1. Forum ve oyun üzerinde verilen cezaların tutarsızlığı
Bir kişi sunucunun en merkezi yeri olan Pizza Stack çevresinde çok bariz bir şekilde Retarded/imla gibi ihlalleri sergileyerek sunucuyu trollüyor. Oyuncu olarak talep atıyoruz, eğer bir mucize olursa ve bu talep zamanında cevaplanırsa kişiyi izlendiği söyleniliyor. Akabinde kendisine kick atılıyor.
Bu durumu forumda şikayet üzerinde revize ettiğimizde:
Bir kişi sunucunun en merkezi yeri olan Pizza Stack çevresinde çok bariz bir şekilde Retarded/imla gibi ihlalleri sergileyerek sunucuyu trollüyor. Oyuncu olarak ss toplayıp şikayet açıyoruz, kendisine gerekli ihlallerden jail işlemi uygulanıyor.
Olayın özeti üstte bahsettiğim durum. Bir ihlalin bilerek işlendiği oldukça bariz, adam ortalıkta koşup IC'den durduk yere millete sövüyor. Talep atıyoruz, taleple ilgilenen yetkili gelip kendisine kick atıyor. Bu sefer kendisine şikayet açsak bile işlem uygulanmaz çünkü işlem gördü zaten, ama bu işlem çok yetersiz. Normalde evet, yetkilinin yetersiz işlem uyguladığını söyleyip yetkiliye şikayet oluşturulabilir fakat bu bir ya da iki yetkilinin yaptığı bir şey değil. Çoğu OG/GG/GA+'nın yaptığı bir şey.
İnsiyatif bir yere kadar uygulanır.

Bu insiyatif değil. Bu göz ardı etmek ya da ceza atmaya korkmaktır.
2. Yetkililerin talep bakma korkusu/bakılmayan talepler
Daha önce bu konu hakkında bir ar-ge açmıştım. Hiçbir gelişme olmadı, durum şuan daha kötü. Okul/iş hayatı devreye girdi, biraz daha normal bakılabilir bu duruma fakat gerçekten kötü bir halde. Bir görevli olarak talep tablosunu rol esnasında bile alışkanlıktan kontrol ediyorum, sürekli olarak ihlal talepleri askıda kalıyor. İşini hakkıyla yapan yetkililer gerçekten var, buna diyecek bir şey yok fakat çoğunluğu kastediyorum. Bir OG/GG/GA+'nın hedef kitlesi soru ve bug talepleri olmamalı. H1'ler bu yüksek rütbedeki insanlar ile soru taleplerinde yarışmamalı, aynı şekilde H2+ bir helper GG ile bug talebi yarışı yapmamalı. Bunları görevli kimliği ile değil, oyuncu kimliğim ile söylüyorum. Bugün atacağımız bir bug talebine çok büyük bir ihtimalle bir OG+ cevap verecek.
Fakat çok daha kötü bir durum var, hiç cevaplanmayan talepler.
Şuan saat 18.38 ve bu ar-ge için oyuna girdim. Dünyanın en basit, bakılabilirliği en kolay talebi atmak için uğraştım ve "/destek (İD) Bunnyhop." yazdım. Ve talebi attıktan tam olarak 2 dakika (120 saniye) sonra cevap geldi.

Oyunda bu talebi bakacak yetkide tam olarak 19 yetkili aktif. Ve talebe gelen cevap 2 dakika sonra geliyor. Talep içeriği sadece "İD BUNNY" den ibaret. Dünyanın en basit talebi. Bu tür oyun içi atılan ihlal talepleri anlık bakılmak istenen talepler oluyor. Yani 18.45'de ben birisini bildirmek için CR içerikli bir talep atıyorsam o kişi onu 18.45'de yapıyordur. 18.47'de talebe bakılmasının bir mantığı yok.
Benim şahsen buna çözüm önerim:
OG/GG/GA+'ların bakıldığı talepler kaydedilmeli. Minimum bir yüzdelik oran belirlenmeli ve bu yüzdelik oranı düşmeyecek şekilde ihlal talebi bakmaları gerektiği söylenmeli. Yani örnek vermek gerekirse, talep sınırı 1200, her og bu 1200 talebin en az %40'ını ihlal talebiyle doldurmalıdır gibisinden. "Yeterince ihlal talebi gelmiyor" vs... geçersiz bahaneler maalesef, görevli OG/GG sayısı şuan için zaten az. İhlal talepleri sürekli bekliyor, dolayısıyla gayet yeterli ihlal talebi var.
Eğer böyle bir zorunluluk gelirse hiç ihlal talebi bakmaya alışkın olmayan (anormal şekilde) OG/GG'ler mutlaka afallayacaktır, hatalar yapacaktır. Zaten oyun içerisinde anlık karar veren yetkililerin işi FG'lerden doğal olarak daha zor. Bu sebepten ötürü, kendilerinin "talep bakarsam şikayet yerim" korkusunun önüne geçebilmesi için uyarıları esnetilebilir. Yani maksimum uyarı puanı arttırılabilir, ya da verilen cezalar hafifletilebilir.
Bu konu hakkında, hakkımda oluşacak söylemleri tahmin edebiliyorum fakat ben bu konu hakkında Haziran ayından beridir hayıflanıyorum. Bilginiz olsun isterim.