LSPD El Kitabı - Los Santos Polis Departmanı El Kitabı - LSPD Manuel - LSPD El Kitapçığı - LSPD Temel Bilgiler
Alıntı
El Kitabı - Güncelleme Notları
29.03.2021 > 603.3 TASER - "Taser kartuşunu ateşledikten sonra dartların şüpheli üzerinden çıkarılmaması durumunda şüpheli için hayati tehlike yaratabilir." ibaresi kaldırıldı, "Kişi etkisiz hale geldikten sonra sürekli elektrik akımına maruz bırakmamak için parmağınızı tetikten çekmeniz yeterli." ibaresi eklendi.
29.03.2021 > İsimleştirilmiş kanunlar bölümü eklendi.
29.03.2021 > 700. Miranda v. Arizona mahkemesi İsimleştirilmiş Kanunlar bölümüne eklendi.
29.03.2021 > 102.1 LYBARGER UYARISI - "Sessiz kalma hakkın bulunmamaktadır. Söyleyeceğin her şey aleyhine kullanılabilir ve kullanılacaktır. Sorularıma cevap vermeyi reddetmen, derhal kovulman ve işlemler için savcılığa gönderilmen ile sonuçlanacaktır. Lybarger uyarısını dinledin. Sessiz kalma hakkından vazgeçerek dürüst bir şekilde sorularıma cevap verecek misin?" ibaresi kaldırıldı, yerine "Normal şartlar altında sessiz kalma hakkına sahipsiniz, ancak bu idari bir soruşturmadır ve bu nedenle dürüstçe ifade vermekle beraber soruların hepsini yanıtlamanız emredilir. Soruşturma boyunca sessiz kalma hakkını kullanman durumunda ihmalkarlıkla suçlanacak, itaatsizlik sebebiyle ihraç edilecek ve mahkemeye sevk edileceksin. Lybarger uyarını dinledin, şuandan itibaren sessiz kalma hakkın bulunmamaktadır ve söyleyeceğin her şey aleyhine kullanılacaktır." ibaresi eklendi.
29.03.2021 > 103. ALKOL & TÜTÜN ÜRÜNLERİ. - " Üniformalı departman çalışanları, sivil veya üniformalı görev başında herhangi bir alkol, tütün ürünü veya elektronik sigara çeşidi aletler kullanamaz. Üniformalı iken alkol, tütün ürünlerinin veya elektronik sigaranın kullanılması saygınlığı, departman onurunu ve imajını zedeleyerek memurların mental ve zihinsel verimsizliğe sebebiyet vermekle beraber sivillere ya da tutuklanan kişilere rahatsızlık verebilir. Buna ek olarak, kolluk görevlisi olmak bir çalışanın zihinsel olarak uyanık ve fiziksel olarak duyarlı olmasını gerektirir. Resmi bir görevin yerine getirilmesi gerekmedikçe, bir çalışan için görevdeyken alkol veya tütün ürünlerinin kullanılması yasaktır." kalın yazıyla belirtilen ibareler eklendi.
29.03.2021 > 602. GÖRÜNÜM. - 602.1 SAÇ BAKIMI. - 602.2 TAKI. - 602.3 DÖVME. - 602.4 AKSESUAR. bölümleri eklendi.
30.03.2021 > Miranda hakları güncellendi, tüm personellerin tam olarak belirtilen metni okuması zorunludur.
30.03.2021 > 701. Lybarger v. City Of Los Angeles mahkemesi İsimleştirilmiş Kanunlar bölümüne eklendi.
30.03.2021 > 702. Terry v. Ohio mahkemesi İsimleştirilmiş Kanunlar bölümüne eklendi.
30.03.2021 > 107.1 MUHTEMEL SEBEP. eklendi.
30.03.2021 > 703. Tennessee v. Garner mahkemesi İsimleştirilmiş Kanunlar bölümüne eklendi.
30.03.2021 > 000. DEPARTMANIN YAPISI. bölümü eklendi.
07.02.2022 > 100. PROSEDÜRLER kısmı tamamen baştan düzenlendi.
08.12.2022 > 511 ve 514 kapsamları düzenlendi.
514. POLICE OFFICER III+1.- Police Officer III ve altındaki kıdemlere üç günlük sürüş yasağı uygulayabilir.
+ Police Officer II ve altındaki kıdemlere üç günlük sürüş yasağı uygulayabilir.
511. SERGEANT I. - 509. SERGEANT II.- Police Officer III+ 1 ve altındaki kıdemlere resmi tazminat verebilir.