Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

efe aydalla çekilmiş bu gizemli video

Başlatan Bishere, 13 Mart 2019, 20:37:26
Okunma sayısı 1084 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
efe aydalla çekilmiş bu gizemli video
« : 13 Mart 2019, 20:37:26 »
arkadaşlar, bu adama sorular soruyorlar normalde takip ederim ve videoya tesadüfen rast geldim

verdiği cevaplar öyle böyle mümkün değil, mantıklı geldi bana

o derece ki birden bire sorgulamaya başladım, düşüncelerinizi almak istiyorum

&t=300s

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Sırp
Son giriş: 01 Ocak 2023, 13:11
Toplam oynama: 176 gün, 17 saat
Birlik: ********VIC
Ynt: efe aydalla çekilmiş bu gizemli video
« Yanıtla #1 : 13 Mart 2019, 20:45:56 »
bende sorguladım sorguladım agnostik oldum. ateist olacam, az kaldı.

Şimdi, milletimiz sorgulamadığından dolayı çok kötü bir durum içerisinde. Her boku yapıp "Allah'a saygı duy lan!" diyen kişiler hayatında Kur'an okumamış insanlar fazla. Haaa, okudu diyelim ama anlamını bilmiyor. Cahillik içerisindeyiz. Mesela, bu sabah aklıma birşey geldi, televizyondan görmüştüm. "Ya allah denen birşey yoksa? Ya hepsi bir oyunsa?" dediğimizde sorguluyoruz değil mi? Fakat bunun günah olduğunu söylüyorlar. Yokta neymiş şeytan vesvese veriyor, aldanmayın diyorlar. Yanii bu dini kim kurduysa/uydurduysa inandıracağı kişinin dinden dönmemesi için yapılan bir olay diye düşünüyorum. Sorgulayın arkadaşlar sorgulayın. İlk başta "Ne yapıyorum?" diye kendi kendinize soracaksınız çünkü müslümanlık o kadar içimize kazınmış ki artık yalan olsa bile dinden dönmek insanı korkutuyor. İlk başta bende de bu şey vardı ama artık  içim rahat. Bu konuları konuşmak istiyorsan bana ulaşabilirsin. Ama bir öğretmen değilim, bir bilgin değilim, bir hoca değilim. Konuştuğum şeyler benim düşüncelerim sadece.

Çevrimdışı doritos

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Mart 2019, 22:06
Toplam oynama: 24 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2019, 20:50:45 »

Şimdi, milletimiz sorgulamadığından dolayı çok kötü bir durum içerisinde. Her boku yapıp "Allah'a saygı duy lan!" diyen kişiler hayatında Kur'an okumamış insanlar fazla. Haaa, okudu diyelim ama anlamını bilmiyor. Cahillik içerisindeyiz. Mesela, bu sabah aklıma birşey geldi, televizyondan görmüştüm. "Ya allah denen birşey yoksa? Ya hepsi bir oyunsa?" dediğimizde sorguluyoruz değil mi? Fakat bunun günah olduğunu söylüyorlar. Yokta neymiş şeytan vesvese veriyor, aldanmayın diyorlar. Yanii bu dini kim kurduysa/uydurduysa inandıracağı kişinin dinden dönmemesi için yapılan bir olay diye düşünüyorum. Sorgulayın arkadaşlar sorgulayın. İlk başta "Ne yapıyorum?" diye kendi kendinize soracaksınız çünkü müslümanlık o kadar içimize kazınmış ki artık yalan olsa bile dinden dönmek insanı korkutuyor. İlk başta bende de bu şey vardı ama artık  içim rahat. Bu konuları konuşmak istiyorsan bana ulaşabilirsin. Ama bir öğretmen değilim, bir bilgin değilim, bir hoca değilim. Konuştuğum şeyler benim düşüncelerim sadece.
tanrıya inanıp peygambere inanmamak ne olm sen şimdi hz muhammede sübyancıda diyorsundur allah bilir belkide

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 13 Mart 2019, 20:53:27 »

tanrıya inanıp peygambere inanmamak ne olm sen şimdi hz muhammede sübyancıda diyorsundur allah bilir belkide
allaha ve peygambere inanmıyorum. peygambere sübyancı dediğim yok.

Çevrimdışı velocity

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İsveç
Son giriş: 12 Haziran 2024, 00:16
Toplam oynama: 3 gün, 22 saat
Son giriş: 19 Ocak 2024, 18:47
Toplam oynama: 256 gün, 2 saat
Lance Glover Lv.25
Son giriş: 11 Haziran 2024, 23:26
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Son giriş: 19 Ocak 2024, 18:48
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
Köken: İskoçyalı
Son giriş: 19 Ocak 2024, 18:46
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #4 : 13 Mart 2019, 20:54:02 »
saygı duyuyorum.

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 13 Mart 2019, 20:54:25 »
bu arada videodaki kişi çok güzel sorulara cevap vermiş.

Çevrimdışı doritos

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Mart 2019, 22:06
Toplam oynama: 24 gün, 14 saat
« Yanıtla #6 : 13 Mart 2019, 20:54:35 »
agnostik tanrı var ama kendisini belli etmez demek değilmi

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #7 : 13 Mart 2019, 20:57:40 »

Alıntı
yazdığım şey dalga amaçlıydı.

tanrı belki var belki yok anlamında yani agnostik olan kişi tanrı belli değil diyiyor

Çevrimdışı JamesBond

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Eylül 2021, 22:33
Toplam oynama: 98 gün, 10 saat
Birlik: ***ndy
« Yanıtla #8 : 13 Mart 2019, 20:57:44 »
Bakın olay şöyle Tanrı diye bir şeyin olması çok saçma bir düşünce gibi geliyor biraz düşününce. Bunun sebebi insanlar hiç bir şey olmamış gibi ve kendi egoların tatmin etmek için sanki öldükten sonra diğer dünya varmış gibi bir şey yaratıyorlar. İnsan beyni ölümü düşünemiyor düşünsene öldün ve bitti kabullenemiyorlar. Bunun için bir Tanrı yarattılar ve onun bizi yarattığını söylediler. Dinle kontrol etme gibi durumlarda bu şey altında yarandı. Bakın mesala ben desem ki bende 1000000000 tl var inanmasınız değil mi? Ama ben çıkıp da Allah kuran işte daha ne varsa çarpsın Vallahi var desem inanacaklar var aranızda. Şöyle düşünün Tanrı öylesine yarandı diyemeyiz düşünün bir masaya bakıyorsun ve orada karınca yok ama ben diyorum ki orada karınca var ve sırf ben dedim diye orada yoktan var ola bilecek bir karınca yok değil mi? Bir eşya veya canlı cisim yoktan var olamaz bu imkansızdır. Onun temelleri bir şey tarafından atılmalıdır Tanrı dediğimiz varlığında bir şey yarattıysa o zaman mantıksal olarak en yüce Tanrı değildir.Ondan öncesi varsa ondan öncesi de var ve bu böyle uzayıp gider.Tanrı insanın kendisini kandırması belirli ahlak kurallarını aşmaması ve din adı altında insanları kandırmak için kurulan bir şeydir.Daha detaylı açıklarım isteyene.

Çevrimdışı inanilmaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #9 : 13 Mart 2019, 21:02:26 »
Bakın olay şöyle Tanrı diye bir şeyin olması çok saçma bir düşünce gibi geliyor biraz düşününce. Bunun sebebi insanlar hiç bir şey olmamış gibi ve kendi egoların tatmin etmek için sanki öldükten sonra diğer dünya varmış gibi bir şey yaratıyorlar. İnsan beyni ölümü düşünemiyor düşünsene öldün ve bitti kabullenemiyorlar. Bunun için bir Tanrı yarattılar ve onun bizi yarattığını söylediler. Dinle kontrol etme gibi durumlarda bu şey altında yarandı. Bakın mesala ben desem ki bende 1000000000 tl var inanmasınız değil mi? Ama ben çıkıp da Allah kuran işte daha ne varsa çarpsın Vallahi var desem inanacaklar var aranızda. Şöyle düşünün Tanrı öylesine yarandı diyemeyiz düşünün bir masaya bakıyorsun ve orada karınca yok ama ben diyorum ki orada karınca var ve sırf ben dedim diye orada yoktan var ola bilecek bir karınca yok değil mi? Bir eşya veya canlı cisim yoktan var olamaz bu imkansızdır. Onun temelleri bir şey tarafından atılmalıdır Tanrı dediğimiz varlığında bir şey yarattıysa o zaman mantıksal olarak en yüce Tanrı değildir.Ondan öncesi varsa ondan öncesi de var ve bu böyle uzayıp gider.Tanrı insanın kendisini kandırması belirli ahlak kurallarını aşmaması ve din adı altında insanları kandırmak için kurulan bir şeydir.Daha detaylı açıklarım isteyene.
çok iyi açıklamışsın
müslüman olan kişi bile yemin etmemek için "yomin ederim" diyiyor sonra "haha ben yemin etmemiştim" diyiyor