Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Legal Rol Yapmak İçin Toplanalım Mı?

Başlatan Miepha, 09 Mart 2018, 16:05:47
Okunma sayısı 756 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Miepha

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 12 Aralık 2019, 12:15
Toplam oynama: 72 gün, 18 saat
Birlik: (Yok)
Legal Rol Yapmak İçin Toplanalım Mı?
« : 09 Mart 2018, 16:05:47 »
Herkese selamlar, uzatmadan konuya giriş yapacağım.

Biliyoruz ki, bazı arkadaşlarımız(bende dahil olmak üzere)sunucudaki il-legal rolün çoğunluğundan sıkılmış durumdadır. Sunucuda genel olarak il-legal roller hakim ve legal rollerin pek önemi kalmadı gibi. İl-legal rol gibi legal rollerde önemlidir. Bundan dolayı legal olan arkadaşlar ileride sıkılacak, il-legale geçiş yapacak veya oyunu bırakacaktır. Legal veya il-legal seçim tamamiyle sizin tercihiniz buna saygı duyarım ama sunucunun geneli il-legal ve legal arkadaşların pek zevk aldığını düşünmüyorum.

Legal oyuncular olarak artık kendi rollerimizi çıkartmamız gerekiyor. İl-legal kadar legal rollerinde olması gerekli diye düşünüyorum. Herhangi bir fikri veya düşüncesi olan arkadaşlar için ayrıca discord adımı verebilirim. Fikirleriniz ve düşüncelerinizi belirtirseniz memnun olurum.

İyi oyunlar ve forumlar!

Çevrimdışı Remnant VII

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Mart 2018, 01:10
Toplam oynama: 11 gün, 9 saat
Ynt: Legal Rol Yapmak İçin Toplanalım Mı?
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2018, 16:09:12 »
Bence boşuna uğraşma kanka, yönetimin ön ayak olmasını bekleyecekler herkes.

Çevrimdışı DuruliSama

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 06 Temmuz 2019, 16:09
Toplam oynama: 85 gün, 19 saat
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2018, 01:30:13 »
Yönetimin ayak olmasına gerek yok.Oyuncular olarak ben ve 3-4 kişik ekibim ön ayak olmaya çalıştık ama yine diyeceğim sadece 5-6 kişi destek verdi.O yüzden bu sunucuda Legal rol yok legal bir şeyler olsun diyen oyuncuların %98'i desteklemeyecek.O yüzden rol yaparka legal kişileri bul ve bir süre sonra bir etkinlik teklif et.Örneğin kamp,karaoke vb. onlarda arkadaşlarını getirsin ve toplu olsun.Başka türlü olmaz.

Çevrimdışı Remnant VII

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2018, 01:35:13 »
Miepha ile böyle bir IC dostluğumuz var zaten. Sömestr'da sürekli beraber rol yapıyorduk. Açtığım o konudaki fikri ilk elden kendisiyle konuştum, daha sonra Magicfez'le görüştüm. Ben buradan boş destek mesajlarını alırken, bu iki dostum IC olarak bütün legal tanıdıklarını yanımıza toplamaya çalıştı. Fakat kimse gelmedi. Ben de bu yüzden öyle yazdım. Senden, benden, hatta bizden başka kimseyi göremedim bir şeyler yapmaya uğraşan. Hatta Hera da yazdı "İşletme sahibi olan herkese destek vereceğiz." gibisinden. Kimsenin ilgisini çekmediyse yapacak hiçbir şey yok.

Çevrimdışı DuruliSama

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 06 Temmuz 2019, 16:09
Toplam oynama: 85 gün, 19 saat
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2018, 01:37:23 »
Miepha ile böyle bir IC dostluğumuz var zaten. Sömestr'da sürekli beraber rol yapıyorduk. Açtığım o konudaki fikri ilk elden kendisiyle konuştum, daha sonra Magicfez'le görüştüm. Ben buradan boş destek mesajlarını alırken, bu iki dostum IC olarak bütün legal tanıdıklarını yanımıza toplamaya çalıştı. Fakat kimse gelmedi. Ben de bu yüzden öyle yazdım. Senden, benden, hatta bizden başka kimseyi göremedim bir şeyler yapmaya uğraşan. Hatta Hera da yazdı "İşletme sahibi olan herkese destek vereceğiz." gibisinden. Kimsenin ilgisini çekmediyse yapacak hiçbir şey yok.
Katılıyorum.Destekleyeceğim diyerek destekleyen çok az kişi var.

Çevrimdışı Remnant VII

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2018, 01:42:20 »
Ben bir kişinin de gelip benimle rol yapmasını isterdim, o an buna bile razıydım. Ama dediğim gibi, artık buna sıcak bakmıyorum ve yapacak bir şey yok. Şimdi her koyun kendi bacağından asılsın.

Hee, mesela legal rolcüler olarak bir araya gelip bir aile işletmesi açabiliriz. Zaten işletmenin yürümesine falan ihtiyaç duymadan kendi aramızda rol yaparız. Maksat beraber oynayıp eğlenmek olsun.

Çevrimdışı Frixac

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Harry Donald Lv.11
Köken: İtalyan
Son giriş: 17 Ocak 2019, 16:54
Toplam oynama: 22 gün, 21 saat
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2018, 13:11:07 »
Sunucu üzerinde bu tarz rol boşluğunu dolduracak olan oluşumu LSPD olarak destekleriz, legal mekan eksikliğini azaltmak için Rodeo bölgesinde PD Cafe açılışı yapılıyor.

Çevrimdışı Feold

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Şubat 2019, 13:11
Toplam oynama: 11 gün, 10 saat
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2018, 13:15:43 »
Açıkçası herkes demokrat partiyi destekliyor fakat daha korumam bile yok. Korumasız role girmekte tehlikeli karakterim yönünden. Ama yinede kafelere ya da barlara gidip sohbet ediyorum insanlarla. Yakın zamanda bi yer açacağım zaten. Belki legal role desteği olur.

Çevrimdışı IRUN

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Ağustos 2018, 16:56
Toplam oynama: 10 gün, 10 saat
« Yanıtla #8 : 11 Mart 2018, 14:14:33 »
Gerçektende desterk lazım.

Çevrimdışı seckinn

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Mayıs 2020, 21:29
Toplam oynama: 23 gün, 3 saat
Birlik: *** ***** **rde
« Yanıtla #9 : 11 Mart 2018, 15:08:02 »
IC duruma OOC çağrı yapıyorsunuz. Yaptığınız şey aşırı saçma gerçekten.
Böyle bir destek beklemek yerine bu ortamı kendiniz IC olarak yaratmalısınız. Kendi adıma konuşayım, rollerimi illegale ufaktan kaydırmadan önceye kadar gayette ortam yaratılabiliyordum, Idlewood gibi çetecilerin yuva yaptığı bir bölgede bile hiçbir pis işe bulaşmadan aile, arkadaş rolleri yapabildik.Bu tamamen sizin rol bilginizle alakalı. Şuan kafamda oluşturduğum senaryo yasadışı durumlar içeriyor ancak bunlar tamamen şehirdeki insanların da istekleri doğrultusunda katılabileceği organizasyonlar.
Freestyle turnuvaları, kumar geceleri, hayvan ve insan dövüşleri gibi.
Asıl can sıkıcı nokta ise insanlara empoze edilen yanlış algı yüzünden yasadışı rol dendiğinde insanların aklına doğrudan silah ya da farklı materyallerin kullanıldığı kavga,savaş ya da çatışma rollerinin gelmesi. Yukarıda örneklendirmesini yaptığım faaliyetlerde genel olarak yasadışı durumlar ancak sivil takılan arkadaşlarında kolaylıkla katılım sağlayabileceği etkinlikler. Bu organizasyonlar için sokakta insanlara kulaktan kulağa duyurma rolleri yapacağız, bunlar da kesinlikle acemice olmayacak, birkaç kişiyi davet edip bırakacağız, o çevresini, bu çevresini çağırır derken toplanacak.Adminlerden yardım isteyerek "sokaktan sesler"de duyuru yaptırmayı dahi düşünmüyorum. Rolde çeşitlilik arıyorsanız biz bu işleri başlattığımızda destekçimiz olabilirsiniz.