Yeni yetme salakların uydurduğu bir takım şeyler.
Anan yazıyorum /s ss alinmistir yapıyo, yav anan ne demek annen demek ee anan kelimesinin karşılığı ingilizcede yok mu gerizekalılar ingilizce bilmiyor bana laf yapıyor sonra ben küfür edecem ortak nezaket olcak.
Yar*ak yazıyorum tr terim diyo, illa penis mi yazayım? Gene yazıyorum ÖĞKKKKK TÜRKÇE TERİM FORUMDA GÖRÜŞÜRÜZ. uzun lafın kısası türkçe terim demek sadece türkçeye özgü olan, başka dillerde anlamı olmayan kelimedir. Bir bok bilmeyip bana bir daha tatava yapmayın kalbinizi kırarım
Anan mevzusunu bilemiyorum, üzerine düşünülmesi gerek ama ben kullanmamayı tercih ediyorum.
Yar*rak mevzusunda ise penisin karşılığı "Pipi" dir benim nezlimde. Amerika'da penisimi yala diye bir küfür duyamazsınız, bu sözün orjinali "Suck my Dick" tir. Dick penisin ağır anlamlısıdır, bu da Yar*rak kalimesinin karşılığın dick olacağını bana düşündürmekte. Malafat gibi kelimeler kullanılamaz ama, onlar arapçadan oturmuş şeyler, en azından malafat öyle.
Türkçe terim derken Türkçe’de kalıplaşmış kelimeleri kast ediyoruz örn: Lan, Anan, Gardaş, Sağol, Eyvallah vs vs.
Adamı düzgünce uyarıyorum dangalağın verdiği cevap; “o zaman yazdığımız her terim türkçe herkes jaile girmeli” kitle birbirinin açığını aramak yerine hatalarını kapatsa on numara olcak ama nerde
Lan kelimesinin herhangi bir karşılığı bulunmuyor ingilizcede o nedenle türkçe terim olarak geçiyor. Anan konusunda şüphelerim var ama net bir fikrim yok. Gardaş zaten türkçede halk ağzıdır, aslı kardeştir ve kardeş kullanılmalıdır. Eyvallah dinsel kelime olduğundan çevirisini inceleyip muadil kelimeler bulunmalıdır, kullanılamaz. Tek sıkıntı "Sağol" kelimesi gibi görünüyor. Ben Sağol'un kullanılabileceğini düşünüyor ve kullanıyorum.
Maalesef ki hata olduğu düşünüldüğünde bu durumu uygulayan kişiyi uyarmak ya da müzakere ederek o anı bilgi şölenine çevirmek yerine direk olarak bu durum foruma taşınmaktadır. İnsanlar konuşmak istemiyor direk olarak olayı foruma taşımak istiyor oysa ki bilmiyorlar ki hapse girmek çözüm değildir asıl çözüm o adamın hapse girmesini engelleyecek bilgiyi vermektir.
Zihniyeti zamanla değiştirebileceğimize inanıyorum, güzel bir konuya değinmişsiniz. Ağzınıza sağlık. @Volkan
Çok teşekkür ederim.