Bi Devrin Sonuna Doğru...
22 yaşındayım, 2012’den beri SA:MP oynuyorum. İlk girdiğim sunucu Z Group’tu. Freeroam sunucusuydu, Chillad Dağı’nda yolu kapatıp millete sıkardık dayıı. O zamanlar her şey çok farklıydı 10 yaşında falanım düşün, Yeni Nesil Gaming, Hera RP(Sanırım
@Hera'nın ilk sunucusu) derken oyun listelemesinden rastgele sunucu seçerek başladım. Yeni Nesil’de Doruk’la Onur vardı (oranın Herası

) , tam 5 yıl orada oynadım. RP’ye de orada giriş yaptım. Safari Roleplay(Türk rp yeni nesil gamingin paralel yapılanması gibi xD)’e de girdim bir ara ama bana pek sarmadı

Sonra Hera Roleplay dönemi geldi. Belki de Hera o zamanlar ilk patlamasını yapmıştı. Oyun modu baya konuşuluyordu, millet public modunu alıp kendi sunucusunu açıyordu. Ben de o dönemlerde sunucu açma işine merak salmıştım. Facebook’ta SA:MP Sunucular Topluluğu diye bir grup vardı. Burak diye bi eleman vardı, o gruptaydı, deli gibi milletin sunucusuna DDoS atardı. Yanlış hatırlamıyorsam Hera da o gruptaydı. Rina’yı eleştirenler de hep oradaydı zaten. “Tutmaz”, “klasik mod” diyenlerin çoğu o gruptaydı, herkes klon mod kullanırdı
@Hera kendi başına olmasına rağmen adam öğrendi kendini geliştirdi bildiğin ciddi kodlama bilgisi işi adam full stack.
Ama sonra Hera yaptı, tuttu. Adam inat etti, başardı.
Toplamda 13 yıl SA:MP oynadım, bunun 8-9 yılı çok aktifti. Ama asosyal falan da değildim. Okuldan çıkıp gelirdim, oyuna girerdim. TS’de sabahlardık. Burası bizim ortamımızdı, çocukluğum her şeyim kısaca. Sadece oyun değildi yani. Bir çok dostluk edindim, çoğu ile halen görüşürüm ederim.
Yaklaşık 7 yıldır da Rina Roleplay’deyim. Zamanla IC’de Sırplar falan çıktı,😄 RP kurallarını zorluyorlardı ama ortamı da renkli yapıyorlardı, sunucunun en iyi parlama ve sönüş noktası buralardı. Discord dönemi geldi, karakterler büyüdü, değişti. Belki de Türk internetinin en karanlık ama en gerçekçi ortamları buradan çıktı. Abugat, panelciler, dmciler vs derken nelere şahitlik ettik :d
İki büyük sunucunun çöküşünü gördüm.
Z Group yazın bir sabah “bakımda” diye kapandı. O yaşta okul falan yok, sabah kalkıp giriyoruz. Uzun süre açılmadı. Açıldığında da bambaşka bir şey olmuştu. Millet çözemediydi n’olduğunu. Sonra kendi kendine battı gitti. Wuzimu, Rotary falan da vardı. Hepsi tarih oldu.
Yeni Nesil Gaming de bir dönemin en tepesiydi. Rina şu an neyse, o zaman da onlar oydu. “Hard RP’ye geçiyoruz” dediler. O zamana kadar kullandıkları mod yabancı bir sunucunun klonuydu ama adamlar baya ince ayar çekmişti. Millet eski moda alışıktı. Sonra sistemi kökten değiştirdiler. Yeni mod kimseye keyif vermedi, oyuncu dağıldı. Tam o sırada Rina yükseldi. Büyük ihtimalle bu devrin kapısını kapatacak son büyük sunucu da Rina olacak.
Ve belki de benim için de artık yolun sonu burası. Oyunu bırakıyorum gibi. Yaş büyüdü, kafa değişt, arada Rina V'de takılıyorum ama inanın o tat yok. Ama SA:MP sadece bir oyun değildi. Sabah 6'ya yapılan rpler, pdye girip gece TS'de adam kovalamak, lan telsiz kodlarını öğrenmeye üşenip kopya çekerdim ve mülakatta elim ayağım dolaşırdı o kadar ciddiye alıyoruz olaya bak. Gerçekti lan, bizim gerçekliğimizdi.
@Hera , sen bu piyasada yılmadın. Yenilik peşindeydin hep. Saygım sonsuz. Rina sayesinde bir sürü hikayeye tanıklık ettim.
Ben de buraya şöyle bir yazı bırakayım dedim.
Kendinize iyi bakın kankalar neyse böyle bir yazı bırakmak istedim flashback yaşayın biraz sizler de

(evet yapay zekalı metin)