Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

kolluk kuvvetleri için prosedürde olup uygulamada olmayanlar

Başlatan gülüşler sahte, 02 Temmuz 2023, 01:36:30
Okunma sayısı 11122 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 21 Aralık 2024, 12:54
Toplam oynama: 161 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Amerikan
Son giriş: 11 Mart 2024, 21:05
Toplam oynama: 3 gün, 15 saat
Son giriş: 11 Haziran 2024, 21:24
Toplam oynama: 6 gün, 0 saat
Clem Mexico Lv.24
Son giriş: 12 Mart 2024, 20:13
Toplam oynama: 15 gün, 1 saat
Son giriş: 15 Mayıs 2024, 01:49
Toplam oynama: 1 gün, 14 saat
Zorunlu veya isteğe bağlı olması farketmeksizin herhangi bir politika ihlali olmadan polisle çatıştığımız durumlarda biz hâlâ bölgede silahlı olmamıza rağmen korkusuzca bölgeye giren polisler yaralı memurları toplayabiliyor ve eğer isterlerse bize ateş açabiliyorlar. Biz ise ona ateş açamıyoruz, yalnızca bize sıkmaya başlarsa ateş açabiliyoruz. Bunu sivildeki memurlar da yapıyor. Kimseyi rencide etmek istemiyorum ama daha bugün bir çatışma bölgesindeyken sivildeki bir polis çavuşu bölgedeki yaralı memurları topluyordu. Bu politika kurallarda yazılsa bile uygulanmıyor, uygulamaya geçilmeli.

Gelelim ikinci olaya. Kolluk kuvvetleri yaralı olmalarına rağmen ts3ten kolayca bilgi aktarımı yapabiliyor. Bunu polis rolleri yaptığım zamanlar ben de görüyordum ve ister istemez yapıyordum. Bu politikada yazıldığı üzere açıkça YKI. Bakın, her frekansta hemen hemen elbet bir admin veya görevli bulunuyor. Uzun bir süre polis rolü yapan biri olarak “her olayda yetkili olacak diye bir şey yok” demeyin bana. İnanın her frekansta bir yetkili oluyor. Yaralı bir memurun ts3te info vermesi yasak, sadece uygulamaya geçilmemiş. Bu bahsettiğim durumlar uygulamaya geçilmeli.

Destekleyip desteklemeden önce şunu bilin istiyorum, çünkü muhtemelen polis ve şerif rolü yapanlardan desteklememe mesajı gelecek. Siz, illegal oyunculardan yalnızca IC olarak üstün olabilirsiniz. OOC olarak bir üstünlük durumu olamaz, olmamalı.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 12 Ekim 2023, 21:46
Toplam oynama: 130 gün, 7 saat
Son giriş: 10 Ekim 2023, 19:23
Toplam oynama: 52 gün, 17 saat
Köken: İsveç
Son giriş: 10 Ekim 2023, 20:38
Toplam oynama: 4 gün, 20 saat
Ynt: kolluk kuvvetleri için prosedürde olup uygulamada olmayanlar
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2023, 07:24:16 »
İlk dediğinin sebebi sunucudaki oyuncuların aşırı fazla ihlal yapmaları ve trole yatkın olmaları, gerçekten rollü bir çatışma döndürülürse kolluk kuvvetlerinin rol imkânı sağlayacağını düşünüyorum. Ama az önce de dediğim gibi, nonrp bir ortamda kolluk kuvvetlerinin yapabileceği tek şey bu.

TS3 konusunda sana katılıyorum, hem memurların rol yapmaları önünde bir engel hem de (bence) düpedüz MG. Cidden herhalde devriye gezerken en çok zevk aldığım zamanlar TS3'ün gittiği ve frekansların -genelde böyle yapılmadığı için zorlanılsa da- IC'den rollü bir şekilde ilerletildiği zamanlardı.

Ama elbette bu sadece benim görüşüm, başka bir pd/sd oyuncusu bambaşka düşünebilir ki bu dünyanın sonu değil. Mantıklı bir karşı argümanla çıkabilecek birisi varsa seve seve tartışırım.

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Son giriş: 02 Eylül 2024, 20:14
Toplam oynama: 86 gün, 13 saat
Sophia Hill Lv.22
Son giriş: 22 Şubat 2024, 06:14
Toplam oynama: 7 gün, 12 saat
Diana Cook Lv.22
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: Rus
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 09:40
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2023, 08:24:50 »
Haklı olduğun yerlerde var ama sana katılmadığım yerlerde var. Bir bölgede çatışma oluyor ve sizin o bölgede silahlı bir şekilde beklemeniz ve herhangi bir kolluk kuvvetinin geldiğini bilerek beklemeniz biraz saçma. Bunu sana demiyorum, örnek olarak söylüyorum. 4 tane eleman eline m4 alıp bir araca bindiği zaman rol içerisinde polislerden üstün olamaz. Demek istediğimi belki böyle daha iyi anlatabilirim. Ts3 üzerinden iletişim ise rolü fazla zorlaştırmamak için ve rolden zevk alınması için güzel bence. Zaten büyük bir olay olmadığı sürece veya olay bölgesi sakinleştiğinde yetkililer hattı dağıtıp oyun içinden devam ettirilmesini söylüyor. Frekansta ise yaralı bir memur iyileşmeden tüm bilgileri vermesi yasak zaten. Bu arada birisi bir muhabbeti desteklemiyor ise sizden üstünlük kurmaya çalıştığı anlamına gelmiyor. Son olarak kalabalığa polisin tek girmesi de yasak ve hata. Destek beklemesi gerekir, haklısın.
1

Çevrimdışı DarkpastZ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 25 Eylül 2024, 16:06
Toplam oynama: 68 gün, 13 saat
John Abrams Lv.31
Köken: Alman
Son giriş: 25 Eylül 2024, 16:07
Toplam oynama: 175 gün, 4 saat
Scott Walker Lv.31
Köken: Kanadalı
Son giriş: 02 Ağustos 2024, 00:53
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Son giriş: 03 Ağustos 2024, 23:57
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Son giriş: 11 Temmuz 2024, 16:18
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2023, 12:18:31 »
O siviller dedektif olabilir.
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Aralık 2024, 12:54
Toplam oynama: 161 gün, 0 saat
Son giriş: 11 Mart 2024, 21:05
Toplam oynama: 3 gün, 15 saat
Son giriş: 11 Haziran 2024, 21:24
Toplam oynama: 6 gün, 0 saat
Clem Mexico Lv.24
Son giriş: 12 Mart 2024, 20:13
Toplam oynama: 15 gün, 1 saat
Son giriş: 15 Mayıs 2024, 01:49
Toplam oynama: 1 gün, 14 saat
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2023, 12:24:23 »
Dedektif olması daha kötü, böyle basit bir ihlali bile yapabilen birinin dedektif olamamış olması gerek. Çatışma bölgesinde silahlı suçluların arasına elini kolunu sallayarak girmesi hiç mantıklı değil.

Çevrimdışı yeterli

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cliff Ethan Lv.22
Son giriş: 02 Eylül 2024, 20:14
Toplam oynama: 86 gün, 13 saat
Sophia Hill Lv.22
Toplam oynama: 7 gün, 12 saat
Diana Cook Lv.22
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
Köken: Rus
Son giriş: 29 Mayıs 2024, 09:40
Toplam oynama: 2 gün, 6 saat
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2023, 13:47:43 »
Dedektif olması daha kötü, böyle basit bir ihlali bile yapabilen birinin dedektif olamamış olması gerek. Çatışma bölgesinde silahlı suçluların arasına elini kolunu sallayarak girmesi hiç mantıklı değil.
Dostum dedektifler sivillerin çatışması ile karşılaştığı zaman az geride bekleyip frekans başlatıyor, yaralı sivili almak için ortaya girmiyorlar. Anca ortam sakinleşirse girerler. Polislerde yaralı memurları ya da sivilleri ortamın kızgınlığı azalınca en hızlı şekilde alıp hastaneye götürmeleri görevlerinden birisidir. Bunu ise neden mi ortam tam boşalmadan yapıyorlar? Oyuncular kendini ölümsüz ve korkusuz bir karakter gibi belirleyip hiçbir şekilde o bölgeden kaçmadıkları için.

Çevrimdışı laps

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ağustos 2024, 18:44
Toplam oynama: 28 gün, 21 saat
Son giriş: 09 Eylül 2023, 17:42
Toplam oynama: 16 gün, 6 saat
Barry Fellim Lv.20
Son giriş: 19 Ocak 2024, 18:16
« Yanıtla #6 : 02 Temmuz 2023, 14:02:00 »
Çatışma bölgesinde suçlular varsa bölgeye girilmiyor zaten onu nereden çıkardın. Yaralı memurlar bölgede suçlu yoksa toplu şekilde çıkartılıyor. TS3 konusuna gelirsek pd-sd olduysan eğer zaten frekansların her zaman IC olarak ilerlediğini bilirsin.

Çevrimdışı cloaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Haziran 2024, 02:39
Toplam oynama: 130 gün, 11 saat
« Yanıtla #7 : 02 Temmuz 2023, 17:22:05 »
burada karşımıza iki durum çıkıyor, birinde tamamen haklısın birinde tamamen haksızsın.

ilk olarak polislerin ts3 kullanırken dikkatsiz davrandıkları gerçeği cidden bazen fazla göz ardı ediliyor. evet her frekansta bir yetkili oluyor ama o yetkili de kendini olayın heyecanına kaptırıp fark etmiyor bile. bunun için yaralı memurların frekansta konuşmaması gerekliliği biraz daha üstünde durulması gereken bir durum olarak karşımıza geliyor.

şimdi de çatışma bölgesinden yaralı toplama olayına gelelim. tamam çatışma bölgesinden yaralıyı kimsenin toplamaması gerekiyor ama amerikadaki polis acımasızlığından az buçuk haberdar olan biri bile kimsenin bir aracın içine dört kişi doluşup polislerin etrafında dört döne döne hepsini düşürmeye çalışmayacağını bilir.

ayrıca şu an aktif olarak departmanda rol yapan bir arkadaşın da bahsettiği üzere polisten üstün olamazsınız, o işi geçeceksiniz önce. bu lafım sana değil bu tarz şeyleri rol yapmak sanan herkese: arkadaşlar polis avı dediğiniz şeyi anca kendi onaylı hoodunuzda birlik üyeleri toplandığında bir birime yaparsınız, onu da anca o birimi kurşunlayıp toz olma şeklinde yaparsınız. öyle birini peşime takayım/birine sıkayım sonra diğer gelenleri de vururum mantığı gerçekten rol dediğiniz şeyin r'sini barındırmıyor ve karşı tarafta bırakın rol yapma isteğini direkt oyunda durma isteği bile bırakmıyor. siz kendinizi düzelttikçe, düzgün bir şekilde rollerinizi sergiledikçe sanmıyorum ki bu kadar büyük bir sunucuda yetkililer sizi baltalamaya çalışsın. bakın 2018'den beri bu sunucudayım, ciddi anlamda çocukken bile buradaydım. zamanında yaptığım salak saçma roller de oldu evet, ama en azından elle tutulur bir şey vardı ve ben bugüne kadar yönetimden haksız yere bir zarar gördüğümü hatırlamıyorum. yapmayın şunu, önce illegallerdeki gereksiz derecede mevcut olan polis düşmanlığını bir kenara atmasını bilin. ondan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir zaten, emin olun.
1
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 11 Temmuz 2023, 21:19
Toplam oynama: 16 gün, 10 saat
Birlik: ********** *lan
« Yanıtla #8 : 02 Temmuz 2023, 22:41:16 »
Siz, illegal oyunculardan yalnızca IC olarak üstün olabilirsiniz. OOC olarak bir üstünlük durumu olamaz, olmamalı. dogru demıssın kardo

Çevrimdışı cloaker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 03 Haziran 2024, 02:39
Toplam oynama: 130 gün, 11 saat
« Yanıtla #9 : 03 Temmuz 2023, 00:20:20 »
Siz, illegal oyunculardan yalnızca IC olarak üstün olabilirsiniz. OOC olarak bir üstünlük durumu olamaz, olmamalı. dogru demıssın kardo

ic olarak üstün olabilirler değil, ic olarak üstünler. üzgünüm lakin bu üstünlüğü onlara hiçbir şey tanımıyor; illegallerin aimi daha iyi, daha kalabalık geziyorlar gibi şeyler yüzünden ic üstünlüğü adamlara kaybettiriyorsunuz. role uygun davranmıyorsunuz. bunun sonucunda da bu dengeyi sağlamak şart oluyor, o olunca da pd ooc olarak üstün olmaya çalışıyor cart curt diyerek kendinizi savunduğunuzu sanıyorsunuz. bir önceki cevabımda düzgünce açıkladım, oraya bakarsan ne demeye çalıştığımı gayet güzel anlayabilirsin. gerçi zaten anlıyorsunuz da işinize gelmiyor kabul etmek ne denir yani bu saatten sonra.