Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sunucunun bitmesindeki sebepler.

Başlatan fbi., 02 Kasım 2024, 13:47:29
Okunma sayısı 9888 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fbi.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 30 Ocak 2025, 18:14
Toplam oynama: 114 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İsviçreli
Son giriş: 25 Ekim 2024, 20:32
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Lan Berchery Lv.25
Köken: İngiliz
Son giriş: 28 Nisan 2024, 18:04
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Köken: Sırp
Son giriş: 05 Mayıs 2024, 21:23
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Köken: İskandinav
Son giriş: 21 Aralık 2024, 12:36
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Sunucunun bitmesindeki sebepler.
« : 02 Kasım 2024, 13:47:29 »
İlk öncelikle merhabalar, bundan neredeyse 1 yıl önce Rina Roleplay sunucusu 1000 kişi çekiyorken ne yazık ki şimdi 25 bile zor çekiyor. Rina Roleplay'in bitmesinin bana göre sebeplerini aşağıya sırasıyla yazıyorum. Bunları yazdıktan sonra çözümlerini de aşağıya sırasıyla yazacağım.

SEBEPLER
1-Sunucudaki illegal rolün bitirilmeye çalışılması.
2-Mevcut Rina Roleplay'daki /oocmarket fiyatlarının artması.
3-Polis ve Şerif departmanının aşırı şekilde güçlendirilmesi.
4-Sunucudaki ekonomi durumu. (araç fiyatları artması vb.)
5-Mesleklerin ekonomiksel açıdan yeterli para vermemesi.
6-Sunucuya pek fazla dikkat çekici bir güncelleme getirilmemesi.
7-Samp'ın oyuncu kaybı.

Bana göre Rina Roleplayin bitmesindeki en temel 7 sebebi buraya yazdım. Yanlışım varsa özür dilerim, hoşgörüyle karşılamanızı bekliyorum.

1-Sunucunun büyük bir kısmını illegal oluşturduğu için ve illegalde bitirilmeye çalışıldığı için Rina Roleplay sunucusu çok büyük bir oyuncu kaybına uğradı. Buna silah fiyatlarının aşırı bir şekilde arttırılması, Gold vip fiyatınını arttırılması örnek gösterilebilir. Ben çok az illegal rol yapmışımdır, fakat şunu hiç bir zaman unutmayın sunucuyu sunucu yapan şey, illegallerdir. İllegal biterse sunucu çok büyük bir oyuncu kitlesi kaybeder ve Rina Roleplay sunucusu da bunu yaşadı. Neredeyse sunucuda illegal rol yapan kalmadı. Eğer illegal rolün arttırılması hedefleniyorsa şu çözümlere yönelinmelidir: Gold vip fiyatının azaltılması, silahların kalkmaması (M4 vb silahlar.) silah fiyatların azaltılması, uyuşturucuya önem verilmesidir.

2-Şu an ülkemiz Türkiye'nin durumu hiç de iyi değil. Neredeyse her şeyin artması ve aşırı bir şekilde pahalılaşması ve Enflasyonun durdurulmaz olması. İnsanlar gerçek hayatta sinema izlemeye bile gidemiyor artık. Gidemeyen insanda ne yapıyor, bilgisayarından vakit geçirmeye çalışıyor. Rina oynayan birisi Gold vip alamadan neredeyse çok bir şey yapamıyor. Buna silah almak örnek gösterilebilir. Birliğe girmeden silah almak istiyorsanız 300 TL verip silah alabiliyorsunuz ve silahlarda da çok bir seçenek yok. Diyenler kesinlikle olacaktır, ''300 Tl para mı kanka bu dönemde?'' bana göre yüksek bir para. Burada oyun oynuyoruz, abartı yaptığımız bir şey yok. Eğer sunucudaki vip fiyatlarında indirime gidilirse az da olsa Rina'nın tekrar oyuncu kazanacağını düşünüyorum.

3-Ben, yaklaşık 1 yıl Şerif departmanında rol yaptım ve cidden illegallere acıyordum. Şerif departmanında eğer SEB bürosundaysanız zaten illegalin hile kullanmadan hiç bir şekilde alma şansı yok. Zaten 250 zırhı kimsenin alma şansı yok. En son buna bazı düzeltmeler getirildi diye biliyorum. Fakat şu an ki illegalin herhangi bir PO1 ile çatışacak gücü olduğunu zanletmiyorum. Buna çözüm sunmak gerekirse çok klasik bir çözüm olacak, Şerif ve Polis departmanının biraz zayıflatılması lazım.

4- Evet, bana göre EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİSİ. Sunucudaki ekonomi durumu. Araç fiyatlarının artması, ev fiyatlarının artması buna örnek gösterilebilir. Düşünün, Rina Roleplay'e yeni başlamışsınız ve araç almak istiyorsunuz. Fakat oyuna çok vakit ayıramıyorsunuz ve meslek yapıyorsunuz. Fakat meslekten de çok bir para gelmediği için sıkılıp oyunu kapatıyorsunuz. Neredeyse Rina Roleplay sunucusu bu yüzden büyük bir oyuncu kaybına uğradı. Bunun çözümünü yönetime bırakıyorum.

5-Üstte dediğim gibi mesleklerin çok bir para vermemesi. Çok bir vakti olmayan birisi oyunda vakit geçirmeye çalışsa zaten meslek yaptığı için boş vakti bitip gidecek. Bu yüzden meslek fiyatlarında biraz artış olmasını talep ediyorum.

6-Rina V çıktığından beri pek samp'a önem verilmiyor. Aslında bende Hera'nın yerinde olsam samp'a pek önem vermem çünkü 2000 yılında çıkmış bir oyunu oynuyoruz. Artık insanlar bunaldı ve Rina v çıktığı için genellikle daha çok oynanıyor ve oradaki sistemler daha gelişmiş. Buna maalesef yapacak bir şey yok, çözüm sunmak gerekirse çok basit bir çözüm. Samp'a dikkat çekici bir şeylerin gelmesi.

7-Son olarak Samp'ın oyuncu kaybı. Buna maalesef, benim, sizin veya Hera'nın yapacak bir şey olmaması. Şu an günümüzdeki Valorant, CSGO, GTA V gibi oyunlar olduğu için insanlar eski oyunları bırakıp daha yeni ve gerçekçi oyunlara yöneldi. Maalesef, buna herhangi bir çözüm sunmak mümkün değil.

Evet, bu kadardı. Eğer hatam olduysa özür dilerim tekrardan. Sizin fikirlerinizi de merak ediyorum ve aşağıya yazmanızı istiyorum. Yanı AR&GE'nin pek kabul olacağını sanmıyorum. Ben zaten artık Samp'ı çok oynayan birisi değilim, eğer tekrardan oyuncu sayısı ve rol ortamı artarsa kesinlikle gelirim. Fakat hiç artacağını düşünmüyorum.
3
2

Çevrimdışı Shanki

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Şubat 2025, 21:12
Toplam oynama: 214 gün, 20 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 21 Haziran 2024, 14:15
Toplam oynama: 10 gün, 3 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 30 Mart 2024, 19:43
Toplam oynama: 12 gün, 7 saat
Son giriş: 13 Şubat 2025, 21:08
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
George Cote Lv.29
Son giriş: 00/00/0000
Ynt: Sunucunun bitmesindeki sebepler.
« Yanıtla #1 : 02 Kasım 2024, 17:29:45 »
Yaşandı ve bitti
1

Çevrimdışı babaprolang

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 09 Mart 2025, 22:39
Toplam oynama: 16 gün, 3 saat
« Yanıtla #2 : 02 Kasım 2024, 22:08:34 »

Çevrimdışı Wakers

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Nisan 2025, 04:16
Toplam oynama: 407 gün, 6 saat
Köken: Arap
Son giriş: 09 Nisan 2025, 19:48
Toplam oynama: 2 gün, 17 saat
« Yanıtla #3 : 03 Kasım 2024, 00:25:29 »
Bazılarında hak veriyorum. Bazılarında vermiyorum. Yinede güzel düşünceli bir paylaşım.  :o7:

Çevrimdışı Wezi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Şubat 2025, 18:47
Toplam oynama: 110 gün, 10 saat
Son giriş: 29 Ocak 2025, 14:41
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #4 : 03 Kasım 2024, 10:48:49 »
ıyı dedın dostum selam

Çevrimdışı mustaine

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #5 : 03 Kasım 2024, 12:41:58 »
rina v sunucusuna bakarsanız buradakiyle tıpatıp aynı bir politikanın yürütüldüğünü ama yine buradaki çoğu eski oyuncunun orada olduğunu görürsünüz. en büyük ve belki de tek sebep direkt samp'ın ölmesi.

Çevrimdışı shotgspa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Nisan 2025, 20:52
Toplam oynama: 115 gün, 13 saat
« Yanıtla #6 : 03 Kasım 2024, 13:18:04 »
Yani GTA 5 daha gelişmiş ve fiziksel açıdan daha zengin bir oyun olduğu için burada olanların bir çoğu Rina V sunucusuna geçiş sağladı. Aslında oyuncu kaybedilmedi, oyun değişti ama bu bize çok kötü yansıdı. Yine de SAMP bizim (en azından benim) çocukluğumuzun oyunuydu. Rol yapmayı bu sunucuda öğrendim, böyle ölmesini görmek içimi acıtıyor. Bir şeyler yapılabilse keşke.

Çevrimdışı aeDECA

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Nisan 2025, 00:50
Toplam oynama: 25 gün, 13 saat
Anna Pyanykh Lv.22
Son giriş: 07 Nisan 2025, 00:52
Toplam oynama: 64 gün, 8 saat
« Yanıtla #7 : 03 Kasım 2024, 17:56:37 »
#rinamigeriverrinavhareketinidurdurYENİ GÖREVLER ATANDI  :onay:

Çevrimdışı Vladan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Eylül 2024, 01:45
Toplam oynama: 1 gün, 1 saat
Sera Noir Lv.44
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 00:51
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
« Yanıtla #8 : 03 Kasım 2024, 23:08:51 »
Reddedildi karşim. İkile burdan. Sunucuyu mu düzeltmeye çalışıyorsun bakim sen?

Çevrimdışı Bensuri79

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 23 Kasım 2024, 22:25
Toplam oynama: 45 gün, 3 saat
Köken: Rus
Son giriş: 25 Ekim 2024, 23:49
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Himari Airi Lv.17
Köken: Japon
Son giriş: 21 Eylül 2024, 00:50
« Yanıtla #9 : 03 Kasım 2024, 23:18:00 »
Açıkçası x sunucu hala belli miktarda oyuncu barındırabiliyorken yılların rinası 100ü göremiyorsa sıkıntı SAMP oyuncu kitlesinin azalmasıyla doğrudan ilişkilendirilemez. İllaki oyuncu RinaV'ye kaydı buna itirazım yok lakin önceki ifademi yinelerim. Pd'nin zayıflatılması durumundaysa emin olun biz de pd olarak şu anda rol arıyoruz. Çünkü yapabileceğimiz bir şey kalmadı. Yani gerek çatışmaya yönelik bir aksiyon, gerek role yönelik bir aksiyon oldukça tükendi.
Yani temelde oynanabilir sistemlerin bulunduğu bir sunucumuz var. Ama bunun üst bünyelerce şekillendirilmesi gerekiyor. Tavır "Burası bitti zaten." olduğu müddetçe zaten burası biter.