Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

Forum/Oyun cezalandırmasındaki tutarsızlık | Bakılmayan talepler

Başlatan Dejavu^^, 12 Kasım 2022, 19:08:05
Okunma sayısı 2889 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Dejavu^^

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 20 Nisan 2024, 01:50
Toplam oynama: 22 gün, 17 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İngiliz
Son giriş: 11 Mart 2024, 13:38
Toplam oynama: 195 gün, 18 saat
Son giriş: 20 Nisan 2024, 02:34
Toplam oynama: 93 gün, 2 saat
Ji Sehio Mai Lv.31
Köken: Kanadalı
Son giriş: 18 Mart 2024, 23:17
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
1. Forum ve oyun üzerinde verilen cezaların tutarsızlığı

Bir kişi sunucunun en merkezi yeri olan Pizza Stack çevresinde çok bariz bir şekilde Retarded/imla gibi ihlalleri sergileyerek sunucuyu trollüyor. Oyuncu olarak talep atıyoruz, eğer bir mucize olursa ve bu talep zamanında cevaplanırsa kişiyi izlendiği söyleniliyor. Akabinde kendisine kick atılıyor.

Bu durumu forumda şikayet üzerinde revize ettiğimizde:

Bir kişi sunucunun en merkezi yeri olan Pizza Stack çevresinde çok bariz bir şekilde Retarded/imla gibi ihlalleri sergileyerek sunucuyu trollüyor. Oyuncu olarak ss toplayıp şikayet açıyoruz, kendisine gerekli ihlallerden jail işlemi uygulanıyor.

Olayın özeti üstte bahsettiğim durum. Bir ihlalin bilerek işlendiği oldukça bariz, adam ortalıkta koşup IC'den durduk yere millete sövüyor. Talep atıyoruz, taleple ilgilenen yetkili gelip kendisine kick atıyor. Bu sefer kendisine şikayet açsak bile işlem uygulanmaz çünkü işlem gördü zaten, ama bu işlem çok yetersiz. Normalde evet, yetkilinin yetersiz işlem uyguladığını söyleyip yetkiliye şikayet oluşturulabilir fakat bu bir ya da iki yetkilinin yaptığı bir şey değil. Çoğu OG/GG/GA+'nın yaptığı bir şey.

İnsiyatif bir yere kadar uygulanır.

Bu insiyatif değil. Bu göz ardı etmek ya da ceza atmaya korkmaktır.

2. Yetkililerin talep bakma korkusu/bakılmayan talepler

Daha önce bu konu hakkında bir ar-ge açmıştım. Hiçbir gelişme olmadı, durum şuan daha kötü. Okul/iş hayatı devreye girdi, biraz daha normal bakılabilir bu duruma fakat gerçekten kötü bir halde. Bir görevli olarak talep tablosunu rol esnasında bile alışkanlıktan kontrol ediyorum, sürekli olarak ihlal talepleri askıda kalıyor. İşini hakkıyla yapan yetkililer gerçekten var, buna diyecek bir şey yok fakat çoğunluğu kastediyorum. Bir OG/GG/GA+'nın hedef kitlesi soru ve bug talepleri olmamalı. H1'ler bu yüksek rütbedeki insanlar ile soru taleplerinde yarışmamalı, aynı şekilde H2+ bir helper GG ile bug talebi yarışı yapmamalı. Bunları görevli kimliği ile değil, oyuncu kimliğim ile söylüyorum. Bugün atacağımız bir bug talebine çok büyük bir ihtimalle bir OG+ cevap verecek.

Fakat çok daha kötü bir durum var, hiç cevaplanmayan talepler.

Şuan saat 18.38 ve bu ar-ge için oyuna girdim. Dünyanın en basit, bakılabilirliği en kolay talebi atmak için uğraştım ve "/destek (İD) Bunnyhop." yazdım. Ve talebi attıktan tam olarak 2 dakika (120 saniye) sonra cevap geldi.

Oyunda bu talebi bakacak yetkide tam olarak 19 yetkili aktif. Ve talebe gelen cevap 2 dakika sonra geliyor. Talep içeriği sadece "İD BUNNY" den ibaret. Dünyanın en basit talebi. Bu tür oyun içi atılan ihlal talepleri anlık bakılmak istenen talepler oluyor. Yani 18.45'de ben birisini bildirmek için CR içerikli bir talep atıyorsam o kişi onu 18.45'de yapıyordur. 18.47'de talebe bakılmasının bir mantığı yok.

Benim şahsen buna çözüm önerim:

OG/GG/GA+'ların bakıldığı talepler kaydedilmeli. Minimum bir yüzdelik oran belirlenmeli ve bu yüzdelik oranı düşmeyecek şekilde ihlal talebi bakmaları gerektiği söylenmeli. Yani örnek vermek gerekirse, talep sınırı 1200, her og bu 1200 talebin en az %40'ını ihlal talebiyle doldurmalıdır gibisinden. "Yeterince ihlal talebi gelmiyor" vs... geçersiz bahaneler maalesef, görevli OG/GG sayısı şuan için zaten az. İhlal talepleri sürekli bekliyor, dolayısıyla gayet yeterli ihlal talebi var.

Eğer böyle bir zorunluluk gelirse hiç ihlal talebi bakmaya alışkın olmayan (anormal şekilde) OG/GG'ler mutlaka afallayacaktır, hatalar yapacaktır. Zaten oyun içerisinde anlık karar veren yetkililerin işi FG'lerden doğal olarak daha zor. Bu sebepten ötürü, kendilerinin "talep bakarsam şikayet yerim" korkusunun önüne geçebilmesi için uyarıları esnetilebilir. Yani maksimum uyarı puanı arttırılabilir, ya da verilen cezalar hafifletilebilir.

Bu konu hakkında, hakkımda oluşacak söylemleri tahmin edebiliyorum fakat ben bu konu hakkında Haziran ayından beridir hayıflanıyorum. Bilginiz olsun isterim.

2

Çevrimdışı Unsichtbar.

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 21 Temmuz 2024, 01:48
Toplam oynama: 285 gün, 19 saat
Henry Star Lv.35
Son giriş: 08 Ocak 2023, 20:04
Toplam oynama: 21 gün, 4 saat
Son giriş: 11 Temmuz 2024, 02:13
Toplam oynama: 21 gün, 18 saat
Michael Star Lv.35
Son giriş: 04 Eylül 2023, 16:52
Toplam oynama: 1 gün, 10 saat
Son giriş: 08 Şubat 2024, 17:26
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
Destekliyorum, "Maksimum uyarı puanı arttırılabilir, ya da verilen cezalar hafifletilebilir."
1

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Son giriş: 03 Mayıs 2025, 01:16
Toplam oynama: 202 gün, 23 saat
Nicola Moore Lv.29
Köken: Amerikan
Son giriş: 30 Nisan 2025, 19:50
Toplam oynama: 0 gün, 5 saat
Konuyu açan ve destekleyen arkadaşlar sanırım maximum 3 aydır kadrodasınız, bunu yeni olmanıza veriyorum. Öncelikle oyun içi atılan bir talepte kişiye doğrudan jail işlemi uygulamak mantıksızdır çünkü rol sorgulaması og için kısıtlıdır bununla beraber basit bir ihlal için (DM vb olmayan ihlaller) için hiçbir yetkili (rol pause yetkisi olan) haklı olarak rol pause atıp (hele ki aktif bir rol ortamında chat kirliliğinden fazlası olmaz) kanıt sorgulamaz ve ortamı şikayet ortamına çevirmez ki şikayet oluşturma olayı da bu yüzden vardır zaten. Ek olarak şikayet için verilen ceza ile oyun içi verilen cezayı üstteki sebeplerden dolayı karşılaştıramassınız bu çok saçma ve iki tarafında karşılıklı kanıt sunarak gerçekten olayı iki taraftanda görmemizi sağladığı için forum üzerinde incelenen olay örgüsünün cezası daha kesin. Ayrıca ogler talebi aldığı andan itibaren rolden sorumludur buda ek olarak olaya anlık mudahale edilmesi durumunda uygulanan cezanın daha hafif olmasının sebeplerinden biridir. Son etkense loglar olacaktır belki aklınıza gelmez belirtmiş olayım.

Talep kısmına gelecek olursak. Bu işin gönüllülük esaslı olduğunu ve herkesin her an talep bakamayacağını yahut duty ile afk kaldığını unutmayın, talepler herhangi bir sunucuda da birikebilir burda da yani bu rina ya özel bir şey değil  ayrıca talebe ihtiyacı olsn bi yetkili zora düştüğü zaman ortada ihlal talebide bırakmaz bug talebide merak etmeyin o raddeye gelince kimsenin talep seçecek hali kalmıyor. Bununla beraber isteyen adam istediği talebe bakabilir bilginiz olsun.

Kayıt sistemine gelecek olursak, fikir güzel ama bunu ilk düşünen sen değilsin muhtemelen son düşünen de sen olmayacaksın ama şunu kaçırıyorsun. Talepler bug/ihlal olarak vb sınıflandırılmıyor yani minimum düzeyi sayabilecek bir algoritma yok ki bunun olması için önce taleplerin sınıflandırılarak atılması lazım. Evet o ilk defa helper olan herkesin açtığı sınıflandırma ar-ge sinden bahsediyorum, gelmeyen ve gelmeyecek olan ki gelse bile sen merak etme onu bir şekil suistimal ederler.

E o zaman elle saysınlar diyecek olursan tekrardan dediğim gibi bu iş gönüllülük esaslıdır ve hiçkimseye maddi bir gelir sağlamaz haliyle kimse kendini o kadar yormak istemez en nihayetinde yetkililerde insan oturup talep ayıklamasını bekleyemessiniz.

Bu konuyu her fg nin triplere girdiği bir donemdeyken açtığını var sayıyor ve tekrarı olmamasını umuyorum lütfen bir dahakine böyle bir konu açarken biraz daha kapsamlı düşün.
1

Çevrimdışı Rinnegan

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 24 Mart 2024, 20:00
Toplam oynama: 209 gün, 21 saat
Son giriş: 24 Mart 2024, 19:59
Toplam oynama: 12 gün, 14 saat
Son giriş: 27 Ağustos 2023, 04:42
Toplam oynama: 0 gün, 15 saat
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 11:39
Köken: İskandinav
Son giriş: 24 Ağustos 2023, 15:00
Konuyu açan ve destekleyen arkadaşlar sanırım maximum 3 aydır kadrodasınız, bunu yeni olmanıza veriyorum. Öncelikle oyun içi atılan bir talepte kişiye doğrudan jail işlemi uygulamak mantıksızdır çünkü rol sorgulaması og için kısıtlıdır bununla beraber basit bir ihlal için (DM) vb olmayan ihlaller için hiçbir yetkili (rol pause yetkisi olan) haklı olarak rol pause atıp (hele ki aktif bir rol ortamında chat kirliliğinden fazlası olmaz) kanıt sorgulamaz ve ortamı şikayet ortamına çevirmez ki şikayet oluşturma olayı da bu yüzden vardır zaten. Ek olarak şikayet için verilen ceza ile oyun içi verilen cezayı üstteki sebeplerden dolayı karşılaştıramassınız bu çok saçma ve iki tarafında karşılıklı kanıt sunarak gerçekten olayı iki taraftanda görmemizi sağladığı için forum üzerinde incelenen olay örgüsünün cezası daha kesin. Ayrıca ogler talebi aldığı andan itibaren rolden sorumludur buda ek olarak olaya anlık mudahele edilmesi durumunda uygulanan cezanın daha hafif olmasının sebeplerinden biridir. Son etkense loglar olacaktır belki aklınıza gelmez belirtmiş olayım.

Talep kısmına gelecek olursak. Bu işin gönüllülük esaslı olduğunu ve herkesin her an talep bakamayacağını yahut duty ile afk kaldığını unutmayın, talepler herhangi bir sunucuda da birikebilir burda da yani bu rina ya özel bir şey değil  ayrıca talebe ihtiyacı olsn bi yetkili zora düştüğü zaman ortada ihlal talebide bırakmaz bug talebide merak etmeyin o raddeye gelince kimsenin talep seçecek hali kalmıyor. Bununla beraber isteyen adam istediği talebe bakabilir bilginiz olsun.

Kayıt sistemine gelecek olursak, fikir güzel ama bunu ilk düşünen sen değilsin muhtemelen son düşünen de sen olmayacaksın ama şunu kaçırıyorsun. Talepler bug/ihlal olarak vb sınıflandırılmıyor yani minimum düzeyi sayabilecek bir algoritma yok ki bunun olması için önce taleplerin sınıflandırılarak atılması lazım. Evet o ilk defa helper olan herkesin açtığı sınıflandırma ar-ge sinden bahsediyorum, gelmeyen ve gelmeyecek olan ki gelse bile sen merak etme onu bir şekil suistimal ederler.

E o zaman elle saysınlar diyecek olursan tekrardan dediğim gibi bu iş gönüllülük esaslıdır ve hiçkimseye maddi bir gelir sağlamaz haliyle kimse kendini o kadar yormak istemez en nihayetinde yetkililerde insan oturup talep ayıklamasını bekleyemessiniz.

Bu konuyu her fg nin triplere girdiği bir donemdeyken açtığını var sayıyor ve tekrarı olmamasını umuyorum lütfen bir dahakine böyle bir konu açarken biraz daha kapsamlı düşün.

Çevrimdışı Dejavu^^

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ji Sehio Mai Lv.31
Spoiler:
Konuyu açan ve destekleyen arkadaşlar sanırım maximum 3 aydır kadrodasınız, bunu yeni olmanıza veriyorum. Öncelikle oyun içi atılan bir talepte kişiye doğrudan jail işlemi uygulamak mantıksızdır çünkü rol sorgulaması og için kısıtlıdır bununla beraber basit bir ihlal için (DM) vb olmayan ihlaller için hiçbir yetkili (rol pause yetkisi olan) haklı olarak rol pause atıp (hele ki aktif bir rol ortamında chat kirliliğinden fazlası olmaz) kanıt sorgulamaz ve ortamı şikayet ortamına çevirmez ki şikayet oluşturma olayı da bu yüzden vardır zaten. Ek olarak şikayet için verilen ceza ile oyun içi verilen cezayı üstteki sebeplerden dolayı karşılaştıramassınız bu çok saçma ve iki tarafında karşılıklı kanıt sunarak gerçekten olayı iki taraftanda görmemizi sağladığı için forum üzerinde incelenen olay örgüsünün cezası daha kesin. Ayrıca ogler talebi aldığı andan itibaren rolden sorumludur buda ek olarak olaya anlık mudahele edilmesi durumunda uygulanan cezanın daha hafif olmasının sebeplerinden biridir. Son etkense loglar olacaktır belki aklınıza gelmez belirtmiş olayım.

Dolu sıkayım derken biraz kurusıkıya kaçmışsın. Kadroda ne kadar durduğum fark etmez, ben buraya bunu oyuncu kimliğim ile yazıyorum. Oyunda ve forumda verilen cezanın bir olmaması saçma demişsin, bir nebze kabul edilebilir. Fakat oyunda aktif bir rol ortamını trolleyen birisine kick atılması aklı selim bir insanın destekleyebileceği bir şey değil. Benim bahsettiğim olay DM/Gasp gibi aktif roller değil. Atılan bir CR veya Retarded talebine 10 dakika sonra bakılmasının bir mantığı yok, aynı şekilde bakıldığında kick atılmasının da bir mantığı yok. 20+ level bir adam, Idle'da bana durduk yere hakaret ediyorsa bu adamın kick yemesi mantıksız. Bu kick istisnası ancak gerçek anlamda rol bilmeyen -10lvl kitle için geçerli olabilir. Üstte sunduğun uzun yazıdaki "Aktif rol ortamına OG'nin dahil olması" çok farklı bir durum, buna zaten karşı çıkmıyorum. DM taleplerine bakmak ayrı bir zulüm, bunun farkındayım.

"Olay anında ceza veriliyor, bu yüzden indirim yapılabilir" Bu ne saçma bir mantık? Yani olay anında yapılan yaptırım kick, şikayet açılırsa jail. Bunu kafanda nasıl onaylayabildin? Aynı olayı iki farklı yaptırımla karşılaştırmak bir oyuncu için yetkili kadrosunu ne kadar tutarlı gösterir sence? O zaman hiç talep atmayalım, kanıt toplayıp şikayet açarız işlem uygularlar. Sistemin bir açığı mı bu şimdi?

Evet, herkes istediği talebi bakabilir. O zaman OG kıdemini kaldıralım. Yaptıkları işi ne de olsa H2+ yapıyor. Herkes istediği talebi bakar diye bir mentalite yok. Eğer OG+ olmuşsan kıdeminin sana verdiği yetkileri kullanacak şekilde talep bakacaksın/bakman gerekiyor. Zaten benim karşı çıktığım da senin düşünce yapın. Herkes istediği talebi bakabilir mantığıyla ilerlersek adminler de bug talebi baksın. İhlal ve hile taleplerini boş verelim. Herkes kolay olan bug ve soru taleplerini baksın. Bu aşırı saçma bir düşünce, eğer birisi bir kıdeme geldiyse ve buraya isteyerek geldiyse talep sınıflandırmasını kendi kafasında düzgün oturtacak. Bu mantıkla zaten ihlal talepleri uğraştırıcı, kimse bakmaz. Elle sayılsın demiyorum, bunun için basit bir talep sınıflandırma sistemi gelebilir.

Spoiler:
"Bu konuyu her fg nin triplere girdiği bir donemdeyken açtığını var sayıyor ve tekrarı olmamasını umuyorum lütfen bir dahakine böyle bir konu açarken biraz daha kapsamlı düşün.
"

Senin gibi bu konuyu yarım yamalak okuyarak uzunca cevap yazacak arkadaşlar için metnimin sonuna bir not düşmüştüm. Ben bu konuyla dört aydır uğraşıyorum. Ve yine söylüyorum, yarın OG olsam dahi bunun arkasında duracağım. Atılacağımı da bilsem ihlal talebi bakacağım.

Sizin düşünce biçiminizin sonucu budur:

Oyuncunun mağdur olduğu bir düşünce sistemi yani.
1

Çevrimdışı Dejavu^^

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ji Sehio Mai Lv.31
Birde bu sunucuda anlamadığım tek şey, emekli görevli dayanışması var. Birisi ne düşünürse diğeri aynı düşünmek zorundaymış gibi hissediyor sanırım. Destek yorumlarını silen arkadaşlara selamlar.
1

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Nicola Moore Lv.29
İndirim uygulanmasının sebebi olayın sorgulanabilirliğinin kısıtlı olması. Ayrıca kick durumu yetkili insiyatifine bağlıdır her 20 level üstü rol biliyor diye bir kaide yok exp rol ile kasılmıyor aktif olma ile kasılıyor 20 level üstü vds ler de var ona bakarsan   :D troll durumunda aşırıya kaçılırsa zaten jail atılır kaçılmassa atılmaz he üst üste aynı yetkili yakın aralıkla aynı işlemi uyguluyorsa git HSOG ye şikayet et, her şeye politika beklemeyin ekmek elden su gölden diye bir şey yok bu kadroda.

Kafamda da önceki yanıttaki etkenlerle onayladım asıl bunlara rağmen hangi akla hizmetle hâlâ konunu savunuyorsun, şuan fg triplerinde olmasaydın yahut og kadrosunu görmüş oldayd8n konuyu kilitleyip giderdin.

Aynı şekilde og ihlal talebinw bakmıyor diye sana şikayet geldiği için ağlıyorsan git kanıtlarınla hsog lere şikayet et şiksyet etmem ben satmam diyorsan ağlamayı bırak ve konuyu kilitle, yaptığın şey yine sadece adını vermeden söz konusu yetkililere sallamaktan fazlası olmuyor. 4 ay uzun bir sürede değil ayrıca git biraz daha düşün.

Çevrimdışı Dejavu^^

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ji Sehio Mai Lv.31
İndirim uygulanmasının sebebi olayın sorgulanabilirliğinin kısıtlı olması. Ayrıca kick durumu yetkili insiyatifine bağlıdır her 20 level üstü rol biliyor diye bir kaide yok exp rol ile kasılmıyor aktif olma ile kasılıyor 20 level üstü vds ler de var ona bakarsan   :D troll durumunda aşırıya kaçılırsa zaten jail atılır kaçılmassa atılmaz he üst üste aynı yetkili yakın aralıkla aynı işlemi uyguluyorsa git HSOG ye şikayet et, her şeye politika beklemeyin ekmek elden su gölden diye bir şey yok bu kadroda.

Kafamda da önceki yanıttaki etkenlerle onayladım asıl bunlara rağmen hangi akla hizmetle hâlâ konunu savunuyorsun, şuan fg triplerinde olmasaydın yahut og kadrosunu görmüş oldayd8n konuyu kilitleyip giderdin.

Aynı şekilde og ihlal talebinw bakmıyor diye sana şikayet geldiği için ağlıyorsan git kanıtlarınla hsog lere şikayet et şiksyet etmem ben satmam diyorsan ağlamayı bırak ve konuyu kilitle, yaptığın şey yine sadece adını vermeden söz konusu yetkililere sallamaktan fazlası olmuyor. 4 ay uzun bir sürede değil ayrıca git biraz daha düşün.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Çevrimdışı Vile

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Nixie Moore Lv.29
Nicola Moore Lv.29
Birde bu sunucuda anlamadığım tek şey, emekli görevli dayanışması var. Birisi ne düşünürse diğeri aynı düşünmek zorundaymış gibi hissediyor sanırım. Destek yorumlarını silen arkadaşlara selamlar.
Bir şeyleri unuttular benim iletimle de hatırladılar, dayanışma falan yok. Mantıklı olan bu.

Çevrimdışı Dejavu^^

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Ji Sehio Mai Lv.31

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
cevapsız kalınca gelen hissiyat

Yok yok, cevap vereceğim de uzun yazacağımdan kısıtlı vakte sığdırmak istemiyorum. Kilitlenmezse konu gece yazarım. Kısa yazdığımda anlaşılmıyor belli ki, daha detaylı dururum üstünde.
1