Konunun açılış amacı ve konuda yazılanlar ki atılan yanıtların içerisinde bile birbirinden alakasız konular var, birbirinden farklı şeyler ancak yine de kafanızdaki soru işaretleri kalksın diye 4 yetkili(resmi & illegal birlik moderatörü, pd yöneticisi, etkinlik moderatörü) konuda yazılanları okuduk.
Şunu belirtmekte fayda var; biz birliğini tanıtımını açıp veya bir birliğe giren ve çatışma aramayıp aynı şartları sağlayan başka kişilerle illegal rol yapan herkese sonsuz desteğimizi sunuyoruz. Bu tanıma çatışma arayıp sürekli birilerine ateş etmek isteyen kişileri illegal kapsamına koymadığımızı belirtmek isterim.
Yazılanların hiçbiri illegal-kolluk kuvvetleri arasında geçen problemler değil, aslında hepsi kolluk kuvvetleriyle çatışmak isteyenler esnasında yaşanılan problemler. İllegal tanımına birlik bile açıp veya açmayıp sadece polisle çatışanları ve problemlerini "polisle çatışmak" üzerinden gösterenleri illegal kesime koymamaktayız. Biz çatışmaya çözüm bulmuyoruz, çünkü oyuncunun veya "ben illegal rol yapıyorum" ek olarak birliği olan oyunculara polisle çatışmasını önermiyoruz. 250 zırhtan şikayetçiyseniz, kolluk kuvvetleri ile çatışmayın.
Bunun dışında "ev baskınlarında bize ya polisleri bırakın ya da işlem alın" deniliyor diyorsunuz ama burada empati yapıp kendinizi polisin yerine koyduğunuzda kimsenin o durumunda ekrana öylece bakarak sonsuza dek kalmak istemeyeceğini anlarsınız. Hem oradaki polislerin hepsiyle hiçbir rol yapmadan durursanız, o zaman yetkilinin bunu demeye hakkı olur.
Legal-illegal modları değişsin, oluşum yöneticileri değişsin gibi söylemler var, bir yöneticiyi beğenmemeniz bizim değişeceğimiz anlamına gelmiyor. Bu bahsettiğiniz problemler ise yönetimsel sıkıntılar değil. Bir kişinin size şikayet açması veya aranma eklemesi kendisinin yaptığı bir şeydir, bu oldu diye yönetim niye değişsin onu anlamadım.
Kolluk kuvvetleri üyeleri çatışmada düşeceğini anlayınca çatışmaya girmiyor demişsiniz, siz olsanız girer miydiniz öyle bir çatışmaya diye sorsam hayır dersiniz. Zaten oluşum üyelerine de biz söylüyoruz bilerek çatışmaya sokmaya çalışan varsa veya yaralanacağınızı düşünüyorsanız o çatışmalara girmeyin/frekans başlatmayın diye.
SD açılsın diyenler var normalde ağır bahsedilen bir konu olmadığı için yazmayacaktım ancak merakı olanlar varsa gidermiş olayım, oyuncu sayısı yükselir ve mevcut kolluk kuvvetlerindeki üye sayıları iyileşirse oluşumu geri açma planlarımız var.
Son olarak oyuncu sayısının düşüklüğü var o da aşağıdaki konularda Hera tarafından belirtildi. Bunun dışında mevcut sayıdan da düşük olma sebebi okulların olması ve çoğu kişinin sınav haftasında olması.
https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=244954.msg2758877#msg2758877https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=245331.msg2759940#msg2759940https://www.rina-roleplay.com/forum/index.php?topic=244828.msg2756534#msg2756534Yine de haksızsınız demiyorum haklı olduğunuz birkaç konu var. Ancak bunları direkt yönetime bağlamak veya haklı konunun yanında 3 alakasız konudan bahsetmek işimizi daha da zorlaştırıyor. Bu konuda bahsedilen ve kafa karışıklıklarına yol açan(bize yaralıları bırakın diyorlar, biz nasıl kurtulacağız vb) olaylarla alakalı bir takım kurallar getirerek bazı problemleri çözümleyeceğiz.
Yukarıdaki üç konu ve ve bu konu dışında açılacak konular silinecek ve sahiplerine işlem uygulanacaktır.
Konuda hakaret/kışkırtma/tartışma içerikli tüm yanıtlar silinip sahipleri forumdan yasaklanacaktır.