Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Samp ortamındaki çoğu kişinin egoist olması

Başlatan Terapi, 23 Ağustos 2024, 21:02:28
Okunma sayısı 8049 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Dejavu^^

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 20 Nisan 2024, 01:50
Toplam oynama: 22 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İngiliz
Son giriş: 11 Mart 2024, 13:38
Toplam oynama: 195 gün, 18 saat
Son giriş: 20 Nisan 2024, 02:34
Toplam oynama: 93 gün, 2 saat
Ji Sehio Mai Lv.31
Köken: Kanadalı
Son giriş: 18 Mart 2024, 23:17
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Ynt: Samp ortamındaki çoğu kişinin egoist olması
« Yanıtla #30 : 30 Ağustos 2024, 21:44:22 »
bence bunun asıl sebebi bu kişilerin samp'ı hayatlarının gereğinden daha büyük bir parçası yapmaları, öbür türlü normal bir bireyin 500 mblik bir oyuna bu kadar anlam yükleyeceğini sanmıyorum. reelde yapamadıkları abilik fantezilerini burada gerçekleştiriyorlar.

bu özetlemiş tüm konuyu. reelde kabul, saygı, hürmet göremeyen, asosyal ve çevresiz insanlar burada ben öyleyim, şunu tanıyorum, doğukan dayım, ben eski hsa’yım, tüm kadro arkadaşım, ben şerif teğmeniyim diyerek asıp kesmeye çalışıyor. bilmiyorum bu numaralara düşüp bunlarla konuşmaktan ya da bunlara sövmekten korkan var mı. üstte @shealion iyi konuşmuş, haklı da zaten. oyuna oyun olarak değil de “ben şerif/pd teğmeniyim, allahıyım buranın dcde,ts de hatta oyunda işime gelmeyen bir şey yazanı asar keser amuğakoyarım” kafasında takılan reelde asla saygı görmeyi ve insan ilişkisi kurmayı beceremeyen büyük bir kitle var.

rabbim onlara da bir gün gerçek hayatta (opsiyonel) insan ilişkisi kurmayı, saygınlık kazanmayı, ana babasından takdir almayı, en önemlisi kızlarla konuşma achievementini açmayı nasip ve bahtiyar eylesin.
1

Çevrimdışı rip99

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 22 Eylül 2024, 17:56
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #31 : 30 Ağustos 2024, 22:12:29 »

bu özetlemiş tüm konuyu. reelde kabul, saygı, hürmet göremeyen, asosyal ve çevresiz insanlar burada ben öyleyim, şunu tanıyorum, doğukan dayım, ben eski hsa’yım, tüm kadro arkadaşım, ben şerif teğmeniyim diyerek asıp kesmeye çalışıyor. bilmiyorum bu numaralara düşüp bunlarla konuşmaktan ya da bunlara sövmekten korkan var mı. üstte @shealion iyi konuşmuş, haklı da zaten. oyuna oyun olarak değil de “ben şerif/pd teğmeniyim, allahıyım buranın dcde,ts de hatta oyunda işime gelmeyen bir şey yazanı asar keser amuğakoyarım” kafasında takılan reelde asla saygı görmeyi ve insan ilişkisi kurmayı beceremeyen büyük bir kitle var.

rabbim onlara da bir gün gerçek hayatta (opsiyonel) insan ilişkisi kurmayı, saygınlık kazanmayı, ana babasından takdir almayı, en önemlisi kızlarla konuşma achievementini açmayı nasip ve bahtiyar eylesin.
Dejavu'nun söylemlerinin üzerine birkaç şey ekleyeyim.

mesele biraz kitleye bağlı, farklı bir bakış açısı sunacak olursam @LilPeep 'inde dediği gibi ego kasma meselesi için can atan birkaç insan var, tabii ki olacak ancak işin temeline bakarsak; örneğin bir admin grubunu büyük bir şey gibi görüp, her admin görülen yerde sanki ilahi bir güçle karşılaşmışcasına tepki veren bir kitleyle de karşılaştı bu dönem; hâliyle insan böyle yanıtlar aldığında ego yapar. Ego, akademik ve sosyal hayatta bir başarı yaratmadıkça gelişecek veya gösterilecek bir duygu değildir. Üstelik herkese de yakışmaz, abartısı da zarar verir. Direkt platform üzerinden konuşacak olursak herkesin birbiri ile -her konuda- eşit olduğu bir gerçek, platformda birisine göre iyi rol yapan, bir başkasına göre saçmalıyor veya zevkli gelmiyor olabilir. Genel olarak rol yapmasını bilmeyenlerden kaçma algısı var, bu olaya biraz daha ılıman yaklaşıp ortak olmaktan yana olmuşumdur hep, netice de birisinin bu platforma alışmasını görmek dâhi zevkli oluyor. Kimin ne yaptığı veya nerede olduğu, sunucu üzerinde kim olduğu veya sosyal hayatında dâhi kim olduğunun hiçbir önemi yok.

Sunucu içindeyken sosyal hayattan kopuk, hayal gücünüzün dünyasında yaşıyorsunuz bir ego yarışına veya kim daha iyi yarışına girmenin anlamı yok. Zevk almaya bakmak gerekiyor, tabii ki zevkinizi mahveden şeylerden kaçmakta ego yapmak olarak anlaşılmamalı.  :smile: Zaten platform olarak yavaş yavaş yerini RAGE:MP'e bırakmaya başlıyor.

Çevrimdışı rip99

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Eylül 2024, 17:56
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #32 : 30 Ağustos 2024, 22:15:31 »
ego kime yakışır bkz.

2

Çevrimdışı Reigen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mart 2025, 19:44
Toplam oynama: 96 gün, 7 saat
Son giriş: 24 Ağustos 2024, 23:35
Toplam oynama: 5 gün, 1 saat
Elon Halford Lv.24
Son giriş: 11 Eylül 2024, 02:09
Toplam oynama: 1 gün, 11 saat
Son giriş: 25 Ağustos 2024, 17:23
Toplam oynama: 1 gün, 2 saat
Son giriş: 10 Aralık 2024, 18:11
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
« Yanıtla #33 : 30 Ağustos 2024, 23:32:27 »
Bizde arkadaşlarla sohbet ederken diyoruz eskiden şöyle şu rolleri yapıyoduk falan ama egoistlik katmadan tabi sadece eskileri konuşuyoruz ama senin anlattığın tipler harbi garip elemanlar Rina rp'de admin tanıdığı için sunucuya eskiden başladığı için kendisini üstün bi varlık gibi hissediyo bu konuda seni destekliyorum.

bu abi ihlal yapmişti pmden ihlal yaptigini söyledigimde aracımdaki herkes admin ayani denk al demişti

Olayı çarpıtma hemen a-

Çevrimdışı kibir

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Ağustos 2024, 23:00
Toplam oynama: 38 gün, 2 saat
Son giriş: 27 Ocak 2025, 03:17
Toplam oynama: 3 gün, 19 saat
Son giriş: 27 Ocak 2025, 03:16
Toplam oynama: 7 gün, 5 saat
« Yanıtla #34 : 30 Ağustos 2024, 23:38:03 »
Spoiler:
şu sunucuda ve farklı rp sunucularında birçok şey yaptım, güzel işlere imza da attım, kötü işlere de imza attım. kendimi egolu biri olarak hiçbir zaman görmedim, bildiğim çoğu şeyi bir sürü insana gösterdim bugün sayemde 6 kişi skin yapmasını biliyor, bir kişinin elinden tutup bildiğim her şeyi öğrettim. samp aleminde karşıma bir sürü insan çıktı, çıkan insanı hiç yarı yolda bırakmayıp ondan bir şeyler öğrendim, o da benden bir şeyler öğrendi. sanırım ben kaldım  :onay:

Spoiler:
Arkadaş, şu ortamda yok mu bir tane nezaket anlayışı olan adam.

Kiminle tanışsam, kiminle konuşsam "Kanzi ben şunu bunu tanıyorum bak kaç yıldır buradayım Hera benim şuyum buyum" diye başlıyor marifet sandığı şeyleri saymaya. Bir birliğe giriyorum, sese giriyorum konuşuyoruz falan bir anda başlıyorlar "Ben de şuyum bak şunları şunları yaptım bir zamanlar" diye. Yani, herkes kendisini inanılmaz yüceltmiş ve belirli insanlarla yakın olmayı bile başarı sayıp söylüyorlar.

Bir süre sonra, kendilerini sizden üstün görüp garip garip konuşmaya da başlıyorlar. "Herkes bilir beni, şu admin benim arkadaş zaten" "Şu yıllarda şöyle şöyle birliklerim vardı" "Şu anki rina bir şey değil kanzi eskileri görecektin sen benim birlik sunucuya rolü sağlıyordu"

Tamam sizsiniz kanka, cidden sizsiniz.

Burada belirli başarılara imza atmış, kendi çapında iz bırakmış kimseye bir şey demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ben, bunları her fırsatta dillendiren ve kendisini başkalarından üstün görmek için bir koz olarak kullanan kişilerden bahsediyorum. O kişilerden birisi değil de dışarıdan bir göz olsaydın ve onları izleseydin emin ol miden bulanırdı artık bu sidik yarışı muhabbetinden.

O insanların hepsini gördüm, ben 5-6 yıl önce başladım diyor ama rolü benden kötü, rol ss yapmasını bilmiyor. burada olay tam anlamıyla kendini geliştirebilmek, karakterinden ödün vermemek. her aile evladına ahlak öğretir, önemli olan evlatlar olarak bizim öğrendiğimiz ahlakı uygulamak.
sen kendini geliştir, karakterinden ödün verme, bu alemdeki en kral sensin  :ghostp:

Çevrimdışı LilPeep

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:12
Toplam oynama: 18 gün, 22 saat
Köken: Rus
Son giriş: 23 Şubat 2025, 04:27
Toplam oynama: 179 gün, 11 saat
Son giriş: 08 Mart 2025, 22:33
Toplam oynama: 33 gün, 15 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:05
Toplam oynama: 27 gün, 23 saat
Köken: Fransız
Son giriş: 19 Nisan 2025, 02:14
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #35 : 31 Ağustos 2024, 00:47:39 »
bütün bu konuşulanlar, shelion, dejavu ve talcao'nun söyledikleri bir kenara bu tarz insanlar hayatımızda herhangi bir yerde de karşımıza çıkabilir. neden olduklarına ekleme yapmayacağım arkadaşlarım zaten gerekli eklemeyi yapmış, kaçmaktan sıkılınca ağızlarının payını da vermek gerekiyor. bu tarz elemanları bir kere çarptığınız vakit sizi büyük belirleyip itaat edebiliyorlar, genelde daha huzurlu bir son oluyor veya ortamınızdan çıkıp arkanızdan atıp tutuyorlar. (genelde tekrar karşılaştığınızda süt dökmüş kedi gibi oluyorlar) bu insanlara boyun eğmediğiniz sürece anca ezikleyebildikleri ve ego kasabildikleri adamlara mahkum kalacaklardır.

Çevrimdışı adaqwesdf

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vennie Becky Lv.27
Son giriş: 12 Kasım 2024, 20:05
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
« Yanıtla #36 : 31 Ağustos 2024, 01:04:42 »
allah allah
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Kasım 2024, 17:06
Toplam oynama: 32 gün, 1 saat
Köken: Alman
Son giriş: 01 Eylül 2024, 22:04
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #37 : 31 Ağustos 2024, 03:27:16 »
Yeni mi farkettin diye sorarlar adama.

Çevrimdışı ugurcan55

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Danny Stary Lv.13
Son giriş: 10 Eylül 2024, 14:17
Toplam oynama: 11 gün, 5 saat
« Yanıtla #38 : 31 Ağustos 2024, 04:26:18 »
Gerçekten çok haklısın. Öylelerini en mafya sensin kanka deyip salıyorum ben.

Çevrimdışı axioma.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 17 Kasım 2024, 16:25
Toplam oynama: 84 gün, 23 saat
Son giriş: 18 Mayıs 2024, 15:38
Toplam oynama: 29 gün, 23 saat
Pedro Rojas Lv.25
Köken: İspanyol
Son giriş: 15 Temmuz 2024, 15:26
Toplam oynama: 3 gün, 15 saat
Son giriş: 13 Mayıs 2024, 20:39
Toplam oynama: 1 gün, 2 saat
Son giriş: 17 Mayıs 2024, 17:36
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
« Yanıtla #39 : 31 Ağustos 2024, 08:04:12 »
ben şunun eski tanıdığım, ben eski adminim, yok ben hera ile tanışıyorum... eskiden admin olan birisi kadrodan ayrılınca inanın eskiden admin olması bir işe yaramıyor. Adminken yüzüne gülenler, adminken kadro içerisinde onunla sözde "arkadaş" olanlar adminliği bıraktıktan sonra yüzüne bile bakmazlar :D her şey çıkar ilişkisi beyler

ben herayı tanıyorum, sohbetim oldu diyen birisine sorun bakalım hera onu hatırlıyor mu? bu tarz tiplerle karşılaşınca yapılacak şey belli  :like: atıp geçmek