Biliyoruz ki çatışma anında su, dondurma kullananlar mevcut. Her oyuncu bilir ki bu bir çatışma ihlalidir, fakat bu ihlali yaşatmamak ve oyuncuların mağdur olmaması için bir sistem önerim var. Çatışma başladığı sırada
ateş açan taraf ve ateş alan taraf dahil olmak üzere
60 saniye can doldurucu türden eşyaların
(su, dondurma, gazoz vb.) kullanım engeli eklenebilir. Bu 60 saniye boyunca aktif çatışmada bulunan kişiler böylece ihlal gerçekleştirmeden adil şekilde çatışmasını sürdürebilir. Aynı şekilde
zırh için kullanılan materyaller bu kurala dahil olabilir.
(Bkz. Uyuşturucu, VIP özelliği olan zırh yenileme vb.)Saniyeyi örnek olarak sundum, düşünceleriniz dahilinde bunu geliştirebiliriz.
EK: Sistemsel olarak çatışmada ateş açan ve ateş alan taraflarda şöyle bir yazı bulunabilir. "[!] Aktif çatışmada can veya zırh yenileyemezsiniz."
EK: 60 saniye içinde aktif bir çatışma bitmeyeceği için, biten sürenin sonrasında can ve zırh yenilenebilir.
EK: Aktif bir çatışmada süre bitiminde cover alarak kendi canını doldurmak üzere oynayan oyuncular stratejik ve realistik olarak dinleneceği için kendini toparlayarak çatışmaya devam edebilir, bu 60 saniyenin sonuna kadar dayanmak oldukça zor olacağı için kendine sakin bir yer bularak toparlanabilirler. "Toparlanma" faaliyetini gerçeğe dökelim; psikolojik ve fiziksel olarak kendini toparlayan taraf diğer agresif tarafa karşılık vererek üstünlük kurabilir. En çok tartışmalı maddelerden birisi bu, şahsen aktif çatışma süresi bittiğinde bir dinme oluşabileceğini düşünüyorum. Düşüncelerinizi belirtin.
NOT: Yorumlarda yaptığımız her tartışmadan ve hepimiz birer düşünce belirttikten sonra hepsini birleştirip bu AR&GE konusunu düzenleyeceğim. İyi forumlar.
YENİ EK: Aynı şekilde ateş alan veya açan taraflar çatışma esnasında bagajına ulaşamaz, aktif çatışmada mermiler havada uçuşurken bagajdan silah almak zaten saçma olur. 60 saniye boyunca taraflar aracında bulunan silahlara ulaşamamakla beraber resmi oluşum üyeleri bagajından çelik yelek ve teçhizat temin edemez. Böylece üzerinde aktif olarak silah taşıyan, taşımayan kişiler çatışmada nasıl bir tutum sergileyeceğini daha iyi bilirler.
YENİ EK: Aktif çatışma sırasında bulunan taraflar, aracının bagajını açtığında başta dediğimle aynı şekilde; "[!] Aktif çatışmada aracınızın bagajına erişemezsiniz." uyarısı belirtilmeli. Tarafların aktif çatışma sırasında sürekli bagajına eriştiğini düşünün; düşürülmek üzere olan oyuncu, düşmeden önce koşup aracının bagajına üzerindeki silahı koyuyor ve Non-RP şekilde aracı kilitliyor. Bu sebep yüzünden hem departman üyeleri ve yetkilileri hem de sivil oyuncular büyük bir zaman israfı yaşıyor. Bu maddenin kesinlikle dikkate alınması gerek. Oyuncular şikayetlerle uğraşmaktan sıkıldı çünkü.