Hard roleplay sunucu kitlesi ile oluşmaz. Hard roleplay tamamen sunucunun ekonomisine bağlıdır.
Bir sunucunun rol kalitesi olmaz. Kimse bir sunucuya "yav şu sunucudakiler b*k gibi rol yapıyor" diyemez, derse de bu sadece onun görüşüdür. Bir sunucuya low roleplay gibi genellemeler kullanılmamalıdır, iki sebebi var.
Birincisi bu rol güzelliği dediğim gibi kişiden kişiye değişen bir şey.
İkincisi de sunucuda gerçekten roleplay yapan/yapmış insanların hakkına girmemek için.
Onun dışında;
Roleplay /me'yi /do'yu sonuna kadar en detaylı şekliyle iletmek de değildir. Roleplay, karakterini en detaylı şekilde yaratmak, onun özelliklerini sonuna kadar planlamak ve yarattığın karakterin dışına çıkmadan bu karakteri yansıtmaktır.
./me ve /do sadece yarattığın karakteri oyuna yansıtabilmen için bir ARAÇTIR.
Elbette bu komutları akılda oluşturamayacak şekilde (/me silahı alır gibi, adam götüyle yerdeki silahı mı alıyor, nereden bileceğiz?) veya mixinge özendirecek şekilde (/do sinirli gibi, ben nereden bileyim karakterinin sinirlendiğini a*k) karakterinin davranışlarıyla duygularını belli etmeden, tek bir emote ile kullanmaman gerekir.
/me'yi 10 satır veren kişi de güzel rol yapmaz. En sade şekilde kullanıp karakterini oyuna yansıtabilen birisi güzel rol yapar.
Bu ARAÇLAR senin duygularını yansıtabilmen için, oyun fiziğinin de desteklemediği şeyleri belirtebilmen için vardır.
Hard-rp genel sunucu kitlesinden oluşur. Bir kişi /me sağ elini cebine atıp deagle çekti diye emote verip aynı sunucu da oynayan kişi /me sağ elini beline attı ve hızlı bir şekilde "Deagle" model silahını çekti diye emote veriyorsa bu Medium-rp olur ikisinin arası. /me /do dediğim sadece bir örnekti tabi ki karakterin baştan sona özelliklerle yapılması gerekiyor hard-rp sunucusunda. Ama şu sunucuya bakınca hırsız polisden farkını görmüyorum çoğu kişi low-rp olsa da ciddi şekilde rol yapanlar olduğu içim medium-rp diyorum. Zaten hard-rp yapan birisi gidip low-rp sunucusunda oynamaz. Oynayamaz çünki o sunucudan efsane roller beklerken adamlar freeroam sunarlar ona.
hala hard rp yapan adam diyor
ya kardeşim ben mi anlatamıyorum sen mi anlama öz...
söyle bana, bu sunucudan niye daidoksular, creonlar, abugatlar, sodalar, forumda aktif olmadan rol yapan ve sayamayacağım kadar kaliteli adam geçti? kötü rp yapıyorlar diye mi? yoksa sunucu senin deyiminle hard rp mi?
allah için kaç tane hard rpde oynadın söyler misin bana?
kaç kez bir easy rpye girdin?
ben easy rpde de, medium rpde de, hard rpde de güzel rol yapanlar gördüm. aynı şekilde kötü rol yapanları da gördüm. kendimce tabii ki.
hard rp ekonomi demek. daha ne kadar açıklayabilirim?
tek bir cümle;
hard rp sunucunun zorluğu anlamına gelir, kimse kimsenin rolüne seviye biçemez.
ekleme olarak isim_soyisim yazarak sunucuya girdiğinde istediğin kadar detaylı emote ver. sen ROLEPLAY YAPMIŞ OLMAZSIN.
Roleplay yapmak için öncelikle ve kesinlikle bu karakteri yaratman gerekir.
Yaratmadığın bir karakter ile rol yapamazsın, yapmış sayılmazsın.
Oyundaki kişi sen olursun, isim_soyisim yaptığın kişi değil.