Ek olarak eskiden FD departmanına girmek zordu, sınavla liyakatle adamlar alınıyordu. Rol yapmak isteyenlerin birçoğu FD'ye yöneliyordu. Fd'nin birçok yöneticisi ile bu durumu tartıştığımda bunu reddettiler ve birçok kişiyi sınavsız bazılarını mülakatsız aldılar. Troll, dmci herkes oluşuma doldu. Birçok kişide artık FD rolünü yapmakta zorlanıyor. FD discorduna atmış olduğum mesajı alıntılıyorum.
"Buradaki herkesten fazlaca FD rolü yapmışımdır. Yetmemiş başka sunuculardaki yaptıkları etkinlikler, olaylar, durumlar, konseptleri çok iyi biliyorum. Birçoğunu ben denedim ve çok zevk aldım, sizde bu zevki tatmanız için benim yönetmek istediğim bir rol olmasını istedim. Fakat yönetimdeki bazı kişiler bu duruma olumlu bakmadı. Extra olarak başka sunucularda oynamam gerektiğini söylediler. Size en son verdiğim öneride olayı yanlış anlayım Santa Maria otoparkına yüzlerce araç getirdiniz fakat oradaki bir köpek daha fazla dikkat çekti." Kısacası yönetime gelen kişiler Fd ile uzaktan yakından bağlantısı yoktu. Saygıdeğer güzel adminimiz sadece devriye atmayı bilmektedir. Onu yönetime getirmek bile kötü bir fikirdi. Tecrübesi, deneyimi, rol fikirleri iyi birine vermek yerine sadece devriye atıp operatör üzerinden emir veren bir captanı seçtiniz. Bunuda yılın doktoru seçtiniz, hata sizde.