Öncelikle selamlar, lafı evirip çevirmeden direkt konuya gireceğim.
Son dönem yapılan akademi başvurularında benimde bir başvurum bulunuyordu ve red edildi, gerekçe olarak sicil sebep gösterildi. Bunun üzerine diğer başvuruları da biraz inceledim, lakin incelediğim başvurularda ( kabul edilenlerden ) çoğunun karakterinin oyun dışı sicilinin bulunduğunu gördüm. Kimisi var ki, benim sicil listemin iki katı sicile sahip. Sicili tabii ki beni ilgilendirmiyor, kendine göre haklı veya haksız sebepleri olur herkesin.
Lakin, bu durum karşısında bir kaç başvuruyuda inceledim. Bu başvuruların sahiplerinde de bu tür oyun dışı hapis ve benzeri siciller gözlemeldim. Bu durum üzerine kıyasladığımda benim başvurumun red edilip bu başvuruların kabul edilmesi arasındaki farkı anlayamadım. Bu konuda beni aydınlatır mısınız?
Benim oyun dışı sicilim mevcut, bu konuya bir itirazım yok. Lakin, bu oluşuma girmek için isim de değiştirmiştim fakat başvurum bu sebepten ötürü red edildi. Şu anda bulunan yönetimle hiç bir sorunum veya bir kinim yok, sadece bu başvuruların kabul edilip benim başvurumun red edilmesinin altındaki sebebi arıyorum. Bu kadar çoğunluklu başvuru gözden kaçıp benim başvurumun itinayla incelenmesi mi bu sebep, ya da başka bir şey mi sadece onu merak ediyorum.
Umarım gerekli ve gerekçeli bir açıklama alabilirim, şimdiden teşekkür ediyorum. Konu altındaki önerileri ve eleştrileride gözden geçireceğim.
( bkz. işte derlediğim bir kaç "o" başvurular )
edit: İlave olarak sanırsam oyun dışı sicilde artık bir bahane oluyor bu durum karşısında, anlıyorum. Deatmatch, rolden kaçmak, sürekli roleplay, Non-RP gibi siciller bu tür durumlar için göz edilebilir. Forumda
yönetimin gözünde veya keyfi FTO yetkilisi tarafından mimlendiysen eğer bu oluşumada giremiyorsun. Buradan çıkardığım özet bu olsun.
Konu hala aktif, tartışmalara ve eleştrilere açık. Doğru düzgün olduğu sürece, tabii.