Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[REHBER] LSPD'NİN BILMENİZ GEREKEN FORMASYONLARI, TAKTİKLERİ VE ÖZEL İZİNLERİ

Başlatan Hieral, 23 Ağustos 2019, 01:17:21
Okunma sayısı 9592 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hieral

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Şubat 2024, 04:00
Toplam oynama: 21 gün, 13 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 25 Kasım 2023, 15:34
Toplam oynama: 180 gün, 15 saat
Son giriş: 21 Temmuz 2023, 19:42
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
Durduk yere edilen hakaret:Server politikalarında bu olay Retarded RP olarak değerlendirilir. Ama IC olarak bakarsak eğer gerçek hayatta bunu yapamayız. Ben dahil çoğu departman personeli maalesef uğraşmak istemediğinden bu durumları görmezden geldiği için yayılan bir sorun.

Pursuite katılmak:Bu, memura mukavemet olarak nitelendirilir ve Deagle bulundurmak 60 dakikayken siz 100 dakika ceza ile karşılaşabilirsiniz, elinizden geldiği kadar pursuitten uzak durun.

RK politikası:RK politikası polislere işlemiyor. RK edilen bir memur sizi tanıyabilir. Bu yönteme başvuracaksanız dikkatli olun.

MDC sistemi:Polislerin olmazsa olmazıdır. Aracın plaka bilgisini, kime ait olduğunu, lokasyonunu, kişinin lokasyonunu ve çok daha fazlasını gösteren sistem. Bu da maskeli olsanız da polislerin sizi bulmasına yarıyor.
MDC Sistemi
Taser&Beanbag etkisi:Taser şok veren bir kartuş, Beanbag ise sert bir plastik mermi fırlatır, sistem ayağa kalkmanıza on beş saniye sonra izin verse de en azından bir dakika boyunca yerde hasar almış rolü yapmalısınız ve ayağa kalkıp koşmamalısınız.
Taser&Beanbag

Felony Stop pozisyonu hakkında:Akademi sırası olduğu için tam bilgi vermeyeceğim ama bu pozisyonda ne deniyorsa eksiksiz yapmalısınız, aksi taktirde vurulursunuz; kafadan. Polis arabalarının suçlu aracın arkasında 2 sıra şeklinde arka arkaya dizildiği pozisyondur.
Felony Stop
Güvenli bölgeye sığınmak:Bu Taser, Beanbag gibi araçları işlevsiz hale getirse de polislere PG hakkı verir ve emote kullanmadan sistem komutlarıyla sizi yakalamaları saniyelerini almaz.

Silah tüccarına kaçmak:Maalesef orası da sizi kurtaramıyor. Kovalamaca sırasında oraya kaçarsanız polisler girebilir. Ama etraftaki diğer insanlar orada yokmuş gibi rol yapılır.

Görev başındaki memuru kaçırmak:Bu IC olarak intihar niteliğinde olsa da OOC olarak yasak ve dokunulmazlık kuralı ihlaline giriyor.

Taktiksel frekans:Memur kendini tehlikede hissederse veya herhangi bir suç teşkil eden olay görürse rütbesi ne olursa olsun saniyeler içinde frekansı başlatır. O anda bir bakıyorsunuz ki az önce tek yakaladığınız memurun üstünde bir helikopter var, size de arkadan silah tutan on tane polis ellerinizi kaldırmanızı söylüyor. (Teamspeak 3 üzerinden olduğu için herhangi bir görüntü sunamıyorum.)

Parmak izi sistemi:Şaşırtıcı değil mi? Ama evet, bu da var. Yere bırakılan silah veya herhangi bir materyalin parmak izi girdisine ulaşılabiliyor, Amerikada doğarken parmak izleriniz alınıp adınıza dosya açıldığından bulunmanız çok uzun sürmüyor.
Parmak izi

Dashcam:Küçücük plakaları büyük kovalamacalarda almaya yarar. Polis arabasına bindiğinizde önünüzdeki aracın markası ve plakası ekranın sağ üstünde gözükür, dolayısıyla kolayca plaka elde edilir.
Dashcam

CCTV: Şehirdeki kameralar aksesuar değil elbette. Herhangi bir çatışma durumunda her polisin chatine örnek olarak Unity Stationda silahlı çatışma. tarzı ihbarlar yansıyor. Ayrıca canı sıkılan memur /CCTV komutuyla şehirdeki kameraları izleyebilir.
CCTV

Bolo kaydı: Kurtuldum diye sevinmek genelde hayal kırıklığına yol açar. Polisler belli mesafeden sonra peşinizi bırakır ve eşgal, araç bilgisi, suçları şeklinde duyuru geçer ve sizi şehirin merkezine çaktırmadan çekip sizi gördüklerinde arabanızı kutu gibi çevreleyerek kaçış şansınızı yüzde sıfıra indirir.

Jammer: Oyun içerisinde LSPD birlik üyeleri bir bölgeye mesafeyi ayarlamak kaydıyla Jammer yerleştirebilir. Jammer, çevrede bulunan tüm radyo frekanslarını bozarak telefonları ve telsizleri çalışmaz hale getirir. (Not: Bu sistemi eğer oluşum içindeki rütbeniz yetersiz ise kullanmayınız.)
Jammer

Drone: Oluşum içindeki oyuncular da dahil olmak üzere çoğu kişinin bilmediği bir sistem. Sistemi kullanınca RC olmak üzere helikopter, araba veya saksı oluyorsunuz. Polisler, bu sistemi kullanarak sizi uzaktan izleyebilir. Detaylı video için;

Drone sistemi

Nightshift: Gece devriyesinde Force Matrix (Orantılı güç kullanımı) politikası ortadan kalkar ve polisler size daha sert, gerekirse daha ölümcül yaklaşırlar, hatta çalıntı araç ihbarına bile SWAT gelebilir. Gece saatleri gördüğünüz polisle konuşurken dikkatli olun.
Nightshift

RIOT: Çok sık yapılan bir rol değil ama şehirdeki isyan rollerine karşı SWAT'ın bir takımı olan RIOT polisleri mevcut. Bu polisleri gördüğünüzde oradan uzaklaşın, yoksa durduk yere bile olsa dayak yersiniz.
RIOT

DUI Kontrolü: TR'de de varolan trafik çevirmesi, üstünüz-aracınız doluysa yaklaşmayın.
DUI

Departmanlar, bürolar: O bürolar IC olarak hiçbir zaman boş değil ve içleri memurlarla dolu. Dolayısıyla; etrafında yeşil bölge olmasa bile güvenli bölge kapsamındadırlar. Büro boş diye içerisinde e-rp yapmayın.
Headquarters

Aklıma geldikçe ekleme yapacağım, gerçek hayatta polis olmayanların bilmesi gerekenler bunlar. İçeride bunların bin katı değerinde olup dolaşan bilgileri bilmeniz bir bakıma mix olur. Bu sebepten onlar sırrımız olsun.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Eric Blecher Lv.24
Son giriş: 21 Eylül 2024, 21:52
Toplam oynama: 181 gün, 0 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 30 Ağustos 2024, 18:10
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
Ynt: [REHBER] POLİS GÖRÜNCE NE YAPMAMALI?
« Yanıtla #1 : 23 Ağustos 2019, 12:31:01 »
Her gördüğünüzde polislere sıkmayın bu arada.

Çevrimdışı Eden_Radeon

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Aralık 2020, 02:07
Toplam oynama: 3 gün, 4 saat
Gerçekten bu tüccar olayı vs. çok hoş bi şekildey yazmışsın bu anlattıkların gerçekten işimize yarıyacaktır biraz daha uzun anlatıp okurken zevk almayı isterdim bu arada polis'ler hakkında daha fazla bilgi istiyorum hergün ararştıtırken şimdi buldum. LSPD'den kaçmak daha zor olduğunu öğrendim devamını dört gözle bekliyorum umarım herkesin işine yarar. Birde oyuna yeni girdik neleri takip edip para kazanmalıyız lütfen bu konu hakkındada yardımcı olursanız benim işime değil yeni başlıyanların işine yarıyacaktır ben acemiyim :) harikasın.

Çevrimdışı Hieral

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Şubat 2024, 04:00
Toplam oynama: 21 gün, 13 saat
Son giriş: 25 Kasım 2023, 15:34
Toplam oynama: 180 gün, 15 saat
Son giriş: 21 Temmuz 2023, 19:42
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
Gerçekten bu tüccar olayı vs. çok hoş bi şekildey yazmışsın bu anlattıkların gerçekten işimize yarıyacaktır biraz daha uzun anlatıp okurken zevk almayı isterdim bu arada polis'ler hakkında daha fazla bilgi istiyorum hergün ararştıtırken şimdi buldum. LSPD'den kaçmak daha zor olduğunu öğrendim devamını dört gözle bekliyorum umarım herkesin işine yarar. Birde oyuna yeni girdik neleri takip edip para kazanmalıyız lütfen bu konu hakkındada yardımcı olursanız benim işime değil yeni başlıyanların işine yarıyacaktır ben acemiyim :) harikasın.
Onun için ayrı bir rehbet açacağım, iyi yorumların için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Gnoxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Kanadalı
Son giriş: 19 Ağustos 2024, 19:59
Toplam oynama: 165 gün, 15 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 19 Ağustos 2024, 20:17
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Köken: Japon
Son giriş: 19 Ağustos 2024, 20:16
Toplam oynama: 1 gün, 18 saat
Ynt: [REHBER] POLİS GÖRÜNCE NE YAPMAMALI?
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2020, 11:55:21 »
Her gördüğünüzde polislere sıkmayın bu arada.

Çevrimdışı timeformurder

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 28 Nisan 2023, 15:39
Toplam oynama: 139 gün, 15 saat
sisivi is biçte çatışma görüldü

Çevrimdışı Shella

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Mayıs 2021, 11:47
Toplam oynama: 139 gün, 10 saat

Çevrimdışı Hellim

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Lucas White Lv.40
Son giriş: 01 Nisan 2025, 18:52
Toplam oynama: 498 gün, 20 saat
Polis departmanına yeni girecek veya sunucumuzdaki oyunculara yararlı bir konu olmuş.Ellerine sağlık...

Çevrimdışı Jaxie

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mayıs 2025, 12:31
Toplam oynama: 550 gün, 11 saat
Son giriş: 20 Nisan 2025, 21:02
Toplam oynama: 11 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
Anlatım şeklin güzel ve hoş bir tanıtım.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Mart 2022, 18:53
Toplam oynama: 10 gün, 4 saat