Merhabalar, konu hakkında bilgisi olmayıp ilgilenen, merak eden varsa ben biraz daha açarak kimseyi zan altında bırakmadan, elimden geldiğince taraf tutmayıp aşşağılamadan sunmaya çalışacağım.Biz Ganton yönetimi olarak kin tutmamayı prensip kabul ederiz.
Arkadaşlarım biraz açıklamış zaten ama bazılarınıza ikna edici gelmeyebilir, daha farklı kelimeler seçeceğim için yazma gereği duydum.Shakur'un bu birlik içerisinde neredeyse kavga etmediği kimse yok, herkesle şiddetli geçimsizliğe sahipti.En ufak şeyden bile çıkan tartışmalarda çok ileri gidiyordu.Kavga eden her iki tarafta birbirinin boş yere kalbini kırıp, ağır kelimeler kullanıyordu.Neredeyse hergün hem ben hem üyeler hem de diğer yönetim ekibiyle kavga içindeydi.Bir şey işine gelmeyince ve beğenmeyince "tepem attı, sinirliyim" adı altında zarar veriyordu, herkesi eleştirerek bel altı vurma peşindeydi.Karakteri Jamal ve ooc karakteriyle birbirine yapıştı, zamanla evrimleşerek egosu büyüme başladı, tabii bu sırada zaman onuda büyüttü.Ama hepimiz aynı şekilde gelişmiyoruz, bazı insanlar gelişme döneminde kendilerini yenilmez bir Tanrı olarak görürler, herşey onların etrafında dönüyordur,kimse onlara dokunamıyor, laf falan atamıyor, raks etmeye bile çalışamıyor vb. Bunlara sebep olarak haklı çıkmaya çalıştığında sunacağı sebepler egoyla birlikte karışarak kendini gösterme çabasına giriyordu, yukarda anlatıldığı gibi ben bunu yaptım şunu yaptım, ben şöyleyim ben böyleyim beni düzemezsiniz, ben buranın sahibiyim ben sizi düzerim, en güçlü benim.Tartışmaların edebi adabı olur.İnsan doğası gereği her tartışmada taraflar sinir sahibi olur fakat yetişkin kişiler ise bunları kontrol altına almaları gerektiğini, ortak bir çözüm yolu bulabileceklerini bilirler.Öfkeni tartışmaya seviyeyle yansıtıp fikrini sunarsan çözüme, tam tersi seviyeyi aşıp çizgileri geçersen kavgaya ve zarara yol açarsın.Verdiği kişisel ilişki zararı dışında, detaya girmeden şunu da söylemem gerekiyor; Birliğe de farklı zararları vardı, belirli yollarla bizi indirmeye çalışması vb, bunu öne sunarak yine kendini üstün yapıp galibiyet duygusu yaşaması, kurucumuzun iyi niyetinden yararlanması gibi olaylar, gerisini siz anlarsınız.Biz demeyeceğim, ben uzun süre ona katlandım.Hepimiz onu severdik.Ne kadar uslu çocuktum, gerçekleri görmeye başladım desede gerçeklik, karakterli birine sığmayacak davranışlar yapmak değildir (fikrimizce)Bunları tamamen kendi yorumum ve objektifliğimle size aktarıyorum.Kavga etmeye bir süre sonra tenezzül bile etmemeye başladım.Onunla aramda olan ilişki 5 yıla yakındır devam etmekte, son 1 yılda şu oyun için verdiği zararı anlatacak kelimeyi bulmak zor, kalbimi defalarca kırdı, belirli sınırlar çektiğim ve alıştığım için artık iyi ki zarar görmüyorum.Bir yol hep aradım evet, ama ilişkiler adına, verdiği emekler adına göz ardı etmeyi defalarca seçtim, kaçış yolları elbette hep aradım ama bugüne nasipmiş, ortak yol bulundu.Çirkefliğe başvurmadan düzgün bir yol seçtik, daha fazla şahsi yorum yapmadan kısa bitirmek istiyorum, olan oldu gelecek ne getirir bilemeyiz.Eminim oda kendince kendini haklı görüyordur ve mantıklı bir sebeple kendini ikna ediyordur.Oyun için yapmadığını söylesen bile dostum, hem büyüyor,hem gelişiyor, hemde bu dönemde kendine zarar veriyorsun.Çok konuştuk ama sende okuyorsan bunları bir gün farketmen dileğimle.Büyük bir kısmın eminim diyordur, bu kadar emeğe işe karşılığını alamadım, ortalıkta olmayan malın biri gelip koltuğa hep oturuyor, biri takım elbise giyen 7/24 afk olan bir mal, biri akşamları gelip low boş roller atan mal, birisi de birliği sikine takmayıp oyuna bile girmeyen mal.Rütbe hiç önemli olmadı demene rağmen, senin için önemli olduğunu biliyorum.Alakasız adamların koltukta olması seni rahatsız ediyor.Senin kadar emek vermeyen adamların.Zamanında böyle olmasaydın büyük ihtimal benim veya emrenin,tahanın yerinde sen vardın.İşleri iyi ve doğru yolla halletmeyi seçseydin, oturup konuşsaydın.Belkide çok daha farklı biriydin ve çok farklı yerlerdeydik.Ama biliyorum ki hayat böyle işlemiyor, işler elbet dönüp dolaşıp sarpa saracaktır:)
Umarım hakettiğini daha farklı birliklerde alırsın, güzel insanlarla tanışırsın, rol yapmayı bilen, bizim gibi çetede takım elbiseyle gezip patron diyen elemanları almayan, direk ayağına hazır gelen insanlarla.Yetenekli, hiç o yollardan geçmemiş insanlarla, sanki direk senin bakış açınca pro olmuş insanlarla, ha ama senden pro olanı yok, senin düşüncelerin durduk yere sana yine ondan daha iyi olduğunu söyleyecektir sanırım.Rollerini tamamen sileceksen kendine de zarar vermiş olacaksın, biz her halükarda yapılanmaya gidip senin açığını kapatacağız, bugüne kadar ki emeklerin için teşekkürler ama yaptıkların gözümüzde o rolleri zaten siliyor bilesin.Gelecek birliklerin de başarılar dileriz, senle ilişkimiz çok farklı, bunu farklı gözle okuyamayacağını, hatta atlaya atlaya okuyacağını biliyorum.Ben objektif olarak yazdım, kalan bir parça dostluğumuza devam.
Sabredip okuyanlara da teşekkürler, biraz uzun oldu üzgünüm.