Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Gözlük kullanımında bir kaç sorum var

Başlatan isimsizbirhesap, 27 Şubat 2018, 14:15:06
Okunma sayısı 445 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 14 Ocak 2019, 17:48
Toplam oynama: 17 gün, 13 saat
Birlik: (Yok)
Gözlük kullanımında bir kaç sorum var
« : 27 Şubat 2018, 14:15:06 »
Merhabalar, bir süredir gözlerimde görme bozukluğu olduğunu hissediyordum. Pazartesi günü bir göz doktoruna gittiğimde, 0.75 miyop olduğumu öğrendim ve bu değerlerin oldukça düşük olduğunu söyledi. Pek bir şey anlatmadı ancak benim aklımda bir kaç soru var.

Gözlüğü ne zaman kullanmalıyım?
örn: Bilgisayardayken, ya da telefonla uğraşırken gözlük kullanmalı mıyım? Gözlük aldığım yer, gözlük camının iç ve dıştan korumalı olduğunu ve zararlı ışınları engellediğini söyledi. Bu yüzden bilgisayarda kullanmamın iyi olacağını söyledi, ancak ondan önce doktor herhangi bir özelliksiz mercekle test yaptığında bilgisayar başında gözlük kullanmamamı, uzaklara baktığım zamanda kullanmamı söyledi. Ne yapmalıyım?

Sanki bir çerçeveden bakıyormuşum gibi
Sanki bir çerçeveden bakıyormuşum gibi hissediyorum, bu durum zamanla düzelir mi?

İlk defa bugün taktım, sanırım biraz gözüm ağrıyor?
İlk defa taktım, yaklaşık 30 dakika falan oldu. Sanki gözlerim ağrıyormuş gibi hissediyorum. Zamanla düzelir mi?

NOT: İnternette araştırdığımda pek bilgi bulamadığım için foruma açtım, lütfen sadece gözlük kullanıp bilgisi olanlar cevap versin.

Çevrimdışı Sphenis

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 11 Mart 2018, 01:36
Toplam oynama: 5 gün, 5 saat
Ynt: Gözlük kullanımında bir kaç sorum var
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2018, 16:29:24 »
Gözünüzü yorabilecek işler ile uğraşıyorken takmanız, sizin yararınıza olacaktır. Çerçeve ve göz ağrıması mevzuu da zamanla alışacağınız, düzelecek şeyler.

Çevrimdışı dark2

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Mart 2020, 03:08
Toplam oynama: 9 gün, 20 saat
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2018, 03:41:19 »
Ben de ilk gözlük taktığımda o derecelerdeydi, alışman için sadece uyurken çıkartman gerekiyor. Başının ağrımasının sebebi ise sürekli takıp çıkartman, sürekli takıp çıkartırsan ağrımaya başlar gözün. Ayrıca derecen arttığında takmamaya devam edersen göz seğirmesi gibi bir yığın sorun ortaya çıkıyor, ben de 2 derece miyop 1.5 derece astigmatı olan birisi olarak sadece uyurken ve spordayken çıkartıyorum.

Çevrimdışı MadLife

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Temmuz 2018, 12:10
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2018, 16:26:00 »
S: Gözlüğü ne zaman kullanmalıyım?
C: Yatmadığın sürece her saniye kullanmalısın. Sadece yatarken çıkartmalısın.

S: Sanki bir çerçeveden bakıyormuşum gibi
C: Zamanla farkına varmayıp unutuyorsun. Örneğin ben gözlük takmadığım zamanlar gözümde hala gözlük varmış gibi hissediyorum.

S: İlk defa bugün taktım, sanırım biraz gözüm ağrıyor?
C: Alışım sürecinde olduğundan dolayı. Bir süre takınca geçiyor ve daha ağrımıyor.

7 yıldır gözlük kullanıyorum bu arada.

Çevrimdışı Abarti

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız