Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Sunucudaki başlıca sorunlar. (bknz: PD-SD, illegaller, vdsler)

Başlatan gülüşler sahte, 29 Ocak 2023, 15:39:13
Okunma sayısı 3977 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı bersheys

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 01 Kasım 2024, 13:42
Toplam oynama: 213 gün, 9 saat
Birlik: (Yok)
Köken: Meksikan
Son giriş: 10 Kasım 2024, 20:13
Toplam oynama: 8 gün, 11 saat
Ynt: Sunucudaki başlıca sorunlar. (bknz: PD-SD, illegaller, vdsler)
« Yanıtla #50 : 03 Şubat 2023, 02:32:59 »

Max SD'ê rolü
Şerif abilerim hard mafya rolü yapıyor yine

Ee? Rol yapmayınca da pd sd robot diye argelerin altında pinekliyosunuz. Ne o? Yapılan rolü oocde mi konuşuyosun sen:D? Ooc rolcü müsün sen canım benim?
Alakayı arıyorum.. Şerifin öyle bi rol yapması normal mi sence? sadece o değil çoğu pd sd öyle geziyor

Kanka rol bu rol. Gidip video çekme rolü yapıp ic şikayet açabilirsin o halde. İkidir yorumuna denk geliyorum ve senin bu konu alrındaki tek amacın pdnin ve sdnin kaldırılması gibi geldi bana.

Çevrimdışı Raizell

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 30 Haziran 2023, 04:39
Toplam oynama: 9 gün, 0 saat
« Yanıtla #51 : 03 Şubat 2023, 06:20:41 »
Öncelikle merhaba,

Yazdığın her şeye aynı şekil de madde madde cevap vereceğim. Desteklediğim noktalar var, desteklemediğim noktalar var.

1) PD ve SD oluşumlarının kalabalık olmasında pek bir sorun yok. Bir oyuncu PD ile kovalamacaya giriyorsa iki kere düşünmeli, bundan çekinmeli. Fakat sunucu içerisinde böyle bir durum yok, oyuncular kafasına göre polise laf sallayabiliyor ya da başka şeyler yapabiliyor. Bunun sebebi ise sunucu içerisinde kolluk kuvvetleri içerisinde kuru bir kalabalık bulunuyor.

PD ve SD oluşumların baş edebileceği bir kolluk kuvveti değil, bu kısımda devriye girmesi gereken kısım FBI gibi büyük oluşumlar. Bir PD veya SD bir oluşumu kapatmak için kendi başına bir atağa girişemez.

Buraya ufak bir ekleme yapayım, gözüme olumsuz olarak çarpan bir kısım var. Eğer bir oluşum hatalı bir rol gerçekleştiriyor, sunucu huzurunu kaçıracak davranışlar gerçekleştiriyor ve kapatılması gerekiyorsa bu kısımda doğrudan tanıtımı kilitlemek yerine bunu role dökmeleri gerektiği fikrindeyim. Sunucuda FBI gibi bir oluşum varken neden FBI tarafından kapatılmıyor? Bu kısmın bu şekil de değişmesi gerektiği fikrindeyim.

2-3) Sunucu içerisinde illegal oluşum yöneticileri yetersiz. Sunucu içerisinde illegal oyuncular ne bir hotline tarzında şeyler düzenleniyor, ne başka bir şey. İllegal birlik moderatörlüğü kısmında bir alım gerçekleştirilmeli. Oyuncular tarafından ya da yönetim tarafından kendisini bu alanda kanıtlamış, her bir kültür hakkında bilgisi olan yöneticiler getirilmeli diye düşünüyorum. Sunucu içerisinde o kadar yetersiz illegal oluşum tanıtımları var ki baktıkça güldürüyor gerçekten. Hiç baştan onaylanmaması gereken tanıtımlar onaylanmış. İllegal oluşum konusunda baştan aşağıya bir revizyon gerçekleştirilmeli.

4) TS kısmında biraz ters düşüyoruz. Günümüz SAMP oyuncu kitlesi bir çatışmaya girerken ya da benzer bir olaya girerken %90'lık bir kısım mix gerçekleştiriyor. Böyle bir durumda PD ve SD için bir dengeleme gerekli, burada ise TS3 gibi bir şeyin ayrıcalığını kullanmamak ayıp olur. Bir bakıma denge sağlıyor.

Sunucu içeride text olarak işlemesini isteyen oyuncular var. Bunun için PD tarafı sesli olarak işlerken SD tarafı olarak text işler. Bu şekilde iki taraf memnun kalır, yine de böyle bir şeye karşıyım. Yukarıda yazdığım şey bence bu durumu yeterince açıklıyor.

5) VDS'ler sunucuda sadece kuru kalabalığa yer açıyor, bunun için söylenecek bir şey yok. Yönetimin kararına bağlı bir durum, yapacak bir şey yok.

1

Çevrimdışı Melville.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 16 Şubat 2025, 04:20
Toplam oynama: 391 gün, 14 saat
Aiden Joyce Lv.38
Son giriş: 16 Mart 2024, 14:51
Toplam oynama: 41 gün, 3 saat
Son giriş: 16 Mart 2024, 23:45
Toplam oynama: 0 gün, 13 saat
Köken: İngiliz
Son giriş: 07 Eylül 2024, 02:40
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #52 : 03 Şubat 2023, 13:24:38 »
desteklıyorum fakat ek bisey soylemem gerek ıllegal rolu bıtırmek ıcın elınden gelenı yaptilar ve basardilarda. anlamadim kardes zaten sayica ustunler her turlu catismada ustunluklerı var yetmezmıs gıbıde 250 zırh ekletmisler  :-D :'D :'D
250 zırh kaldırılmalı veya hs atınca da zırhtan gitmemeli, ikisinden biri gelmeli

Çevrimdışı CoCoReis

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 13 Mart 2024, 01:04
Toplam oynama: 130 gün, 13 saat
« Yanıtla #53 : 04 Şubat 2023, 00:29:15 »

Max SD'ê rolü
Şerif abilerim hard mafya rolü yapıyor yine

Ee? Rol yapmayınca da pd sd robot diye argelerin altında pinekliyosunuz. Ne o? Yapılan rolü oocde mi konuşuyosun sen:D? Ooc rolcü müsün sen canım benim?
Alakayı arıyorum.. Şerifin öyle bi rol yapması normal mi sence? sadece o değil çoğu pd sd öyle geziyor

Kanka rol bu rol. Gidip video çekme rolü yapıp ic şikayet açabilirsin o halde. İkidir yorumuna denk geliyorum ve senin bu konu alrındaki tek amacın pdnin ve sdnin kaldırılması gibi geldi bana.
hayır bak sen bizi çok yanlış anlıyorsun. Departmanın kaldırılması gibi şeyler ima etmiyorum tek isyanım polislere biraz fazla ayrıcalık tanıldı. Gerek 250 zırh olayı olsun ya da dediğim gibi bi pdnin elinde bi m4 diğer bi elinde sniper olması sinir bozucu benim için. İllegalin her şeyi role döküldü artık. Silah rolle dediler tüccarı kaldırdılar, dm çok dediler vipler silah alabildi, silah gerçekçi olsun dediler eve silah sipariş ediliyor. Peki ya illegal bu kadar zorlaştırılırken departman niye durmadan güçlendiriliyor? adamın attığı ss'e bakıyorum şerifin zaten bi kaybı yok bi olay çıksa 50 tane birimin oraya geleceğini biliyor ve 1 şerif 4 5 kişiye fear yapması gerekirken kışkırtıyor. İllegala en büyük dm'ciler denilirken ss'te şerif adamları kışkırtıyor. Neden çünki bi kaybı yok, heyecan yaşamak için adamlara karşı rahatça konuşabiliyor. Haksızsam belirt dostum ıc şikayet nereye kadar?