Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

[REHBER] Data Maymunluğuyla Mücadele

Başlatan 06Koala, 02 Ekim 2023, 11:47:01
Okunma sayısı 10363 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı 0009

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Arap
Son giriş: 23 Şubat 2024, 21:32
Toplam oynama: 60 gün, 21 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Fransız
Son giriş: 27 Aralık 2023, 22:03
Toplam oynama: 3 gün, 3 saat
Raskal Riley Lv.20
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Aralık 2023, 20:04
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
Ynt: [REHBER] Data Maymunluğuyla Mücadele
« Yanıtla #20 : 02 Ekim 2023, 19:30:30 »
öncelikle selamlar, yakınımın üzerinden geçen bir olayı anlatmak isterim;

bundan 6 ay önce yakın bi arkadaşım sanal alemde discord gibi platformlarda public sunucularda gezinirken asıl kimliğini "yanlışıkla" söylüyor, seslide olan elemanlar bunun kızla olan yakınlığını kıskanıp dostuma direkt sorgu çekiyorlar, şu güne kadar çıktığı dava, kimle ne yaptığı ne zaman hastaneye gittiği ve ailevi yakınlıklarına kadar çıkartıyor, sonra ne mi oluyor?

Çocuğun ailesini arayıp oğlunuz vefat etti, oğlunuz bi kıza tecavüz etti gibi havadan sudan yalanlar söyleyip aile bireylerini kötü duruma düşürüyor, düşünün 23 yaşında birisi.

Bunu yapan çocuklar 15-16 yaşlarında, KVKK çapında suç duyurusunda bulunuyor, bunun akabinde ise çocuk geçen zamanlarda 240.000₺ tazminat kazandı.

Sanal alemde herkes abi, herkes biliyor bir şeyler. Çok zıplamayın, zıplayanın ömrü kısa olur. Kalın sağlıcakla.
1
1

Çevrimdışı 06Koala

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Meksikan
Son giriş: 10 Aralık 2024, 19:14
Toplam oynama: 266 gün, 22 saat
Son giriş: 11 Şubat 2024, 23:14
Toplam oynama: 45 gün, 13 saat
Son giriş: 01 Ocak 2024, 18:42
Toplam oynama: 1 gün, 9 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 01 Ocak 2024, 18:38
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #21 : 02 Ekim 2023, 20:23:59 »
öncelikle selamlar, yakınımın üzerinden geçen bir olayı anlatmak isterim;

bundan 6 ay önce yakın bi arkadaşım sanal alemde discord gibi platformlarda public sunucularda gezinirken asıl kimliğini "yanlışıkla" söylüyor, seslide olan elemanlar bunun kızla olan yakınlığını kıskanıp dostuma direkt sorgu çekiyorlar, şu güne kadar çıktığı dava, kimle ne yaptığı ne zaman hastaneye gittiği ve ailevi yakınlıklarına kadar çıkartıyor, sonra ne mi oluyor?

Çocuğun ailesini arayıp oğlunuz vefat etti, oğlunuz bi kıza tecavüz etti gibi havadan sudan yalanlar söyleyip aile bireylerini kötü duruma düşürüyor, düşünün 23 yaşında birisi.

Bunu yapan çocuklar 15-16 yaşlarında, KVKK çapında suç duyurusunda bulunuyor, bunun akabinde ise çocuk geçen zamanlarda 240.000₺ tazminat kazandı.

Sanal alemde herkes abi, herkes biliyor bir şeyler. Çok zıplamayın, zıplayanın ömrü kısa olur. Kalın sağlıcakla.

Umarım bizde bu miktarları görebiliriz, düğün yapmayı planlıyorum ve ciddi paralar gerekiyor. :)

Çevrimdışı 06Koala

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #22 : 02 Ekim 2023, 20:27:01 »
Şu sunucuda ne drama dönerse dönsün oyun dışına taşıyıp aileleri aracılığıyla bir insanı rahatsız etmek ya da tehdit ettiğini düşünmek saçmalıktır. Henüz liseyi bile bitirmemiş çocuklar da ellerindeki üç beş veriyle kendi kendilerine hackercılık oynarken başlarına açtıkları yahut açacakları belalardan bihaberler.

18 yaşından küçük olmasına güvenen arkadaşlar bu duruma çok güvenmesinler. TCK'da ceza ehliyeti 0-12, 12-15 ve 15-18 yaş olacak şekilde üç durumda düzenlenmiştir. 12-15 yaş aralığındaki kişilerde olayın mahiyetini anlayıp anlayamadıkları gözetilirken 15-18 yaş arasındakilerde ise bu duruma bakılmaz. Cezasızlık değil ancak indirim sebebi olur. Kısacası şuradaki saçma sapan egolarınızı tatmin etmek için gereksiz, yarın bir gün üstesinden gelemeyeceğiniz topların altına girmeyin.

Gel gelelim bu konuya, sonunda böyle bir konunun açılması oldukça güzel olmuş. Konuda ufak tefek hukuki yanlışlıklar var ama bu konulardan bir haber oyuncular açısından iyi. Keşke zamanında tüm admin ekibinin telefon numaraları, ailelerinin bilgileri, kimlik fotoğrafları ifşalandığında da "Biz ne yapabiliriz ki?" demek yerine üst yönetim somut bir adım atsaydı. Demek ki istenildiği zaman "sahip çıkılabiliyormuş."

Hukukla alakası olan bir insan değilim, dediğin gibi ufak tefek hukuki yanlışlar olabilir. Bir avukat/avukat adayının yorumunu bu konuda görmek beni sevindirdi, değerli katkıların için teşekkür ederim.
1

Çevrimdışı Demircan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 24 Aralık 2023, 01:17
Toplam oynama: 330 gün, 15 saat
Archie Major Lv.38
Son giriş: 02 Kasım 2023, 17:15
Toplam oynama: 9 gün, 20 saat
Archie Allen Lv.38
Köken: Rus
Son giriş: 24 Aralık 2023, 01:10
Toplam oynama: 5 gün, 12 saat
Aurelia Gray Lv.38
Son giriş: 02 Kasım 2023, 17:12
Toplam oynama: 3 gün, 1 saat
« Yanıtla #23 : 02 Ekim 2023, 20:52:58 »
Şu sunucuda ne drama dönerse dönsün oyun dışına taşıyıp aileleri aracılığıyla bir insanı rahatsız etmek ya da tehdit ettiğini düşünmek saçmalıktır. Henüz liseyi bile bitirmemiş çocuklar da ellerindeki üç beş veriyle kendi kendilerine hackercılık oynarken başlarına açtıkları yahut açacakları belalardan bihaberler.

18 yaşından küçük olmasına güvenen arkadaşlar bu duruma çok güvenmesinler. TCK'da ceza ehliyeti 0-12, 12-15 ve 15-18 yaş olacak şekilde üç durumda düzenlenmiştir. 12-15 yaş aralığındaki kişilerde olayın mahiyetini anlayıp anlayamadıkları gözetilirken 15-18 yaş arasındakilerde ise bu duruma bakılmaz. Cezasızlık değil ancak indirim sebebi olur. Kısacası şuradaki saçma sapan egolarınızı tatmin etmek için gereksiz, yarın bir gün üstesinden gelemeyeceğiniz topların altına girmeyin.

Gel gelelim bu konuya, sonunda böyle bir konunun açılması oldukça güzel olmuş. Konuda ufak tefek hukuki yanlışlıklar var ama bu konulardan bir haber oyuncular açısından iyi. Keşke zamanında tüm admin ekibinin telefon numaraları, ailelerinin bilgileri, kimlik fotoğrafları ifşalandığında da "Biz ne yapabiliriz ki?" demek yerine üst yönetim somut bir adım atsaydı. Demek ki istenildiği zaman "sahip çıkılabiliyormuş."
Bu tarz işlere giren arkadaşlar için ufak bir detay:

15-18 yaş grubu çocuklar hakkında yaş küçüklüğü uygulanarak ceza şu şekilde belirlenir (TCK md.31/3):

Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde onsekiz yıldan yirmidört yıla kadar hapis cezasına hükmedilir.

Suç, müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde oniki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Diğer süreli tüm cezaların üçte biri indirilir ve bu halde her fiil için verilecek hapis cezası oniki yıldan fazla olamaz.
2

Çevrimdışı 06Koala

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #24 : 02 Ekim 2023, 21:15:29 »

O dönem bu olaylar yalnızca Discord üzerinden data yayarak vs. ilerliyordu ve Discord bilgi paylaşmadığı için müdahale edilemiyordu. Bizim olayın üzerine gitme sebebimiz suçun telekominikasyon yoluyla işlenmiş olması ve operatörlerin her türlü bilgiyi devletle paylaşması/hat sahibinin doğrudan tespit edilebilmesi.

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #25 : 02 Ekim 2023, 21:22:12 »

Bu bir resmi rehber değil, sunucu yönetimine laf atmana gerek yok. Bu metinde Ankaradaki kardeşlerimiz bize ulaşabilir, yardımcı olmaya çalışırız demek istemiş ve sen bunu 06Koala açıkladığı için yönetimle ilişkilendirmişsin. Sonuçta sen de hukukçu olarak, hukukunun uygulandığı ülkedeki pratik konuları benden daha iyi bilmelisin.

Yetkili kadromuzun başına kişisel veri ihlali durumu 2 yıl önce gelmişti ve o gün ne kadar uğraştığımı da iyi biliyorsun. Hem kişiyle iletişim kurdum hem de kişinin babasına ulaştım. Ayrıca tedbir olarak yetkililer kadrosundaki biyografi bilgisini kaldırdım. Oturup sadece yönetimin hiçbir şey yapmadığını söylemekle sadece kendini komik duruma düşürürsün.

Bahsettiğin olayda sadece bir Discord sunucusu ve anonim bir Discord hesabı var. Devlet henüz Discord'u resmi olarak tanımadı. Bir hukukçuysan, üst yönetime laf etmek yerine bunu sen de bilirsin. Sadece WhatsApp veya Instagram/normal hat üzerinden yapılan usulsüzlüklere ilgi gösteriliyor çünkü oradaki şahsa ulaşmak Discord'dan daha kolay. Bunu benden daha iyi biliyorsun. Ben o gün sana bundan bir şey çıkmayacağını ve umudu olanların veya gerçekten ben bu işin peşini bırakmayacağım diyenlerin gidebileceğini söyledim, ancak ben şu anda hukuk ve bilişim sisteminin yetersiz olduğunu ve veri eksikliği nedeniyle başvurunun boşa zaman harcamaktan başka bir işe yaramayacağını düşündüğümü belirttim.

Zamanında benzer bir durum benim başıma geldiğinde şikayette bulundum ve aylarca süren uğraşın ardından aldığım sonuç bu oldu. Denemek bedava. Dilekçemi ben yazmıştım. Dilekçe yazmayı da bildiğin için, senin için gerçek anlamıyla denemesi bedava.
1

Çevrimdışı beratmethe

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 31 Temmuz 2024, 01:05
Toplam oynama: 75 gün, 16 saat
Birlik: * C C
Son giriş: 22 Kasım 2023, 16:36
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Köken: Rus
Son giriş: 10 Mart 2024, 19:00
Toplam oynama: 0 gün, 19 saat
« Yanıtla #26 : 02 Ekim 2023, 22:13:13 »
"Maymunluğa mahal yok, iyi eğlenceler! Ha, bu arada SD'yi ve PD'yi yedik." - RİNA RP Yönetimi

Çevrimdışı dargınım

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 04 Mart 2025, 23:46
Toplam oynama: 90 gün, 11 saat
Birlik: ******* ***ion
Köken: İskoçyalı
Son giriş: 05 Mart 2025, 00:01
Toplam oynama: 27 gün, 18 saat
Köken: İsviçreli
Son giriş: 26 Eylül 2024, 21:12
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Son giriş: 29 Eylül 2024, 01:49
Toplam oynama: 0 gün, 14 saat
« Yanıtla #27 : 03 Ekim 2023, 01:10:55 »

Anlık Hera(opsiyonel)

Çevrimdışı ÇAVU$

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Enzo Montes Lv.36
Son giriş: 28 Ekim 2024, 01:04
Toplam oynama: 247 gün, 23 saat
Son giriş: 22 Şubat 2024, 23:58
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Marco Reaper Lv.36
Son giriş: 27 Ekim 2024, 23:40
Toplam oynama: 1 gün, 4 saat
Son giriş: 23 Şubat 2024, 00:08
Toplam oynama: 8 gün, 23 saat
« Yanıtla #28 : 03 Ekim 2023, 02:00:12 »
Bilgilendirme iyi olmuş, maymunlar içe doğru sıçmaya başlamıştır  :fire: :fire:

Çevrimdışı Semihowski

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 06 Ekim 2023, 23:32
Toplam oynama: 4 gün, 23 saat
« Yanıtla #29 : 03 Ekim 2023, 02:44:17 »
Maymun diye hitap ederek, onları yüceltmeyin, bilin ki onlar maymundan daha aşşağılıktır.

-Semihowski
2