Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

kolluk kuvvetleri için prosedürde olup uygulamada olmayanlar

Başlatan gülüşler sahte, 02 Temmuz 2023, 01:36:30
Okunma sayısı 11132 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Fenerbahceli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Kai Wahkana Lv.20
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Ekim 2024, 21:48
Toplam oynama: 23 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Edward Goes Lv.20
Köken: Rus
Son giriş: 08 Ekim 2024, 18:09
Toplam oynama: 44 gün, 4 saat
Ynt: kolluk kuvvetleri için prosedürde olup uygulamada olmayanlar
« Yanıtla #10 : 03 Temmuz 2023, 15:03:24 »
Siz, illegal oyunculardan yalnızca IC olarak üstün olabilirsiniz. OOC olarak bir üstünlük durumu olamaz, olmamalı. dogru demıssın kardo
1

Çevrimdışı nana

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Luna Nygren Lv.29
Köken: İskandinav
Son giriş: 02 Mart 2025, 23:10
Toplam oynama: 6 gün, 13 saat
Vicky Rinoa Lv.29
Son giriş: 19 Şubat 2025, 14:53
Toplam oynama: 194 gün, 3 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 19 Şubat 2025, 14:51
Toplam oynama: 5 gün, 22 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 02 Mart 2025, 23:11
Toplam oynama: 35 gün, 16 saat
Köken: İsveç
Son giriş: 24 Ocak 2025, 03:38
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
« Yanıtla #11 : 06 Temmuz 2023, 04:16:02 »
burada karşımıza iki durum çıkıyor, birinde tamamen haklısın birinde tamamen haksızsın.

ilk olarak polislerin ts3 kullanırken dikkatsiz davrandıkları gerçeği cidden bazen fazla göz ardı ediliyor. evet her frekansta bir yetkili oluyor ama o yetkili de kendini olayın heyecanına kaptırıp fark etmiyor bile. bunun için yaralı memurların frekansta konuşmaması gerekliliği biraz daha üstünde durulması gereken bir durum olarak karşımıza geliyor.

şimdi de çatışma bölgesinden yaralı toplama olayına gelelim. tamam çatışma bölgesinden yaralıyı kimsenin toplamaması gerekiyor ama amerikadaki polis acımasızlığından az buçuk haberdar olan biri bile kimsenin bir aracın içine dört kişi doluşup polislerin etrafında dört döne döne hepsini düşürmeye çalışmayacağını bilir.

ayrıca şu an aktif olarak departmanda rol yapan bir arkadaşın da bahsettiği üzere polisten üstün olamazsınız, o işi geçeceksiniz önce. bu lafım sana değil bu tarz şeyleri rol yapmak sanan herkese: arkadaşlar polis avı dediğiniz şeyi anca kendi onaylı hoodunuzda birlik üyeleri toplandığında bir birime yaparsınız, onu da anca o birimi kurşunlayıp toz olma şeklinde yaparsınız. öyle birini peşime takayım/birine sıkayım sonra diğer gelenleri de vururum mantığı gerçekten rol dediğiniz şeyin r'sini barındırmıyor ve karşı tarafta bırakın rol yapma isteğini direkt oyunda durma isteği bile bırakmıyor. siz kendinizi düzelttikçe, düzgün bir şekilde rollerinizi sergiledikçe sanmıyorum ki bu kadar büyük bir sunucuda yetkililer sizi baltalamaya çalışsın. bakın 2018'den beri bu sunucudayım, ciddi anlamda çocukken bile buradaydım. zamanında yaptığım salak saçma roller de oldu evet, ama en azından elle tutulur bir şey vardı ve ben bugüne kadar yönetimden haksız yere bir zarar gördüğümü hatırlamıyorum. yapmayın şunu, önce illegallerdeki gereksiz derecede mevcut olan polis düşmanlığını bir kenara atmasını bilin. ondan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir zaten, emin olun.
kanka tamam sen bir haksızlığa uğramamışsında bu yetkililerin hepsinin adaletli ve düzgün şekilde devam ettiklerini kanıtlamaz sonuçta sana iyi olaylar denk gelmiş olabilir ya da iyi yetkililer bilinmez diğer oyuncuların ne yaşandığı o yüzden bu konu hakkında o kadar net konuşmasaydın daha iyi olabilirdin bende öyle aman aman sunucuyu bırakacak şekilde bir haksızlığa uğramadım ama sonuçta diğerlerini bilemeyiz zaten realistik olarak bakarsak her şeye çok realistik bakıyorsunuz bu sadece bir oyun diyebilirler ya da realistik bakmayız bu sefer burada rol yapıyoruz derler ama şöyle bi şey var zaten polis düşmanlığı yapan yani buna ooc bilenmiş kişiler senin bu mesajını bırakıp bu low haraketi yapmayı keseceklerini düşünmüyorum haklı bir konuşma ama işte böyle yani medium bir sunucudayız sonuçta böyle oyuncuların olması gayet normal @cloaker

Çevrimdışı Vitesse

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Leroy Allen Lv.33
Son giriş: 26 Mart 2025, 00:56
Toplam oynama: 188 gün, 5 saat
Birlik: *VCC
Köken: İspanyol
Son giriş: 14 Nisan 2024, 00:12
Toplam oynama: 12 gün, 10 saat
Birlik: *VCC
Son giriş: 22 Ocak 2025, 23:08
Toplam oynama: 4 gün, 9 saat
Köken: İsviçreli
Son giriş: 20 Temmuz 2024, 23:53
Toplam oynama: 4 gün, 15 saat
Joel Laguna Lv.33
Son giriş: 07 Temmuz 2024, 04:45
Toplam oynama: 14 gün, 9 saat
« Yanıtla #12 : 08 Temmuz 2023, 03:41:45 »
ne yazık ki noktasına kadar doğru. düzenlenmesi gerek.

Çevrimdışı shinkansen

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #13 : 22 Temmuz 2023, 19:45:44 »
tamamen haklı bir konu fakat kolluk kuvvetlerinin yanlışlarını düzeltilmesi adına açılan tüm ar-geler(gördüğüm kadarıyla) bir bahane bulunup reddedildi.

Çevrimdışı am i dreaming

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 08 Şubat 2025, 18:41
Toplam oynama: 271 gün, 17 saat
Köken: Alman
Son giriş: 08 Şubat 2025, 19:03
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
« Yanıtla #14 : 22 Temmuz 2023, 23:04:50 »
İlk dediğin için katılıyorum, Fear-RP gözardı edilerek bu şekilde rol sergilenmesi bence de saçma. En azından bölgeye giren silahlı kolluk kuvvetlerine ateş açılabilir ve bu yürürlük DM olayından kaldırılabilir. Çünkü bölge üzerinde suçlular ayrılmadan hem polislerin oraya girmesi saçma, hem de suçlular kolluk kuvvetleri ile çatıştıktan sonra bölgeye bir polis girdiğinde onlara ateş etmeyip sadece yaralıları almalarını izlemesi saçma.

İkinci dediğin zaten var, yaralıyken konuşmak YKI bildiğim kadarıyla. Şikayet açarsanız kabul olacaktır fakat frekans üzerinde yüksek ihtimalle dediğinizi uygulamak biraz zor çünkü hem kimin konuştuğunu kestirmek hem nasıl düştüğü hem ne durumda olduğu hem ne zaman düştüğü falan var. O biraz karışık ve sıkıntılı olurdu.

Çevrimdışı shaa

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 26 Temmuz 2024, 23:58
Toplam oynama: 189 gün, 19 saat
Son giriş: 23 Ağustos 2023, 02:02
Toplam oynama: 2 gün, 10 saat
Son giriş: 23 Ağustos 2023, 00:48
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
« Yanıtla #15 : 27 Temmuz 2023, 05:37:30 »
Zorunlu veya isteğe bağlı olması farketmeksizin herhangi bir politika ihlali olmadan polisle çatıştığımız durumlarda biz hâlâ bölgede silahlı olmamıza rağmen korkusuzca bölgeye giren polisler yaralı memurları toplayabiliyor ve eğer isterlerse bize ateş açabiliyorlar. Biz ise ona ateş açamıyoruz, yalnızca bize sıkmaya başlarsa ateş açabiliyoruz. Bunu sivildeki memurlar da yapıyor. Kimseyi rencide etmek istemiyorum ama daha bugün bir çatışma bölgesindeyken sivildeki bir polis çavuşu bölgedeki yaralı memurları topluyordu. Bu politika kurallarda yazılsa bile uygulanmıyor, uygulamaya geçilmeli.

Gelelim ikinci olaya. Kolluk kuvvetleri yaralı olmalarına rağmen ts3ten kolayca bilgi aktarımı yapabiliyor. Bunu polis rolleri yaptığım zamanlar ben de görüyordum ve ister istemez yapıyordum. Bu politikada yazıldığı üzere açıkça YKI. Bakın, her frekansta hemen hemen elbet bir admin veya görevli bulunuyor. Uzun bir süre polis rolü yapan biri olarak “her olayda yetkili olacak diye bir şey yok” demeyin bana. İnanın her frekansta bir yetkili oluyor. Yaralı bir memurun ts3te info vermesi yasak, sadece uygulamaya geçilmemiş. Bu bahsettiğim durumlar uygulamaya geçilmeli.

Destekleyip desteklemeden önce şunu bilin istiyorum, çünkü muhtemelen polis ve şerif rolü yapanlardan desteklememe mesajı gelecek. Siz, illegal oyunculardan yalnızca IC olarak üstün olabilirsiniz. OOC olarak bir üstünlük durumu olamaz, olmamalı.
İkinci konu hakkında, ayrı ayrı zaman dilimlerinde 4 adet şerif karakteri yönettim, genellikle şerif tarafı için frekanslarda yaralı bir personel herhangi bir bilgi aktarımı sağlayamıyordu, polis tarafı için bir şey diyemem, ama dediğim gibi. Şerif tarafında zamanında ben şeriflik yaparken TS3'ten info verilmiyordu. Çok ekstrem bir durum olmadığı sürece.

Çevrimdışı adaqwesdf

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vennie Becky Lv.27
Son giriş: 12 Kasım 2024, 20:05
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
« Yanıtla #16 : 27 Temmuz 2023, 11:05:49 »
Konu hakkında bir bilgilendirme yapmak istiyorum ve söz konusu durumda arkadaşa katılıyorum. Yaralı durumdayken sürekli bilgi veren, konuşan birçok pd-sd arkadaşımız var. Bu durumla ortak frekanslarda sıkça karşılaştım. Yetkililer frekansta olmalarına rağmen, hiçbir şekilde olaya müdahale etmediler ve sadece bilgiyi dinlediler. Bu durum bana oldukça komik ve mantıksız geldi. Yaralı olduğum hiçbir zaman konuşmadım veya bilgi vermedim ve bu kuralın ihlali, dediği gibi YKI kapsamına giriyor. Artık bu durumun düzeltilmesi gerekiyor.

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Son giriş: 02 Eylül 2024, 20:14
Toplam oynama: 86 gün, 13 saat
Sophia Hill Lv.22
Son giriş: 22 Şubat 2024, 06:14
Toplam oynama: 7 gün, 12 saat
Diana Cook Lv.22
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 09:40
« Yanıtla #17 : 27 Temmuz 2023, 13:17:32 »
Konu hakkında bir bilgilendirme yapmak istiyorum ve söz konusu durumda arkadaşa katılıyorum. Yaralı durumdayken sürekli bilgi veren, konuşan birçok pd-sd arkadaşımız var. Bu durumla ortak frekanslarda sıkça karşılaştım. Yetkililer frekansta olmalarına rağmen, hiçbir şekilde olaya müdahale etmediler ve sadece bilgiyi dinlediler. Bu durum bana oldukça komik ve mantıksız geldi. Yaralı olduğum hiçbir zaman konuşmadım veya bilgi vermedim ve bu kuralın ihlali, dediği gibi YKI kapsamına giriyor. Artık bu durumun düzeltilmesi gerekiyor.
Bunu pd ya da sd deki diğer yetkililere bildirmeyerek sende bunu görmezden gelmiş oluyorsun. Fark ettiğin anda video kaydı kapalıysa iki dakikalığına açıp, hem ilgilenmeyen yetkilileri hemde YKİ yapan memuru bildirebilirsin. Frekanstaki yetkili kişilerde ilgilenmiyor deyip bir kenara geçerseniz bu duruma bir çözüm beklemeyin.

Çevrimdışı adaqwesdf

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Vennie Becky Lv.27
Son giriş: 12 Kasım 2024, 20:05
Toplam oynama: 25 gün, 2 saat
« Yanıtla #18 : 27 Temmuz 2023, 16:55:42 »
Bunu pd ya da sd deki diğer yetkililere bildirmeyerek sende bunu görmezden gelmiş oluyorsun. Fark ettiğin anda video kaydı kapalıysa iki dakikalığına açıp, hem ilgilenmeyen yetkilileri hemde YKİ yapan memuru bildirebilirsin. Frekanstaki yetkili kişilerde ilgilenmiyor deyip bir kenara geçerseniz bu duruma bir çözüm beklemeyin.

Herkesin yaptığı hatayı göz önünde bulundurmak zorunda değilim, bu sefer çevrede ''açık arayan'' kılıfına sokuyorlar seni, bilmediğin konular hakkında yorum yapmazsan sevinirim. Hatta çavuş varken ben neden video kaydı alıp dikkatimi dağıtıyorum? Sözlü uyarı geçilebilir, ben birinin yaptığı hatayı öyle video kaydı ses kaydı almak gibi saçma sapan şeylerle uğraşamam. Hatta yetkili veya çavuş varsa veyahüt apoletli varsa onlar uyarısını geçebilir, işim gücüm yok mu benim arkadaşım? Gün boyu insanların yaptığı hataları kırpıp video kaydı alıp kesip biçmekle mi uğraşayım?

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Son giriş: 02 Eylül 2024, 20:14
Toplam oynama: 86 gün, 13 saat
Sophia Hill Lv.22
Toplam oynama: 7 gün, 12 saat
Diana Cook Lv.22
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 09:40
« Yanıtla #19 : 27 Temmuz 2023, 17:32:06 »

Herkesin yaptığı hatayı göz önünde bulundurmak zorunda değilim, bu sefer çevrede ''açık arayan'' kılıfına sokuyorlar seni, bilmediğin konular hakkında yorum yapmazsan sevinirim. Hatta çavuş varken ben neden video kaydı alıp dikkatimi dağıtıyorum? Sözlü uyarı geçilebilir, ben birinin yaptığı hatayı öyle video kaydı ses kaydı almak gibi saçma sapan şeylerle uğraşamam. Hatta yetkili veya çavuş varsa veyahüt apoletli varsa onlar uyarısını geçebilir, işim gücüm yok mu benim arkadaşım? Gün boyu insanların yaptığı hataları kırpıp video kaydı alıp kesip biçmekle mi uğraşayım?
Bilmediğim konular ney anlayamadım, açıklar mısın? PD'de bir süre rol yaptım, şu anda da tekrar giriyorum. Gün boyu YKİ yapan kimseyi görmedim ve bu konuya düzenleme getirilmeli demişsin, yaralıyken bilgi vermek zaten yasak. Bu durumda yetkililerin ilgilenmediğini beyan etmişsin, onu bildirme bunu bildirme neyin çözümünden bahsediyorsunuz arkadaşım o zaman? Yetkili ilgilenmiyorsa onu bildireceksin, onla ondan daha üst yetkiye sahip birisi ilgilenecek. Oyun oynuyorsun, oyun oynamakta iş güç değildir bunu algılamanız gerekiyor. Birisi arabayı ters şeritte sürdü diye şikayet etmiyorsun, yaralı kural ihlali yaptığı için şikayet ediyorsun. İlgilenmeyen yetkili kişiyi ya da kişileri de görevini yerine getirmediği için şikayet ediyorsun. İnsanlar meslek lisesine gidenlere serseri diyor, o yüzden kendimi insanlara göre şekillendirmem gerekiyor kafasından çıkmanız gerekiyor önce.