Oyundaki helperın bu kuralı yanlış bilmesi kuralın yanlış olduğu anlamına değil, helperı şikayet edebileceğiniz anlamına gelir. Bu kural zaten uzun süredir vardı, sadece yeni uyarımlar sonucu yeni yeni ayyuka çıkmaya ve bundan ötürü işlem uygulanmaya başladı. Nasıl ki gerçek hayatta telsizden "dg satılır" demiyorsanız veya diyemiyorsanız bunu oyunda da yapamazsınız. "Burası Amerika vs..." bahane edilebilir şeylerdir fakat burası bir sunucu, bazı kuralların koyulması gerekiyor. Tümüyle Amerikan hayatının empoze edilmesi doğru olmayacağı gibi kaosa yol açar. Örnek vermek gerekirse yasal silahlanma, ifade özgürlüğü adı altında hakaretin her noktada serbest bırakılması gibi. Bu yüzden her şeyi %100 IC'ye uyarlamaya çalışmayın. Bazı şeylerin OOC bir açıklaması vardır ve bu yüzden yasaklanmıştır. Telsizden silah satmanın mantıksız olduğu gibi.
Her şeyi empoze edemiyorsan, sadece kendi mantığına göre olanları örnek verme kanka? Gerçek hayatta DeepWeb chat roomlar var ve insanlar buradan illegal insanlarla tanışıp, yaptıklarını, sattıklarını alabiliyor. Beraber birlik olabiliyor. Arkadaş olabiliyorlar. Telsizin amacı haberleşmek. Silah satıldığının haberinin verilmesi bence gerçek dışı bir rol değil. İllegallere çoğu şey kısıtlı. Canı sıkılan adam bu telsize geçip jail atıyor kafasına göre. Noro'da bu telsize geliyordu ve en fazla PG ve imla kuralı yapanlara atıyordu. Sen mantık dışı diyince mantık dışı olmuyor.
Kaç gerçek arkadaşın telsizde silah satışı yapıyor? Politikayı oturup bir kişi kendi kafasına göre yazmıyor. Sunucunun ihtiyacı olan kural sunucuya koyuluyor. İllegalden kastınız drive'da dm atmaksa evet gerçekten rol imkanı baya kısıtlı. Ama şahsen ben illegalde bulundum, eğer amacın gerçekten illegal rolse illegal rol imkanı var. Kabul et ya da etme. Örneği olan birçok faction var. Yani illegalden tek anladığınız silah/silah alıp satmak/silah kullanmak/silahla insanları düşürmek gibi silah üzerine kurulu olmasın. Burası bir roleplay sunucusu, adminin canı sıkıldığında frekansına girip denetleme yapmasına şaşırma yani. Eğer OOC konuşup sürekli silah kullanacaksınız birçok stealth sunucusu var. Burada sürekli roleplay ilkesi var. OOC en yakın arkadaşınla bile IC yalnızken yapacağın bir hareket ceza ile sonuçlanabilir. Bir adminin frekansa girmesi için birçok nedeni olabilir, veya dediğin gibi sadece canı sıkılmıştır. Burası bir roleplay sunucusu. Bu tür şeyleri neden garipsediğinizi anlayabilmiş değilim.
Aa doğru gerçek hayatta silah satışını, polislerin bizi bulabildiği, numaradan konum tespiti yapabildiği kanallardan satıyoruz deme ya kanka? Gerçek hayatta polis telefonda dinliyor, konuşmalarıda dinliyor. Gerçek hayatta FBI DeepWeb'e de giriyor.
Şimdi diyeceksin sunucuda telefon dinleme yok. Eski tuşlu telefon kullansan bile dinleme yapılabilir. Sadece konum takibi yapılmaz. E sunucudaki telefondan polisler konum bulabiliyor

Her şeyi gerçek hayata endeksliyorsak, yani senin kafanla düşünürsek "FBI DeepWeb'e girer, silah sitesine giriş yapar, telefon numarasından adamı bulur ve paketler."
Bu konuyu takma sebebim doğal. Silah satışı yapan eleman telsizi temizliyor. Sonra kendi silah satışı yapıyor. Telefon numarasının İllegal'de kullanılması kadar saçma bir durum yok. Telefon numarası takip edilebilinir bir şey. Ama telsizin takibi daha zor sadece konum tespiti yapılabilir. Kişi takibi yapılamaz. Çünkü kişilere özel verilen bir numara yok.