Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

İnsanlar neden Ateist oluyorlar?

Başlatan 13579, 30 Ağustos 2019, 23:02:06
Okunma sayısı 1742 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Onite

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 18 Ocak 2022, 01:29
Toplam oynama: 199 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: İnsanlar neden Ateist oluyorlar?
« Yanıtla #30 : 31 Ağustos 2019, 11:17:03 »
Arkadaşlar atalarımız Müslüman çoğumuzun annesi babası Müslüman ve bütün soruların cevabı var hiç çelişki yok, insanlar neden Ateist, Deist veya Agnostik oluyor?

Hiçbir sorunun cevabı yok, çelişki çok canım benim sen olayı yanlış kavramışsın. Araştır bakalım dinden çıkıyor musun çıkmıyor musun? Araştırmaya başla önce, ama öyle basit araştırmalar değil. Tüm dinleri, tüm her şeyi araştırmaktan başla.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 10 Ağustos 2020, 20:56
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #31 : 31 Ağustos 2019, 11:17:48 »
seni kim doğurdu şiasldişasld

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
« Yanıtla #32 : 31 Ağustos 2019, 12:09:03 »
allah beni yaratmadan önce benden izin almadı

2 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edilmesi çocuğun hakkı değildi
o zaman allah onun böyle bir kaderinin olacağını biliyorsa niye ona böyle bir şey yapılmasına izin verdi?

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 18 Haziran 2024, 00:31
Toplam oynama: 47 gün, 22 saat
Son giriş: 08 Temmuz 2023, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #33 : 31 Ağustos 2019, 12:24:33 »
Hz. Adem'in benden ne üstünlüğü varda ilk insan o oldu? Veya Hz.Muhammed'in benden ne üstünlüğü varmışta ben kendimi bilmezken o nurdan yaratılıp Peygamber yani Allah'ın elçisi seçilmiş? Veya Hz. İsa, Hz.Musa, Hz. Davud vb. şahıslarında benden ne üstünlüğü varda bu insanlar peygamberde ben sıradan bir insan olarak seçilmişim? Daha doğmadan belirlenen bir şeyse bu neye göre belirlenmiş? Çok saçma, eğer bu böyleyse Allah kendi yazıp kendi oynatıyor, biz sadece yazılanı oynamış oluyoruz. Yani Allah gücünü göstermek için mi bizleri yarattı? Allah o zaman Egoist, duyguları var kendini tatmin ediyor.
Kardeşim o Allahın bileceği iş, peygamberler insan olmak zorunda örneğin melek olsalardı herkes inanırdı çünkü bizden farklılar, Hz.Adem ve diğer peygamberler peygamber olmasaydı başka insanlar peygamber olurdu, ama bunu Allah seçerdi anlamadıysam örneklendireyim okulda öğretmen bir soru sorduğunda cevapı bilen herkes parmak kaldırır ama diğer öğrencilerin anlaması için cevapı en iyi bilen öğrenciyi seçer, sen peygamberlerin çektiği acıyı bilmiyorsun galiba.

Allah bizi neden yarattı?
Spoiler:

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #34 : 31 Ağustos 2019, 12:26:00 »
Arkadaşlar atalarımız Müslüman çoğumuzun annesi babası Müslüman ve bütün soruların cevabı var hiç çelişki yok, insanlar neden Ateist, Deist veya Agnostik oluyor?

Hiçbir sorunun cevabı yok, çelişki çok canım benim sen olayı yanlış kavramışsın. Araştır bakalım dinden çıkıyor musun çıkmıyor musun? Araştırmaya başla önce, ama öyle basit araştırmalar değil. Tüm dinleri, tüm her şeyi araştırmaktan başla.
Benim aklıma birsürü soru geldi, hepsinin cevapını buldum sende bulabilirsin.

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #35 : 31 Ağustos 2019, 12:29:44 »
allah beni yaratmadan önce benden izin almadı

2 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edilmesi çocuğun hakkı değildi
o zaman allah onun böyle bir kaderinin olacağını biliyorsa niye ona böyle bir şey yapılmasına izin verdi?
Bu videoları izlemeni öneririm.

Spoiler:

Çevrimdışı sweiss

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 10 Mayıs 2023, 01:09
Toplam oynama: 160 gün, 21 saat
Son giriş: 00/00/0000
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #36 : 31 Ağustos 2019, 12:34:00 »
Görüş meselesi

Çevrimdışı CanX7

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Ocak 2023, 04:22
Toplam oynama: 68 gün, 15 saat
« Yanıtla #37 : 31 Ağustos 2019, 12:35:42 »
tanrının varlığı ya da yokluğunu kanıtlanamaz demek yeterli sanırım?
Hiç araştırdınmı bilmiyorum ama maddenin en küçük yapı taşı atom ve bu atomlar cansız aklı fikri gücü yok bunlar nasıl bir araya gelip gören bilen düşünen birşey oluşturuyor, sen hiç tuğlaların hadi beyler birleşip ev olalım dediğini gördünmü, hayır o tuğlaları sırasıyla koyan işini bilen işçiler var, bu atomları koyan mükemmel şekilde dizen ve insan gibi muhteşem bir canlıyı oluşturan atomların arkasında bir zâtın olmaması mümkün mü?
   Bilime birazdaha yönel fen çalış matematik çalış tarih çalış anlayacaksın bunun sebebini
Dünya daki buluntular çooook eski yıllara yöneliyor ve insanlar bundan 200.000 Yıl önce de vardı tarih buluntularına göre bir şekilde başka canlılardan türemişiz muhtemelen nasil ağaç canlı bir yapıysa bitkiler de ve dünyanın bir parçasıysa bizde ve hayvanlarda o şekilde dünyanın bir parçasıdır tanrı neden 200bin yıl önce dünya ya insan yaratıp bundan 198 bin yıl sonra peygamber yollasin ki bunu düşünmek bile çok saçma benim müslüman olma sebebim ailem ve çevrem yaşadığım yurt aynı şekilde hristiyan veya ateist olan kişilerinde ateist olma sebebi bu cehaletsizlik tamamen bu dünya da o kadar inanç var
İyide zaten ilk insan Peygamberdi?

Kesinlikle değil bilim kanıtlamış  Yeni araştırdım bilmiyordum dinsel bir bilgi olduğunu gerçekten Hz Adem MÖ 3761 Yılında yaratılmış ise ve dünyaya gelen ilk insan ise Dinler insanların toplumda  bir arada düzgünce yaşamalarını sağlamak için uydurulmuş kurallardır çünkü MÖ 3761 Yılında gelmiş deniliyor fakat bundan 200.000 Yıl önce'ye kadar dayanan insan kalıntılarının bulunduğunu tarih bilimi kanıtladı.

Çevrimdışı 13579

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #38 : 31 Ağustos 2019, 12:38:26 »
tanrının varlığı ya da yokluğunu kanıtlanamaz demek yeterli sanırım?
Hiç araştırdınmı bilmiyorum ama maddenin en küçük yapı taşı atom ve bu atomlar cansız aklı fikri gücü yok bunlar nasıl bir araya gelip gören bilen düşünen birşey oluşturuyor, sen hiç tuğlaların hadi beyler birleşip ev olalım dediğini gördünmü, hayır o tuğlaları sırasıyla koyan işini bilen işçiler var, bu atomları koyan mükemmel şekilde dizen ve insan gibi muhteşem bir canlıyı oluşturan atomların arkasında bir zâtın olmaması mümkün mü?
   Bilime birazdaha yönel fen çalış matematik çalış tarih çalış anlayacaksın bunun sebebini
Dünya daki buluntular çooook eski yıllara yöneliyor ve insanlar bundan 200.000 Yıl önce de vardı tarih buluntularına göre bir şekilde başka canlılardan türemişiz muhtemelen nasil ağaç canlı bir yapıysa bitkiler de ve dünyanın bir parçasıysa bizde ve hayvanlarda o şekilde dünyanın bir parçasıdır tanrı neden 200bin yıl önce dünya ya insan yaratıp bundan 198 bin yıl sonra peygamber yollasin ki bunu düşünmek bile çok saçma benim müslüman olma sebebim ailem ve çevrem yaşadığım yurt aynı şekilde hristiyan veya ateist olan kişilerinde ateist olma sebebi bu cehaletsizlik tamamen bu dünya da o kadar inanç var
İyide zaten ilk insan Peygamberdi?

Kesinlikle değil bilim kanıtlamış  Yeni araştırdım bilmiyordum dinsel bir bilgi olduğunu gerçekten Hz Adem MÖ 3761 Yılında yaratılmış ise ve dünyaya gelen ilk insan ise Dinler insanların toplumda  bir arada düzgünce yaşamalarını sağlamak için uydurulmuş kurallardır çünkü MÖ 3761 Yılında gelmiş deniliyor fakat bundan 200.000 Yıl önce insanlar yaşıyor tarih bilimi bunu kanıtladı.
Hz.Ademin 3761 geldiğinin kanıtı nedir?

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp