Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

PD hakkında düşünceleri alalım.

Başlatan Hydraizm, 15 Eylül 2018, 00:19:11
Okunma sayısı 7120 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı NawieR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 01 Nisan 2024, 16:49
Toplam oynama: 40 gün, 5 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İngiliz
Son giriş: 01 Nisan 2024, 16:45
Toplam oynama: 545 gün, 8 saat
Noe Vaugeois Lv.39
Köken: Kanadalı
Son giriş: 12 Mart 2024, 20:14
Toplam oynama: 8 gün, 5 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 12 Mart 2024, 19:54
Toplam oynama: 11 gün, 12 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 02 Nisan 2024, 18:58
Toplam oynama: 0 gün, 3 saat
Ynt: PD hakkında düşünceleri alalım.
« Yanıtla #10 : 15 Eylül 2018, 01:06:38 »
PD Kuralları nelerdir?

Çevrimdışı Tunahann

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Ekim 2019, 20:22
Toplam oynama: 17 gün, 5 saat
« Yanıtla #11 : 15 Eylül 2018, 01:11:14 »
Hiç kimse dört dörtlük değildir fakat PD kendine çok güveniyor, egolu yani. Ayrıca Hera adminin önderliğinde kasabaları, arabaları ve çete mekanlarına baskın yapıp insanların silahlarını almanız hiç hoşuma gitmiyor. İl-legali çok etkiliyor bana kalırsa. 1-2 bölge tamam. Sadece 1 kasaba ona da tamam. Ama bana kalırsa bu roller 6-12 ay ara ile yada hiçbir zaman yapılmamalı. Onun haricinde şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #12 : 15 Eylül 2018, 01:25:00 »
Açık konuşacağım. Bunu hem polis departmanında bulunmuş, hem de il-legal rollerde uzun bir süre bulunmuş birisi olarak söylüyorum. Foruma baktığımda açılan şikayetlerin altında, veya genel olarak sürekli bir gruplaşma görüyorum. Şikayet X kişisine açılsa da savunmayı X kişisi dışında Y, U, I, Z kişileri yapıyor. Bu durum hakkında görüş belirtseler ona kimse bir şey diyemez fakat iş çığırından çııkıyor.

Buna ilave olarak AR-GE bölümlerinde, sohbetlerde ve diğer konularda da gruplaşma olduğunu görüyorum. Sanki sürekli olarak LSPD ve il-legal çatışması forumda hakim gibi gözüküyor. Ama bunu başlatan ve sürdürenler sözde il-legal rolü yaptığını zanneden arkadaşlar. Fakat bu gruplaşmanın kesinlikle sona erdirilmesi gerekiyor.

Bunlar dışında oluşum zaten gayet iyi, roller üyelerde bitiyor. Şu ana kadar çok kötü rol yapan bir üyeye de departmanda bulunurken de departman dışında da rastlamadım.  Ama küçük bir istisnaya da değinmek istiyorum, konu eleştirilere açık olduğu için. @Hydraizm bana göre yönetimde biraz daha düşünceli olmalısın. Bazen yeri geliyor kafan dağılabiliyor, bir insan olarak da bunda hiç bir sorun görmüyorum. Fakat bazı zamanlar öfkeni ve diğer olumsuz duygularını yönetici kimliğine yansıtabiliyorsun. Bu pek iyi bir şey olmuyor, biraz daha tabir yerindeyse "resmi" bir biçimde davransan ve işin ciddiyetini ( duruma göre ) çok fazla abartmasan her şey tam rayına oturacak. Ama özet geçicek olursak, oluşumda kadro dışında çok fazla bir eksik yok. Zararı ve benzeri de yok. Herkes rolünde ilerlemeye çalışıyor sadece.

(bkz. sözde il-legaller)
Spoiler:

Çevrimdışı Surprise

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 18 Haziran 2020, 19:20
Toplam oynama: 147 gün, 6 saat
« Yanıtla #13 : 15 Eylül 2018, 01:28:14 »
Polisler her olaya korkusuz atlamasını şu sistem düzene sokabilir.
Bu adamlar düzenli bir maaş alıyor nasıl olsa,çatışma'ya korkarak girmesi için rk oldularmı 10k kessin,bak o zaman her şeye atlıyormu.
O olmazsa yaralıya düştümü süresi artsın ve gasp edebilelin.
Gasp etmeye gidiyorum /b dokunulmazım ben ne yapıyorsun,hakkın yok demelerinden bıktım.

Çevrimdışı Rubii2

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #14 : 15 Eylül 2018, 01:38:53 »
Arkadaşlar, herkes demiş PD korkusuz rol yapıyor PD şu bu o bu. Siz hiç bu sunucuda PD rolü yaptınız mı arkadaşlar?
LSPD ve İllegal çatışması oluyor diyorsunuz, hepsi NINER ve ihbardan gidiyor arkadaşlar ona. PD'de rol yapmış biriyim, şikayet geliyor. NINER ve İhbarlara bakmıyorsunuz diye, toplamda kaç tane baskın atılmış kaç tane suçsuz yere baskın atılmış biliyor musunuz? Rol yaptığım zaman OYUNCULAR ne yapıyor biliyor musunuz? "4 kişi araca binelim hehehe, PD'yi sikelim hehehehe, OOO! PD! SIK SIK SIK SIK! KAÇ ABİ KAÇÇÇ!, /f yakalandık beyler 30 dakika girmeyin /q" neredeyse herkes bu düşüncede, departman aracının arkasından takip edip gelen mi dersin, PD gördüğü her yerde /maske takıp küfür edip kaçan mı dersin, her şey var. PD'ye suç atmadan ilk önce OYUNCULAR kendine bakmalı, 15 gün içerisinde PD'den kaçıp yakalandıktan sonra "EĞEĞEĞEVE NEREDEN BULDUNUZ! LOW PD! /q" %95 bu yapılıyor. 15 günde en az 100 kişi bunu yaptı, artık ekran görüntüsü atıp şikayet açmıyorlar, neden biliyor musunuz? BIKTILAR. Her şeyi PD atıyorsunuz PD rezil PD leş, bunu söyleyen kişiler kendine baktı mı hiç? Ne kural ihlali yaptım diye? Bir olay daha var, "HADİ ÇABUK BİTİRİN ÇIKICAM" böyle bir şey olabilir mi? Yatamayacağın rolün altına girme kardeşim o zaman. Onlar seni 10 saatte bekletir 11 saatte, sen bunu bilerek giriyorsun. İlk önce bu kitle düzelmesi gerekiyor sunucunun güzel bir ortam olabilmesi için. Tabi ki PD'ninde hataları var ama emin olun ki OYUNCULAR'ın daha fazla. Polise sık sonra yakalan, "YAAA NAPIYOSUNUZ BİZ NE YAPTIK" PD'ye savaş açanlar var, ya arkadaşlar pardon da siz kimsiniz? Sıfır Bir izleyip girmeyin şu sunucuya rica ediyorum.

Çevrimdışı Bishere

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Ağustos 2021, 10:26
Toplam oynama: 64 gün, 2 saat
« Yanıtla #15 : 15 Eylül 2018, 01:48:53 »
Arkadaşlar, herkes demiş PD korkusuz rol yapıyor PD şu bu o bu. Siz hiç bu sunucuda PD rolü yaptınız mı arkadaşlar?
LSPD ve İllegal çatışması oluyor diyorsunuz, hepsi NINER ve ihbardan gidiyor arkadaşlar ona. PD'de rol yapmış biriyim, şikayet geliyor. NINER ve İhbarlara bakmıyorsunuz diye, toplamda kaç tane baskın atılmış kaç tane suçsuz yere baskın atılmış biliyor musunuz? Rol yaptığım zaman OYUNCULAR ne yapıyor biliyor musunuz? "4 kişi araca binelim hehehe, PD'yi sikelim hehehehe, OOO! PD! SIK SIK SIK SIK! KAÇ ABİ KAÇÇÇ!, /f yakalandık beyler 30 dakika girmeyin /q" neredeyse herkes bu düşüncede, departman aracının arkasından takip edip gelen mi dersin, PD gördüğü her yerde /maske takıp küfür edip kaçan mı dersin, her şey var. PD'ye suç atmadan ilk önce OYUNCULAR kendine bakmalı, 15 gün içerisinde PD'den kaçıp yakalandıktan sonra "EĞEĞEĞEVE NEREDEN BULDUNUZ! LOW PD! /q" %95 bu yapılıyor. 15 günde en az 100 kişi bunu yaptı, artık ekran görüntüsü atıp şikayet açmıyorlar, neden biliyor musunuz? BIKTILAR. Her şeyi PD atıyorsunuz PD rezil PD leş, bunu söyleyen kişiler kendine baktı mı hiç? Ne kural ihlali yaptım diye? Bir olay daha var, "HADİ ÇABUK BİTİRİN ÇIKICAM" böyle bir şey olabilir mi? Yatamayacağın rolün altına girme kardeşim o zaman. Onlar seni 10 saatte bekletir 11 saatte, sen bunu bilerek giriyorsun. İlk önce bu kitle düzelmesi gerekiyor sunucunun güzel bir ortam olabilmesi için. Tabi ki PD'ninde hataları var ama emin olun ki OYUNCULAR'ın daha fazla. Polise sık sonra yakalan, "YAAA NAPIYOSUNUZ BİZ NE YAPTIK" PD'ye savaş açanlar var, ya arkadaşlar pardon da siz kimsiniz? Sıfır Bir izleyip girmeyin şu sunucuya rica ediyorum.

Çevrimdışı Lonnely

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 14 Ekim 2023, 20:55
Toplam oynama: 282 gün, 12 saat
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:12
Toplam oynama: 0 gün, 18 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 01 Ağustos 2023, 19:11
Toplam oynama: 0 gün, 8 saat
« Yanıtla #16 : 15 Eylül 2018, 01:49:17 »
PD Mix falan yapmıyor bunu bir unutun artık ya, NINER'lar geliyor. Bir sürü şey geliyor her türlü görüyor PD sizin ne yaptığınızı.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #17 : 15 Eylül 2018, 02:01:41 »
çarpınca role dökmek yerine b'den özür dilemek neden hala yaygın?
Araca çarpıldığı zaman, eğer PD devam ediyorsa tabiki bana ulaşabilirsiniz. Fakat, karşı taraf çarpıp devam ediyorsa buna herhangi bir şey diyemeyiz. Bu duruma şuana kadar karşılaşmadım ne yazık ki, fakat yinede sözlü uyarıda bulunacağım. Belirttiğiniz için teşekkürler.
geçen şerimide yavaş yavaş sürüyorum, öyle bir aldı ki dönüşü motor kayboldu. bulmak için yetkili çağırdım. sonrasında bunu yapan polisi buldum, peşine takıldım. bilerek frene abandı, buna arkadan dokundum. bi de beni çevirecekti, icden anlatınca gitti.

Çevrimdışı suspectfucker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Mayıs 2023, 22:58
Toplam oynama: 94 gün, 15 saat
« Yanıtla #18 : 15 Eylül 2018, 02:02:59 »
Çete mekanlarında neden bir çeteci'den daha rahat takılabiliyor?
Hiç korkusuz,kaybedecek birşeyi yokmuşcasına tavırlar falan.
Bunu genel bir problem olarak görüyorum, polis karakteri sahiplerinin rollerde egoist davranıyor ve kendilerini şehrin efendisi olarak görüyor olması. Bu konuyu birazda PD'nin baskısı sonucundan çıkartabiliriz ve görebiliriz bunun baskısını eğer oluşturmazsak legal rol yapan kişilerin de kendileri için rol çıkartmaları gerekiyor, aynı zamanda zenci legal olan sadece orada takılan kişilerin gibi. Aynı zamanda polisler için CK izni veriyoruz, fakat bu zamana kadar fazla bir talep gelmedi. Bazı gelen talepler doğrultusunda kural hafif bir şekilde esnetilebilir.
şu yüzden ck talepleri gelmiyor, biz sorana kadar refuse yapıyor ve o sırada -yaralıya düşmesine rağmen- telsizden bilgi vermeye devam ediyor, tabii bunu userler göremiyor emote vb şekilde o yüzden ck talepleri az oluyor.

Çevrimdışı suspectfucker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Mayıs 2023, 22:58
Toplam oynama: 94 gün, 15 saat
« Yanıtla #19 : 15 Eylül 2018, 02:08:29 »
ha bide, tek bir admin bile illegal rol yapmıyor, ya LSPD ya MD yani legal oluyor, bir süre adminlerin çoğu illegal olmuştu ve neredeyse hepsinden "Biz başlarında olunca düzgün duruyorlarmış" ve ya "dışardan pdyi izleyince ne kadar saçma olduğunu anladım" gibi cümleler duydum, o insanlar siz adminsiniz diye korkuyor ve hata yapmamak için ellerinden geleni yapıyorlar siz olmadığınız zaman saçmalamaya başlıyorlar, admin olmayan birinin yüksek rütbe alması gerekiyor.