Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

alternatif dm politikasi

Başlatan zeldris, 23 Temmuz 2024, 01:05:43
Okunma sayısı 2600 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı zeldris

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 16 Ağustos 2024, 12:38
Toplam oynama: 38 gün, 20 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Amerikan
Son giriş: 13 Ağustos 2024, 19:50
Toplam oynama: 91 gün, 2 saat
alternatif dm politikasi
« : 23 Temmuz 2024, 01:05:43 »
aktif catisma ortaminda birisi gelip yumruk atiyor veya catistigimiz kisinin arkadasi gelip saldirmaya basliyor, kisinin elinde silah olmadigi icin sadece yumruk atarak bize saldirdigi icin biz ona ates ettigimizde bu dm politikasi altinda degerlendiriliyor ve ceza almaya sebebiyet verebiliyor. buna savunma olarak fear rp yapmayan kisiye karsilik vermeyip ortamdan uzaklasmamiz bekleniyor. fakat gercek hayatta bu olay yasansa (ki yasanamaz, adamin size yaklastigini anladiginiz an nefsi mudafaa yaparsiniz, yine de oldugunu varsayalim) kafayi gomdugunu veya yumruk atmaya calistigini gordugunuzde silahiniza siginirsiniz. amerika'da bireysel silahlanma bu gibi durumlar icin var zaten, fakat sunucuda bu uygulanmiyor. bunun icin yeni bir politika getirilmesi gerektigini dusunuyorum. bazi seyleri "gerceklik" adi altinda roleplaye uygulayabiliyorsunuz (pdye power yaptiginiz gibi), bunu da yapabileceginizi dusunuyorum.

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Son giriş: 02 Eylül 2024, 20:14
Toplam oynama: 86 gün, 13 saat
Sophia Hill Lv.22
Son giriş: 22 Şubat 2024, 06:14
Toplam oynama: 7 gün, 12 saat
Diana Cook Lv.22
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: Rus
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 09:40
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
Ynt: alternatif dm politikasi
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2024, 06:47:10 »
Böyle bir durumda yumrukla saldıran kişinin vurulabilmesini destekledim. Bu tarz olaylarda ise kolluk kuvvetleri ekstra bir destek almıyor. Hali hazırda Amerika'ya uygun şekilde rol gerçekleştiriliyor. Yani kolluk kuvvetleri için ekstra bir şey yok. Siviller için eksik var. Bilmediğiniz şeylere bilmiyorum diyip geçmeyi tercih edin, yorum yapmayın.

Çevrimdışı zeldris

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2024, 09:33:17 »
Böyle bir durumda yumrukla saldıran kişinin vurulabilmesini destekledim. Bu tarz olaylarda ise kolluk kuvvetleri ekstra bir destek almıyor. Hali hazırda Amerika'ya uygun şekilde rol gerçekleştiriliyor. Yani kolluk kuvvetleri için ekstra bir şey yok. Siviller için eksik var. Bilmediğiniz şeylere bilmiyorum diyip geçmeyi tercih edin, yorum yapmayın.

pdler icin uygulanan ayricaliklar var farkindaysan, ornek olarak: birisi pdye cr attiginda direkt ates etme hakki doguyor, ayni sey illegale yapildiginda crnin sureklilik gostermesi isteniyor. burada bir guc dengesizligi var ki, powerdan bahsediyorum.

Çevrimdışı Wezi

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 19 Şubat 2025, 18:47
Toplam oynama: 110 gün, 10 saat
Son giriş: 29 Ocak 2025, 14:41
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #3 : 23 Temmuz 2024, 12:27:02 »
destekledim aktif çatışma bölgesi için istisna eklenebilir

Çevrimdışı zeldris

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 23 Temmuz 2024, 12:35:33 »
uc kere ustune cr atıldıktan sonra sıkıp dmden yemedıgın ıcın kudurma sebebını anlıyorum...

rol bılgımı sorgulamadan tekrar dusun ıstersen.

https://hizliresim.com/6gx9ia9 acın onumu pd gırıp dm atmam lazım...
"uc kere ustune cr atıldıktan sonra sıkıp dmden yemedıgın ıcın kudurma sebebını anlıyorum..." Bunun ne alaka olduğunu anlayamadım. Sunucuyu bırakmaya çalışırken yaptığım şeyleri de rol bilgisi olarak yansıtmanı hiç anlamadım. LEO hakkında bilgilerin ise rol bilgisi ile bi ilgisi yok. Bilmiyorsan yorum yapma klasik kendini bilmiş cahil Türk gibi.

sana polıtıkaların pd de farklı, sıvıller de farklı uygulandıgını anlatıyorum. anlamamak ıcın caba sarf edıyorsun, yazdıklarımı tam olarak okudugundan emın degılım. ben de memurun canına kast eden kısıye sıkma hakkı dogdunu bılıyorum, anlatmak ıstedıgım farklı bır olay. gıt tekrar oku.

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Son giriş: 02 Eylül 2024, 20:14
Toplam oynama: 86 gün, 13 saat
Sophia Hill Lv.22
Toplam oynama: 7 gün, 12 saat
Diana Cook Lv.22
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: Rus
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 09:40
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
« Yanıtla #5 : 23 Temmuz 2024, 12:37:04 »
uc kere ustune cr atıldıktan sonra sıkıp dmden yemedıgın ıcın kudurma sebebını anlıyorum...

rol bılgımı sorgulamadan tekrar dusun ıstersen.

https://hizliresim.com/6gx9ia9 acın onumu pd gırıp dm atmam lazım...
"uc kere ustune cr atıldıktan sonra sıkıp dmden yemedıgın ıcın kudurma sebebını anlıyorum..." Bunun ne alaka olduğunu anlayamadım. Sunucuyu bırakmaya çalışırken yaptığım şeyleri de rol bilgisi olarak yansıtmanı hiç anlamadım. LEO hakkında bilgilerin ise rol bilgisi ile bi ilgisi yok. Bilmiyorsan yorum yapma klasik kendini bilmiş cahil Türk gibi.

sana polıtıkaların pd de farklı, sıvıller de farklı uygulandıgını anlatıyorum. anlamamak ıcın caba sarf edıyorsun, yazdıklarımı tam olarak okudugundan emın degılım. ben de memurun canına kast eden kısıye sıkma hakkı dogdunu bılıyorum, anlatmak ıstedıgım farklı bır olay. gıt tekrar oku.
Kolluk kuvvetine uygun olması için yapılmış olması aklına hiç gelmiyor değil mi?

Çevrimdışı adaqwesdf

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vennie Becky Lv.27
Son giriş: 12 Kasım 2024, 20:05
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
« Yanıtla #6 : 23 Temmuz 2024, 16:42:46 »
tamamdir knk

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 17 Kasım 2024, 17:06
Toplam oynama: 32 gün, 1 saat
Köken: Alman
Son giriş: 01 Eylül 2024, 22:04
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #7 : 23 Temmuz 2024, 21:06:41 »
Gerçek hayatta hiç bir insanın silah ile birisine ateş eden bir şahsa yumruk sallayacağını zannetmiyorum, böyle bir şeyi yapmak fear rp ihlali kapsamında zaten ve sunucuda ihlal yapan kişilere karşı DM misillemesi yapamayacağımıza dair bir politika bulunmakta (bkz. Sunucu Politikaları ve Genel Oyun Kuralları, 20.Deatmaching) bu kural çok fazla suistimal ediliyor ve esnetilmesi gerektiğini düşünüyorum ama bu esnetmeyi iyi ayarlayamazsan, ayarını kaçırırsan sunucu Gun Rp sunucusuna döner, her yumruk atana millet silahını çekip vurur. Ama yine de büyük oranda haklısın ki bir SD olarak bu durumdan ben de defalarca mağdur oldum ve olmaya da devam ediyorum. Ancak sunucuda kolluk kuvvetlerine yapılan bir ayrıcalık bulunmamakta, bir kişinin bir sivili ezmesi ile bir kolluk kuvvetini ezmesi hiç bir mahkemece aynı değerlendirilemez, buna maalesef ki kıytırık Türk mahkemelerini dahil edemeyiz, ancak amerikada bu durum böyle. Zaten biz de sizin canınıza araç ile bilerek kast eden kişileri gördüğümüzde aranma oluşturuyoruz, sunucuda polislerin ve şeriflerin hak anlamında artısı yok, neredeyse siviller ile eşitiz. her CR atana sıkmanız doğru değil yanlışlıkla çarpmış olabilir başka bir durum olabilir, ama eğer defalarca ezmeye devam ediyorsa sıkma hakkınız bulunuyor, ben burada bir pd/sd ayrıcalığı göremiyorum.

Çevrimdışı DarkpastZ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 25 Eylül 2024, 16:06
Toplam oynama: 68 gün, 13 saat
John Abrams Lv.31
Son giriş: 25 Eylül 2024, 16:07
Toplam oynama: 175 gün, 4 saat
Scott Walker Lv.31
Köken: Kanadalı
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 00:53
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 03 Ağustos 2024, 23:57
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Son giriş: 11 Temmuz 2024, 16:18
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #8 : 23 Temmuz 2024, 22:15:56 »
aktif catisma ortaminda birisi gelip yumruk atiyor veya catistigimiz kisinin arkadasi gelip saldirmaya basliyor, kisinin elinde silah olmadigi icin sadece yumruk atarak bize saldirdigi icin biz ona ates ettigimizde bu dm politikasi altinda degerlendiriliyor ve ceza almaya sebebiyet verebiliyor. buna savunma olarak fear rp yapmayan kisiye karsilik vermeyip ortamdan uzaklasmamiz bekleniyor. fakat gercek hayatta bu olay yasansa (ki yasanamaz, adamin size yaklastigini anladiginiz an nefsi mudafaa yaparsiniz, yine de oldugunu varsayalim) kafayi gomdugunu veya yumruk atmaya calistigini gordugunuzde silahiniza siginirsiniz. amerika'da bireysel silahlanma bu gibi durumlar icin var zaten, fakat sunucuda bu uygulanmiyor. bunun icin yeni bir politika getirilmesi gerektigini dusunuyorum. bazi seyleri "gerceklik" adi altinda roleplaye uygulayabiliyorsunuz (pdye power yaptiginiz gibi), bunu da yapabileceginizi dusunuyorum.

Elinde silah olan adama fear rp ihlalini delerek yumrukla dalan birine elinde silah olan adamın sıkma hakkı var bu fear rp politikasında yazıyor.

Çevrimdışı blanq

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Nisan 2025, 22:20
Toplam oynama: 278 gün, 10 saat
Son giriş: 04 Ocak 2025, 12:35
Toplam oynama: 181 gün, 10 saat
Birlik: ***XNG
Köken: Polonyalı
Son giriş: 03 Ocak 2025, 23:22
Toplam oynama: 15 gün, 10 saat
Son giriş: 15 Şubat 2025, 11:48
Toplam oynama: 30 gün, 6 saat
Birlik: ****** *ews
Son giriş: 03 Ocak 2025, 23:28
Toplam oynama: 10 gün, 18 saat
« Yanıtla #9 : 23 Temmuz 2024, 23:33:05 »
Beyler ben catisma ortasinda yumruklayana sıkıyorum, egerki aktif catismayi belli ederseniz hersey cozuluyor xaten :?l: