fazla üstünüze düşmez. Dersleriniz daha yüzeysel işlenir bu sebepten dolayı daha fazla odaklanmalı ve merak ettiğiniz şeyleri direk sormanız gerekiyor. Meslek lisesi öğrencileri iyi bilir, siz ne kadar dinlemek isterseniz de meslek dersleri hep arka sıra öğrencileri yüzünden kaynar. Ama siz öğrenemediklerinizi hocalarınza tenefüste ya da boş bir vakitte bizzat sorun. Onların hoşuna gidecektir ve değeriniz artacaktır. Eğer benim gibi bir güzel sanatlar lisesinde okuyorsanız ve müzik bölümündeyseniz sakın sevmediğiniz bir enstrümanı çalmayın. 9-10. Sınıflarda sorun olmayabilir ama 11 ve 12. Sınıflarda büyük sorun olacaktır. Maalesef bunu yaşıyorum. Sizden sürekli etüt çalışmanız istenecek ama siz o aleti sevmediğiniz için çalışmayacaksınız ve notlarınız düşecek. Zorlaya zorlaya çalışacaksınız. Bu durumda diğer müzik derslerini yükselterek kurtarmayı deneyin. Herkes kendini ispatlamaya çalıştığı için siz sadece ağırbaşlı olarak durun ve bol bol kitap okuyun. Gidin bir kütüphaneye söyleyin bir çay sessizce kitabınızın ve çayın keyfini çıkarın.

Çevrimdışı TraX has left

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Mart 2023, 18:57
Toplam oynama: 31 gün, 12 saat
« Yanıtla #37 : 02 Eylül 2019, 22:19:16 »
Ülkü Ocaklarına sakın katılmayın. Mevzu olursa arkamda adam bulunsun diye ocağa katılan arkadaşlarım şu anda reislerinden kaçacak delik arıyorlar. Liseli gençleri ülkü ocağı altında toplayıp adeta bir çete oluşturuluyor. Okul içinden seçilen reisiniz ocakla okul arasında bağlantı kurar. Sizi zorla seminerlere götürür, kavgaya çağırır ve bunlar yetmezmiş gibi sizi kuklası gibi oynatır. Bunlar sadece ufak bir gözlem sonucu çıkan örnekler, dahasıda var ama anlatmak istemem. Özet olarak sakın ama sakın aldanıp bu ocaklara katılmayın.

Okul çıkışlarında kapı önünde toplanıyorlardı bizim çakma ülkücüler. Katılanların yarısı okul reisi görmesin diye duvarlardan atlayıp doğru evine kaçıyordu. :D Bu tür yerlere katılmadan önce iyi düşünün derim.

Çevrimdışı cptxemremm

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 19 Haziran 2020, 18:47
Toplam oynama: 54 gün, 22 saat
« Yanıtla #38 : 02 Eylül 2019, 22:52:26 »
Ya hepsi boş 12.sınıfa geçtim size tek öğretmenlere saygılı olun, perfonmasları yapın, yalakalık yapın bu kadar. Sınavları çalışın bu arada.

Çevrimdışı Nou

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ocak 2021, 19:47