Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!


Başlatan TonyMontana61, 14 Haziran 2023, 02:13:24
Okunma sayısı 14050 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TonyMontana61

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İngiliz
Son giriş: 30 Ocak 2024, 19:48
Toplam oynama: 58 gün, 13 saat
Cinsiyet: Erkek
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Ocak 2024, 14:32
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat


Holiganlar, dünya üzerinde özellikle futbolun popülerleştiği ülkelerde en büyük sorun olan kişilerdir. Onlar kendi bölgelerinin, şehirlerinin takımlarından başka üst bir değer tanımayan en üst kimlikleri bu takımlarına bağlılıkları olan kişilerdir. Holiganlar, genellikle futbol maçlarına giden taraftar grupları içinde yer alan, şiddet içeren ve radikal davranışlara yönelen kişilerdir. Bu gruplar, çoğunlukla takımın renklerini veya simsiyah renkler taşıyan kıyafetlerle tanınır ve rakip takım taraftarlarına veya güvenlik güçlerine saldırabilirler. Holiganlar, spor etkinliklerindeki atmosferi bozan ve güvenliği tehlikeye atan bir sorun olarak hükümetler tarafından kabul edilir. Holiganların hepsi rakip takım taraftarlarına düşman bölgelere ölümcül seviyede nefret beslerler. Holiganları normal taraftarlardan ayıran şey polis düşmanlıkları ve karşı takıma olan ‘’şiddet’’ içeren nefretleridir.


Holiganizmin en önemli unsuru örgütlenmedir. Bireylerin içinde harlanan takımlarına sevgi ateşi ve bölgelerine bağlılık hissiyatına sahip insanlar birleşerek gruplarını bir diğer deyişle çetelerini oluştururlar. Dünya üzerinde holiganlık en yaygın olduğu başı çeken üç ülke vardır: İngiltere, İtalya ve Rusya. Bu ülkelerin hükümetleri holiganizm sebebiyle uğradıkları zararlar dudak uçuklatıcı seviyede. Holiganlar kendi bölgelerinden çıkıp rakip bölgenin takımlarıyla oynadıkları maçlardan önce ve sonra çevredeki dükkanlara saldırıyor. Buna engel olmak isteyen polislere saldırıp araçlarını yakıyorlar.




Holiganlar girdikleri tribünlerde açtıkları pankart ve yaktığı meşalelerle de tepki alabilirler. Çoğu çetenin siyasi bir görüşü ve ideolojisi vardır ve bölgelerinde oynanan maçlarda açtıkları pankart veya yaptıkları şiddet eylemleriyle görüşlerini kendi dilleriyle belli ederler.



Holiganlar ait oldukları takım gibi çetelerine de çok bağlıdırlar. Çetenin başını ‘’Abi’’ dedikleri insanlar alır. Abiden sonra tayfa liderleri gelir ve çetenin en alt kademesinde ‘’Genç’’ler vardır. Holiganların bölgelerinin takımını desteklemelerinin dışında yaptıkları yasadışı çok iş vardır. Bu holiganlar kendi çeteleriyle bölgedeki tek yasadışı unsur olmak için de savaş verirler. Bölgede ikilik çıkarmak isteyen diğer bir grup yada aile varsa başlarını ezmekten geri durmazlar. Bu holigan çeteler genelde uyuşturucu, silah, bıçak ve sahte para işleriyle uğraşırlar. Holiganların liderleri yani abileri genelde şehirdeki çok büyük abilerden iş alabilir ve onlar adına tetik düşürebilirler.


 Holiganların grup üyelerinin hiçbirinin ismini polisler bilmez genelde maçlarda siyah giyinirler ve tanınmamak için kafalarına şapka gözlerine gözlük bazıları direk kar maskesi takarak maçlara girerler. Holiganlar maçlardan önce bölgelerindeki barlarında takılıp alkol ve uyuşturucularını kullanıp stadyum ve çevresine gitmeyi çok severler.



Holiganların en sevdiği şey ise deplasmandır. Bir holigan kendi bölgesinin dışındaki maçları çok sever çünkü deplasman otobüsünde dönen sohbet ortamı içilen alkol ve uyuşturucuların eşliğinde söylenen şarkılar ve besteler onlar için paha biçilemez değerdedir ve bir holigan için en iyi deplasman düşman bölgenin takımıyla yapılan deplasmanlardır. Düşman bölgeye yapılan deplasmana çete üyeleri eksiksiz gider ve yol boyu maç öncesi rakip çetenin holiganlarına saldırmanın planları yapılır.




Holiganizmin doğduğu Avrupa’nın iki önemli ülkesi İngiltere ve İtalya’dan çıkıp hayatlarını Los Santos’ta devam ettiren ve ülkelerindeki kültürü burada da yaşatan iki dost iki kardeş oturdukları bölgenin takımının maçlarına birbirlerini tanımadan giderler. Seville bölgesinin futbol takımının maçlarını ayrı ayrı izlerler. Geçmişlerindeki gibi şiddet eylemlerinden uzakta sakin sakin maçlarını izledikçe stadyumda birbirlerini gördükçe tanışmaya başlarlar. Alessandro Pearce İtalya’dan gelmiş Napoli tribünlerinde ve sokaklarında yıllarca holiganlık yapmış Ultras Napoli’nin üyesi birisiydi. MacDavid Gunn ise 1980’lerin korkulu rüyası Milwall’lı holiganların grubu Bushwackers’in bir üyesiydi. Bu iki dost Seville’de tanışırlar ve bölgedeki gençlerle beraber kendilerine bir ekip kurarlar. Hiçbir ırk, renk ayırmadan bölgenin her gencini yanına toplayan bu iki dost ‘’Playa del Seville Hooligans’’ çetesini kurarlar. Seville’nin futbol maçlarını hiç kaçırmayan bu çete zamanla deplasmanlara gitmeye başlar ve rakip bölgelerin çeteleriyle maçtan bir önceki gece çatışırlar. Bu çatışmalar oldukça kanlı olur ve polis şehirdeki kanı durdurmak için spor müsabakalarındaki güvenlik önlemlerini arttırır. Grubun başını iki tecrübeli holiganın çekmesi sebebiyle polislerin işi zordur ve holiganlığın temelinde yatan polis düşmanlığından Los Santos poliside nasibini alır ve ‘’Playa del Seville Hooligans’’ üyeleri defalarca polisle karşı karşıya gelir. Bu çete üye sayısını arttırdıkça Los Santos’un suç dünyasına da atılmaya başlar. Los Santos’un güneyini avucunda tutan bu çete uyuşturucu, silah ve sahte para ticaretini elinde tutar. Genelde bölgelerinde sokaklarında veya bölgelerinde bulunan barda takılır, burada alkol ve uyuşturucularını içip planlarını da burada yaparlar.

                                                   
BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
       
Alessandro Pearce

         
Alessandro Pearce, 1992 yılında İtalya'nın Napoli şehrinde doğdu. İtalya'nın Napoli şehrinde doğan Alessandro, daha bebekken annesini kaybetti. Dokuz yaşına kadar Spacconili'de yaşayan Alessandro, babası tarafından gayet eğitimli bir şekilde büyütülüyordu. Babasının onu tam donanımlı büyütmek istemesine rağmen Ama Alessandro çocukluğunda fazla agresifti. Sürekli çocuklarla kavga ediyor, dersleri iyi olmasına rağmen sınıfın en yaramaz çocuğuydu.
Daha çocuk yaşta Napoli takımıyla tanışan Alessandro, sürekli okuldan kaçıp arkadaşlarıyla Napoli maçlarına gidiyordu.



 Ortaokulu bitiren Alessandro lise döneminde Napoli'nin ultras grubuna girdi. Bu grupta artık sadece bir taraftar değil, holigandı. Sürekli polisle karşı karşıya geliyor, sürekli kavga ediyor, uyuşturucu kullanıyordu. Lise 3'de okulu bırakan Alessandro, artık babasıyla da görüşmüyordu.Ultras grubunda iyice kendini gösteren Alessandro, artık sayılı grup üyelerinden biriydi. Babasıyla kalmak yerine gruptan abileriyle kalıyor, sürekli yasadışı işler yapıyordu.



Alessandro on dokuz yaşındayken, Milan-Napoli maçı vardı. Milan Napoli'nin ezeli rakiplerinden biridir. Mart ayında olan Milan maçına Alessandro grubu örgütlendirmeyle görevlendirildi. Bu yüzden Alessandro için bu maç sadece futbol anlamında değil, gruptaki şöhreti içinde önemliydi. Bu deplasmana çok ayrı hazırlanıyorlardı. Maç gününden bir gün önce Alessandro ve grubu Milan taraftarına pusu düzenledi. Bu pusuda Milan taraftarını köşeye sıkıştıran Alessandro ve arkadaşları, Milan taraftarını adeta ezip geçiyordu. Ama Alessandro'nun hesaba katmadığı bir şey vardı. Çok yüksek dozda uyuşturucu kullanmıştı, kendinde değildi.
Milan taraftar grubunun liderini gördüğünde hiçbir şey düşünmeyerek saldırdı, cebindeki bıçakla onu delik deşik etti. Bu karşılaşma çok kanlı olmuştu. 38-39 yaralı, 1 ölü vardı Milan taraftarından. Bu taraftarı öldüren isim Alessandro'ydu. Alessandro'nun babası avukattı, maddi durumu da iyiydi. Bu yüzden Alessandro babasını aradı, babası devlet içindeki bağlantılarını kullanarak Alessandro'yu direkt Amerika'nın Los Santos şehrine yolladı.




 Alessandro burada sakin bir hayat yaşamak istiyordu. Fakat hiçbir şey Alessandro'nun düşündüğü gibi olmadı. Los Santos daha fenaydı, buradaki ultras kültürü gelişmese de çeteler ve suç oranı belkide İtalya'nın iki katıydı.
Seville mahallesinde konaklayan Alessandro yerel mahallenin futbol maçlarına gitmeye başladı, Amerika'da futbol fazla ünlü olmadığı için beladan uzak dururum diye düşünüyordu. Ama orada hayatını değiştirecek bir isimle tanıştı, MacDavidd Gunn. MacDavidd Gunn'da aynı Alessandro gibiydi, avrupalı bir holigandı. MacDavid Gunn'la tanışan Alessandro onunla çok samimi oldu, her maça beraber gidiyorlardı. Her şey eskisi gibi oluyordu, ikisi beraber tüm Seville mahallesini kontrol ediyorlardı. Gruplarıyla beraber maça gidiyorlardı, ama sadece maç izlemekle sonlanmıyordu. Artık Seville'nin lideriydiler. Hırsızlık, gasp, uyuşturucu ve silah ticareti...Bütün illegal işleri MacDavidd'le beraber yapıyorlardı.
Taraftarlıktan holiganlığa, holiganlıktan çete liderliğine uzanan bir hikayeydi bu...


   
MacDavid Gunn

1987 yılında Londra'da doğan MacDavid Gunn. Güneydoğu Londra'nın etkili futbol kulübü Milwall'ın Bushwackers grubunun lideri MacDavid'in babası Thomas'tı. Milwall'un Bushwackers grubu 1980'li yılların en acımasız holigan çetesiydi. Thomas Gunn West Ham'lı çetelerle müsabaka öncesi girdiği kavgada hayatını kaybetti.

 Babasından miras kalan Milwall sevdasını içinde hep taşıyan MacDavid Gunn 15'li yaşlara geldiğinde Milwall'ın hiçbir maçını kaçırmıyordu ve Bushwackers'ta hala etkin olan babasının eski dostlarıyla beraber maçlara gidip geliyordu. Güneydoğu Londra'da ki suç dünyasına da atılan MacDavid Gunn 15'li yaşlarda uyuşturucu içmeye hatta satmaya başlamıştı. Annesi halini gördükçe çok üzülüyordu ama MacDavidd bu bataklığa çoktan düşmüştü.

Holiganizm damarlarına ilmek ilmek işlemeye başlamıştı. Bushwackers çetesi fırtına gibiydi ve ülkede onunla kapışabilecek seviyede bir çete yoktu. MacDavid'te bu grubun kurucusu babası olduğundan dolayı bir kibir vardı. 20'li yaşlara geldiğinde ise spor müsabakalarında yaptıklarından dolayı İngiltere'de en azılı holiganlar listesine girmiş ve hapise girmişti. Hapisten çıksa da İngiltere sınırlarında oynanan müsabakalara girişi yasaklanmıştı. Hapistende öte bir holigan için en büyük ceza bölgesinin takımının maçlarına gidememekti.

Thomas Gunn ve ailesinin Bushwackers'ta artık neredeyse izi kalmamıştı. MacDavidd maçlardan önce puba gidiyor dostlarını abilerini görüyor dostları maça giderken o orada oturmaya devam ediyordu. Artık buna dayanamıyordu ve Londra'yı terk etme kararı aldı. Bushwackers'ın önde gelenleriyle konuşup babasının emanetini babasının dostlarına emanet edip Londra'yı terk etmişti.

Los Santos'un Playa del Seville bölgesine yerleşen MacDavidd burada bölgenin takımının maçlarına gidip geliyordu. Karşı tribünlere bakınca gözleri Bushwackers'ı arıyordu ama o Londra'dan çok uzakta ve yalnız başınaydı.
1

Çevrimdışı Mamys_Pearce

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Brain Pearce Lv.12
Cinsiyet: Erkek
Köken: Amerikan
Son giriş: 11 Haziran 2024, 18:59
Toplam oynama: 15 gün, 21 saat
Ynt: Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
« Yanıtla #1 : 14 Haziran 2023, 10:12:29 »
Başarılar dilerim.
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: Rus
Son giriş: 08 Temmuz 2024, 03:49
Toplam oynama: 28 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
« Yanıtla #2 : 14 Haziran 2023, 10:16:54 »
Santos'un yarısı Dizi izler , Yarısı'da Playa Del Seville Hooligans'ı izler.
2

Çevrimdışı Van Basten

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Haziran 2024, 02:34
Toplam oynama: 48 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet: Kadın
Köken: Rus
Son giriş: 16 Mart 2024, 01:38
Toplam oynama: 0 gün, 14 saat
Birlik: ******* ***age
Ynt: Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
« Yanıtla #3 : 14 Haziran 2023, 11:38:27 »
Başarılar, tanıtım harika olmuş
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Frexy Pearce Lv.13
Cinsiyet: Erkek
Köken: Amerikan
Son giriş: 09 Nisan 2024, 13:22
Toplam oynama: 19 gün, 1 saat
Ynt: Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2023, 12:00:44 »
Playa Del Seville Hooligans tarih yazmaya geliyor çok yakında vizyonda.
1

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Şubat 2024, 23:27
Toplam oynama: 44 gün, 0 saat
Cinsiyet: Kadın
Köken: Rus
Son giriş: 27 Temmuz 2023, 13:24
Toplam oynama: 0 gün, 6 saat
Birlik: (Yok)
Lily Colway Lv.19
Cinsiyet: Kadın
Köken: Amerikan
Son giriş: 05 Ağustos 2023, 17:31
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Birlik: (Yok)
Paul Colway Lv.19
Cinsiyet: Erkek
Köken: Amerikan
Son giriş: 23 Temmuz 2024, 04:46
Toplam oynama: 1 gün, 4 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2023, 13:22:50 »
Geliyoruz...

Çevrimdışı TonyMontana61

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İngiliz
Son giriş: 30 Ocak 2024, 19:48
Toplam oynama: 58 gün, 13 saat
Cinsiyet: Erkek
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Ocak 2024, 14:32
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Ynt: Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2023, 13:23:19 »
DAHA YENİ BAŞLIYORUZ 📣👊🏻

Çevrimdışı TonyMontana61

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İngiliz
Son giriş: 30 Ocak 2024, 19:48
Toplam oynama: 58 gün, 13 saat
Cinsiyet: Erkek
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Ocak 2024, 14:32
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Ynt: Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
« Yanıtla #7 : 14 Haziran 2023, 13:31:12 »


RIP PETE DUNHAM

Çevrimdışı CarloXd

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İtalyan
Son giriş: 16 Mart 2024, 17:01
Toplam oynama: 155 gün, 21 saat
Cinsiyet: Erkek
Köken: Amerikan
Son giriş: 25 Şubat 2024, 22:04
Toplam oynama: 10 gün, 20 saat
Cinsiyet: Erkek
Köken: İsviçreli
Son giriş: 09 Mart 2024, 12:52
Toplam oynama: 6 gün, 14 saat
Birlik: (Yok)
Cinsiyet: Erkek
Köken: Amerikan
Son giriş: 02 Mart 2024, 16:50
Toplam oynama: 0 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Ynt: Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
« Yanıtla #8 : 14 Haziran 2023, 13:39:56 »
GELİYORUZ



Çevrimdışı TonyMontana61

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Cinsiyet: Erkek
Köken: İngiliz
Son giriş: 30 Ocak 2024, 19:48
Toplam oynama: 58 gün, 13 saat
Cinsiyet: Erkek
Köken: İngiliz
Son giriş: 08 Ocak 2024, 14:32
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
Ynt: Playa del Seville Hooligans- BENİM SOKAĞIM, BENİM KURALLARIM!
« Yanıtla #9 : 14 Haziran 2023, 13:55:55 »
CASUAL CULTURE

Spoiler: