Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sunucudaki başlıca sorunlar. (bknz: PD-SD, illegaller, vdsler)

Başlatan gülüşler sahte, 29 Ocak 2023, 15:39:13
Okunma sayısı 3941 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İngiliz
Son giriş: 21 Aralık 2024, 12:54
Toplam oynama: 161 gün, 0 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Amerikan
Son giriş: 11 Mart 2024, 21:05
Toplam oynama: 3 gün, 15 saat
Son giriş: 11 Haziran 2024, 21:24
Toplam oynama: 6 gün, 0 saat
Clem Mexico Lv.24
Son giriş: 12 Mart 2024, 20:13
Toplam oynama: 15 gün, 1 saat
Son giriş: 15 Mayıs 2024, 01:49
Toplam oynama: 1 gün, 14 saat
Rina Roleplay'ı oynayan gerçekten büyük bir kitle var. Bu büyük kitleden daha fazlası oynamayı bırakmış, başka sunucularda veya SAMP'ı bırakmış. Sunucunun anlık durumunda ne roleplay yapılabiliyor, ne DM atılabiliyor, ne de başka bir şey yapılabiliyor. İnsanlar oyuna girip araba sürüp oyundan çıkıyor. Bunun sebebi bencil yönetim kadrosu ve aynı şekilde bencil oyuncular. Sunucudaki sorunları ve çözümlerini kendi gördüğüm ve bildiğim kadarıyla alta yazacağım.

1-) PD-SD kontenjan sayısı.

Çözüm: Polis ve Şerif Departmanları gerçekten çok kalabalık. Bu il-legali bitiren şeylerden birisi. Kolluk kuvveti rolü yapan arkadaşlara söylüyorum. Bir polis memuru ancak bir çete veya mafyanın karşısında rol yaparsa zevk alabilir. Aksi takdirde devriye atmak ve üstleriyle konuşmaktan başka yapacağı bir rol kalmaz. Belki eski zamanlarda kolluk kuvveti rolü yapanlar vardır, bilirler. Eskiden polisler çetelere gidip rol yapar, onları alt etmeye çalışırdı. Çetelerse kendilerini saklar ve açık vermezlerdi. Şimdiyse çeteler yerini sultana binen dört kişilik adamlara, polislerse yerini geçmişte sultana binen ama parası olmadığı için PD'e geçen adamlara bıraktı. GUN-RP elbette zevkli, tadında bırakılmalı. İnsanların PD-SD sıkmamalarını istiyorsanız onlarla rol yapmalısınız. Polis ve Şerif Departmanında bulunan adminlerin il-legal oyunculara empati yapmaları gerekli. Psikolojik bir gerçek: Bir şeyi yasaklarsan o asla son bulmaz. Eğer insanlar PD-SD sıkmasın diye jail sürelerini arttırırsan hiçbir şey değişmez. Olması gereken şey departmandaki oyuncuların sayısının azaltılması.

2-) Sunucuda bulunan il-legal birlik azlığı. İl-legal birlik sayısı gerçekten çok az. Olanlar ise tanıtımlarını aktif tutmakta zorluk çekiyor.

ÇÖZÜM: Her ay iki admine il-legal birlik kurma görevi verilmeli. Tanıtım ve birliğin konsepti onlara kalmış bir şekilde birlik açılmalı. Böylece bulundukları illegal birliklere oyuncu çeker ve rol yaparlar.

3-) illegal birlik moderatörlerinin ilgisizliği.

ÇÖZÜM: Dört adet birlik moderatörü alınmalı. Bu moderatörlerin tarafsız olması açısından kesinlikle kendilerine verilen kategorideki bir birlikte rol yapmamaları gerek. Genellikle dört birlik çeşidi yapılır. Legal birlikler, çeteler, mafyalar ve yarış konseptli birlikler. Bu dört konsept için ayrı ayrı alanında gerçekten iyi rol yapan moderatörler alınmalı. Bunların admin olması şart değil. Ayrıca örnek olarak X adlı admin Polis Departmanı birliğinde rol yapıyor. Bu adminin legal birlik moderatörü olması gerçekten saçma. Kimse kendi birliğindeki birine ceza vermek istemez ve tarafsız olamaz. Bu sadece polis departmanı için değil, tüm konseptler için geçerli. X adlı kişi A adlı birlikte rol yapıp A birliğinin kategorisinin admini olursa şikayetlerde tarafsızlık olmaz.

4-) Sesli iletişim kanalları. (bknz: ts3)

ÇÖZÜM: Daha önce hiç tam anlamıyla text-rp olarak ilerleyen bir departmanda rol yaptınız mı bilmiyorum ama gerçekten zevkli. Sunucu ismi vermeyeceğim ama ts3 yerine yazılı olarak rol yaptığımda polis rollerinden çok daha fazla zevk almıştım. Rina'da da bu örnek gerçekleşti. TS3 adresi bir saatliğine kapandığında herkes yazılı olarak telsiz vermiş ve departmanlar arası telsizden Mutial Aid-1 frekansı başlatılmıştı. Emin olun böylesi çok daha zevkli.

5-) VDSLER

ÇÖZÜM: VDS yasaklanmalı. Üstte "Bir şeyi yasaklamak çözüm değil." demiştim. Elbette değil, VDS yasaklanırsa birkaç kod değiştirip orijinal bir bilgisayar gibi gösterilebilir. Yine de VDS yasaklandığında Rina Roleplay en azından oyuncuların ve rakip roleplay sunucularının ağızında meşe olmaktan kurtulur. Hera'nın 2 yıl önce "Rina Roleplay Anti-Cheat" adlı videosu geçenlerde karşıma çıktı. Videoda sunucu 500 kişi çekerken Hera etrafa teleport atıyor ve ESP'den insanlar gözüküyordu. Palomino Creek, Montgomery ve Blueberry'de bile bir sürü oyuncu vardı. Anlayacağınız, Rina Roleplay 500 çektiği zamanlar 1000 çektiği anlarından daha kalabalıktı.

6-)  Bencil admin kadrosu

ÇÖZÜM: Birkaç AR&GE incelediğimde yöneticilerin verdiği yanıtlar gerçekten çok komikti. Açılan AR&GE konusuna cevap veren admin, AR&GE'yi açan kişinin sicilinin ekran görüntüsünü atıp yanıtını kişiselleştirdi. Bu olmamalı, adminler işi kişisel bir boyuta taşımamalı. X konusunu sicili kabarık olan birisi attığında ciddiye alınmıyor, neden? Oyuncunun sicili olsun - olmasın açılan arge konusu sunucunun gelişimi için açılmıştır.

7-) GND veya OSS bölümündeki bir teğmenin helikopterin sürücü koltuğuna tek başına oturup keskin nişancı tüfeği kullanması ne kadar mantıklı? Henüz SWAT veya SEB personellerinin bile helikopter kullanması için bin türlü eğitimden geçmesi gerekiyor. Bunun bir çete memurlarının yönetiminde olan birinin yapması gerçekten komik.

ÇÖZÜM: Teğmen ve Captain dahil her kıdemin sorgulanması ve şikayetlenmesi herkese açık bir şekilde yapılmalı. Böylece adam kayırma sorunu veya şüphesi ortadan kalkar. 3 numaralı paragrafımda söylediğim şeye tekrar çıkıyoruz burada. Bir teğmenin şikayetini başka bir teğmen incelememeli, mantıksız. Legal birlik moderatörünün il-legal birlikte rol yapan bir admine verilmesi gerekli.

8-) Kolluk kuvvetinin yaptığı hatalar ve oyuncuların bunu bilmemesi.

ÇÖZÜM: Örnek vererek anlatacağım bir konu bu. Daha önce hiç Polis veya Şerif Departmanı bünyesine katılmayan, bu konularda hiçbir prosedürü bilmeyen bir oyuncu olduğunuzu düşünün. Elinizde silah var ve etrafa doğrultuyorsunuz. Arkanızdan bir memur gelip size beanbag atıyor ve yakalanıyorsunuz. Ne yapabilirsiniz? Düşüneceğiniz şeyler basit. Memurlar beni yakaladı, haklılar. Çünkü hiçbir prosedür bilginiz yok. Forum kısmına kolluk kuvveti memurlarının yapabileceği ve yapamayacağı şeyler özet olarak yazılmalı ve oyuncular bilgilendirilmeli. Aksi takdirde hata yapan ve yönetim kadrosunun genelde "Çürük elma" olarak dile getirdiği oyuncular departmanda kalmaya devam eder. Oyuncular; kolluk kuvvetlerinin yaptığı hataları öğrendikten sonra şikayet edebilir veya etmeyebilir, onlara kalmış.
5
1

Çevrimdışı VARDAR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 13 Ocak 2024, 02:06
Toplam oynama: 128 gün, 4 saat
desteklıyorum fakat ek bisey soylemem gerek ıllegal rolu bıtırmek ıcın elınden gelenı yaptilar ve basardilarda. anlamadim kardes zaten sayica ustunler her turlu catismada ustunluklerı var yetmezmıs gıbıde 250 zırh ekletmisler  :-D :'D :'D

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Clem Mexico Lv.24
desteklıyorum fakat ek bisey soylemem gerek ıllegal rolu bıtırmek ıcın elınden gelenı yaptilar ve basardilarda. anlamadim kardes zaten sayica ustunler her turlu catismada ustunluklerı yetmezmıs gıbıde 250 zırh ekletmisler  :-D :'D :'D
250 zırh olayı saçma değil, aksine doğru olan şey bu. Şaşırtıcı olan şey illegali gerçekten bitirmeleri. Polisle role girecek il-legal kalmadığında kolluk kuvvetleri ne rolü yapacak gerçekten merak ediyorum.

Çevrimdışı VARDAR

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 13 Ocak 2024, 02:06
Toplam oynama: 128 gün, 4 saat
desteklıyorum fakat ek bisey soylemem gerek ıllegal rolu bıtırmek ıcın elınden gelenı yaptilar ve basardilarda. anlamadim kardes zaten sayica ustunler her turlu catismada ustunluklerı yetmezmıs gıbıde 250 zırh ekletmisler  :-D :'D :'D
250 zırh olayı saçma değil, aksine doğru olan şey bu. Şaşırtıcı olan şey illegali gerçekten bitirmeleri. Polisle role girecek il-legal kalmadığında kolluk kuvvetleri ne rolü yapacak gerçekten merak ediyorum.
neyı dogru? ek zırh olarak kask felan takmalari mi? eger oyleyse uyusuturcu kullanırkende zirh gelmez? zaten sunucu polis-suclu catismasiyla rol donuyordu o da kalmadi tek anlamiyla sunucuyu bozdular

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
Arge genel itibari ile doğru, destekliyorum.
Şimdi 1 ' den başlayayım:
PD SD kontenjanı fazla ama oyun içerisinde iki kolluk kuvvetinin de olduğu bir frekansta maksimum 40-50 kişi gördüm(O kadar bile olmayabilir) şuana kadar, birlikte yalan yok en aktif olanlardan biri benim, tabii ki bu sayı sürekli olarak böyle değil, nadiren yakalanıyor. Onun dışında ortak frekansta genel itibari ile 20-30 kişi falan yani birliğin kontenjanın 150 sd ile birlikte 200-250 olmasına bakmayın tam sayıyı bilmiyorum, farazi söyledim.
Buna çözüm ne olabilir derseniz: Birlikte 3 gün afk olan atılıyor bunun yerine birliğin genel aktifliğine bakılarak en az aktif olanın her ay atılması daha mantıklı olabilir, sadece aktif kişiler alınabilir.

2-İllegal birlik azlığı birazda sunucunun kitlesinin trole ve dm'e daha yatkın olmasından kaynaklı, bu adamları barındırmasalar sunucu içerisindeki insanların rol yapma zevki kaçmaz, bu durum bir yana şuan aktif olarak varolan birliklerin hepsi afk, sunucu adamları aktif tutmak için 30 sayfada onay/hood vs. veriyor ama bu adamlar hala afk, isim vermeme gerek yok hepsi aynı, bir kere mapte rol yaptıklarını görmedim sadece tanıtıma oynuyorlar, bu tarzda oyuncuların olması sunucunun hatası değil ama sunucu ne yapabilir bu durumda? Sağlam bir tane birlik bırakır diğerlerinin hepsinin onayını alır cart curt o zaman kaliteli bir ortama döner, nicelik değil nitelik önemli bence.

3- Buraya yazdığın hakkında bir bilgim yok ama geçen yaz illegaldeydim, toplantıları oluyordu illegallerin hera falan vardı dinliyordu baya, çözüm üretiyordu falan şuan nasıl bilmiyorum.

4-Pd'e girmeden önce ts3 e bende karşıydım ama oyun içerisinde pd olunca anlıyorsun, ts3 olmazsa oynamak baya bir zorlaşıyor. Sunucunun kitlesinede bakınca böyle olması daha iyi bence.

5-Vds'ler direk olarak şutlanmalı, sunucuda ben ve çoğu insanın en nefret ettiği şey. Sunucunun anladığım kadarıyla vds üzerinden bir kazancı olmuyor, durmasının mantığı ne? Aktif olarak oynayan adamların fps'ini düşürüyor cart curt.

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Clem Mexico Lv.24
Spoiler:
Arge genel itibari ile doğru, destekliyorum.
Şimdi 1 ' den başlayayım:
PD SD kontenjanı fazla ama oyun içerisinde iki kolluk kuvvetinin de olduğu bir frekansta maksimum 40-50 kişi gördüm(O kadar bile olmayabilir) şuana kadar, birlikte yalan yok en aktif olanlardan biri benim, tabii ki bu sayı sürekli olarak böyle değil, nadiren yakalanıyor. Onun dışında ortak frekansta genel itibari ile 20-30 kişi falan yani birliğin kontenjanın 150 sd ile birlikte 200-250 olmasına bakmayın tam sayıyı bilmiyorum, farazi söyledim.
Buna çözüm ne olabilir derseniz: Birlikte 3 gün afk olan atılıyor bunun yerine birliğin genel aktifliğine bakılarak en az aktif olanın her ay atılması daha mantıklı olabilir, sadece aktif kişiler alınabilir.

2-İllegal birlik azlığı birazda sunucunun kitlesinin trole ve dm'e daha yatkın olmasından kaynaklı, bu adamları barındırmasalar sunucu içerisindeki insanların rol yapma zevki kaçmaz, bu durum bir yana şuan aktif olarak varolan birliklerin hepsi afk, sunucu adamları aktif tutmak için 30 sayfada onay/hood vs. veriyor ama bu adamlar hala afk, isim vermeme gerek yok hepsi aynı, bir kere mapte rol yaptıklarını görmedim sadece tanıtıma oynuyorlar, bu tarzda oyuncuların olması sunucunun hatası değil ama sunucu ne yapabilir bu durumda? Sağlam bir tane birlik bırakır diğerlerinin hepsinin onayını alır cart curt o zaman kaliteli bir ortama döner, nicelik değil nitelik önemli bence.

3- Buraya yazdığın hakkında bir bilgim yok ama geçen yaz illegaldeydim, toplantıları oluyordu illegallerin hera falan vardı dinliyordu baya, çözüm üretiyordu falan şuan nasıl bilmiyorum.

4-Pd'e girmeden önce ts3 e bende karşıydım ama oyun içerisinde pd olunca anlıyorsun, ts3 olmazsa oynamak baya bir zorlaşıyor. Sunucunun kitlesinede bakınca böyle olması daha iyi bence.

5-Vds'ler direk olarak şutlanmalı, sunucuda ben ve çoğu insanın en nefret ettiği şey. Sunucunun anladığım kadarıyla vds üzerinden bir kazancı olmuyor, durmasının mantığı ne? Aktif olarak oynayan adamların fps'ini düşürüyor cart curt.
Diğerleri konusunda kendi açından haklı olabilirsin ama 4. konuda hak vermiyorum. Daha önce Rina Roleplay'de polis rolleri yaptım ve gerçekten uzun bir süre departmanda bulundum. TS3 olduğunda rol yapılmıyor, sadece sohbet ediliyor. Farkettiysen devriye sırasında rol yapan oyuncu çok az, genelde insanlar odalarda OOC olarak sohbet etmeyi tercih ediyor. Eğer TS3 kapanmayacaksa bile devriye odalarında mikrofon kapatılmalı. Aksi takdirde rol yapılmaz ve zevk alınmaz.

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
Argeyi destekliyorum fakat geleceklerini sanmiyorum
1

Çevrimdışı Laurant

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Eylül 2024, 20:51
Toplam oynama: 46 gün, 21 saat
Son giriş: 04 Mayıs 2024, 14:03
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
okumadım okunur mu la bu ama destekledim

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 24 Haziran 2022, 22:04
Toplam oynama: 1 gün, 20 saat
Yazdıklarının hiç bir önemi yok. Argene 1 - 2 ay sonra bakarlar oda kabul etmek için değil reddetmek için.

Ne demiş orchi, Açma işte o kara kaplı yasaklı bi' kitap.

Çevrimdışı bersheys

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 01 Kasım 2024, 13:42
Toplam oynama: 213 gün, 9 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 10 Kasım 2024, 20:13
Toplam oynama: 8 gün, 11 saat
Her seferinde destek veriyorum babuş ama o arge bir anda ortadan kayboluyor. Biraz da eksiklerimizi görmek gerekli.
Onun dışında sadece o TS3 olayına destek vermedim haberin olsun. Normal sesli hatta bile ekiplerin toparlanması uzun sürerken (Özellikle neredeyse herkesin pd kovalatıp q attığı bir ortamı düşünürsek) bu ts kapatma olayı tam bir cehennem olacaktır. Zaten robot gibi adam vuram kelepçeleyem diyen bir iki kişi var, gerisi rol yapıyor. (Sırf son cümlemden dolayı gelip bana sallayacak olan kalın kafalılar olacak, dert etmeyin)
2