Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

LSPD İstek AR-GE (Abarti)

Başlatan Lonnely, 03 Mart 2018, 18:51:09
Okunma sayısı 558 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
LSPD İstek AR-GE (Abarti)
« : 03 Mart 2018, 18:51:09 »
Konuya gelecek olursak, LSPD'de yaptığım roller neticesinde LSPD'nin bir kaç eksikliğini gözlemledim ki hala öyle olduğunu düşünüyorum.

I - Update Mevzusu

Update olayı role gerçekçilik katıyor baya hoş oluyor fakat Los Santos'u kimse eli gibi bilmiyor, tamamen bilenler yok. Yani bu durumda devriyede 7-8 araç varsa, Update'e desteğe hepsi geliyor ama anlatımdan anlayan ve takipte olan sadece 2-3 araç var. Suçlu çok kolay kaçabiliyor.
UPDATE olayının kalkmasını daha uygun buluyorum, /destekiste komutuyla gelinebilir ve Pursuit durumunda olan aracın yan koltuğunda oturan kişi biraz daha realistik olması için /r den bildirebilir konumlarını.

II - LSPD'nin mesai süresi.

LSPD Çalışanlarının Departman ve Devriye harici pek rolü olduğunu düşünmüyorum. Sömestr tatilinde sabahlara kadar oturabildiğimiz için ben ve bir kaç memur rol çevirebiliyorduk Idlewood olsun başka yer olsun bir şekilde gece çevirebiliyorduk. Fakat şu an okul dönemi, millet 23:00'a kadar oyunda kalabilse bile o saatten sonra mesaisini bitirip yatıyor veya en fazla yarım saat rol yapabiliyor. Devriye rolleri her hangi bir aksiyon olmadığı sürece aşırı sıkıcı geliyor, o yüzden LSPD'ye girenler bir iki hafta durup istifa ediyor.

III - LSPD Memurlarının Trafikte Yaptıkları Hatalar.

LSPD Çalışanları Trafikte yapılan trafik kurallarının dışına çıkılma olaylarına pek yanaşmıyor, sebepleri ise başlıca şunlar. Update verme sorunları oluyor, update verildiği halde anlayıp gelen en fazla bir araç var bu durumda uzun süre kovalamacayla ugraşmak istemiyorlar. Aslında buradaki sorun direk birinci maddeye bağlı Update durumu gerçekten karışık bir mevzu benim çözmem 4-5 günümü almıştı.

IV - Birimlerin Yetersiz Olması

LSPD'de Pursuit için yetersiz birim var, ADAM birimini görüyorum sürekli Pursuit'lerde. Ne bir ASU birimi ne bir HSU birimi var, bu nedenle kişi gözden bir kere kaybolunca yakalanmıyor ve kaçıyor Comm1 odası da dolayısıyla boşaltılıyor. Update'nin kalkması ve bu birimlerin aktif olmasıyla beraber /destekiste komutuyla kovalanan suçluların daha kolay yakalanacağını ve LSPD rollerinin daha iyi olacağı kanısındayım.

@Abarti

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
Ynt: LSPD İstek AR-GE (Abarti)
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2018, 18:52:41 »
Nereye açacağımı bilemediğim için buraya açıyorum, eğer konu yeri yanlışsa silmeniz yerine taşımanız daha uygun olur.

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2018, 19:09:23 »

Çevrimdışı Gölge

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Nisan 2022, 23:25
Toplam oynama: 64 gün, 3 saat
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2018, 19:25:34 »
Gerekli yetkililerin yanıtından sonra konunuz arşive alınacaktır.

Çevrimdışı Abarti

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 14 Ağustos 2018, 00:09
Toplam oynama: 47 gün, 14 saat
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2018, 20:39:21 »
Evet yazılanları okudum. Şöyle ki adım adım cevaplamayı tercih ederim.

I - Update Mevzusu: Ben departmanı yönettiğim sürece update olayı asla kaldırılmayacak. Nedeni ise /destekiste komutu zaten var ancak memurların hepsinin Los Santos hakkında tüm bölge isimlerini ezberlemesini istiyorum.Memurluğun en temeli benim yönettiğim bir departmanda zorunlu tutarım.Lincoln olarak devriye çıkanlar nasıl yapacaklar /r'den rapor olayını? Hayır hayır bu saçma geliyor tamamen robotlaşmaya yönelik bir hareket. Update olayı olmasa tüm departman üyelerinin ts3'de bulunmasına bile gerek kalmaz.

II - LSPD'nin mesai süresi: Eskiden bunu 22:00'da izin veriyorduk ve sonra 23:00'a çektik. Saati ileri alsak bile sunucunun 200 kişi çektiği bir zaman dilimi içerisinde hiç bir devriye atan memur görmediğim zaman olayı bitirdim.Memurlar  IC yollar ile üst rütbeli kişilerden izin alarak sivile çıkabiliyor ve bunların raporları tutuluyor.

III - LSPD Memurlarının Trafikte Yaptıkları Hatalar: Buna hiç birşey yapılmaz. Bu tamamen IC bir olay, IC yollar ile şikayet edildiği zaman buna göre bir yaptırımlarımız var evet. OOC olarak memurların hız yapmadan yavaş biçimde araç sürmeleri gerektiğini zaten her akademi de söyleyerek uyarıyoruz.Şahsım adıma konuşayım ben gördüğüm zaman memurları ağır şekilde cezalandırıyorum. Sunucuda ki araç sürüşleri ile kıyasladığımız zaman departman memurlarının devriye sırasında sürdükleri araçlar en iyisi. En azından Idlewood'da rol yapanların üstüne nitro açarak son gaz üzerine sürerek çarpmıyorlar.

IV - Birimlerin Yetersiz Olması: Birimler konusunda çalışmam sürüyor, departmanda ki birimleri aktif etmek için aktif oyuncuyu yakalamak gerekiyor.Sorumluluk sahibi olan insanların kitlesini departmanda kazandığımız zaman birimlerin aktiflikleri artacaktır. Şuan ki akademi (#10) süresi bittikten sonra birimler aktifliğini sağlayacak gerekli konu ve yönetim düzeni oluşturuldu. Sunucuya eklenecek sistemleri bekliyoruz birimler için o kadar. Ek olarak ise kaçan birisini illa yakalayacağız diye bir şey yok bu yanlış algı. Kovalanır ancak kaçıyorsa takip kesilir ve o kişilerin şehirde tekrar görüldüğü zaman tekrar yakalama girişimine girişiriz. Kovalamaca durumları içerisinde 7 devriye aracı varsa hepsi kovalamazlar, yol kesmek için update'ye göre kaçanın önünü kesmeye çalışırlar sistemimiz bu şekilde.

Not: Dışarıdan gördüğünüz LSPD ve içten gördüğünüz LSPD arasında fark olur. Bu bir sınıfa atayabiliriz ancak birde bunun LSPD Yönetim bazını ele alalım. Kurmak istediğimiz düzen ve bunu zaman ile uyarlamaya çalışmamız, çalışmalarımız ile LSPD rolü yapan oyuncuların kaldırabilecekleri şekilde kuralları aktarıyoruz. Adım adım gitmek, lspd rollerini öğrettikten sonra diğer olaylara geçmek her zaman iyidir. Bir bina inşaatında çatıdan değil zemini kazıp temeli atarak inşaat etmeye çalışıyoruz. Öneriler için teşekkürler.