Ziyaretçi

Selam ziyaretçi, Rina Roleplay forumuna hoş geldin. Rina Roleplay, Grand Theft Auto: San Andreasın multiplayer istemcisi "SAMP"ın, Türkiyedeki en büyük sunucusudur ve en büyük roleplay platformudur. Eğer Rina Roleplay forum üyeliğin varsa lütfen Giriş Yap veya üyeliğin yoksa hemen Kayıt Ol.

SKI konusundan gereksiz ceza uygulama

Başlatan chav236, 04 Ekim 2022, 21:12:12
Okunma sayısı 4914 defa

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı chav236

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Mayıs 2024, 01:48
Toplam oynama: 109 gün, 15 saat
Birlik: (Yok)
Köken: İtalyan
Son giriş: 13 Kasım 2023, 23:24
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
SKI konusundan gereksiz ceza uygulama
« : 04 Ekim 2022, 21:12:12 »
Arkadaşlar okumadan önce DeepWeb var diyecekler için şunu söyleyeceğim.

1- DeepWeb'den gelenlerin çoğu PM atıyor.

2- Gerçek hayatta FBI gibi oluşumlar DeepWeb'de geziyor ve biz Federal'lerin gezdiği bir ağda, devlette kendi üzerimize kayıtlı bir hattın telefon numarasını bırakıyoruz. Bu hiç gerçekçi değil.

3- "Tanımadığınız adama silah satıyorsunuz telsiz üzerinden" diyenler için, DeepWeb'den yazanlarıda tanımıyoruz.

4- Telefon numarası polis nezdinde daha açık kanıt taşır. Ama telsiz üzerinde özel numara gibi bir şey olmadığı için daha anonimdir. Daha anonim olduğu için illegal rol için daha gerçekçidir.

5- Ortak illegal telsizinde işlenen OOC suçlar konusunda haklısınız. Ben o telsizde yapılan her şey serbest olsun demiyorum. Sadece herhangi bir frekans üzerinden silah satabilelim diyorum.

Telsiz gibi IC bir kanal üzerinden silah satışını destekliyorum. Çünkü zaten sokakta bunu soramıyoruz. Kendi mahallemizde, LOS Santos'un illegal bölgelerinde bile sorduğumuzda kafamıza şikayet yiyoruz veya bir görevli izliyorsa cezai işlem uyguluyor.

Telsiz IC bir kanal silah satışını oradan GERÇEKLEŞTİRMİYORUZ. Sadece müşteri arıyoruz. Silah satışını yine kişi ile buluştuğumuzda rollü bir şekilde yapmaz isek ceza uygulansın. Ki zaten helperlarımızda bu işin herhangi bir suç teşkil etmediğini söylüyor.

Politikanın bu konuda yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü İllegal'ler bunu yapınca Legal oluşumlara zarar vermiyor, hemde İllegal rolünü rahatça yapıyor. İki taraf da suç işlememiş oluyor. Diğer türlü oyun keyfi bozuluyor insanların. Zaten illegaller için çok kısıtlı politika DM ve gizlilik konusunda. Polislerin telsiz üzerinden sesli konuşma özelliği onlara fayda sağlıyorsa bizde de böyle hak tanınsa fena olmaz.

Şimdi şey diyecekler olacak.
O zaman polisler sızar telsize, hepinizi alır vb. O zaman bizimde düşürdüğümüz polislerin telsizine el koyabilelim. Nereye gittiklerini, üzerimize geldiklerini öğrenebilelim yani. Bize öyle bir şans tanınmıyorsa onlarada tanınmasın.Ve rahat rahat IC kanal üzerinden silah satışımızı yapalım.

Çevrimdışı Stadler

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Alman
Son giriş: 22 Ocak 2025, 13:49
Toplam oynama: 99 gün, 7 saat
Köken: Amerikan
Son giriş: 20 Haziran 2024, 16:51
Toplam oynama: 0 gün, 7 saat
Ynt: SKI konusundan gereksiz ceza uygulama
« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2022, 21:20:17 »
Politika sorularının oyun içerisinden cevaplanması hatalı bir durumdur. Politikalara sadece forum üzerinden bakabilirsiniz. Ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi oyun içerisinden cevap verildiği için cevabı veren yetkiliye şikayet oluşturabilirsiniz.

Çevrimdışı HAN!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Haziran 2024, 14:53
Toplam oynama: 346 gün, 8 saat
Enrico Conte Lv.28
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:57
Toplam oynama: 8 gün, 17 saat
Son giriş: 31 Mayıs 2023, 17:31
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:58
Toplam oynama: 3 gün, 21 saat
Birlik: ***** ***ncy
« Yanıtla #2 : 04 Ekim 2022, 21:30:43 »
Ben de bugün birçok kişinin SKİ sebebiyle ceza yediğini gördüm, sebebini arkadaşlardan öğrendim.

Sanırım telsizden satış yapan bir diğer arkadaş herkese şikayet açıyormuş, silah satışı yapan herkesi jaile attırıyormuş, benim anlamadığım şey şu, zaten 1337 frekanslı telsizi sunucuya başlayan 3 level adam bile biliyor, ticaret döndüğünü de biliyor, bunu zaten adminlerde biliyor ki noro'nun bildiğine eminim, telsizdeki kişilere devamlı imla kuralından kick atıyordu, yani noro bu yazışmaları, ticareti zaten biliyordu görüyordu, neden o an işlem uygulamadı da şimdi biri şikayet açınca FG arkadaşlar işlem uyguluyor diye sorar insan haliyle.

Bence telsiz üzerinden yasaklananların jaili kalkmalı ve madem rahatsızlık duyuluyor 1337 numaralı telsiz frekansı kapatılmalı, yasaklanmalı. Bunun da pek bir etkisi olacağını sanmıyorum, ticaret telsizi zaten bir kişi tarafından kurulan bir telsiz frekansı değil, ticaret dönüyor, diğeri görüyor o da telsize katılıyor filan, kendi kendine kişi artışı yaşıyor zaten telsiz, üstelik Chav adlı arkadaşın da yazdığı gibi sunucudaki helper arkadaşlarımız da bu durumu böyle biliyor, yasak olmadığını biliyor. Şahsen bana sorulsa ben de telsiz üzerinden biriyle iletişime geçip silah satmanın yasak olmadığını söylerdim.

Şimdi bazı arkadaşlar "Deepweb var forumda, ordan satın alın veya satın" diyecek, bence deepweb bu konunun dışında kalmalı, deepwebde genelde geçen muhabbeti söyleyeyim

X- /pm .. kanka ak satıyomuşsunda alıcam ben onu

Y- /re tamam kanka ...'ya gel

Deepweb üzerinden IC olarak satış yapıldığını filan sanılıyor sanırım arkadaşlar ama öyle değil, genelde PM üzerinden iletişime geçtiklerine hem kendi çevremden hem de ben de birçok defa toplu silah sattığım için biliyorum, hep pm üzerinden yazıyorlar ıc olarak numaradan aramamak için filan, bu telsizde ise öyle bir şey yok, adam IC role giriyor, IC olarak bir yere çağırıyor ve IC olarak rolünü gerçekleştirip satılıyor.

Üst tarafda da yazdığım gibi, noro zaten bu yazışmaların hepsini görüyordu, imla kuralından çok defa sunucudan kickledi bu da yazışmaları gördüğünü gösterir, yazışmaları görüyorsa SKİ üzerinden işlem uygulanacak bir şey olmadığını düşündüğü için uygulamamış demektir.

Arkadaşlar size soruyorum, lead adminden daha mı iyi bileceğiz? Okuduysanız teşekkürler.
1

Çevrimdışı HAN!

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 15 Haziran 2024, 14:53
Toplam oynama: 346 gün, 8 saat
Enrico Conte Lv.28
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:57
Toplam oynama: 8 gün, 17 saat
Son giriş: 31 Mayıs 2023, 17:31
Son giriş: 03 Ağustos 2023, 16:58
Toplam oynama: 3 gün, 21 saat
Birlik: ***** ***ncy
« Yanıtla #3 : 04 Ekim 2022, 21:31:51 »
Politika sorularının oyun içerisinden cevaplanması hatalı bir durumdur. Politikalara sadece forum üzerinden bakabilirsiniz. Ekran görüntüsünde de görüldüğü gibi oyun içerisinden cevap verildiği için cevabı veren yetkiliye şikayet oluşturabilirsiniz.

Kanka adam onu dile getirmemiş, oyundaki helper bile böyle biliyor kuralı demek istemiş.

Çevrimdışı Stadler

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 22 Ocak 2025, 13:49
Toplam oynama: 99 gün, 7 saat
Son giriş: 20 Haziran 2024, 16:51
« Yanıtla #4 : 04 Ekim 2022, 22:55:24 »

Kanka adam onu dile getirmemiş, oyundaki helper bile böyle biliyor kuralı demek istemiş.
Telsiz üzerinden silah satışı yapılması yasaktır. Dolayısıyla talebi inceleyen Helper'in verdiği cevap yanlıştır.

Çevrimdışı chav236

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Köken: Rus
Son giriş: 10 Mayıs 2024, 01:48
Toplam oynama: 109 gün, 15 saat
Son giriş: 13 Kasım 2023, 23:24
Toplam oynama: 0 gün, 0 saat
« Yanıtla #5 : 04 Ekim 2022, 23:52:31 »

Telsiz üzerinden silah satışı yapılması yasaktır. Dolayısıyla talebi inceleyen Helper'in verdiği cevap yanlıştır.

Bunun yasaklandığı politika ibaresini yorumlara bırakır mısın?

Çevrimdışı Laurant

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Eylül 2024, 20:51
Toplam oynama: 46 gün, 21 saat
Son giriş: 04 Mayıs 2024, 14:03
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #6 : 05 Ekim 2022, 00:10:59 »
Ben de bugün birçok kişinin SKİ sebebiyle ceza yediğini gördüm, sebebini arkadaşlardan öğrendim.

Sanırım telsizden satış yapan bir diğer arkadaş herkese şikayet açıyormuş, silah satışı yapan herkesi jaile attırıyormuş, benim anlamadığım şey şu, zaten 1337 frekanslı telsizi sunucuya başlayan 3 level adam bile biliyor, ticaret döndüğünü de biliyor, bunu zaten adminlerde biliyor ki noro'nun bildiğine eminim, telsizdeki kişilere devamlı imla kuralından kick atıyordu, yani noro bu yazışmaları, ticareti zaten biliyordu görüyordu, neden o an işlem uygulamadı da şimdi biri şikayet açınca FG arkadaşlar işlem uyguluyor diye sorar insan haliyle.

Bence telsiz üzerinden yasaklananların jaili kalkmalı ve madem rahatsızlık duyuluyor 1337 numaralı telsiz frekansı kapatılmalı, yasaklanmalı. Bunun da pek bir etkisi olacağını sanmıyorum, ticaret telsizi zaten bir kişi tarafından kurulan bir telsiz frekansı değil, ticaret dönüyor, diğeri görüyor o da telsize katılıyor filan, kendi kendine kişi artışı yaşıyor zaten telsiz, üstelik Chav adlı arkadaşın da yazdığı gibi sunucudaki helper arkadaşlarımız da bu durumu böyle biliyor, yasak olmadığını biliyor. Şahsen bana sorulsa ben de telsiz üzerinden biriyle iletişime geçip silah satmanın yasak olmadığını söylerdim.

Şimdi bazı arkadaşlar "Deepweb var forumda, ordan satın alın veya satın" diyecek, bence deepweb bu konunun dışında kalmalı, deepwebde genelde geçen muhabbeti söyleyeyim

X- /pm .. kanka ak satıyomuşsunda alıcam ben onu

Y- /re tamam kanka ...'ya gel

Deepweb üzerinden IC olarak satış yapıldığını filan sanılıyor sanırım arkadaşlar ama öyle değil, genelde PM üzerinden iletişime geçtiklerine hem kendi çevremden hem de ben de birçok defa toplu silah sattığım için biliyorum, hep pm üzerinden yazıyorlar ıc olarak numaradan aramamak için filan, bu telsizde ise öyle bir şey yok, adam IC role giriyor, IC olarak bir yere çağırıyor ve IC olarak rolünü gerçekleştirip satılıyor.

Üst tarafda da yazdığım gibi, noro zaten bu yazışmaların hepsini görüyordu, imla kuralından çok defa sunucudan kickledi bu da yazışmaları gördüğünü gösterir, yazışmaları görüyorsa SKİ üzerinden işlem uygulanacak bir şey olmadığını düşündüğü için uygulamamış demektir.

Arkadaşlar size soruyorum, lead adminden daha mı iyi bileceğiz? Okuduysanız teşekkürler.

Şikayet değilde canı sıkılan admin buraya spec atıp anlık atıyor geçen anlık yedim ben.

Çevrimdışı Laurant

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 07 Eylül 2024, 20:51
Toplam oynama: 46 gün, 21 saat
Son giriş: 04 Mayıs 2024, 14:03
Toplam oynama: 0 gün, 1 saat
« Yanıtla #7 : 05 Ekim 2022, 00:15:22 »

Bunun yasaklandığı politika ibaresini yorumlara bırakır mısın?

Bunu bir yetkili ile görüştüm ismini vermek istemiyorum. Kendisi SKİ kapsamındaki "Yapacağınız satış rolleri, gerçekçilik açısından daima uygun olmalıdır. Gerçekçilik dışı yapılan silah satış rolleri yasaklanmıştır." Bu kuralı söyledi. Telsiz kodunu bir legal de IC Yollar ile öğrenip girebileceği için SKİ kapsamına giriyor dedi.
1

Çevrimdışı 134

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
« Yanıtla #8 : 05 Ekim 2022, 00:26:32 »
Sen nerede gördün bütün bir eyaletin tek bir telsizde(wpde mesela) toplanıp silah satışı için oraya mesaj attıklarını? Kurallar gayet net ve böyle kalmalı. Silah satışı dediğiniz şey, bu kadar kolay yapılmamalı zaten. Silah satışını daha yeni tanıdığınız birine yapmazsınız. Gerçekçiliğe aykırı.

Çevrimdışı Valvior

Oyuncu
Instagram:
Discord:
RockstarTR:
Facebook:
Youtube:
Twitter:
Twitch:
Spotify:
Son giriş: 19 Haziran 2024, 19:57
Toplam oynama: 163 gün, 3 saat
Son giriş: 19 Haziran 2024, 19:56
Toplam oynama: 16 gün, 15 saat
Köken: Meksikan
Son giriş: 11 Haziran 2024, 05:21
Toplam oynama: 7 gün, 18 saat
Köken: İspanyol
Son giriş: 02 Aralık 2023, 21:33
Toplam oynama: 4 gün, 2 saat
Köken: Arap
Son giriş: 11 Haziran 2024, 05:12
Toplam oynama: 0 gün, 4 saat
« Yanıtla #9 : 05 Ekim 2022, 00:59:37 »
Telsiz üzerinden silah satışının bir mantığı yok, bunun için deepweb var zaten. Yetkililer sürekli o telsizi izleyecek değil ya bu konuda yetkililere topu atmayın. Şikayet geldiğinde zaten kişi işlemi görüyor.
1