Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Politika ve sistem düzeltimleri, önerimleri

Başlatan bilirkişi, 13 Ağustos 2023, 05:33:15
Okunma sayısı 1542 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bersheys

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 01 Kasım 2024, 13:42
Toplam oynama: 213 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Meksikan
Son giriş: 10 Kasım 2024, 20:13
Toplam oynama: 8 gün, 11 saat
Ynt: Politika ve sistem düzeltimleri, önerimleri
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2023, 11:35:41 »
Spoiler:
Dostluk rolleri: Dostluk için istenen kanıt artık netleştirilmeli TS gidiyorum ya işte şöyle şu roller felan net bir rol yokmu ya şöyle böyle geveliyolar OOC bir arkadaşım sürekli seste olduğu için tek yaptığımız yan yana gezmek ve başkalarıyla role girmek. İstenilen şey ise birebir konuşma rol ama bu yine yeterli olmuyor diyorlar ki bunu dostluk rolü yapmak için yapmışsınız, rolün amacı yok gibi gibi bu artık netleştirilmeli bir günlük rolde yetmiyor. Kimse yani her gün arkadaşı girip onla rol yapıp SS almaz adam akıllı düzgün bir rol yeterli olur diye yazın ve yeterli olsun diğeri abartı gerçek dost olanlar bile jail yiyor.

RK olmamak için rolden kaçmak: Adam benimle çatışma rolüne giriyor vuruyorum /q yazıyor rol bitti, heves kaçtı. Ben orada adamı aşşağılama rolü yapmak istiyorum bu işin kuralı, olayı bu yani üstüne o adamı RK etmek istiyorum ama hiç birisi olmuyor sadece chatte olan Kendi İsteğiyle veya Crash ardından açılan şikayet sonra vdse atılıp bekletilen jail bence silahla sıkıp q atan birisi video ile kanıtlanırsa hesapta silah varsa silaha el koyma silah yoksa silah fiyatına devlete ceza öder gibi ceza verme olabilir.

Silah saklama: 60 saniye hasar alan bir insan silahını saklayamasın mermisi biten silah elindeyse olsun RK yeter artık adam şarjör dm oynuyor pat düşüyo chatte silahı saklar bomboş yani 60 saniye atamasın.

250 zırh: İllegallerde 250 zırh olabiliyor ama yok yani PDlere vur vur vur vur bitmiyor birde kafadanda zırh gidiyor saçmalığa bak ne uyuşturucu satıcısı yüksek derecede aktif ne de zırh fullemek için etkenler tek etken VIP OOC bütçesi olmayanlar ve IC parası olmayanlar veya IC parası olupta satıcı bulamayanlar PD ile çatışmaya girerse %100 lose garantisi ile çatışmaya giricek. 250 zırh geri 100e düşmeli, yakalanırsa jailleri arttırın PDlere solo veya duo sıkıldığında düşmediği için genelde şuan sıkan sadece ekipler, dmci birlikler bence planlı saldırı kuralını genişletin.

/destek konuları ayrılımı: Destek atarken bence dialog gelmeli o dialogta helper talebi, yetkili talebi diye ikiye ayrılmalı helper talebi bug vb., yetkili talebi dm vb. olmalı yanlış atılırsa talep kurallarından kicklenmeli, jaillenmeli  neden diye sorarsanız bir ekibin üyesi helper oluyo adamlar airde uçuyor kaçıyor silent ile adam vuruyor vurulan kişi desteği atıyor helper arkadaşı hemen söylüyor kankam hileyi kapat destek geldi 30 dakka sonra açarsın diye adam kapatıyor veya cr desteği atılıyor adam cr atmayı bırakıyor gibi gibi bu aktif halde yaşanıyor bu olmaması için bir örnek geliştirilebilir.

En önemlileri yazdım daha yazardım da bakalım yani ne olacak.
250 Zırh konusunda eğer yani PD, SD, FBI gibi kurumlar gelip veya hard rolcüler buraya DM atma o zaman gibi bir cümle kurarsa cidden ağır boş yaptığını şimdiden söylüyorum.
Madem ben silahlı rol yapamayacağım rollü dm atamayacağım niye sunucuda pd, illegal mevcut ki sunucuda düz rina illegalın hakkı ciddi anlamda yeniliyor.
Sunucu pay to win veya enter lspd to win durumundan çıkmalı. :shushing-face_1f92b: :))  :anlas:

Dostluk rolleri hakkında bir şey diyemem ama dmi azaltmak için bence iyi bir özellik. Sen sadece bir kere konuştuğun bir insan için merminin önüne yatar misin? Yooo yatmazsin. Mesela bak çok iyi hatırlıyorum bir kere şikayet açmıştım ben ve karşı taraf o kadar fazla dostluk rolü atmıştı ki (şaka yapmıyorum 70in üstünde rolleri vardı) saygıdan çekmiştim şikayeti sanırım. Bak şöyle yap, bir discord sunucusu aç ve dostluk rolleri diye bir klasör oluşturup sürekli ona at rolleri. Dostluk rolleri konusunu desteklemedim.   :red:

Rk konusuna destek verdim.  :onay:

Silah saklama mantıklıymış bak bunu da destekledim. Şarjör m4 oynayıp bisikletle dolasanlar xok komik. :onay:

Destek konusu da fena değil, ona da destek verdim.  :onay:

250 zırh konusunu anlata anlata parmaklarımda tüy bitti, devlet her türlü çetelerden üstündür. Bunu illegalin de artık ağlana sızlana da olsa kabul etmesi gerekli. Artık bu su götürmez bir gerçek. Rinada bu şekilde dm atılmaya devam edilirse - ki atılmaması için yönetim oldukça fazla çalışıyor- 250 zırhın pd sd ve fbidan kalkması saçma olur. Ben şeyi anlamıyorum mesela, illegal dediğin adam çetesini kurar ve mahallesindeki çeteyle rolsel olarak zıtlaşıp çete savaşı başlatır. Bizim illegaller bunu pd sıkmak zannediyor. Birader siz niye daha pdyle uğraşıyorsunuz? Pdye sıkıp düşeceksiniz bu kesin zaten, devlet her türlü üstün sizden. Gidin illegallerle rolünüzü yapın. Ortama polis girip siren mi açtı, istediğin gibi ateş açma hakkın var da ne diye pdyle bi çatışmaya girmek için zorla yırtınırsın ki? Hadi la pd siren yak siren siren ohoo kanka bunlar siren yakmıyo (siren sesi) aaaaaaaa siren yaktı tak tak tak tak tak tak tak (aimbot +fakebullet). Uzun lafın kısası sen ne kadar pdyle uğraşırsan eninde sonunda yakalanacaksın. O yüzden 4 aydır aralıksız açılan bi argeyi yine dile getirmen senin adına hiçbir şey değiştirneyecek. Şu şekilde duygu sömürüsü yapmanız inanın komik duruyor. Kendin demişsin "Madem ben silahlı rol yapamayacağım rollü dm atamayacağım niye sunucuda pd, illegal mevcut" diye. Kolluk kuvvetleri halkın canını ve malını korumak için var, siz ateş edip düşüresiniz diye değil kısacası. 250'yi de metro ve seb belli bir birim kodu altında alıyor zaten. Her polis etrafta onunla gezmiyor.

Çevrimdışı bersheys

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Kasım 2024, 13:42
Toplam oynama: 213 gün, 9 saat
Son giriş: 10 Kasım 2024, 20:13
Toplam oynama: 8 gün, 11 saat
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2023, 11:37:39 »
sunucuya pay to win diyorsun gold vip satın almışsın madem kötü politikaları var hoşuna gitmiyor, düzeleceğini düşünmüyorsun oynamamak senin elinde

Dediğimi yap yaptığımı yapma   :D

Çevrimdışı am i dreaming

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 08 Şubat 2025, 18:41
Toplam oynama: 271 gün, 17 saat
Köken: Alman
Son giriş: 08 Şubat 2025, 19:03
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2023, 14:04:14 »
şu 250yi kafasına göre alamıyorlar diyen polis üyeleri çıkın gidin şu argeden
metro bünyesine girebilen tüm herkes sgt öncülüğünde alabiliyor, bu sayı 16ya kadar çıkabiliyor
aynı şekilde sd için de aynı şey geçerli, seb/eob beraberinde totalde 20 civarında kişi 250 armor alabiliyor, teğmen ve kaptanları buna dahil edersek zaten pd bünyesinde sgt ve lt toplamı metrodan fazla olduğu için 250 saçmalığı artık çığır açtı, silah ve yeni gelen darkweb sistemleriyle beraber 250nin neredeyse hiçbir amacı kalmadı

en başta interior baskınlarında 250 alınma amaçlı getirilen 250 armor şu  an *SİVİL* gezerken bile fbi/lt/cpt kadrosu tarafından alınabiliyor boş yapmayın şu 250 konusunda herkes alamıyor diye, girin metroya sebe alın o zaman zor bir şey değil seb veya metroya girmek
Bir kişi bile, yani en kötü o kişi ben oluyorum. Ben alamıyorum, bu yüzden herkes alamıyor oluyor. Adam akıllı ne legal ne illegal rol yapmayan adamların gelip şu zırh muhabbetine karışması saçma. Sebebini açıklıyoruz adam hâlâ gelmiş herkes alamıyor muhabbetini yapanlar diyor.
badger sana daha iyi bir dilden anlatmış

Çevrimdışı hilebaz

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Rey Conley Lv.30
Son giriş: 18 Kasım 2024, 21:10
Toplam oynama: 314 gün, 16 saat
Köken: Japon
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 23:47
Toplam oynama: 4 gün, 11 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 23:44
Toplam oynama: 9 gün, 6 saat
Köken: Kanadalı
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 23:45
Toplam oynama: 1 gün, 6 saat
Son giriş: 22 Ağustos 2024, 23:46
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2023, 15:44:44 »
Bir High Senior Forum Görevlisi olarak yorum yapıyorum.

Dostluk rolleri: Dostluk için istenen kanıt artık netleştirilmeli TS gidiyorum ya işte şöyle şu roller felan net bir rol yokmu ya şöyle böyle geveliyolar OOC bir arkadaşım sürekli seste olduğu için tek yaptığımız yan yana gezmek ve başkalarıyla role girmek. İstenilen şey ise birebir konuşma rol ama bu yine yeterli olmuyor diyorlar ki bunu dostluk rolü yapmak için yapmışsınız, rolün amacı yok gibi gibi bu artık netleştirilmeli bir günlük rolde yetmiyor. Kimse yani her gün arkadaşı girip onla rol yapıp SS almaz adam akıllı düzgün bir rol yeterli olur diye yazın ve yeterli olsun diğeri abartı gerçek dost olanlar bile jail yiyor.

Net bir rolü benimsemek doğru değil, politika ayrıntıya inmez ve nihai sonuçları referans tutar. Burada "arkadaşlarınızla dolaşacaksınız, yanlarından ayrılmayacaksınız, bu rol bir günlük yerine birkaç günlük olacak ve farklı faaliyetler yapacaksınız..." diye uzata uzata bitirmeyebiliriz. Rol kapsamlı ve çeşitli bir eylemdir, bunu illa böyle böyle olacak deyip kısıtlamamız doğru değil. Realiteye indirgeyip yaptığınız "dostluk rolleri" başlıklı roller makul dostluk rolüne örnektir.

Bir gün önce tanıştığınız bir kişiyle yarın bir polise veya düşmanınıza ateş açmanız ne kadar uygun? Gerçek hayatta bunları sağlayabiliyor musunuz? Politikanın asıl amacı da tam olarak buna benzer olayları görüntülemek ve hataları rolleri ayıklamak.

Çevrimdışı Hera

Management
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Kasım 2024, 15:22
Toplam oynama: 467 gün, 10 saat
Son giriş: 25 Şubat 2025, 20:57
Toplam oynama: 6 gün, 15 saat
Renee Cowan Lv.37
Köken: İtalyan
Son giriş: 05 Ağustos 2024, 01:22
Toplam oynama: 1 gün, 15 saat
Köken: Arap
Son giriş: 27 Temmuz 2024, 19:16
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
« Yanıtla #14 : 14 Ağustos 2023, 17:21:26 »
Arkadaşlar 250 zırhı LSPD birliğinde öyle kafasına göre herkes alamıyor, normal polis aracı ile devriye atarken 100 can 100 zırh ile atılıyor. SWAT olanlar sadece 250 zırh alabiliyor onunda pek çok şartı var. Yani kısacası 250 zırhı kafasına göre herkes alamıyor.
1