Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

13 yıllık SA:MP hikayem ve bir devrin sonu..

Başlatan Castroll, 30 Nisan 2025, 06:26:56
Okunma sayısı 2496 defa

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Castroll

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Yunan
Son giriş: 09 Aralık 2024, 20:07
Toplam oynama: 91 gün, 22 saat
Birlik: (Yok)
Son giriş: 31 Ağustos 2024, 02:58
Toplam oynama: 11 gün, 9 saat
13 yıllık SA:MP hikayem ve bir devrin sonu..
« : 30 Nisan 2025, 06:26:56 »
Bi Devrin Sonuna Doğru...

22 yaşındayım, 2012’den beri SA:MP oynuyorum. İlk girdiğim sunucu Z Group’tu. Freeroam sunucusuydu, Chillad Dağı’nda yolu kapatıp millete sıkardık dayıı. O zamanlar her şey çok farklıydı 10 yaşında falanım düşün, Yeni Nesil Gaming, Hera RP(Sanırım @Hera'nın ilk sunucusu) derken oyun listelemesinden rastgele sunucu seçerek başladım. Yeni Nesil’de Doruk’la Onur vardı (oranın Herası :D) , tam 5 yıl orada oynadım. RP’ye de orada giriş yaptım. Safari Roleplay(Türk rp yeni nesil gamingin paralel yapılanması gibi xD)’e de girdim bir ara ama bana pek sarmadı :D

Sonra Hera Roleplay dönemi geldi. Belki de Hera o zamanlar ilk patlamasını yapmıştı. Oyun modu baya konuşuluyordu, millet public modunu alıp kendi sunucusunu açıyordu. Ben de o dönemlerde sunucu açma işine merak salmıştım. Facebook’ta SA:MP Sunucular Topluluğu diye bir grup vardı. Burak diye bi eleman vardı, o gruptaydı, deli gibi milletin sunucusuna DDoS atardı. Yanlış hatırlamıyorsam Hera da o gruptaydı. Rina’yı eleştirenler de hep oradaydı zaten. “Tutmaz”, “klasik mod” diyenlerin çoğu o gruptaydı, herkes klon mod kullanırdı @Hera kendi başına olmasına rağmen adam öğrendi kendini geliştirdi bildiğin ciddi kodlama bilgisi işi adam full stack.

Ama sonra Hera yaptı, tuttu. Adam inat etti, başardı.

Toplamda 13 yıl SA:MP oynadım, bunun 8-9 yılı çok aktifti. Ama asosyal falan da değildim. Okuldan çıkıp gelirdim, oyuna girerdim. TS’de sabahlardık. Burası bizim ortamımızdı, çocukluğum her şeyim kısaca. Sadece oyun değildi yani. Bir çok dostluk edindim, çoğu ile halen görüşürüm ederim.

Yaklaşık 7 yıldır da Rina Roleplay’deyim. Zamanla IC’de Sırplar falan çıktı,😄 RP kurallarını zorluyorlardı ama ortamı da renkli yapıyorlardı, sunucunun en iyi parlama ve sönüş noktası buralardı. Discord dönemi geldi, karakterler büyüdü, değişti. Belki de Türk internetinin en karanlık ama en gerçekçi ortamları buradan çıktı. Abugat, panelciler, dmciler vs derken nelere şahitlik ettik :d

İki büyük sunucunun çöküşünü gördüm.
Z Group yazın bir sabah “bakımda” diye kapandı. O yaşta okul falan yok, sabah kalkıp giriyoruz. Uzun süre açılmadı. Açıldığında da bambaşka bir şey olmuştu. Millet çözemediydi n’olduğunu. Sonra kendi kendine battı gitti. Wuzimu, Rotary falan da vardı. Hepsi tarih oldu.

Yeni Nesil Gaming de bir dönemin en tepesiydi. Rina şu an neyse, o zaman da onlar oydu. “Hard RP’ye geçiyoruz” dediler. O zamana kadar kullandıkları mod yabancı bir sunucunun klonuydu ama adamlar baya ince ayar çekmişti. Millet eski moda alışıktı. Sonra sistemi kökten değiştirdiler. Yeni mod kimseye keyif vermedi, oyuncu dağıldı. Tam o sırada Rina yükseldi. Büyük ihtimalle bu devrin kapısını kapatacak son büyük sunucu da Rina olacak.

Ve belki de benim için de artık yolun sonu burası. Oyunu bırakıyorum gibi. Yaş büyüdü, kafa değişt, arada Rina V'de takılıyorum ama inanın o tat yok. Ama SA:MP sadece bir oyun değildi. Sabah 6'ya yapılan rpler, pdye girip gece TS'de adam kovalamak, lan telsiz kodlarını öğrenmeye üşenip kopya çekerdim ve mülakatta elim ayağım dolaşırdı o kadar ciddiye alıyoruz olaya bak. Gerçekti lan, bizim gerçekliğimizdi.

@Hera , sen bu piyasada yılmadın. Yenilik peşindeydin hep. Saygım sonsuz. Rina sayesinde bir sürü hikayeye tanıklık ettim.

Ben de buraya şöyle bir yazı bırakayım dedim.
Kendinize iyi bakın kankalar neyse böyle bir yazı bırakmak istedim flashback yaşayın biraz sizler de :D  (evet yapay zekalı metin)
1

Çevrimdışı Castroll

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Aralık 2024, 20:07
Toplam oynama: 91 gün, 22 saat
Son giriş: 31 Ağustos 2024, 02:58
Toplam oynama: 11 gün, 9 saat
Ynt: 13 yıllık SA:MP hikayem ve bir devrin sonu..
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2025, 06:36:02 »
siz de yazın hatırladıklarınızı az bi flashback yapalım la

Çevrimdışı bersheys

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 01 Kasım 2024, 13:42
Toplam oynama: 213 gün, 9 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 10 Kasım 2024, 20:13
Toplam oynama: 8 gün, 11 saat
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2025, 17:34:08 »
Çok ayrı bir platform, diğer sunucular San Andreas oynuyormuşsun gibi hissettirirken Rina daima Rina RP oynuyormuşsun gibi hissettirirdi. Ben de V'e geçtim, burada edindiğim dostun haddi hesabı yok -çoğuyla ara ara konuşsak bile-. Güzel dostluklar edinildi, roller yapıldı ve keyifli ortamlarda bulunuldu. Birkaç ay önce bıraktım ben de burayı, Hera'nın çabaladığını biliyorum ve görüyorum ama SAMP devri hem rina için hem de diğer sunucular için bitti, artık V'ye yönelip orayı geliştirmek için, zamana ve yeniliklere ayak uydurmak için çalışılması gerektiğini herkes kavramaya başladı. Burası bir oyun sunucusu değil, bağımlılık. V'ye geçtiğinde samptaki bir oyuncu asla yabancılık çekmiyor, çünkü orası da GTA V değil, Rina Roleplay oynuyormuşsun gibi hissettiriyor. Uzun bir süre önce veda mesajımı çakıp çıkmıştım, ara ara uğrar birlik varsa destek mesajı atar çıkarım.

Hera akıllı adam, yaşı da genç diye biliyorum. Daha büyük projelere imza atacaktır, kendisine saygı duyuyorum cidden.

Şu anlık buranın artık bir mazi olarak kalması gerektiğini ve Rage'in geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Burada kalan son dostlara da selam olsun, SAMP kapısını Hera kapatıyor yavaş yavaş.

İyi günler ve iyi roller.

Çevrimdışı xoduzy

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Ocak 2021, 21:42
Toplam oynama: 166 gün, 1 saat
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2025, 19:49:11 »
Sene 2017 sunucunun genel kapsamlı bakıma girmeden önceki hard zamanları user sayısı 20 30u geçmiyor, idlewood da eski tayfayla rol yapıyoruz. Doğukan duyuru yayınladı sunucu bakıma girecek diye, yapacak bir şey yok diğer sunuculardan çıkmışız rinada arkadaş ortamı gibi takılıyoruz o zamanlarda testerlik yapıyordum. Bakıma girdi uzun süre kalıp çıktı açıldığı ilk gün 90-100 civarında oyuncu çekti rekor kırmıştık. Abarti'nin yönettiği PD, İstihbarat tarzında kurduğumuz birlikler falan derken helperlıktan adminliğe terfi ettim. Sonrasında legal rollere geçiş yaptım. Sayamadığım kadar dostluk edindim kimisiyle hala denk gelirsem konuşup görüşüyoruz. @Pink berke dostumla sayısız PD rollerinde bulunduk. Her türlü oluşum yönetiminde bulundum, normal oyuncusu olarak rol yaptım buradaki ortamı hiçbir sanal oyunda bulamadım hala arıyorum diyebilirim. Yaş benim de 22 oldu artık eski tadı alamasakta o zamanları çok özlüyorum. 2020'ye kadar aralıksız her gün devam ettim. Sonrasında hayatın getirdiği zorunluluklar dolayısıyla SAMP ortamını bıraktım geri dönmek istesem de eskisi gibi bulmadığım için dönüş yapamadım. Elimde bir ton 2017den 2020'ye kadar çekmiş olduğum oyun içi ekran görüntüleri var ara sıra açıp açıp bakarım neler yaşamışız diye. Tekrar olsa tekrar harcadığım zamanı gözümü kırpmadan harcarım. Rina'nın tadı, ortamı, hazzı bir başkaydı başka hiçbir yerde bulamayacağımız türdendi. Şimdi Rina V sunucusu var gayet güzel ilerleyen aktif olan ancak benim gönlümün lideri her zaman SAMP olacak.
2

Çevrimdışı tesisatcifizz

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Koito Nosomi Lv.27
Köken: Japon
Son giriş: 06 Mart 2022, 19:49
Toplam oynama: 149 gün, 15 saat
Birlik: ***met
Zia Myeye Lv.27
Son giriş: 27 Şubat 2022, 06:22
Toplam oynama: 0 gün, 11 saat
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2025, 23:04:15 »
yeni nesilde çok vakit geçirdik ya ne günlerdi, aynı şeyler rina samp içinde yaşanıyor gerçekten üzücü, rip rinasamp

Çevrimdışı #McAllen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 05 Ocak 2025, 17:01
Toplam oynama: 245 gün, 7 saat
Lydia Dawson Lv.31
Köken: Fransız
Son giriş: 30 Nisan 2023, 16:43
Toplam oynama: 11 gün, 20 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 24 Nisan 2023, 14:17
Toplam oynama: 35 gün, 2 saat
Köken: Rus
Son giriş: 30 Ocak 2023, 17:01
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2025, 14:05:09 »
İlk Roleplay macerama SA:MP sunucularından Rina Roleplay ile adım attım, RinaV'de aynı şekilde...
Yıllar geçti ama o ilk giriş ekranındaki heyecan hâlâ dün gibi aklımda. Kimi zaman kahkahalarla, kimi zaman dram dolu sahnelerle dolup taşan nice hikâyeye tanıklık ettim. Roleplay’in sadece bir oyun değil, bir yaşam biçimi olduğunu ilk kez burada fark ettim. Rina sokaklarında attığım her adımda, yazdığım her satırda, oynadığım her karakterde bambaşka bir ben vardı. O mahalle köşelerinde tanıdığım dostluklar, birlikte gecelere kadar süren senaryolar, o anlık doğaçlamalar ve oyunun içinde kurulan o gerçek bağlar... Asla unutulacak şeyler değil bunlar. Çünkü her karakterle biraz daha büyüdüm, her hikâyeyle biraz daha ben oldum. Bu zamanları bize yaşattığı için Hera'ya teşekkürler.

Çevrimdışı frozen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 27 Haziran 2024, 23:52
Toplam oynama: 32 gün, 4 saat
Son giriş: 28 Haziran 2024, 00:24
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2025, 00:25:34 »
ben mta freeroam prime zamaninin oyuncusuyum. cogu efsane sunucu oyuncu kaybedince ve turk freeroam'lar kapaninca mta'nin devrinin bittigini dusundum. samp nasil oynanir diye youtube'da arastirirken rina'ya nasil girilir diye bir rehber videosuna denk geldim sonra rina'ya basladim.

guzel insanlarla rol yaptik umarim herkes mutludur.

suraya da eski bi video birakayim:D

Çevrimdışı Masis

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kenny Lee Lv.20
Son giriş: 27 Nisan 2025, 14:52
Toplam oynama: 66 gün, 20 saat
Son giriş: 27 Nisan 2025, 14:53
Toplam oynama: 1 gün, 12 saat
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2025, 11:12:29 »
harbi katılıyorum rinav de samp tadı yok
1

Çevrimdışı VsecBOA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Haziran 2019, 00:26
Toplam oynama: 90 gün, 6 saat
« Yanıtla #8 : 28 Nisan 2026, 14:24:20 »
Sene 2017 sunucunun genel kapsamlı bakıma girmeden önceki hard zamanları user sayısı 20 30u geçmiyor, idlewood da eski tayfayla rol yapıyoruz. Doğukan duyuru yayınladı sunucu bakıma girecek diye, yapacak bir şey yok diğer sunuculardan çıkmışız rinada arkadaş ortamı gibi takılıyoruz o zamanlarda testerlik yapıyordum. Bakıma girdi uzun süre kalıp çıktı açıldığı ilk gün 90-100 civarında oyuncu çekti rekor kırmıştık. Abarti'nin yönettiği PD, İstihbarat tarzında kurduğumuz birlikler falan derken helperlıktan adminliğe terfi ettim. Sonrasında legal rollere geçiş yaptım. Sayamadığım kadar dostluk edindim kimisiyle hala denk gelirsem konuşup görüşüyoruz. @Pink berke dostumla sayısız PD rollerinde bulunduk. Her türlü oluşum yönetiminde bulundum, normal oyuncusu olarak rol yaptım buradaki ortamı hiçbir sanal oyunda bulamadım hala arıyorum diyebilirim. Yaş benim de 22 oldu artık eski tadı alamasakta o zamanları çok özlüyorum. 2020'ye kadar aralıksız her gün devam ettim. Sonrasında hayatın getirdiği zorunluluklar dolayısıyla SAMP ortamını bıraktım geri dönmek istesem de eskisi gibi bulmadığım için dönüş yapamadım. Elimde bir ton 2017den 2020'ye kadar çekmiş olduğum oyun içi ekran görüntüleri var ara sıra açıp açıp bakarım neler yaşamışız diye. Tekrar olsa tekrar harcadığım zamanı gözümü kırpmadan harcarım. Rina'nın tadı, ortamı, hazzı bir başkaydı başka hiçbir yerde bulamayacağımız türdendi. Şimdi Rina V sunucusu var gayet güzel ilerleyen aktif olan ancak benim gönlümün lideri her zaman SAMP olacak.

<3 <3