Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

PD/SD rolleri için bilgilendirme.

Başlatan shinkansen, 02 Aralık 2023, 19:37:08
Okunma sayısı 2740 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı shinkansen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
PD/SD rolleri için bilgilendirme.
« : 02 Aralık 2023, 19:37:08 »
Forumda oyuncuları bilgilendirmek amacıyla polislerin yetkileri ve sınırlamalarını konu alan bir açıklama yapılması gerekiyor. Örneğin, bir polisin oyuncunun dibinden beanbag atması kural ihlali. Ancak, oyuncu "silahım var, polis atar o beanbagi" diyor ve hakkını aramıyor. Neden? Politikalar sadece OOC kuralları içeriyor ve yeni oyuncular polis rollerinde yaşanan ihlalleri bilemediği için hakkını arayamıyor.

Çevrimdışı Winnchester

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Dean Moore Lv.18
Köken: İngiliz
Son giriş: 19 Temmuz 2024, 22:16
Toplam oynama: 58 gün, 23 saat
Birlik: ******OVA
Son giriş: 14 Mayıs 2024, 23:28
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: PD/SD rolleri için bilgilendirme.
« Yanıtla #1 : 02 Aralık 2023, 19:43:36 »
Destekleyelim.

Çevrimdışı ForteVeloce

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 29 Ocak 2025, 00:38
Toplam oynama: 51 gün, 7 saat
« Yanıtla #2 : 02 Aralık 2023, 19:50:08 »
Bu tür olaylar gerçek hayat içerisinde yaşanıyor ve sıkça görülüyor. Polislerin yetki aşımı kullanma durumları her ne kadar sıkça görülen bir durum olsada buna karşı hem gerçek hayatta hem Rina RP LSPD içerisinde önlemler alınıyor ve alınmaya devam edecek. Biraz açalım, bahsettiğim konu LSPD ve gerçek hayat içerisinde yetkili ve rütbeli kişiler tarafından izleniyor, video kayıtları alınıyor. Olay sonrasında güç aşımı uygulayan veya sivile karşı hatalı işlem uygulayan memurlar gerekli yaptırımlara ve cezalara tabii tutuluyor. Bunu siviller göremez ancak LSPD içerisinde hem IC hemde OOC işlemler ayrıca olayın büyüklüğüne göre "Faction Abuse" gibi kapsamlarla jail cezasına çarptırılabiliyor. Uzun lafın kısası bu olaylar için zaten PD dışındaki kişilere gösterilmeyecek şekilde önlem alınıyor ve memurlar aktif olarak cezaya çarptırılıyorlar. Daha önce karakteri ile polis olmamış veya kolluk geçmişi olmamış insanlar zaten bu hatalı işlemleri rol gereği bilemezler. İyi forumlar!    :anlas: <3

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2023, 09:20:43 »
Forumu biraz araştırırsanız zaten bulabilirsiniz, desteklemiyorum çok uğraştırıcı olur.
https://www.rina-roleplay.com/forum/makale/lspdelkitabi/LSPD-El-Kitapcigi-El-Kitabi-Manuel-Temel-Bilgiler

Çevrimdışı shinkansen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2023, 14:29:17 »
Bu tür olaylar gerçek hayat içerisinde yaşanıyor ve sıkça görülüyor. Polislerin yetki aşımı kullanma durumları her ne kadar sıkça görülen bir durum olsada buna karşı hem gerçek hayatta hem Rina RP LSPD içerisinde önlemler alınıyor ve alınmaya devam edecek. Biraz açalım, bahsettiğim konu LSPD ve gerçek hayat içerisinde yetkili ve rütbeli kişiler tarafından izleniyor, video kayıtları alınıyor. Olay sonrasında güç aşımı uygulayan veya sivile karşı hatalı işlem uygulayan memurlar gerekli yaptırımlara ve cezalara tabii tutuluyor. Bunu siviller göremez ancak LSPD içerisinde hem IC hemde OOC işlemler ayrıca olayın büyüklüğüne göre "Faction Abuse" gibi kapsamlarla jail cezasına çarptırılabiliyor. Uzun lafın kısası bu olaylar için zaten PD dışındaki kişilere gösterilmeyecek şekilde önlem alınıyor ve memurlar aktif olarak cezaya çarptırılıyorlar. Daha önce karakteri ile polis olmamış veya kolluk geçmişi olmamış insanlar zaten bu hatalı işlemleri rol gereği bilemezler. İyi forumlar!    :anlas: <3
Öncelikle fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. Ancak, üst kıdemli kişiler sürekli aktif olamayabilir ve sürekli bir kontrol imkansız gibi görünüyor. Üstelik, hiçbir kolluk kuvveti mensubunun ihlal yaptığı an hemen jail yediğini görmedim. Silahını kaybeden bir oyuncu, yapılan ihlali anlayamadığı için iade talebinde bulunamamakta. Bu konuda forumda bir bilgilendirme yapılması faydalı olabilir.
Forumu biraz araştırırsanız zaten bulabilirsiniz, desteklemiyorum çok uğraştırıcı olur.
https://www.rina-roleplay.com/forum/makale/lspdelkitabi/LSPD-El-Kitapcigi-El-Kitabi-Manuel-Temel-Bilgiler
Eğer sizde biraz araştırma yaparsanız, yazılan el kitabının özellikle polisler için olduğunu fark edebilirsiniz. Uğraştırıcı olmanın bir önemi olduğunu düşünmüyorum, sonuçta oyunun amacı zevk almak ve yöneticiler, bizim zevk alabilmemiz için yeni güncellemeler getiriyor.

Çevrimdışı bersheys

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 01 Kasım 2024, 13:42
Toplam oynama: 213 gün, 9 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 10 Kasım 2024, 20:13
Toplam oynama: 8 gün, 11 saat
« Yanıtla #5 : 03 Aralık 2023, 15:27:01 »
El kitabında ne yazıyorsa biz de onu uyguluyoruz, madem bir kural kümesi okumak istiyorsun o halde el kitabını okumalısın. Biz bunun dışına çıkmıyoruz. Sihna haklı, daha fazla bir şey açıklamaya gerek yok. Desteklemiyorum.

Çevrimdışı Athanasia

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 02 Mart 2025, 01:07
Toplam oynama: 367 gün, 19 saat
« Yanıtla #6 : 03 Aralık 2023, 17:30:43 »

Çevrimdışı aşk olsun

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Nisan 2024, 18:57
Toplam oynama: 5 gün, 5 saat
« Yanıtla #7 : 14 Aralık 2023, 14:55:31 »
Spoiler:
Öncelikle fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. Ancak, üst kıdemli kişiler sürekli aktif olamayabilir ve sürekli bir kontrol imkansız gibi görünüyor. Üstelik, hiçbir kolluk kuvveti mensubunun ihlal yaptığı an hemen jail yediğini görmedim. Silahını kaybeden bir oyuncu, yapılan ihlali anlayamadığı için iade talebinde bulunamamakta. Bu konuda forumda bir bilgilendirme yapılması faydalı olabilir.
Eğer sizde biraz araştırma yaparsanız, yazılan el kitabının özellikle polisler için olduğunu fark edebilirsiniz. Uğraştırıcı olmanın bir önemi olduğunu düşünmüyorum, sonuçta oyunun amacı zevk almak ve yöneticiler, bizim zevk alabilmemiz için yeni güncellemeler getiriyor.
Yazılanların polislere anlatım amacıyla yazılması, oyuncuların bunu anlayamayacağı anlamına gelmez. Zahmet edip kurcalayanlar ve okuyanlar orada yazılmış güç kullanımlarını görecek, okuyacaktır. Ve bunun akabinde bir polis memurunun neye karşı nasıl bir güç kullanacağını basitçe anlayacaktır.

Çevrimdışı shinkansen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2023, 19:38:33 »
Spoiler:
Yazılanların polislere anlatım amacıyla yazılması, oyuncuların bunu anlayamayacağı anlamına gelmez. Zahmet edip kurcalayanlar ve okuyanlar orada yazılmış güç kullanımlarını görecek, okuyacaktır. Ve bunun akabinde bir polis memurunun neye karşı nasıl bir güç kullanacağını basitçe anlayacaktır.
Bu ARGE'yi, oyunu yeni başlayanların bilgi edinmesi için yazdım zaten. Arkadaş El Kitabını paylaşmasaydı, forumda böyle bir kaynak olduğundan bile haberim olmazdı. Oyuna yeni başlayan birisi, El Kitabını nasıl bulacak ve baştan sona okuyup hakları hakkında bilgi sahibi olacak?

Çevrimdışı adaqwesdf

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vennie Becky Lv.27
Son giriş: 12 Kasım 2024, 20:05
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
« Yanıtla #9 : 20 Aralık 2023, 09:48:07 »
El kitabında ne yazıyorsa biz de onu uyguluyoruz, madem bir kural kümesi okumak istiyorsun o halde el kitabını okumalısın. Biz bunun dışına çıkmıyoruz. Sihna haklı, daha fazla bir şey açıklamaya gerek yok. Desteklemiyorum.