Spoiler :
15 MAYIS 2023 gününde nasıl kalkmak isterim; Eğer ki Cumhuriyet Halk Partisi kazanırsa, güne Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını görerek uyanırım, fakat ülkenin ekonomisi iyiye gideceğinden eminim. Fakat, Tayyip kazanırsa ertesi günü, "Ne Mutlu Türküm Diyene!" yazısının kalktığını ve Türk bayrağına saygı duymayan bir iktidar ile uyanmış olacağım, CHP'nin Selahattin Demirtaş'ı hapisten çıkartması çok kötü bir şey, fakat Hüda Par'ın izlediği ve koyduğu şartlar daha da kötü, bir insan Kendi bayrağına saygı duymadan AKP'ye oy basarsa, vay bizim hâlimize.. Size kim Selahattin Demirtaş'ı CHP serbest bırakacak diyorsa o insanla iletişimi kesin. Demirtaş tutuklu yargılanan bir siyasetçi. AİHM kararları ortada. Asıl olanın tutuksuz yargılama olması bir yana yargı elini siyasetten çekecek. 20 yıldır tüm yargı kararları üstünde siyasi baskı olmasına alıştık ve bu size normal geliyor ama bu normal değil. Ben ekonomist değilim, CHP kazanırsa 15 Mayıs sabahı dolar 3 lira olacak demiyorum. Siz de hukukçu değilsiniz, 15 Mayıs sabahı Demirtaş serbest kalacak demeyin.15 MAYIS 2023 gününde nasıl kalkmak isterim; Eğer ki Cumhuriyet Halk Partisi kazanırsa, güne Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını görerek uyanırım, fakat ülkenin ekonomisi iyiye gideceğinden eminim. Fakat, Tayyip kazanırsa ertesi günü, "Ne Mutlu Türküm Diyene!" yazısının kalktığını ve Türk bayrağına saygı duymayan bir iktidar ile uyanmış olacağım, CHP'nin Selahattin Demirtaş'ı hapisten çıkartması çok kötü bir şey, fakat Hüda Par'ın izlediği ve koyduğu şartlar daha da kötü, bir insan Kendi bayrağına saygı duymadan AKP'ye oy basarsa, vay bizim hâlimize.. Size kim Selahattin Demirtaş'ı CHP serbest bırakacak diyorsa o insanla iletişimi kesin. Demirtaş tutuklu yargılanan bir siyasetçi. AİHM kararları ortada. Asıl olanın tutuksuz yargılama olması bir yana yargı elini siyasetten çekecek. 20 yıldır tüm yargı kararları üstünde siyasi baskı olmasına alıştık ve bu size normal geliyor ama bu normal değil. Ben ekonomist değilim, CHP kazanırsa 15 Mayıs sabahı dolar 3 lira olacak demiyorum. Siz de hukukçu değilsiniz, 15 Mayıs sabahı Demirtaş serbest kalacak demeyin. "Selahattin Demirtaş haksız yere içeride neden diye soruyoruz?" diyen Kılıçdaroğlunun videosunu izlemeni öneririm Altancım. Amacı serbest bırakmaksa devletin başındakinin yaptığı gibi haklı da olsa haksız da olsa bir şekilde çıkarır. Siyasi görüşüm yok ama lütfen kör olmayın. Birinin kendi ağzıyla söylediği şeyleri de inkar etmeyin. &ab_channel=CNNT%C3%9CRKEvet, Selahattin Demirtaş haksız yere içeride. Bir hukuk devletinde bu böyledir. Nasıl 2+2=4 ise bir kişiyi 7 yıl tutuklu yargılayamazsın. Hakkında 7 yıl boyunca tek bir kesinleşen karar olmamasına rağmen bir kişiyi tutuklu yargılamak bu kişi siyasi bir bireyse onu "siyasi tutsak" haline getirir.
Söylediklerimden benim Demirtaş'ın fikirlerini savunduğum algısı çıkarmayın. Gidip de bana Demirtaş'ın söylemlerinin videolarını atmayın. Atacağınız videoların hepsini biliyorum, hiçbirisine de zaten katılmıyorum ve karşısında duruyorum. Ama bu adam beğenin ya da beğenmeyin şuanda hukuksuz olarak içeride tutuluyor.
Bu konuda biraz Ceza Usul ve İnfaz bilgisi olan birisi varsa benimle tartışabilir ya da söylediklerimi çürütebilir. Saçma sapan argümanlarla gelmeyin.
Söylediğine cevap olarak Kılıçdaroğlu'nun da benim gibi Demirtaş haksız yere içeride demesi bir şeyi değiştirmez. Ben nasıl yargıya müdahale edemiyorsam Kılıçdaroğlu da müdahale edemez. Bu politikacı olarak onun görüşüdür. 20 yıllık iktidarda yargının siyasetin maşasını olmasına alıştınız ve bunu kanıksadınız. Daha görmediğiniz insanları bile bu şekilde yaftalıyorsunuz bu alışkanlık yüzünden.