KURULUŞ ____________________________________________ Chicago tarihindeki en büyük mafya hikayesini anlatmak için doğru çeteleri ve müritlerin tarihini ele almak gerekir. Gangster Disciples sayıca en az 40.000 kişi olduğu tahmin edilen bir örgüttür. Ergenlik çağındaki gençleri ve 70 yaşından küçük yaşlıları bünyesine katarak büyümeye devam ettiği söyleniyor. Gangster Disciples Nation genişleme, güç ve hakimiyet mirasına sahiptir. Gangster Disciples bir çete olmanın ötesine geçmiş, büyüme ve gelişme politikası ile ilerlemiştir. Gangster Disciples Nation tarihi insan hakları ve toplumu rahatsız eden sorunlarla uğraşan köklere sahiptir. Hyde Park'ın iğrenç kısımlarından, Englewood'un hücra köşelerinden çıkan fakir ve güçsüz topluluk zamanla sayı ve organizasyon açısından gerçek gücünü göstermek için evrimleşti.
Hikayeye 1958 yılında Hyde Park mahallesinin yoksul kuzey yarısına, fakir Kenwood bölgesine ve EngleWood'dan başlayacağız. Hyde Park her zaman kısıtlayıcı ırksal sebeplerden siyahilerin yaşaması zor bir yer olmuştur. 40'ların sonunda siyahi haksızlığı anayasaya aykırı sayıldı. Bu nedenle siyah aileler Hyde Park'ın eski kuzey bölümüne, 50'li yılların sonlarına doğru Güney Kenwood'a doluşmaya başladı. Englewood siyah ailelerin yanı sıra bir çok italyan aileye ev sahipliği yapıyordu. Bu nedenle çevrede yaşanan zorbalık, ırkçılık olayları fazlasıyla arttı. Kenwood, Hyde Park ve Englewood'un zorba gençlerinden bazıları arkadaş olarak bir araya gelerek sahip oldukları tüm bu düşmanlara karşı savaşacak bir kulüp kurmaya karar verdiler.Bu çocuklar sadece 11-13 yaşındaydı ve hepsi bu yeni örgütün adını bulmak için oturdular. Dindar bir bölgede yaşayan çocuklar isim konusunda fikir alma kaynağını kutsal incilden yana kullandılar, başlarda Disciples adını kullanmak için deliye döndüler. Daha sonra çocuklar korkutma amacı ile Şeytan ön ekini ekledier. Karar verildi kulübün adı Devil's Disciples olacaktı. Çocukların anlaşmasına göre 49,53,56. sokaklar arasında birbirini kollayacak, zorbalık kurbanı olmayacaklardı. Bazı kurucu üyeler Richard "Champ" Strong, David Barksdale(Kralların kralı), Mingo Shread, Prince Old Timer, Kilroy, Leonard Longstreet, Night Walker ve diğerleriydi. Disciples'lerin ilk günlerde merkezi bir lideri yoktu, işlerini basının dışında tuttular. Disciples'ler 53. sokak ve Hyde Park'ın kesiştiği noktayı ilk kaleleri yaptı. Disciples'ler 1958'de kurulduklarında Davut yıldızı, Şeytan boynuzları, Şeytan kuyrukları, Kanatlı kalp simgelerini benimsemiş sembol haline getirmiştir.
"Kanatlarını aç ve onları yükselt, G.'ler ve D.'ler asla ölmeyecek."
" Tanrı'ya ve en iyisine dua ederken, öldüğümde ve gittiğimde Milletime beni dinlendirmelerini söyle. Bu dünyayı terk edeceğim, bu yüzden her şey yolunda olsun, ben cennette ya da cehennemde sadık bir halkım. Bu dünyadaki hayat benim için kötüydü, bu yüzden uzandığımda beni bir Altı Nokta Yıldızı ve göğsüme yerleştirilen iki av tüfeği ile dinlendirin. PATRON"
"Eğer ölürsem, acıma gösterme, beni "GANGSTER ŞEHİRİNE" göm. 6 noktalı yıldızı göğsüme yerleştirin, Kral Hoover'a elimden geleni yaptığımı söyle. 3 noktalı tacı kafama yerleştirin, Kral David'a başka bir öğrencinin öldüğünü söyleyin."
Disciples'lerin ilk fiziksel düşmanları Englewood, Batı Englewood ve Gage park civarında takılan beyaz bir gresör çeteci olan " Rebels " idi. 2000'den fazla Rebels vardı ve siyahlara karşı çok ırkçıydılar. Disciplesler 1958'de Chicago'nun batı yakasına taşınan Egyptian Cobras ve Garfield Bulvarına yerleşen Blackstone Rangers(İleride Black P Stone)'e karşı savaştı. 1959 yılında Disciples'ler ilk genişleme hareketini Woodlawn Caddesi'nin batısında bulunan mahallelerin 2/3'ünü ele geçirdiler. Diğer 1/3, oraya yerleşen Egyptian Cobras ve Blackstone Rangers bölgesiydi. 1958-1961 yılları arasında Disciples gittikçe Kuzey Englewood'da nüfuz sahibi oldu ve oranın siyah halkının desteğini kazandılar. 1961 yılında İtalyan Greaser çeteleri ile yaptıkları savaşı kaybeden Disciples üyeleri kazandıkları nüfuzu kaybettiler. 1961 yılında 14 yaşındaki David Barksdale(Kralların kralı) Devil's Disciples'in liderliğini devraldı. Disciples'in Englewood şubesini doğrudan denetledi. Barksdale, Mingo'yu Hyde Park ve Kenwood'daki "East Side Disciples" olarak bilinen Disciples'lerin başına başkan olarak atadı. Setler orjinal adlarını koruyacak fakat kökleri Disciples olacaktı. Englewood dışındaki diğer tüm Disciples setlerinin kendi başkanları vardı. Hyde Park / Kenwood bölümü, Barksdale iki mahalle arasında zirveye çıktı 1960 yılında çeteye yeni setler bağlandı, bunların kaleleri 63. sokak 53. Kimbark sokak ve Kimbark alışveriş merkezi oldu. Aynı yıl David Barksdale(Kralların kralı) Disciples Richard Strong'un topluluğunu devraldı. Çoğunlukla çeşitli küçük çeteler ve Egyptian Cobras tarafından yürütülen Cabrini Green toplu konut projesine yerleşti.
GD'ler 1968 spesifik olarak 1964 yılında kuruldu. Englewood'un Green sokağında takılan bir grup gencin Larry Hoover(Yeni Kral)'ın evinde sürekli takılması, kavşakta varolan The Guys ve Gal gece kulüplerinin otoparkında takılan gangsterler ve pezevenkleri sürekli gördükleri için etkilenmiş ve onlar gibi olmak istemişlerdi. Ancak yaşadıkları yer Ranger ve Disciples bölgesiydi. Larry Hoover(Yeni Kral) gangsterlerin lideri olmak için ilham aldı ve rolüne uyacak şekilde giyinmeye başladı. Sonunda Larry Hoover(Yeni Kral)'ın fikri olan "Supreme Gangster" adlı kulübü kurdular. Hoover ilk başlarda resmi lider değil, arka planda takılan liderlerden biriydi. Hoover, Andrew" Dee Dee" Howard ve Ike " King Ike" Taylor ile bir araya geldi ve King Ike'yi sağ kolu yaptı. Supreme Gangster'ler siyah rengi giyiyorladı. Sempolleri kanatlı bir kalp ve içinden kılıç geçen yuvarlak bir taçtı. Başlangıçta Supreme'ler Blackstone Rangers ve Egyptian Cobras ile savaştılar, ancak Discipleslere karşı hisleri yoktu. Supreme'ler Englewood'daki yeni organizasyondu ve bu durum Blackstone Rangers'ın onları hemen temizleme hedefi haline gelmişti. 1965 yılında Supreme'lerin lideri artık sorumlu kişiler değil Hoover'di, sahne arkası lider olmak yerine Supreme'lerin resmi lideri oldu. Hoover örgütü devraldıktan sonra Supreme'ler Englewood'da büyümeye başladı ve Rangers'ın onları ciddiye almasına sebep oldu. Devil's Disciples 1965'e kadar güneydeki en büyük çeteydi. Rangerler yalnızca basına karşı açık sözlü oldukları için büyük gözüküyorlardı. Bu sırada Supreme'ler büyümüş, tanınmış ve daha fazla saygı, korku görmeye başlamışlardı.
 "Gökyüzüne bakıyorum ve dolunay görüyorum, etrafına bakıyorum 24 tuğlalı bir piramidin yandığını görüyorum. Sahte allahın gözüne kılıcını sokan bir "G." görüyorum. Gözlerimi kapatıyorum ve 3. dünyanın döndüğünü görüyorum. Kör olduğum için beni yönetmesi için David'in elini tutuyorum. Beni yılan çukuruna götürdü. Bilgi konuştu, bana işaretler gösterdi. Konuştuğumda yanan bir göl gördüm. Kalbim öldü, şimdi aklım başıma geliyor. Gangster Stroll yolunun arkasında yürüyen gerçek "G."nin ayak izlerini takip ettim. 700 ve 20 derece yürüyüş!"
1966 tarihinde Disciples, Rangerların agresif olayları ve hızlı büyümesi nedeniyle bir tehdit olarak algıladı. David bu tehdite karşı koymak için güney yakasında Ranger'lardan nefret eden bir kaç çete arasında birlik kurma fikrine kapıldı. Bu çeteleri "Disciples Nation" adı altında tutacak bir koalisyon olacaktı. Bu yeni koalisyon "Black Disciples Nation" olarak bilindi. Koalisyon Englewood, Hyde park ve Kenwood bölgelerinin dışına çıkmış, sınırlarını genişletmişti. Qoodlawn, Washington park gibi daha güneydeki mahallelere yerleşmelerini sağladı. Koalisyona yeni katılan küçük çetelerin hepsi "Disciples" adını benimsemişti. Bu sırada Ranger'ler, şuan olan adıyla bilinen Black Peace Stone(Black P. Stone) adını aldı ve o bölgede bulunan küçük çeteler ile birleşti. Hoover Black P. Stone'nin büyümesinden dolayı onlara karşı yeni önlemler almaya karar verdi ve Black P. Stone'den nefret eden. "Black Disciple Nation" koalisyonuna katıldı. Disciples adını benimsemesi, onlarla aynı inançta yürüdü. 1966 yılında Disciples gücünü iyi kullanıyor, çok fazla para kazanıyordu, hatta savaşın iki tarafata zararlı olduğunu düşündü ve Ranger'lar ile (Sadece Ranger'lar, Black P. Stone'nin kalanı ile değil) bir barış anlaşması denedi, ancak başarılı olamadı.
1967 yılının Eylül ayında Ike Taylor setini, Chicago'nun Batı Yakası'nın West Garfield park ve Gladys, Keeler'in yanına taşıdı ve Supreme tarihinin ilk şubesini kurdu. Burada ileride Vice Lords olarak bilinen Lords ve Cobras hakimiyet sürüyordu. Supreme'ler "Black Pimps" ve "Jive 5" çetelerini kendi himayesine aldıktan sonra batı yakasında hızlı bir popülerlik kazandı. Özellikle West Garfield park bölgesinde büyüdü. Bu popülerliği onlara Henry Horner bölgesini ele geçirme fırsatı sundu. Bu bölgede hüküm süren hiç bir Disciples ve Black P. Stone yoktu, bu yüzden burası önemli bir fırsattı. Burada karşılarına çıkacak tek büyük rakip Lord'lar oldu.
1968 yılında ikisi de koalisyon üyesi olan Black Disciples ile Gangster Nation arasında savaş başladı. Hoover'a suikast girişiminin hedefi oldu, sonra 4 eylülde 2. suikast gerçekleşti ve vuruldu. 1968'in sonbaharında, Disciples, Gangsterler ve Stones üyeleri çok kayıp verdi ve uzun sürmeyen bir ateşkes yaptılar. Ocak 1969'da Hoover, David ve Jeff Fort tarafından büyük ölçüde tanınmaya başladı, iki çete lideri de Hoover'i kendi altına almak istiyordu. Hoover Ocak ayında Jeff Fort'un yanına bir ittifak görüşmesi için gitti, ancak sadece bir ateşkes oldu. İttifakın olmamasının sebebi Jeff'in kimseyle eşit olmadığını düşünmesiydi. Bir süre sonra Hoover'in üyelerinden bir kaçının vurulduğu video bu ateşkese son verdi.
Haziran 1969'da Hoover, David ile görüştü ve ikisininde eşit hakka sahip olacağı yeni bir örgüt kurdular. Birliğin adı "Black Gangster Disciples" olacaktı, inanç ve amaç açısından David'in izlediği yönde gidilecekti.
Gangster Disciples Boulevard Mafia
____________________________________________________________ Hâsılat

| Grove çıkmazında meydana gelen, yasa dışı faaliyetlerin tam merkezi, haydutların ve serserilerin yuvası, bunun yanında paraya aç gençlerin bulunduğu bu çıkmazda takılanlar büyük setin öncüleriydi. Bu set zamanla kendini silah ve uyuşturucu ticareti ağlarıyla geliştirdi. Çete faaliyetlerini yani uyuşturucu, silah, kadın ticaretleri, fuhuş, gasp, haraç ve cinayet olayları dönüyordu bu çete içerisinde. Çete kendi işleriyle yetinmekten çıkıp dışarıyla bağlantılarını sağlamlaştırdı. Bundan öncesinde mahalle ağabeyleri olarak bilinen “Fire & Jamal” çeteye öncülük etti. Onları kontrol almak bu ikili için kolaydı. Çok geçmeden çete içerisinde yönetim bu iki kişi tarafından sağlanıp çete ile alakalı olan işler bittikten sonra Peep’in yardımı ile dış bağlantılar güçlendi. Peep çetenin uyuşturucuyla bağlantılı olmasını önerdi, bu zaten oluyordu fakat diğerlerine bu iş için içli dışlı olmayı, bu uyuşturucu faaliyetini tamamen kontrol etmek istediğinden bahsetti. Jamal ve Fire bunu onayladı çünkü Peep bundan çok kazanacaklarını söyledi, onları büyülemişti resmen. Günümüzde halen daha bu çete uyuşturucu işleriyle ilgilenirken bir yandan diğer faaliyetlerini yürütmekte. Aradan geçen 1 yıl içerisinde çete bu sayede kendisine tonlarca para kâr etmişti. İşler yolundaydı ve böyle olmaya devam edecekti.
|
Büyük Dalgalar
Peep, Zehir ve Fire işleri yürütmeyi başarmışlardı, paraya doymayan domuzlar gibiydiler. Mahallede elde ettikleri ayakçıları ve yardımcılarıyla mahallede hüküm sürmeye devam eden çete yakında dalgaya vuracaktı. Bu dalga öyle bir dalgaydı ki çete bunu tahmin edemeyecek ve adada kalan yamyamlara benzetilecekti. Sabah güneşli bir havada evden ağır kokular geliyordu. Kokuyu fark eden mahalle yerlileri içeriye girip çürümüş eti dışarıya çıkaracaklarını umuyorlardı. İçeride Fire cansız olarak yatıyordu. Mahalle yerlilerinin mahalle ağabeylerine haber salmalarıyla birlikte bu olay tamamen mahalle çapına yayılmış oldu. Fire’ın cansız bedeninin üstünde olan not şoka uğratmıştı. Bu olayın sorumlusunun Peep olduğunu kim bilebilirdi? Peep bunu herkesten saklamayı başarmıştı, bu olayı sadece Peep biliyordu. İyi ama Peep kuzenini, birlikte yönettiği çete liderliğini neden onu öldürerek kendisine toplamaya çalışmıştı? Peep onu neden öldürmüştü? Peep cebine para girmesini uyuşturucu neticesinde sevdi, para ve uyuşturucu onun gözlerini boyadı, insan bir şeyin daha fazla olmasını eski dönemlerden bu yana istemişti. Bu insanın doğasında vardır ve Peep bu akıma o istese ya da istemese bile katılmıştır. Zehir olayın intihar olduğunu söyleyip Fire anısına gömme töreninde bütün çetenin yerlilerini mezarın başına topladı, çeteye ait dualarını söylemeye başladı. Fire ölmüştü ve bu dalga ilk dalgaydı. Bu dalganın devamı ileride devam etmişti ve dalga bu çetenin üstünden Fire’ın ölümü ile sonsuz olarak geçmeye devam edecekti.
"Gerçek serseri hoover yeraltında.Ben bir Crip değilim, ben G'yim, ve sikeyim bana karşı çıkanları. 6 yukarıda ve asla değişmez. GD Folk ile gün boyunca beraber sürüyorum. 6 devam ediyor 5 ölüyor."
Hınç
Peep ve Zehir çeteyi yönetmeye dalgadan sonra devam etmişlerdi. Sokaklarında rutin takılıyorlarken mahallelerine gelen o kurşunlar herkesi kinlendirmişti. GD içerisinde büyük bir hınç başlamıştı, yerliler ve ortamcılar iyice sinirlenmişti. Elde edilen uyuşturucu paraları ile silahlanmaya karar vermişlerdi. GD ile irtibat halinde kalan set yeşil ışığı almasıyla birlikte kısa sürede GD için harekete geçecekti. Set ikinci devreye girmişti, atak olması şüphesizdi.
Hiddet
Bir ay içerisinde sayısını ve silahlarının miktarını yükselten set atağa geçmişti. Kendilerine karşı duran rakip çete People Nation üyeleri (Almighty Vice Lord Nation, Almighty Black P. Stone Nation) önce onlara saldırdığı için misilleme yapacaklardı. GD silahlandıktan sonra hem mahalle içinde savunma yapıyorlardı hem de atak fazına geçmek için yol kat ediyorlardı. İki rakip çete birlikte saldırdığından birkaç ay öncesinde kalan hınç sonucuyla birlikte doğan hiddet etkisini arttırıyordu. GD üyeleri onların mahallesini basmaktan çekinmedi ve tek araçta dolu 4 kişi araç içinden araç dışarısına yani rakip çetenin mahallesine ateş ederek oradan kaçtı. Bunun sonucunda mahallelerinden yaraladıkları 5 kişi ile intikamlarını almışlardı. Hiddet halen dinmemişti, GD yepyeni bir döneme giriyordu. Kendilerini kutlamak için o akşam R&B müzikler, Hip-Hop ve Rap dinlemeye koyuldular. Kızlar, alkoller, uyuşturucular partiyi birlikte getirdi. Çete bu partiden sonra kendini mükafatlandırdığını anladı, durumdan memnun olan GD üyeleri çetenin geleceği için çetesi için yaşamaya, ölmeye, öldürmeye, ticaret sağlamaya, fedai olmaya hazırlanmışlardı.
"Aşk, Yaşam, Sadakat, Bilgi, Bilgelik ve Anlayış." "Ekonomik, Eğitimsel, Siyasal, Sosyal Gelişme, Birim ve Organizasyon"
|
|