bu özetlemiş tüm konuyu. reelde kabul, saygı, hürmet göremeyen, asosyal ve çevresiz insanlar burada ben öyleyim, şunu tanıyorum, doğukan dayım, ben eski hsa’yım, tüm kadro arkadaşım, ben şerif teğmeniyim diyerek asıp kesmeye çalışıyor. bilmiyorum bu numaralara düşüp bunlarla konuşmaktan ya da bunlara sövmekten korkan var mı. üstte @shealion iyi konuşmuş, haklı da zaten. oyuna oyun olarak değil de “ben şerif/pd teğmeniyim, allahıyım buranın dcde,ts de hatta oyunda işime gelmeyen bir şey yazanı asar keser amuğakoyarım” kafasında takılan reelde asla saygı görmeyi ve insan ilişkisi kurmayı beceremeyen büyük bir kitle var.
rabbim onlara da bir gün gerçek hayatta (opsiyonel) insan ilişkisi kurmayı, saygınlık kazanmayı, ana babasından takdir almayı, en önemlisi kızlarla konuşma achievementini açmayı nasip ve bahtiyar eylesin.
Dejavu'nun söylemlerinin üzerine birkaç şey ekleyeyim.
mesele biraz kitleye bağlı, farklı bir bakış açısı sunacak olursam
@LilPeep 'inde dediği gibi ego kasma meselesi için can atan birkaç insan var, tabii ki olacak ancak işin temeline bakarsak; örneğin bir admin grubunu büyük bir şey gibi görüp, her admin görülen yerde sanki ilahi bir güçle karşılaşmışcasına tepki veren bir kitleyle de karşılaştı bu dönem; hâliyle insan böyle yanıtlar aldığında ego yapar. Ego, akademik ve sosyal hayatta bir başarı yaratmadıkça gelişecek veya gösterilecek bir duygu değildir. Üstelik herkese de yakışmaz, abartısı da zarar verir. Direkt platform üzerinden konuşacak olursak herkesin birbiri ile -her konuda- eşit olduğu bir gerçek, platformda birisine göre iyi rol yapan, bir başkasına göre saçmalıyor veya zevkli gelmiyor olabilir. Genel olarak rol yapmasını bilmeyenlerden kaçma algısı var, bu olaya biraz daha ılıman yaklaşıp ortak olmaktan yana olmuşumdur hep, netice de birisinin bu platforma alışmasını görmek dâhi zevkli oluyor. Kimin ne yaptığı veya nerede olduğu, sunucu üzerinde kim olduğu veya sosyal hayatında dâhi kim olduğunun hiçbir önemi yok.
Sunucu içindeyken sosyal hayattan kopuk, hayal gücünüzün dünyasında yaşıyorsunuz bir ego yarışına veya kim daha iyi yarışına girmenin anlamı yok. Zevk almaya bakmak gerekiyor, tabii ki zevkinizi mahveden şeylerden kaçmakta ego yapmak olarak anlaşılmamalı.

Zaten platform olarak yavaş yavaş yerini RAGE:MP'e bırakmaya başlıyor.