Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Mekanik, Araç kilitleri Hk.

Başlatan silahiniceker, 07 Ocak 2023, 14:10:42
Okunma sayısı 2841 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı silahiniceker

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İskoçyalı
Son giriş: 14 Şubat 2025, 00:42
Toplam oynama: 87 gün, 19 saat
Birlik: (Yok)
Mekanik, Araç kilitleri Hk.
« : 07 Ocak 2023, 14:10:42 »
Merhaba, bildiğiniz üzere sunucuda mekanik mesleği mevcut. Kısaca şöyle işliyor. 100 bin dolar karşılığında mesleğe girebiliyorsunuz, araçların kilidini kırabiliyorsunuz (kilitliyse) ardından içine binerek düzkontak atarak aracı çalmaya çalışıyorsunuz. Fakat küçük bir pürüz mevcut. Eğer aracın güvenlik seviyesi 5 (son seviye) ise aracı düzkontaklamak, kilidini kırmak ve hurdaya çıkartmak için GOLD VIP gerekiyor. Bu durumda ise GOLD VIP'e sahip olmayan oyunculara  bu meslek adeta haram oluyor. Çünkü aracı hiçbir şekilde hurdaya çıkaramıyorlar, bununla beraber şehirdeki güvenlik seviyesi az olan araçların sayısı düşük, hatta hiç yok. Bunun RP açısından pek gerçekçi yanı yok, para verip yapacaksın işin özü. Bunun için bir çözümüm var; Bu GOLD VIP'ın açabileceği olasılıklar kalksın.  (sadece kilitler, düzkontak, hurdaya çıkartmak) Diğer getiriler kalabilir, yönetim bu sefer GOLD VIP'ın kalitesini düşürür. Fakat benim önerdiğim sistemde şöyle bir şey olacak. Mekaniğe bir sistem gelecek. Atıyorum 1. seviye mekanik (acemi) Araçların kilit seviyesi 5 olsa bile, daha uzun sürede düzkontak atacak, kilit kıracak. 2. seviye mekanik (acemi-kalfa) Araçların kilit seviyesi 5 olsa bile, daha seviye 1'e göre daha az süre olacak, kilit kıracak. Bu seviyeler bu şekilde arttırılabilir. Bana kalırsa (göreceli) bu sistemde mekanik mesleğini tüm oyuncular değil de, GOLD VIP oyuncular kullanabiliyor. Ben ve benim gibi mazlum oyuncuların ise 100 bin dolar değerindeki parası heba oluyor. Fikir ve görüşlerinize açığım, iyi forumlar.
2

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 15:01
Toplam oynama: 45 gün, 23 saat
Köken: İtalyan
Son giriş: 20 Ocak 2024, 14:58
Toplam oynama: 60 gün, 22 saat
Ynt: Mekanik, Araç kilitleri Hk.
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2023, 17:06:03 »
Mantıklı  ,destekliyorum ama bence direk güvenlik seviyeleri kaldırılması gerek boşu boşuna araç piyasasını etkiliyor ve masraf yaratıyor veya mekanik sistemide kalkabilir.

Çevrimdışı sihnâ

LSPD
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Japon
Son giriş: 27 Nisan 2025, 15:34
Toplam oynama: 218 gün, 7 saat
Birlik: ******* *ews
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2023, 22:10:40 »
Mantıklı  ,destekliyorum ama bence direk güvenlik seviyeleri kaldırılması gerek boşu boşuna araç piyasasını etkiliyor ve masraf yaratıyor veya mekanik sistemide kalkabilir.

Çevrimdışı Aliço

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Damian Star Lv.27
Köken: Rus
Son giriş: 26 Ocak 2024, 23:52
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Son giriş: 05 Ekim 2024, 13:21
Toplam oynama: 145 gün, 14 saat
Son giriş: 05 Ekim 2024, 13:20
Toplam oynama: 5 gün, 13 saat
Lia Law Lv.27
Köken: Rus
Son giriş: 14 Ocak 2024, 13:03
Toplam oynama: 0 gün, 16 saat
Axel Deandre Lv.27
Köken: İsrail
Son giriş: 05 Ekim 2024, 13:19
Toplam oynama: 19 gün, 16 saat
« Yanıtla #3 : 08 Ocak 2023, 09:48:20 »
Mekanik sistemini kaldırmaya gerek yok. Şöyle şeyler gelebilir. G5 araçlar'ı bildiğini gibi kilit seviyesi yüksek kıramazsınız gibi bir uyarı veriyor. Bunun yerine saniye aynı veya biraz daha fazla fakat kırma ihtimali olasılığı gelebilir. Örnek 210 saniye kırdın kilidi. Tam saniye bitince sistem "Hay aksi maymuncuk kırıldı" gibi bir uyarı verip kapı açılmaya bilir. Veya açılabilir. Bunu tamamen şans'a bağlı olarak random olarak belirlenebilir.
1

Çevrimdışı David_Ğ

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
David Bryne Lv.20
Köken: Meksikan
Son giriş: 08 Ağustos 2024, 14:55
Toplam oynama: 87 gün, 1 saat
Aegon Turgor Lv.20
Köken: İrlandalı
Son giriş: 18 Şubat 2023, 19:53
Toplam oynama: 0 gün, 2 saat
« Yanıtla #4 : 11 Ocak 2023, 18:40:02 »
Merhaba, bildiğiniz üzere sunucuda mekanik mesleği mevcut. Kısaca şöyle işliyor. 100 bin dolar karşılığında mesleğe girebiliyorsunuz, araçların kilidini kırabiliyorsunuz (kilitliyse) ardından içine binerek düzkontak atarak aracı çalmaya çalışıyorsunuz. Fakat küçük bir pürüz mevcut. Eğer aracın güvenlik seviyesi 5 (son seviye) ise aracı düzkontaklamak, kilidini kırmak ve hurdaya çıkartmak için GOLD VIP gerekiyor. Bu durumda ise GOLD VIP'e sahip olmayan oyunculara  bu meslek adeta haram oluyor. Çünkü aracı hiçbir şekilde hurdaya çıkaramıyorlar, bununla beraber şehirdeki güvenlik seviyesi az olan araçların sayısı düşük, hatta hiç yok. Bunun RP açısından pek gerçekçi yanı yok, para verip yapacaksın işin özü. Bunun için bir çözümüm var; Bu GOLD VIP'ın açabileceği olasılıklar kalksın.  (sadece kilitler, düzkontak, hurdaya çıkartmak) Diğer getiriler kalabilir, yönetim bu sefer GOLD VIP'ın kalitesini düşürür. Fakat benim önerdiğim sistemde şöyle bir şey olacak. Mekaniğe bir sistem gelecek. Atıyorum 1. seviye mekanik (acemi) Araçların kilit seviyesi 5 olsa bile, daha uzun sürede düzkontak atacak, kilit kıracak. 2. seviye mekanik (acemi-kalfa) Araçların kilit seviyesi 5 olsa bile, daha seviye 1'e göre daha az süre olacak, kilit kıracak. Bu seviyeler bu şekilde arttırılabilir. Bana kalırsa (göreceli) bu sistemde mekanik mesleğini tüm oyuncular değil de, GOLD VIP oyuncular kullanabiliyor. Ben ve benim gibi mazlum oyuncuların ise 100 bin dolar değerindeki parası heba oluyor. Fikir ve görüşlerinize açığım, iyi forumlar.

Destekliyorum!
Mekanik sistemini kaldırmaya gerek yok. Şöyle şeyler gelebilir. G5 araçlar'ı bildiğini gibi kilit seviyesi yüksek kıramazsınız gibi bir uyarı veriyor. Bunun yerine saniye aynı veya biraz daha fazla fakat kırma ihtimali olasılığı gelebilir. Örnek 210 saniye kırdın kilidi. Tam saniye bitince sistem "Hay aksi maymuncuk kırıldı" gibi bir uyarı verip kapı açılmaya bilir. Veya açılabilir. Bunu tamamen şans'a bağlı olarak random olarak belirlenebilir.

Seni desteklemedim saçma.

Çevrimdışı Kaza

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: İtalyan
Son giriş: 25 Ocak 2025, 13:53
Toplam oynama: 412 gün, 17 saat
Köken: Yunan
Son giriş: 02 Ocak 2025, 22:11
Toplam oynama: 2 gün, 4 saat
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2023, 16:32:39 »

Çevrimdışı nocomment

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Fransız
Son giriş: 22 Temmuz 2024, 00:16
Toplam oynama: 54 gün, 17 saat
Köken: Alman
Son giriş: 19 Temmuz 2024, 14:01
Toplam oynama: 109 gün, 18 saat
Köken: İskandinav
Son giriş: 24 Kasım 2023, 23:17
Toplam oynama: 0 gün, 21 saat
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2023, 07:40:46 »
Mekanik mesleğinin kaldırılmasına gerek yok. Tecrübe seviyeleri eklenebilir, düşününce mantıklı geliyor. Onun yerine güvenlik sistemi tamamen kaldırılabilir ve düzkontak süreleri artabilir. İki tarafın da dengelenmesi lazım diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Recluse

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Roy Houston Lv.15
Son giriş: 30 Aralık 2024, 15:46
Toplam oynama: 34 gün, 19 saat
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2023, 03:37:59 »
Destekliyorum!!

Hepimiz oyuncuyuz hepimiz her şekilde bu rollerden zevk almak istiyoruz. Ancak dediğin gibi güvenliği 5. seviye olmayan araç yok. Kesinlikle dediğin sistem gelmeli. Güzel bir arge olmuş eline sağlık.

Çevrimdışı Brandiss

Bağışçı
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2023, 04:44:53 »
Katılıyorum. :like:

Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 08 Ocak 2025, 09:58
Toplam oynama: 139 gün, 13 saat
Tom Waldner Lv.30
Son giriş: 01 Haziran 2024, 18:55
Toplam oynama: 100 gün, 10 saat
Son giriş: 09 Aralık 2023, 22:31
Toplam oynama: 2 gün, 3 saat
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2023, 17:27:40 »
mekanik süreleri de çok uzun. bir infernusun kilidini kırmak 15 dakika diye biliyorum, değişmediyse tabi. mapin bir ucundan diğer ucuna normal bir araçla bile 5-10 dakika arasında gidebiliyorsun zaten. 15 dakikalık bir süre içinde departman görevlisinin gelmeme ihtimali yok.  hepsini geçiyorum, gerçek yaşamda araç hırsızlığı üzerinden hayatını sürdüren insan çok fazla var. mekanik sistemi dediğiniz gibi taşımacılık ve tırcılık gibi seviyeye göre ayarlanıp, sürelerde de güncelleme yapılmalı. her seviyede kilit kırma ve aracı düz kontak süresi düşürülebilir. mesela adam bir infernusun kilidini 1. seviyede 15 dakikada kırıyorsa, 2. seviyede 13 dakika içinde kırsın. 5. seviyeye geldiğinde 7 dakikada bu kilidi kırabilsin. her araçta ikişer dakika düşmemeli tabi. hatta düşük seviye araçlarda hiç düşmese bile olur. seviye atlamak içinde belirli düzeyde araç mekaniği gereksin. bunlar yapılmayacak şeyler değil diye düşünüyorum, mekanik mesleğine artık daha fazla önem verilmeli.
böylece birlikler bile açılabilir. araç hırsızlığı yaparlar, araçları gözlerler ve muazzam roller çıkar.  :54: :54: