Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Gangster Disciples Dunda Crew

Başlatan !Vidanjör, 24 Ocak 2019, 23:43:03
Okunma sayısı 168629 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı !Vidanjör

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 06 Ağustos 2024, 23:55
Toplam oynama: 196 gün, 17 saat
Birlik: *** ******les
Gangster Disciples Dunda Crew
« : 24 Ocak 2019, 23:43:03 »

*GIF alıntıdır

Başlangıç Ve Bitiş
“Bir zamanlar beş adam vardı,
bunlardan biri öldürüldü.
Geri kalan dört kişiden biri katildi, bu nedenle kovuldu.
Üç tane kaldı, biri yolculuğa çıkarak kendisi için araştırma yapmaya karar verdi.
Böylece biri kendi işini yapmaya gidince iki kişi kaldı.
İkincisi, Bloods çetesine karşı büyük bir nefrete sahip olduğunu fark etti.
Bir gün göklere baktı ve ekledi: "Gökyüzü mavi ... bu doğru ..." ve mücadelesinde kan döken tüm erkekler ve kadınlar için bir düşüncesi oluştu.
Bu yüzden dördüncüyü arayıp ona sadece "Her şey yolunda" dedi.
Ve bu nedenle üçüncüsü birinciyle tanıştı ve sevgi, yaşam ve sadakatin daha önce olduğu gibi yerinde olabileceğini keşfetti, bilgi, bilgelik ve anlayış olmadan her şeyin hızla biteceğini keşfetti.
Daha sonra ikincisini, ikisi arasında bir ittifak kurmayı memnuniyetle karşıladılar.
Yeni bir ulus doğdu, bir kral tarafından yönetilen Milletler Milleti! "

"Dinlenmek için uzanıyorum.
Lütfen, Kral David, elimden gelenin en iyisini yaptığımı fark et.
Altı köşeye yemin ederim.
Bu benim için onurdu.
Tüm G.'nin sevilen kralı
Kanınız ve gözyaşlarınız döküldü.
Bunu ve söylediklerinizi hatırlıyorum:
"Bir G. her zaman bir G.'dir".
Seni sonsuza dek onurlandırıyorum,kralların kralı,kralım.
Sonsuza dek G. "

KURULUŞ

Chicago tarihindeki en büyük mafya hikayesini anlatmak için doğru çeteleri ve müritlerin tarihini ele almak gerekir. Gangster Disciples sayıca en az 40.000 kişi olduğu tahmin edilen bir örgüttür. Ergenlik çağındaki gençleri ve 70 yaşından küçük yaşlıları bünyesine katarak büyümeye devam ettiği söyleniyor. Gangster Disciples Nation genişleme, güç ve hakimiyet mirasına sahiptir. Gangster Disciples bir çete olmanın ötesine geçmiş, büyüme ve gelişme politikası ile ilerlemiştir. Gangster Disciples Nation tarihi insan hakları ve toplumu rahatsız eden sorunlarla uğraşan köklere sahiptir. Hyde Park'ın iğrenç kısımlarından, Englewood'un hücra köşelerinden çıkan fakir ve güçsüz topluluk zamanla sayı ve organizasyon açısından gerçek gücünü göstermek için evrimleşti.

Hikayeye 1958 yılında Hyde Park mahallesinin yoksul kuzey yarısına, fakir Kenwood bölgesine ve EngleWood'dan başlayacağız. Hyde Park her zaman kısıtlayıcı ırksal sebeplerden siyahilerin yaşaması zor bir yer olmuştur. 40'ların sonunda siyahi haksızlığı anayasaya aykırı sayıldı. Bu nedenle siyah aileler Hyde Park'ın eski kuzey bölümüne, 50'li yılların sonlarına doğru Güney Kenwood'a doluşmaya başladı. Englewood siyah ailelerin yanı sıra bir çok italyan aileye ev sahipliği yapıyordu. Bu nedenle çevrede yaşanan zorbalık, ırkçılık olayları fazlasıyla arttı. Kenwood, Hyde Park ve Englewood'un zorba gençlerinden bazıları arkadaş olarak bir araya gelerek sahip oldukları tüm bu düşmanlara karşı savaşacak bir kulüp kurmaya karar verdiler.Bu çocuklar sadece 11-13 yaşındaydı ve hepsi bu yeni örgütün adını bulmak için oturdular. Dindar bir bölgede yaşayan çocuklar isim konusunda fikir alma kaynağını kutsal incilden yana kullandılar, başlarda Disciples adını kullanmak için deliye döndüler. Daha sonra çocuklar korkutma amacı ile Şeytan ön ekini ekledier. Karar verildi kulübün adı Devil's Disciples olacaktı. Çocukların anlaşmasına göre 49,53,56. sokaklar arasında birbirini kollayacak, zorbalık kurbanı olmayacaklardı. Bazı kurucu üyeler Richard "Champ" Strong, David Barksdale(Kralların kralı), Mingo Shread, Prince Old Timer, Kilroy, Leonard Longstreet, Night Walker ve diğerleriydi. Disciples'lerin ilk günlerde merkezi bir lideri yoktu, işlerini basının dışında tuttular. Disciples'ler 53. sokak ve Hyde Park'ın kesiştiği noktayı ilk kaleleri yaptı. Disciples'ler 1958'de kurulduklarında Davut yıldızı, Şeytan boynuzları, Şeytan kuyrukları, Kanatlı kalp simgelerini benimsemiş sembol haline getirmiştir.

"Kanatlarını aç ve onları yükselt, G.'ler ve D.'ler asla ölmeyecek."

" Tanrı'ya ve en iyisine dua ederken, öldüğümde ve gittiğimde Milletime beni dinlendirmelerini söyle. Bu dünyayı terk edeceğim, bu yüzden her şey yolunda olsun, ben cennette ya da cehennemde sadık bir halkım. Bu dünyadaki hayat benim için kötüydü, bu yüzden uzandığımda beni bir Altı Nokta Yıldızı ve göğsüme yerleştirilen iki av tüfeği ile dinlendirin. PATRON"

"Eğer ölürsem, acıma gösterme, beni "GANGSTER ŞEHİRİNE" göm. 6 noktalı yıldızı göğsüme yerleştirin, Kral Hoover'a elimden geleni yaptığımı söyle. 3 noktalı tacı kafama yerleştirin, Kral David'a başka bir öğrencinin öldüğünü söyleyin."

Disciples'lerin ilk fiziksel düşmanları Englewood, Batı Englewood ve Gage park civarında takılan beyaz bir gresör çeteci olan " Rebels " idi. 2000'den fazla Rebels vardı ve siyahlara karşı çok ırkçıydılar. Disciplesler 1958'de Chicago'nun batı yakasına taşınan Egyptian Cobras ve Garfield Bulvarına yerleşen Blackstone Rangers(İleride Black P Stone)'e karşı savaştı. 1959 yılında Disciples'ler ilk genişleme hareketini Woodlawn Caddesi'nin batısında bulunan mahallelerin 2/3'ünü ele geçirdiler. Diğer 1/3, oraya yerleşen Egyptian Cobras ve Blackstone Rangers bölgesiydi. 1958-1961 yılları arasında Disciples gittikçe Kuzey Englewood'da nüfuz sahibi oldu ve oranın siyah halkının desteğini kazandılar. 1961 yılında İtalyan Greaser çeteleri ile yaptıkları savaşı kaybeden Disciples üyeleri kazandıkları nüfuzu kaybettiler. 1961 yılında 14 yaşındaki David Barksdale(Kralların kralı) Devil's Disciples'in liderliğini devraldı. Disciples'in Englewood şubesini doğrudan denetledi. Barksdale, Mingo'yu Hyde Park ve Kenwood'daki "East Side Disciples" olarak bilinen Disciples'lerin başına başkan olarak atadı. Setler orjinal adlarını koruyacak fakat kökleri Disciples olacaktı. Englewood dışındaki diğer tüm Disciples setlerinin kendi başkanları vardı. Hyde Park / Kenwood bölümü, Barksdale iki mahalle arasında zirveye çıktı 1960 yılında çeteye yeni setler bağlandı, bunların kaleleri 63. sokak 53. Kimbark sokak ve Kimbark alışveriş merkezi oldu. Aynı yıl David Barksdale(Kralların kralı) Disciples Richard Strong'un topluluğunu devraldı. Çoğunlukla çeşitli küçük çeteler ve Egyptian Cobras tarafından yürütülen Cabrini Green toplu konut projesine yerleşti.

GD'ler 1968 spesifik olarak 1964 yılında kuruldu. Englewood'un Green sokağında takılan bir grup gencin Larry Hoover(Yeni Kral)'ın evinde sürekli takılması, kavşakta varolan The Guys ve Gal gece kulüplerinin otoparkında takılan gangsterler ve pezevenkleri sürekli gördükleri için etkilenmiş ve onlar gibi olmak istemişlerdi. Ancak yaşadıkları yer Ranger ve Disciples bölgesiydi. Larry Hoover(Yeni Kral) gangsterlerin lideri olmak için ilham aldı ve rolüne uyacak şekilde giyinmeye başladı. Sonunda Larry Hoover(Yeni Kral)'ın fikri olan "Supreme Gangster" adlı kulübü kurdular. Hoover ilk başlarda resmi lider değil, arka planda takılan liderlerden biriydi. Hoover, Andrew" Dee Dee" Howard ve Ike " King Ike" Taylor ile bir araya geldi ve King Ike'yi sağ kolu yaptı. Supreme Gangster'ler siyah rengi giyiyorladı. Sempolleri kanatlı bir kalp ve içinden kılıç geçen yuvarlak bir taçtı. Başlangıçta Supreme'ler Blackstone Rangers ve Egyptian Cobras ile savaştılar, ancak Discipleslere karşı hisleri yoktu. Supreme'ler Englewood'daki yeni organizasyondu ve bu durum Blackstone Rangers'ın onları hemen temizleme hedefi haline gelmişti. 1965 yılında Supreme'lerin lideri artık sorumlu kişiler değil Hoover'di, sahne arkası lider olmak yerine Supreme'lerin resmi lideri oldu. Hoover örgütü devraldıktan sonra Supreme'ler Englewood'da büyümeye başladı ve Rangers'ın onları ciddiye almasına sebep oldu. Devil's Disciples 1965'e kadar güneydeki en büyük çeteydi. Rangerler yalnızca basına karşı açık sözlü oldukları için büyük gözüküyorlardı. Bu sırada Supreme'ler büyümüş, tanınmış ve daha fazla saygı, korku görmeye başlamışlardı.

"Gökyüzüne bakıyorum ve dolunay görüyorum, etrafına bakıyorum 24 tuğlalı bir piramidin yandığını görüyorum. Sahte allahın gözüne kılıcını sokan bir "G." görüyorum. Gözlerimi kapatıyorum ve 3. dünyanın döndüğünü görüyorum. Kör olduğum için beni yönetmesi için David'in elini tutuyorum. Beni yılan çukuruna götürdü. Bilgi konuştu, bana işaretler gösterdi. Konuştuğumda yanan bir göl gördüm. Kalbim öldü, şimdi aklım başıma geliyor. Gangster Stroll yolunun arkasında yürüyen gerçek "G."nin ayak izlerini takip ettim. 700 ve 20 derece yürüyüş!"

1966 tarihinde Disciples, Rangerların agresif olayları ve hızlı büyümesi nedeniyle bir tehdit olarak algıladı. David bu tehdite karşı koymak için güney yakasında Ranger'lardan nefret eden bir kaç çete arasında birlik kurma fikrine kapıldı. Bu çeteleri "Disciples Nation" adı altında tutacak bir koalisyon olacaktı. Bu yeni koalisyon "Black Disciples Nation" olarak bilindi. Koalisyon Englewood, Hyde park ve Kenwood bölgelerinin dışına çıkmış, sınırlarını genişletmişti. Qoodlawn, Washington park gibi daha güneydeki mahallelere yerleşmelerini sağladı. Koalisyona yeni katılan küçük çetelerin hepsi "Disciples" adını benimsemişti. Bu sırada Ranger'ler, şuan olan adıyla bilinen Black Peace Stone(Black P. Stone) adını aldı ve o bölgede bulunan küçük çeteler ile birleşti. Hoover Black P. Stone'nin büyümesinden dolayı onlara karşı yeni önlemler almaya karar verdi ve Black P. Stone'den nefret eden. "Black Disciple Nation" koalisyonuna katıldı. Disciples adını benimsemesi, onlarla aynı inançta yürüdü. 1966 yılında Disciples gücünü iyi kullanıyor, çok fazla para kazanıyordu, hatta savaşın iki tarafata zararlı olduğunu düşündü ve Ranger'lar ile (Sadece Ranger'lar, Black P. Stone'nin kalanı ile değil) bir barış anlaşması denedi, ancak başarılı olamadı.

1967 yılının Eylül ayında Ike Taylor setini, Chicago'nun Batı Yakası'nın West Garfield park ve Gladys, Keeler'in yanına taşıdı ve Supreme tarihinin ilk şubesini kurdu. Burada ileride Vice Lords olarak bilinen Lords ve Cobras hakimiyet sürüyordu. Supreme'ler "Black Pimps" ve "Jive 5" çetelerini kendi himayesine aldıktan sonra batı yakasında hızlı bir popülerlik kazandı. Özellikle West Garfield park bölgesinde büyüdü. Bu popülerliği onlara Henry Horner bölgesini ele geçirme fırsatı sundu. Bu bölgede hüküm süren hiç bir Disciples ve Black P. Stone yoktu, bu yüzden burası önemli bir fırsattı. Burada karşılarına çıkacak tek büyük rakip Lord'lar oldu.

1968 yılında ikisi de koalisyon üyesi olan Black Disciples ile Gangster Nation arasında savaş başladı. Hoover'a suikast girişiminin hedefi oldu, sonra 4 eylülde 2. suikast gerçekleşti ve vuruldu. 1968'in sonbaharında, Disciples, Gangsterler ve Stones üyeleri çok kayıp verdi ve uzun sürmeyen bir ateşkes yaptılar. Ocak 1969'da Hoover, David ve Jeff Fort tarafından büyük ölçüde tanınmaya başladı, iki çete lideri de Hoover'i kendi altına almak istiyordu. Hoover Ocak ayında Jeff Fort'un yanına bir ittifak görüşmesi için gitti, ancak sadece bir ateşkes oldu. İttifakın olmamasının sebebi Jeff'in kimseyle eşit olmadığını düşünmesiydi. Bir süre sonra Hoover'in üyelerinden bir kaçının vurulduğu video bu ateşkese son verdi.

Haziran 1969'da Hoover, David ile görüştü ve ikisininde eşit hakka sahip olacağı yeni bir örgüt kurdular. Birliğin adı "Black Gangster Disciples" olacaktı, inanç ve amaç açısından David'in izlediği yönde gidilecekti.

Gangster Disciples Boulevard Mafia

Hâsılat

Grove çıkmazında meydana gelen, yasa dışı faaliyetlerin tam merkezi, haydutların ve serserilerin yuvası, bunun yanında paraya aç gençlerin bulunduğu bu çıkmazda takılanlar büyük setin öncüleriydi. Bu set zamanla kendini silah ve uyuşturucu ticareti ağlarıyla geliştirdi. Çete faaliyetlerini yani uyuşturucu, silah, kadın ticaretleri, fuhuş, gasp, haraç ve cinayet olayları dönüyordu bu çete içerisinde. Çete kendi işleriyle yetinmekten çıkıp dışarıyla bağlantılarını sağlamlaştırdı. Bundan öncesinde mahalle ağabeyleri olarak bilinen “Fire & Jamal” çeteye öncülük etti. Onları kontrol almak bu ikili için kolaydı. Çok geçmeden çete içerisinde yönetim bu iki kişi tarafından sağlanıp çete ile alakalı olan işler bittikten sonra Peep’in yardımı ile dış bağlantılar güçlendi. Peep çetenin uyuşturucuyla bağlantılı olmasını önerdi, bu zaten oluyordu fakat diğerlerine bu iş için içli dışlı olmayı, bu uyuşturucu faaliyetini tamamen kontrol etmek istediğinden bahsetti. Jamal ve Fire bunu onayladı çünkü Peep bundan çok kazanacaklarını söyledi, onları büyülemişti resmen. Günümüzde halen daha bu çete uyuşturucu işleriyle ilgilenirken bir yandan diğer faaliyetlerini yürütmekte. Aradan geçen 1 yıl içerisinde çete bu sayede kendisine tonlarca para kâr etmişti. İşler yolundaydı ve böyle olmaya devam edecekti.

Büyük Dalgalar

Peep, Zehir ve Fire işleri yürütmeyi başarmışlardı, paraya doymayan domuzlar gibiydiler. Mahallede elde ettikleri ayakçıları ve yardımcılarıyla mahallede hüküm sürmeye devam eden çete yakında dalgaya vuracaktı. Bu dalga öyle bir dalgaydı ki çete bunu tahmin edemeyecek ve adada kalan yamyamlara benzetilecekti. Sabah güneşli bir havada evden ağır kokular geliyordu. Kokuyu fark eden mahalle yerlileri içeriye girip çürümüş eti dışarıya çıkaracaklarını umuyorlardı. İçeride Fire cansız olarak yatıyordu. Mahalle yerlilerinin mahalle ağabeylerine haber salmalarıyla birlikte bu olay tamamen mahalle çapına yayılmış oldu. Fire’ın cansız bedeninin üstünde olan not şoka uğratmıştı. Bu olayın sorumlusunun Peep olduğunu kim bilebilirdi? Peep bunu herkesten saklamayı başarmıştı, bu olayı sadece Peep biliyordu. İyi ama Peep kuzenini, birlikte yönettiği çete liderliğini neden onu öldürerek kendisine toplamaya çalışmıştı? Peep onu neden öldürmüştü? Peep cebine para girmesini uyuşturucu neticesinde sevdi, para ve uyuşturucu onun gözlerini boyadı, insan bir şeyin daha fazla olmasını eski dönemlerden bu yana istemişti. Bu insanın doğasında vardır ve Peep bu akıma o istese ya da istemese bile katılmıştır. Zehir olayın intihar olduğunu söyleyip Fire anısına gömme töreninde bütün çetenin yerlilerini mezarın başına topladı, çeteye ait dualarını söylemeye başladı. Fire ölmüştü ve bu dalga ilk dalgaydı. Bu dalganın devamı ileride devam etmişti ve dalga bu çetenin üstünden Fire’ın ölümü ile sonsuz olarak geçmeye devam edecekti.

"Gerçek serseri hoover yeraltında.Ben bir Crip değilim, ben G'yim, ve sikeyim bana karşı çıkanları.
6 yukarıda ve asla değişmez.
GD Folk ile gün boyunca beraber sürüyorum.
6 devam ediyor 5 ölüyor."

Hınç

Peep ve Zehir çeteyi yönetmeye dalgadan sonra devam etmişlerdi. Sokaklarında rutin takılıyorlarken mahallelerine gelen o kurşunlar herkesi kinlendirmişti. GD içerisinde büyük bir hınç başlamıştı, yerliler ve ortamcılar iyice sinirlenmişti. Elde edilen uyuşturucu paraları ile silahlanmaya karar vermişlerdi. GD ile irtibat halinde kalan set yeşil ışığı almasıyla birlikte kısa sürede GD için harekete geçecekti. Set ikinci devreye girmişti, atak olması şüphesizdi.

Hiddet

Bir ay içerisinde sayısını ve silahlarının miktarını yükselten set atağa geçmişti. Kendilerine karşı duran rakip çete People Nation üyeleri (Almighty Vice Lord Nation, Almighty Black P. Stone Nation) önce onlara saldırdığı için misilleme yapacaklardı. GD silahlandıktan sonra hem mahalle içinde savunma yapıyorlardı hem de atak fazına geçmek için yol kat ediyorlardı. İki rakip çete birlikte saldırdığından birkaç ay öncesinde kalan hınç sonucuyla birlikte doğan hiddet etkisini arttırıyordu. GD üyeleri onların mahallesini basmaktan çekinmedi ve tek araçta dolu 4 kişi araç içinden araç dışarısına yani rakip çetenin mahallesine ateş ederek oradan kaçtı. Bunun sonucunda mahallelerinden yaraladıkları 5 kişi ile intikamlarını almışlardı. Hiddet halen dinmemişti, GD yepyeni bir döneme giriyordu. Kendilerini kutlamak için o akşam R&B müzikler, Hip-Hop ve Rap dinlemeye koyuldular. Kızlar, alkoller, uyuşturucular partiyi birlikte getirdi. Çete bu partiden sonra kendini mükafatlandırdığını anladı, durumdan memnun olan GD üyeleri çetenin geleceği için çetesi için yaşamaya, ölmeye, öldürmeye, ticaret sağlamaya, fedai olmaya hazırlanmışlardı.

"Aşk, Yaşam, Sadakat, Bilgi, Bilgelik ve Anlayış."
"Ekonomik, Eğitimsel, Siyasal, Sosyal Gelişme, Birim ve Organizasyon"

Çevrimdışı !Vidanjör

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ynt: Ganton Disciples (Black&White)
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2019, 23:43:12 »
Kanunlar Kanunu
1. Cennete ya da milletimizin herhangi bir üyesine asla saygısızlık etmeyeceğime yemin ederim.
2. Milletimizin adını skandal eden kimseye tahammül etmeyeceğim.
3. Ulusların sebepleri için hayatımı feda edeceğim.
4. Kendimi sevdiğim, saygı gösterdiğim ve onurlandırdığım için milletin her üyesini seveceğim, saygı duyacağım ve onurlandıracağım.
(JIVE). Fiziksel ya da zihinsel olarak herhangi bir sorun ya da zorlukta milletin herhangi bir üyesine yardım edeceğim.
6. Kraldan veya ulusa atıfta bulunandan başka öğretiyi kabul etmeyeceğim
7. Değerlendirme amblemimizi veya bayrağımızı yanlış tanıtan veya saygısızlık eden kimseye, hatta kendi üyelerime bile tahammül etmeyeceğim.
8. Ruhumu, kalbimi, sevgimi ve ruhumu ülkeme taahhüt ediyorum ve ölümde bile bunun bir parçası olacağım.
9. Muhalefetimize kendim katılmayacağım.
10. Kral tarafından verilen tüm emirlere ve atanan tüm şeflere uyacağım.
11. Gangster Disciples ya da milleti olmayanların eleştirel ya da küfürlü sözlerine tahammül etmeyeceğim
12. Kralı veya Gangster Disciples veya Folks'in herhangi bir dürüst üyesini eleştiren kimseye tahammül etmeyeceğim.
13. Herhangi bir üyeye ulus yasalarına aykırı davranmam için verilen cezayı isteyip kabul edeceğim.
14. Üst düzey görevliler tarafından aksi belirtilmedikçe hiçbir ulus üyesi ile kavga etmeyecek veya kötü muamele etmeyeceğim.
15. Gangster Öğrenci Ülkesi veya Millet milletinin hiçbir üyesine karşı savaşmayacağım ve ulusun hiçbir üyesinin kendi aralarında savaştığını görmeyeceğim
16. Milletin herhangi bir üyesini sıkışık yumruğun kesişmesiyle selamlayacağım ve selamlayacağım, savaşçılar tanıdık bir halk gördüğümde ve her yerde imzalıyor.
17. Herhangi bir ulus üyemiz arasında bir yanlış anlaşılma olursa, lidere gitmeli ve savaşabilmek için farklılıklarını açıklamalılar.
savaşmadan çözülecek.
18. Bütün Askerler, millet içindeki arkadaşlara bir Sessizlik, Sadakat kuralını paylaşmalı ve saygı göstermelidir.
19. Aile saygısızlığı, birbirlerine veya ulus içindeki aileye karşı hoş görülemez ve hoş görülmeyecektir.
20. Hiçbir asker, diğer askerlerinin askerlerine veya aile üyelerine uyuşturucu kullanımını teşvik edemez
21. Hiçbir asker bağımlılık yapıcı ilaç kullanamaz.
22. Hiçbir asker ailelerindeki veya diğer asker ailelerindeki kadınlardan fahişeliği teşvik edemez
23. Hiçbir asker, ilk önce o dışarıdaki kişinin arka planını taramadan herhangi bir üyeyi yabancıya işaret etmeyecek, yönlendirmeyecek veya tanıtamayacaktır.
24. Bir asker hiçbir zaman uygun komuta zincirinden izin almadan krala veya kralın olabileceği yerlere herhangi bir kişiyi işaret etmeyecek, yönlendirmeyecek
25. Sıradan veya pozisyondan bağımsız olarak tüm Askerler birbirlerine yardım etmek ve birbirleriyle rekabet etmemek için çaba göstermelidir.

Çevrimdışı !Vidanjör

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2019, 23:43:22 »
Sokağa katılım ve sergileyebileceğiniz roller;

Öncelikle birliğin hooduna gelerek rol yapmanız gerekmekte. Kesinlikle karşımıza "Naber homie?" gibisinden çıkmayın. Terslenirsiniz ve pataklanırsınız. "Aile arıyorum homie." böyle bir şey de söz konusu değildir. Aile arıyorum gibi şeylerle gelmektense yaratıcılığınızı kullanarak daha sağlam bir şekilde gelmeniz sizin yararınıza olacaktır.

İngilizce terimler kullanmak yerine türkçelerini kullanın. "Homes, homie, homeboy, holmes, ese, dog, dawg, cuzz vs." böyle şeylerin bir değeri kalmadı. Türkçeleri var iken ingilizcelerini kullanmak saçmalık.

Sokağın şuan da temsili rengi yeşil diyebiliriz. Fakat rica ediyorum yeşil rengini her şeyiniz de kullanmayın. Adamın şapkasından donuna kadar her şeyi yeşil. Bunu yapmazsanız sevinirim. Bir de peçe takmayın arkadaşlar. Herif 7/24 peçeyle çantayla dolaşıyor. Böyle şeyleri dikkate alın ve gerçek hayata uygun şekilde ilerleyin.

Sokağa geldiğinizde eğer ki istenmiyorsanız büyük ihtimal yaklaşımınızdan kaynaklanıyordur. Rolünü gerçekten iyi sergileyen, bir şeyler yapmaya çalışan arkadaşlara yardımcı oluyoruz, aramıza alıyoruz. Hemen pes etmeyin, bize karşı düşman kesilmeyin. Rehberleri okuyun, çabalayın ve tekrar gelip kendinizi kanıtlamaya çalışın.

Klasik rollerden kaçının, kendinize özgü bir şeyler yaratmaya çalışın. Aşağıdaki bir kaç rehberi okuyup rollerinizi şekillendirebilirsiniz.

Genç Karakterlerin Yapabileceği Roller - @Gaksici
Spoiler:
Genç karakterler Neler Yapabilir?
Birçok insan sokak çetesi konseptinde bir oluşuma girerken yaşını 25 hatta 30-35 yapıp rol yapmaya çalışıyor. Bu yanlış, genç karakterlerle bir şey yapamayacağınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. On yedi yaşında bir karakterle ailenizde bulunan bir aracı gece geç saatlerde alıp bölgede dolaşabilirsiniz. Ailenizden gizli sigara ve esrar kullanırsınız, alkol tüketirsiniz. Mahalledeki yaşıtlarınızla para karşılığı zar atışırsınız, onlarla basketbol oynayabilirsiniz. Hatta playstation oynama rolü bile yapabilirsiniz. Duvar yazısı yaparsınız, uyuşturucu satarsınız ve çete büyüklerinden gelen emirleri dinleyip yerine getirirsiniz. Zaten kimseyi üç ayda genç karakterden soldier'a çekmem, rütbe atlamanız iki hafta kadar kısa bile sürebilir. Bu tamamen yaptığınız rollerle ve çete için gerçekleştirdiğiniz faaliyetlerle alakalı.

Modern Çeteci Rolleri - Credits: Ciano, Fin, Darkness, Scorpion.
Spoiler:
Bu rehber, kültür anlatan bir rehber değildir. Genel olarak çetecileri anlatır.

Sunucuda bir çok çete rolü yapan oluşum bulunmakta. Hemen hemen hepsi de genellikle rollerini güzel şekilde idare edebiliyorlar ancak çoğu kişi bazı zamanlarda gerçeklikten uzaklaşıyor.

Öncelikle illegal bir çetenin argo tanımıyla başlayalım. Çete, aynı veya çeşitli illegal aktiviteleri yaparken beraber ve organize hareket eden gruba denir. Bir organize suç örgütü gibi kapalı kapılar ardında değil de daha amatör olarak genellikle sokaklarda takıldıkları için de sürekli sivil insanlarla ve polislerle etkileşim halinde olurlar. Bu yüzden de çete üyelerinin tipik karakteristik özellikleri vardır.

Paragöz: Rollerde de yansıtılmaya çalışıldığı gibi çeteler genellikle ghetto dediğimiz şehrin fakir, varoş kısımlarında yer alırlar. Burda yaşayan insanların çoğu derslerinde başarısız, hayattan tek beklentisi zengin veya çok güçlü olan insanlardır. Bu yüzden de en yakın arkadaşları hariç geri kalan kişilere para kaynağı olarak bakarlar. Yerde buldukları bir dolar için adam bıçaklayabilecek, mahallelerinden geçen her kişiden bozuk para isteyebilecek durumda olan insanlardır.
Bencil: Çete üyeleri genellikle kendinden ve kendilerine fayda sağlayacak insanlar dışında kimseyi düşünmezler. Mahallelerinden olmayan biri mahallede vurulduğunda, bıçaklandığında veya dövüldüğünde yanlarına gidip yardım etmeye çalışmazlar, umursamadan yollarına devam ederler. (Yeteri kadar tecrübeleri varsa)
Cahil: En çok atlanan özelliklerinden biri olan cehalet. Yukarda da bahsettiğim gibi bu insanlar şehrin pek de destek görmeyen kısımlarında uyuşturucu satarak, fuhuş yaptırarak, bir berberin veya bir dövmecinin yanında günlük harçlığını çıkarmaya çalışan kişilerdir. Bu yüzden fen bilimlerinden, genel kültürden falan tek bildikleri kendi tecrübeleriyle buldukları kadar veya okuldan atılmadan/okulu bırakmadan önce öğrendikleri kadardır.
Paranoyak: Mahallelerinde sürekli gezen polis araçları, sivil polisler; evlerine düzenlenen zamansız baskınlar ve kayıt cihazlarıyla dinlemeleri uzun bir zaman izledikten sonra her çete üyesi ileri derecede paranoyak bir kafa yapısına ulaşır. Bu yüzden kendi gruplarına yürüyerek yaklaşan iyi giyimli kimselerle fazla muhabbet içine girmezler, uyuşturucu veya silah satmazlar, veya çok daha uzun bir uğraş sonucu satarlar.
Polis Departmanı'nın çoğu birimi çete üyelerini itirafçı olmaya zorlayıp cezalarını düşürdükleri için çete üyeleri en yakın arkadaşlarına dahi bir süre sonra potansiyel köstebek gözüyle bakmaya başlarlar.
Gösteriş Meraklısı: Yukarda da bahsettiğim gibi çoğu çete üyesinin hayali televizyonlarda gördüğü ünlülerin yaşadığı bir hayat tarzına sahip olmaktır. Bu yüzden de pahalı gibi gözüken aksesuarlar takabilirler. Bir çok zenci çete üyesi dişlerinin tamamını altın kaplatır, pahalı kemerler veya ayakkabılar giyerler. Kullandıkları araca ne kadar uygun olmasa da abartı derecede büyük jantlar takarlar. Ayrıca bir kamera veya benzeri bir şey gördüklerinde silahlarını gösterebilirler, çetelerinin el işaretlerini yaparlar.
Bu yukarda bahsedilenler çete üyelerinin tipik özellikleridir. Hepsi böyle olmalıdır tarzı bir şey değil, ama çoğunluğu böyledir.

ÇETEYE GİRMEYE ÇALIŞAN BİRİNİN ROLÜ NASIL OLMALIDIR?
Bahsettiğimiz varoş mahallelerde çeteye girme arzusu genellikle ergenlik çağlarında başlar. 13-14-15-16 yaşları, çeteye girmek için uygun yaşlardır. Çetenin üst rütbeli elemanlarına bakıldığı zaman da çok nadir olarak 25-30 yaşın üzerinde insana rastlanır.

Yaş kısmını hallettikten sonra ilk geleceğimiz kısım toyluk ve korku. Yukarda da anlatıldığı gibi çetelerin bulunduğu mahalleler genellikle polis ablukasında kalmaya, silah seslerine, ölü bedenlere alışık yerlerdir. Bunlar da ergenlik çağındaki bir çocuk için korkutucu ve bir bakıma da etkileyici şeylerdir. Bu yaşta çeteye girme arzusu olan çocuklar genellikle hırslı oldukları için çetenin üyesi olmayan, kendi yaşıtları kişilerle sürekli bir yarış halindedir, kim daha fazla saygı görecek diye. Bu yüzden de gördükleri, yaptıkları ve çete üyeleriyle kurdukları muhabbetler onlar için çok önemlidir. Bir müddet sonra çete üyelerinden saygı görmek için onların her dediklerini yapacak bir seviyeye gelirler. Ancak bu karakterin kendi yapısıyla da ilişkilidir. Örneğin karakter korkak biriyse, çete üyelerinin uyuşturucu kullanmalarını gördükten sonra evine kaçan ve o gece hiç sokağa çıkmayan biri olabilir. Korku ve rol modeli almak, çeteye yeni girecek biri için vazgeçilmez özelliklerdir.
Bu konuda yapılan en büyük yanlışlık ise karakter kişisel olarak tam gelişmeden, OG rolü yapmaya çalışmaktır. 13 yaşında olmasına rağmen polislerin suratına tüküren, mahallesinden her geçeni kovalayıp dövmeye çalışan, farklı bir çete üyesi gördüğünde direk üstüne saldıran kişiler bu konuda hem gerçekliği hem de rol kalitesini bozmaktadırlar.

Bunların hepsini hallettikten sonra tek yapacağımız şey karakterimize orijinal bir özellik katmak.
Karakterlerin orijinal özelliklerinin olması hem çete üyelerinin dikkatini çekme açısından hem de rol zevki açısından vazgeçilmezdir. Bu özellikler sayesinde karakterinizi kendinizle özleştirmeden daha rahat bir şekilde rol yapabilirsiniz.
Bu özelliklerden aklıma gelenler;
Korkak
Çok Çalışkan/İnek
Gerizekalı
Kabadayı
Çok Sıska
Şişman
Gösteriş Meraklısı
Uyuşturucu Bağımlısı
Aşırı Duygusal
Beleşçi
vesaire.
Sanırım bu özellikleri açıklamanın bir gereği yok.

ÇETE ÜYELERİNDE UYUŞTURUCU KULLANIMI
Bahsettiğimiz fakir mahallelerde uyuşturucu kullanımı aşırı derece yaygındır ve kullanıcı yaşı bir o kadar düşüktür. Bu yüzden çeteye yeni katılma çabasında olanlar, mahallede yaşayanlar ve çete üyeleri için esrar, crack, eroin, metamfetamin ve esrar gibi maddelerin sokakta veya herhangi bir yerde kullanılması şaşırtıcı bir olay değildir. Ayrıca uyuşturucu çoğu varoş mahalle sakininin ve çete üyesinin günlük hayatının bir parçasıdır. Herhangi bir üye uyuşturucu bulduğunda hemen tenha bir yerde içilir ve uyuşturucu madde etkisi altındayken muhabbet edilmeye devam eder. Uyucu elde etmenin yollarından biri satın almak iken bir diğeri iste çalmak/araklamaktır. Bu da sokaklarda yaygın bir olay olarak bilinmekte, zulaları patlatmak, uyuşturucu kullanan arkadaşına yamuk yapıp uyuşturucusunu onun haberi olmadan çalmak vesaire. Arkadaşınızdan çaldığınız uyuşturucuların yakalanırsanız size kötü olaylar doğurabileceğini unutmayın. Her olayda olduğu gibi uyuşturucu elde etmek de sizin hayal gücünüzün ne kadar geniş olduğuna göre kolaylaşabilir.

ÇETEDE YÜKSELMEK İÇİN NE YAPMALI? (JUMP-IN)
Sokakta outsider olarak ayak işleri yapmaya devam ediyorsunuz ancak saygı görmek ve yükselmek istiyorsunuz. Bir çetenin içinden olmak için ya verilen işleri çok iyi yapmalısınız yada çeteye bir katkınız olmalı. Çete için bir adam öldürürseniz çetedeki üst kişiler tarafından olumlu karşılanır ve outsiderlar arasında saygı görürsünüz, bunun gibi olaylar yükselmenizde fayda sağlar (Karakteriniz humanist bir yapısı varsa birini öldürmek gibi olaylar saçma olur). Çeteden biri olduğunuzda unutmayın ki çıkışınız ancak kanla olur. Eğer boş bir adamsanız ve çeteye bir yararınız yoksa asla yükselemeyeceğinizi bilin.

Her çetenin hiyerarşisi farklıdır ve çeteden biri olmanızı sağlayan olayları farklıdır. Sureno setlerinde 13 saniye boyunca dövülürsünüz bunun sebebi dayanıklılığını test etmektir, ayrıca bir gelenektir. 18th sokak çetelerinde 18 saniye boyunca dövülürsünüz.

MODERN ÇETECİLER/ÇETELER

Bu olayın en çok atlanan konu olduğunu düşünüyorum. Bazı kişiler kendini 1993'de Compton'da gibi sanıp ona rol yapıyor. Yıl şuan 2017. İnsanlar farklı konuşuyor, farklı bölgelerde takılıp farklı müzikler dinliyor. Biliyorum ki bazılarının modern gangsterler hakkında pek bir bilgisi yok. Bu arkadaşlarımıza nasıl modern gangster rolü yapıldığını öğretmek istediğimden dolayı bu yazıyı rehbere dahil ettim. Bu yazı Afro-Amerikan'lar içindir. Yazının sonunda Hispanik rolü yapan arkadaşlarada bir kaç tavsiye vermeye çalışacağım.

SLANGLER

Slang, çok fazla değişmemiştir fakat yinede değişiklik olmuştur ve siz gençseniz tüm slangları bilmenize gerek yok.

Örnek Olarak;
Ö1: Hey, köşelerden bir ton para kaldırdığını duydum, ha?
Ö2: Doğru duymuşsun kardeşim, yeşillik sayesinde köşelerden parayı kaldırıyorum.
Ö3: Sikeyim, başka bi' mal var mı elinde?
Ö4: Naa, bende sadece yeşillik olur.

ARAÇLAR

Doğal olarak varoşlarda kalıyorsunuz ve bu yüzden maddi durumunuz çok iyi değil, hatta neredeyse batıksınız. Bu yüzden aşırı lüks arabalar kullanmamalıyız. Sultan veya Bullet gibi araçlarla gezmek gerçekçi değil. Hediyeler olabilir fakat eğer alt varoşdan biri size bunu veriyorsa bu gerçekçi değil. Genellikle aşırı pahalı olmayan araçlar sürmeniz gerekmekte.

Uygunsuz: Cheetah, Sultan, Bullet, Comet, Helikopter/Bot, Elegy, Stafford, Club, Jester, Phoenix gibi lüks araçlar ve motorlar.
Alınabilecekler: Huntley, Slamvan, Landstalker, Washington, Premier, PCJ 600, Premier, Faggio vb. (Kendi uygun olabileceğini düşündüğünüz araçları da alabilirsiniz.)

NOT: Tüm araçları eklemedim. Sadece birkaç örnek.

GİYİNİŞ TARZI

Bazı arkadaşlar altın diş, pahalı hoodie giyme rolü yapıyor. Fakat varoş kesimde olduğunuzu unutmamalısınız. Ancak çetenin üst makamlarında iseniz böyle tarzınız olması çokta abartı kaçmaz. Böyle giyinmeniz, takılar takmanız diğer çetecilere üstünlüğünüzü gösterir. Para kazandığınızı gösterirsiniz.. Eğer çetenin üst makamlarında değil iseniz pahalı şeyler giymeniz mantıklı olmaz. Daha çok kaliteli, güzel gözüken ucuz t-shirtler, sıradan şortlar, sıradan pantolonlar, sıradan hoodieler. Yıl 2017 ve çoğu çete bir birlerine parasıyla cevap veriyor, silahlarla değil. Bu yüzden paraya sahipseniz ve gösteriş meraklısı bir karakteriniz varsa ucuz şeyler yerine pahalı kaliteli şeyler de alabilirsiniz.

ORJİNALLİK

Orjinalliğii asla unutmayın. Karakterinize bir çizelge belirleyin, bir hikaye yazın. Los Santos'a nasıl geldi(göçmen ise)? Ne işi var? Ne yapıyor? vs. diye kendinize sorun. Farklı şeyler deneyin. Örneğin şişko bir siyahi rolü veya kavga etmeyi beceremeyen süt çocuk rolü. Bunları deneyin. Eminim çok eğleneceksiniz. Başkalarını takip etmeyin, kendi rotanızda ilerleyin. Duygularınızı unutmayın çünkü gangsterlerde ağlar. Gangsterler duygusuz değillerdir. Sizin yapma zorunluluğu olduğunuz şey orjinalliktir. Bunu unutmayın.

GÜNLÜK YAŞANTILARI

Çoğu çeteciler kendi sokağından uzak yerlere gitmez, sokağında ve etrafında takılır. Sokakta zar atarlar, sohbet ederler ve uyuşturucu satımı gibi olaylar yaparlar. Bir kaç örnek verirsem: Sokaklarda muhabbet ederler, drive-thru yaparlar, sokakta freestyle çevirirler, sigara alıp/çalıp arkadaşlarıyla dönerler, çoğunluğu rap yapar sebebi ise parayı kırma düşüncesidir /günümüzde ne kadar çoğu piyasaya tutunamasa bile/, verilen görevleri yerine getirirler, sokakta parasına dövüşürler vesayre. Çoğu yapacağınız  şey sizin yaratıcılığınıza kalmıştır.

Credits: Ciano, Fin, Darkness, Scorpion.

Çevrimdışı !Vidanjör

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2019, 23:43:34 »
Genel Bilgilendirme

Kuruluş: Yakın Doğu'da 1959 ve ya yakınlarında kuruldu.

Geçmişten günümüze değişen isimleri: Supreme Gangsters 1959-1966; Gangster Nation 1966-1969; Gangster Stones 1969-1969; Black Gangster Disciples 1969-devam etmekte.

Köken: Afro-Amerikan.

Semboller: Kanatlı Kalp, Şeytan Boynuzları ve Şeytan Kuyruğu.

Çevrimdışı !Vidanjör

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify: